Last news in Fakti

21 Септември, 2021 07:39 3 492 40

Арх. Шишков: Държавата строи незаконно в изключително големи размери

  • незаконни строежи-
  • магистрали-
  • път-
  • държава-
  • арх. иван шишков

За съжаление, нередностите, които установихме на АМ „Хемус“, се повтарят и при строителството на скоростния път Ботевград-Видин, както и по бъдещата магистрала Русе-Велико Търново, каза архитектът

Арх. Шишков: Държавата строи незаконно в изключително големи размери - 1

Държавата е поставена в една много специална и абсурдна ситуация - строи незаконно и в изключително големи размери. Ние искаме да дисциплинираме всички участници в строителния процес, но на практика държавата строи незаконно и то с държавни пари, с публични средства. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков, съобщиха от Министерството на регионалното развитие.

„За съжаление, нередностите, които установихме на АМ „Хемус“, се повтарят и при строителството на скоростния път Ботевград-Видин, както и по бъдещата магистрала Русе-Велико Търново. Имаме участъци, в които се строи, шумно се рекламира колко много се работи, но в действителност то е само в определени участъци“, каза още арх. Иван Шишков. Той изрази съжалението и разочарованието си от случващото се и от това, което всички са си мислели, че се изгражда. Зам.-министърът образно отбеляза, че на практика то се е превърнало като в декор на сцена.

В момента екипа на МРРБ работи активно, за да компенсира забавените процеси в строителството на АМ „Хемус“, увери министърът. „Това което не само ще направим, а и правим в момента, е да ускоряваме всички процеси, искаме да довършим всички процедури, които са започнали. Лот 4 на АМ „Хемус“ вече има решение на Министерския съвет за отчуждаване. Нашата идея е до месец и половина-два да заплатим на собствениците на земите, за да можем максимално бързо да изчистим трасето. Същото се отнася и за Лот 5 – надявам се до седмица и него да внесем в Министерския съвет. Относно лотове 7, 8 и 9 вече водим разговори с АПИ - там трябва да се атакува, за да може в този участък АМ „Хемус“ да има трасе, за да се продължи строителството”, заяви още арх. Шишков. Той посочи, че всеки пропилян ден е загубен за цялостното изграждане на магистралата, защото тя има смисъл само ако се изгради цялата. „Ние в момента работим активно, за да може да компенсираме забавянето във времето“, категоричен беше заместник-регионалният министър.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    19 4 Отговор
    Шишков
  • 2 БКП

    11 3 Отговор
    При една "народна власт" тези дето издават разрешителните ще разберат какво е голям размер.
  • 3 Строи

    28 4 Отговор
    и дели милиони с мошеници , свои ! За качество и далавери да не говорим ! Корупция мощна цари !
  • 4 гадно

    22 4 Отговор
    Така най-лесно се гребе от кацата с мед, а виновни нЕма.
  • 5 БАЙ Х@Й‼

    21 2 Отговор
    Преди 2000 години Хеопс за 20 години построил пирамида която още е цяла ‼️ Сега у нас за 50 години построиха 200 километра от магистрала като има още 200 за да я довършат ‼️ Напредък на технологиите 🤔🤔🤔
  • 6 КорупШашков

    2 10 Отговор
    Не се опитвай да доиш пътните строители !
    Едни престилки са си направили хранителна верига ,следващите престилки, подкрепяни от Чичо Сам , разгонват първите и почват да пращат вноските за нови престилки отвът океана !
    А парите винаги излизат от нашия джоб!
    ДА ЖИВЕЕ. КИТАЙСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ , ВОЖД И УЧИТЕЛ НА АНТИКОРУПЦИОНИТЕ ОБЕДИНЕНИ ПЕНСИОНЕРСКИ СИЛИ !!!
    ВЕНСЕРЕМОС !!!
  • 7 Мечо Пух

    25 3 Отговор
    Беззаконието беше почти неизвестно за широката публика и никой не споменаваше тези неща за да не помрачат на Буци самочувствието на строител номер едно на съвременна България! Пък и защо всичко да се вкарва в законовите рамки, след като най-лесно се краде извън и покрай закона...
  • 8 прррц

    7 2 Отговор
    1975е започната Хемус, кога ще е готова?

    Коментиран от #18

  • 9 big

    21 2 Отговор
    Хубаво е, че поне един казва истината за беззаконието в държавните учреждения. Проблема е, че беззаконието е и в общините и в "независимите" съд и прокуратурата.
  • 10 на всякъде е самоуправство

    20 4 Отговор
    Много години ще минат докато се заличат посредствията от некадърното управление на борисов върху държавните и общински администрации, служби, агенции и се вкарат на работа нормални и кадърти хора ( които все повече липсват) че да има някакъв административен ред, а не закона а джунглата.
  • 11 Жените на Шишков:

    6 4 Отговор
    Тоя е корумпе от Триадица. Проектант на ЗАЙЧАРНИКА на Бойко. Сега какво ? Демократ?
  • 12 Пунта Мара

    2 3 Отговор
    Добре. Но да го казва някой корумпиран това???
  • 13 ЕВАЛА БАЦО

    4 3 Отговор
    Ти строиш, другите коментират.....това им остава..и няма осъдени.....що ли
  • 14 не знаех

    6 1 Отговор
    Охооо,ама ние и държава ли сме имали.
  • 15 ЕВАЛА БАЦО

    7 10 Отговор
    Направи доста неща....новите само плюят.......направено няма
  • 16 РАДЕВ, КВО СТАА,,,

    8 8 Отговор
    Има ли дела срещу крадците...от пет месеца власта е в ръцете ти, осъдени няма....Пак ли ще се оправдаваш с Гешев
  • 17 КОМИТОВА, ДЕЙСТВАЙ

    7 3 Отговор
    Искаме пътища, не медии и словоизлеяния
  • 18 Селяк

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "прррц":

    Надяваме се 2075г да резнат червената лента!

    Коментиран от #22

  • 19 Чичо Гошо

    4 1 Отговор
    Още един мошенгия
  • 20 Селяк

    13 1 Отговор
    Ама то да бяха само магистралите?! Ама за съжеление не да само те! Я погледнете в София какво става, почти всяко междублоково пространство е застроено с блокове! Ами природен парк Витоша, колко къщи има построени в него, над Бояна и Драгалевци е нещо страшно и продължават да се строят - в природен парк! Кой им дава разрешителното там? Цялата система е толкова корумпирана от архитекти до подизпълнителни фирми! Схемата е ясна.
  • 21 КОМИТОВА, ДЕЙСТВАЙ

    4 2 Отговор
    Ти министър на МРРБ ли си или си медийна звезда
  • 22 БАЙ Х@Й‼

    7 1 Отговор

    До коментар #18 от "Селяк":

    Китайците ще изтръпнат като чуят нашето :::: "Ура другари ! За сто години построихаме магистрала от източния до западния край на страната ‼️"
  • 23 5577

    8 8 Отговор
    И кво сега разбрахме защо се спира Хемус. Нали знаете че има 100 варианта едно нещо да не стане и един да стане. Не ме интересува как няма да се строи Хемус. Оправданията в четвъртък на пазара. Кажете какще стане, че избирателя ще ви отвее като вчерашния смерч в Тополовград. С такива смешни статии правите услуга на Борисов. Неможе да сте толкова наивни, че така правите Борисов лош престъпник и какво ли още трябва да си направим извода от подобен вид говорене. По добре замълчете и кажете как ще се строи и кога че доста време мина в оправдания и некадърности.
  • 24 Госあ

    6 2 Отговор
    Държава - няма. Мафия.
  • 25 КОМИТОВА, ДЕЙСТВАЙ

    9 0 Отговор
    Искаме ХЕМУС. За крадците си има съд. Давай ги поименно и с откраднати суми....За какво си министър
  • 26 Jordo

    6 7 Отговор
    Разплакаме…поредния смешник. Заради такива специалисти караме по калдаръми още и хората продължават да гинат по пътищата. Сър, вижте една Гърция, ако е държавна политика да се строи път те не се мотаят в процедурни, законови и подзаконови правила. Държавата отчуждава и въобще не те пита. Унгария, Сърбия също. Хората имат пътища слънце за няма време а ние още се тюхкаме над проект за магистралка от 50 години.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 РАДЕВ, КВО СТАА,,,

    5 3 Отговор
    Вие ще строите, или ще стопирате.......щото идват избори....май
  • 29 СЛАДОЛЕДА

    2 0 Отговор
    ПОВРЪНАХ
  • 30 Анонимните

    0 0 Отговор
    За едно куче да не кажат, че е бясно. Не само Борисов. Да, бе 12 години с дпс и герб. Защо всичко се преписва на един човек, а преди 2009 нещо за бсп с дпс. Там щото бе чисто. Така ли. Не. Мили хора. Политиката не е за нас простолюбието, но заедно крадоха бсп и дпс. Налице са строежите. Доста в окаяно състояния са, а и човека е покойник дъшеря му българка омъжена за човек от дпс ром или. Не ме интересува, та бащата преди 2009,да знаете какви пари се подхвърлят в заведението на дпс обективен. И именно заради лъжите ви след 2009 не гласува народа. Бе ги страх от герб дпс и бсп да не бъдат осъдени и разгеле, размина им се. ББ нищо не ум стори и днес яде плодовете ум. Не сме зашитнижи на никого. Радваме се, че напуснаха Бг, за да освободим работни места на вашите хора от 32,а много родители бяха безработни близо и повече 10 г и кога бяха по 45,48,50 г по костово, им казваха стари сте, при ндсв също, а при герб убиха младите, посегнаха на невинните жертви и днес децата на сорос, на бкп се завръщат в България и са на топли местенца с високи заплати, шуробаджанаците на бсп, дпс, герб и останалите преди герб, да не ги изброяване. Работа не желаем. Страхотно се чувстват на запад, купуват българите масово къщи, а тук по 3 жилища заключени и то с чисти пари от родители прифошли от войни тук, от Гърция. Бъдете здрави и много щастливи.
  • 31 КОМИТОВА, ДЕЙСТВАЙ

    0 0 Отговор
    Искаме пътища ,не обяснения....за какво си министър
  • 32 122

    0 0 Отговор
    Преди да отидете до урните мислете с горните глави. От негласуващите в България и на Запад.
  • 33 456

    0 0 Отговор
    След идването им от Гържия орез 1923 нашите родители са се борили за сожиална политика. За да живеете след 1944 ок. Можело е да бъдат убити. Пишели са позиви. Искали са справедливост, но и така не се е случило, както и днес, а само на вашите деца, близки и продължавайте. Богат, беден. Всички се борите за пари. А младежите с позивите не са отишли в Бургас след 1944 да си получат документ Борци против фашизма и капитализма и така не получихме отговор от маман от еьиният ми родител роден в Сегашна Гърция, Гюмюрджина, Тракия. Честността е порок явно.
  • 34 Анонимен

    0 0 Отговор
    Не хвърляйте всичко на Бойко Борисов. А си къжете дпс и бсп, колко откраднахте от България, или парите идват отвън, от държави с нефт и газ, арабските или, кажете си Бкпбсп. Давността е изтекла при вас и бб. Над 10 г
  • 35 Гражданин

    0 0 Отговор
    Бтдете Здрави и добри хора, че животът е кратък и не си струва да удряте, този и онзи. В Бг е било добре до 1970 и след това да продъкжат умните живи хора от цк на бкп, а те са във всички партии, разпръснати, деца, внуци, правнуци. Простете си мили Комунисти или как беле сожиалисти. Хората искат социална политика без значение ляво дясно, все сте бкп. На антикомунистите не им бе давано на повечето работа, освен ако не са те вербували дс, кгб. Хванете се за ръце и си простете. Бкп. Лошо няма. Можем и без вас антикомунисти все още живи. Не ви искаме хляба, искаме спокойствие от вас. Нищо пивече и чакаме в компмтри, телефони, разни заплати, реклами да бъдат премахнати, а не на всяка минута да ни безспокоите. Който има нужда от нещо, то, той, тя, ще го намери. Интернет е икеан от информация и по този техен начин понякога телефоните ни блокират и не можем да се обадим за много по важни и значими неща и хора.
  • 36 Анонимен

    0 0 Отговор
    Архитекте, толкова е хубаво в България, ще приетите в езикови и след завършване на средното си приети архитектура 2002 от Варна и Дълбоката провинция инженери, айтиспециалисти без връзки в Бг си устроиха живота там и днес са построили училища, детски градини, жилища, именно те, жената от Варна и взели сестра, родители в Германия. Наслушали сне се ит 1944 година на лъжи, от вас, комунистите. И за заключение немските им шефове към българите, от вас няма да се откажем никога. Деца на обикновени безпартийни родители от провинцията, обикновени честни хора. И двете им деца завърлиха в Германия без цент крадени пари.
  • 37 Наблюдател

    0 0 Отговор
    И не с пари на сорос, разни фондации, отворено общество и кражби от партии, от държавните пари. Лесно с чужда пита помен се прави, и от вълневи, и от чепаеви и от доганови, нинови, костови и сие с чувалите пари от костово. Жалко че касиер-счетиводителката не е жива, а почина млада по врене на ндсв ит рак и след нея съпруг, а 2 деца над 40,45 самотници, бедни, но с покрив само, от казанлък бе, но я пивикала неволята в друг градец крадец
  • 38 Анонимен

    0 0 Отговор
    Всеки знае на мекото хляба.. С пари на Сорос
  • 39 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    Архитектите нямат подготовка по специалността "Пътно и железопътно строителство"...а пък по "Икономика на строителството" са пълна скръб...Този тулуп не е наясно с базови положения в строителството на магистрали.
  • 40 чакарака

    1 0 Отговор
    Държавата строи незаконно, а Каракачанов събори къщите на циганите!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове