19 Септември, 2021 16:26 1 928 31

Янаки Стоилов: Партиите на промяната закрепват статуквото

  • янаки стоилов-
  • партии на протеста-
  • партии на статуквото

Преди 5 години БСП предложи кандидатурата на Румен Радев

Янаки Стоилов: Партиите на промяната закрепват статуквото - 1
Снимка: БГНЕС

Голяма част от проблемите идват от заявената претенция за антисистемност на партиите на протеста. Те не си дадоха сметка, че с много от действията си способстваха за закрепване на статуквото. Този коментар направи в предаването „Политически НЕкоректно“ на БНР Янаки Стоилов, служебен министър на правосъдието във втори служебен кабинет на Стефан Янев.

Стоилов посочи, че с него не са били обсъждани общи действия по формирането на новия политически проект на Асен Василев и Кирил Петков “Продължаваме промяната“.

Всяка нова партия, която се формира, е потенциален конкурент на останалите и винаги е в по-благоприятна ситуация, каза Янаки Стоилов.

По думите му Петков и Василев са сред министрите, които имат най-голям принос в поставянето на въпросите за лошите практики и корупцията от миналите години. Според Стоилов целият служебен кабинет е получил безпрецедентна подкрепа и това дава добри условия за старт.

„За мен Асен Василев носи много повече потенциал като действащ управленец, отколкото като партиец“, допълни правосъдният министър.

Преди 5 години БСП предложи кандидатурата на Румен Радев, неговата кампания премина през структурите на БСП, макар и с инициативен комитет, припомни Янаки Стоилов, но уточни, че сега „няма как да се мине през същата вода - БСП да има същата уникална роля“.

В дълбоката криза, в която се намира страната, може би не е лошо този път да има политическа еднопосочност на човека, който ще спечели президентските избори и партиите, които ще излъчат правителство, коментира Стоилов.

Запитан има ли връзка между темата за мандата на главния прокурор Иван Гешев и евентуалната роля на Янаки Стоилов като бъдещ конституционен съдия, министърът на правосъдието категорично заяви: „Няма никакви условия за моето встъпване като министър или някакви други кариерни развития, които да са били обвързани с въпроса за това какво е моето отношение, институционално, към процедурата за оставка на главния прокурор. Такъв род спекулации аз отклонявам.“

Преминаването на Бюрото за защита на свидетелите от прокуратурата към Министерството на правосъдието осигурява по-добра възможност за защита, изтъкна Стоилов.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Умен

    21 10 Отговор
    проф. Янаки Стоилов. Много умен! Как не чух една лоша дума за него , от която и да била партия.

    Коментиран от #3, #15

  • 2 Последния Софиянец

    6 21 Отговор
    Днес на Лъвов мост имаше хора от цяла България за основаването на партията на Кирил Петков и Асен Василев.Дано изметат партиите на статуквото.

    Коментиран от #5, #14, #19

  • 3 Отговори

    11 19 Отговор

    До коментар #1 от "Умен":

    Дъртият Янаки от БКП От дълбоката държава изплува да Оправи България Боже докъде се стигна Помагай на България

    Коментиран от #9, #30

  • 4 Мислещ

    10 2 Отговор
    В това народно събрание отново имаше 6 партии на статуквото.
  • 5 Отговори

    18 8 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Кирката и Асенчо и останалата сган откъде се пръкнаха Какви лузери и Дебили има в БГ да и вярват Ужас Новите Крадци Новите Огромни Мошеници Дошли да спасяват България

    Коментиран от #7

  • 6 Отговори

    12 8 Отговор
    Кирката и Асенчо и останалата сган откъде се пръкнаха Какви лузери и Дебили има в БГ да и вярват Ужас Новите Крадци Новите Огромни Мошеници Дошли да спасяват България
  • 7 Последния Софиянец

    7 13 Отговор

    До коментар #5 от "Отговори":

    Бяха се събрали млади и културни хора от цяла България.Беше направо като в Операта.

    Коментиран от #16

  • 8 не е за прости

    7 10 Отговор
    Българи,искате ли още гърч? Отидете и гласувайте,няма значение за кого,агонията ви ще продължи!Гарантирано ! Бойкот на изборите е изхода!

    Коментиран от #11

  • 9 Не можеш

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "Отговори":

    да се закачиш на кутрето му. Ти прочете ли статията или давай да пишеш простотиите си!
  • 10 Gowo

    5 4 Отговор
    Първо да уточним какво е ,,статуквото".То не е идеологическа формация.Не е и икономически субект Камо ли партиен проект.Нищо такова.За да водим борба със статуквото трябва да знаеме срещу какво се бори е.За мене а и за много просветени , това са бивши органи от старата държавна структура.Криминализирани.За това и водене на идеологическа борба е безмислена.Също и със средствата на политическите механизми и икономически такива Най вече трябва се приготвят повече килии при Бай Ставри и да ги окаушат за кражби.

    Коментиран от #13

  • 11 Грульо

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "не е за прости":

    Преброителите таман ще минават през всички, да пишат и кой за кого ще гласува. :D
  • 12 истински

    8 8 Отговор
    От БСП и нейни привърженици да очакваме съдебна реформа в полза на българската държава и народ е смешно.
  • 13 Мислещ

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Gowo":

    Тези са част от статуквото, но има и друга, не по-малко опасна - работещите за чуждестранни интереси. Юпитата на царчока не бяха свързани с ДС.

    Коментиран от #20

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Няма как

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Умен":

    Да чуеш,защото е мижитурка.И става по нисък от тревата ако задуха вятър.И винаги следва посоката му.
  • 16 Ти съвсем

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    перкуляса , бе! Ей сега ти повярваха, че имало хора от цяла България. Ти и оня откачен поп ли! Ах, как ще те хвана сега, че лъжеш! Къде беше пресконференцията им! Задача с много повишена трудност!

    Коментиран от #18

  • 17 Продължаване подмяната

    6 2 Отговор
    Абе Янаки, не помниш ли кой през 2014 г. внесе и гласува Бюрото за защита да отиде към Прокуратурата от Правосъдието?! Нинова,Манолова и ти и още няколко червени другаре 😂😂😂Та сега ще се прикачите като ремаркета към "харвардските" джендъри, само и само да не изпускате кокъла, че много огладняхте бе😂😂😂Вече ви избива на канибализъм😂😂😂
  • 18 Последния Софиянец

    1 9 Отговор

    До коментар #16 от "Ти съвсем":

    Нямаше място в залата и поддръжниците останахме на тротоара и след пресконференцията Кирчо и Асен излязоха и говориха с всеки от всички градове в България.

    Коментиран от #22

  • 19 Лумпени

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Да айде пак да заблуждавате народа с изтърканото популистко "статукво", барем някой се излъгал че развивате дейност, а не искате просто да захапете кокала, докато държавата затъва все повече в тинята. А на Слави статуквото с него какво стана?
  • 20 Gowo

    5 5 Отговор

    До коментар #13 от "Мислещ":

    Юпита са само спомен Беха прегазени от старите структури и един по един се разотидоха Особенно след втория живот на мутрите пред управлението на Борисоф Борисов е качен от старите структури Той изпълняваше заръки.Обогати се.Получи си своето.Но прекали Защото е най обикновен бандит Той не разбира от задкулисие.
  • 21 Формулата

    3 0 Отговор
    Формулата да затлачиш България още повече: правиш нова партийка и обявяваш че ще се бориш със "статуквото" и срещу Бойко. На съответните анемични избори се оказва че нямаш мнозинство за правителсто и се изпокарваш с другите "борци срещу статуквото" за кокала. Колко още по елементарни ще станете?
  • 22 Пълни

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Последния Софиянец":

    глупости! И къде беше тази зала?! Ти ненормално си си въобразил, че достъпът е бил свободен, керемидо. Кажи къде беше пресконференцията. Аз знам, но ти не знаеш.
  • 23 Г-н Янаки

    3 4 Отговор
    Къде беше БСП 30 ГОД и не спря ограбването на България и бъдещето й на хората им писна от гадостите на ГЕРБ, ДПС И БСП, ИТН
  • 24 разума

    5 3 Отговор
    Прав си. Остана само БСП да държи на думата си .
  • 25 МРАЗЯ ГЕШЕВ И ДОГАН

    0 7 Отговор
    Само Демократична България 💞💞
  • 26 плюс минус

    1 3 Отговор
    Нека партиите, стари, нови и най-нови, да преглътнат егото си и да направят една широка коалиция с общи цели и да извадят България от лепкавата кал на корупцията и кражбите.

    Коментиран от #29

  • 27 Момчета за всичко

    4 2 Отговор
    На другаря Александър Лилов това е сталиниста Я.Стоилов !!! Помнете и не забравяйте !
  • 28 Просветен илюминат

    1 0 Отговор
    На първо място изборите в България са жалки и това е ясно дори на моя съсед, какво остава за вас. Ние сме може би единствената държава в света, в която жаждата за власт и далаверка е толкова ясно изразена и нескрита, че комичния елемент е неизбежен. В една държава от 6 милиона души имате над 80 партии (88 ако преброих правилно и може да се вярва на wikipedia). В другите държави обикновено имате 2 + независими кандидати.

    Нека бъда разбран правилно. Аз съм човекът, който пръв би защитил многообразието, защото това е естеството на едновременното преживяване на Земята. Друг е въпроса обаче какво многообразие може да има в една извънземна система, каквато е политическата.

    Когато говорим за политиката на днешното време, говорим за Играта в нейната чиста форма и то в частност ролята на Тъмната полярност в дейностите на Земята. Всички кандидати в едни политически избори са част от Играта и в крайна сметка служат на плана на Тъмната страна и извънземните, които стоят зад нея. Няма никакво значение кой избирате. Това е като да имате предпочитание към кока-кола или пепси-кола. Вкусът е малко по-различен, но собственика е едно и също лице и парите ви така или иначе се стичат в един, а не в два джоба, колкото и добре да се е погрижил маркетинга, за да ви убеди в обратното. Те ще създадат „псевдо-войни“ помежду си, дебати и т.н., за да ви убедят, че са две различни неща.
  • 29 Gowo

    2 4 Отговор

    До коментар #26 от "плюс минус":

    Става, но само ако участват ГЕРБ и ДПС, да внасят малко разум, че тия гладните ще опропастят още едни избори.
  • 30 Дърт е дядо ти

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Отговори":

    О, неразумно платено недоразумение !!!
  • 31 ЧОБАН

    0 1 Отговор
    АБЕ ЯНАКИ ВИЕ НЕ СТЕ МНОГО УМНИ АМА ТИЯ СА ОТКРОВЕННО ОБЛИ КВО ОЧАКВАШ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове