Last news in Fakti

21 Септември, 2021 14:51 2 726 33

US адвокат помага на Пеевски срещу санкциите “Магнитски”

  • пеевски-
  • санкции-
  • магнитски

Федералните съдилища на САЩ биха отменили решенията на OFAC

US адвокат помага на Пеевски срещу санкциите “Магнитски” - 1
Снимка: БГНЕС

Американската юридическа кантора “Morgan Lewis & Bockius, LLP”, представлява бившия депутат Делян Пеевски и свързани с него търговски дружества, пред Службата за контрол на чуждестранните активи към Министерството на финансите на САЩ („OFAC“) по искането му за заличаване на санкциите. Това става ясно от писмено изявление на адвокат Кенет Дж. Наненкамп.

“От името на г-н Пеевски е инициирана процедура пред OFAC и пред Държавния департамент на САЩ, която, ако бъде уважена, би довела до премахване на санкциите по Глобалния Закон Магнитски, наложени на г-н Пеевски и свързаните с него компании”, се казва в съобщението .

Юридическият екип се ръководи от Кенет Наненкамп, партньор в „Морган Луис“, който е описан като адвокат със сериозен опит в представителство на клиенти по въпроси на международната търговия и националната сигурност пред правителствените агенции на САЩ, като Държавния Департамент на САЩ, Министерство на търговията, Министерство на отбрана и Министерство на финансите.

Според неговия коментар процедурата пред OFAC е законово регламентирана и позволява на санкционираната страна да представи правни и фактически основания за премахване на санкциите, да изисква информация от Министерство на финансите или друга правителствена агенция на САЩ, както и да обжалва решенията на OFAC пред федералния съд на САЩ. Само този съд може да прецени дали OFAC е имала достатъчно основания за действията си.

OFAC от своя страна трябва да предостави на санкционираната страна мотивите за действията си, достатъчно подробно, за да обоснове, че решението е взето въз основа на подкрепящи доказателства. В противен случай, федералните съдилища на САЩ биха отменили решенията на OFAC, което се е случвало по предходни дела, в които не са били предоставени подобни доказателства.

Кенет Наненкамп предупреждава в своето изявление, че всякакви изявления на лица извън на правителството на САЩ, че страна “санкционирана” по закона “Магнитски”, е виновна или че OFAC е разполагало с достатъчно факти, за да ги наложи, не са достоверни.

Американският адвокат дава за пример коментари на своя сънародник - лобистът Маршал Харис, публикувани на www.dnevnik.bg на 9 септември 2021 г. В тях Харис твърди, че има достъп до доказателствата, подкрепящи решението на OFAC.

Това според Наненкамп би означавало държавен служител на САЩ да е нарушил повече от един закон предоставяйки подобна информация.

“Изнасянето на поверителна или класифицирана информация, каквато представляват тези доказателства, би представлявало нарушение на американското законодателство, което би подложило тези длъжностни лица на сериозни наказателни санкции”, пише съдружникът в “Морган Луис”.

Поради тези причини всякакви изявления на лица извън правителството на САЩ, че санкционирана страна е „виновна“ или че OFAC е разполагала с достатъчно доказателства, не следвало да бъдат приемани за достоверни, тъй като законите на САЩ забраняват разкриването на конкретната информация и източниците на които се позовава, на което и да е друго частно лице, различно от санкционираното лице или дружество.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    19 1 Отговор
    Сега НАНЕкамп после Вуте. Накрая Пижо и Пенда.
  • 2 питам

    44 1 Отговор
    Защо пра-сето е още на свобода!!!!

    Коментиран от #13

  • 3 Бойко

    39 3 Отговор
    Човек с пари, в затвора няма!

    Коментиран от #23

  • 4 Един

    35 1 Отговор
    Ще го цоцат, за да го пазят от собствените им закони.
  • 5 НЯМА ЛОШО

    15 14 Отговор
    ТО И ..МАЯ МИНЕТА-ГАЛЕВА ЪВЪРДЕШЕ ,ЧЕ..." ПЕЕВСКИ Е НАЙ-ПОДГОТВЕНИЯТ ЧОВЕК ЗА ШЕФ НА ДАНС" ! ФАКТ?
    ДАЖЕ БЕШЕ.. ИНТИМНА..АДВОКАТКА НА... ПРЕСТЪПНИЦИТЕ..ГАЛЕВИ!
  • 6 ами

    30 1 Отговор
    И в Америка има много боклук.
  • 7 Последния Софиянец

    35 1 Отговор
    Адвокатите само ще му оберат парите.
  • 8 Бибитко

    29 0 Отговор
    Дебелият грозник е все още силен, защото е ковчежник на Ахмед Доган, на когото Мустафата Карадайъ носи кафето и мие краката! А това означава, че и толупът от Банкя, заедно с прокурора Гешефтов могат да бъдат спокойни. Засега...
  • 9 Абе,

    28 0 Отговор
    Шиши от къде има пари за амерички айдукати ?!

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 И адвокат

    15 0 Отговор
    от Щатите наел да го "чисти" !

    Коментиран от #15

  • 12 100

    12 0 Отговор

    До коментар #9 от "Абе,":

    От нас.
  • 13 ми то

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "питам":

    И политик няма. Тук там някой мафиот за кратко, колкото да се отбие номера.
  • 14 Този го доведоха в парламента

    16 1 Отговор
    беше едно малко гладно подплашено момче! А после изяде цялата страна!

    Коментиран от #16

  • 15 Тогава да се надяваме

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "И адвокат":

    Да но да го "очисти"!
  • 16 дааа

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "Този го доведоха в парламента":

    Мама, червената Праска дет не го познава много помага!
  • 17 да бе

    12 0 Отговор
    здраво ще му погне като му разтовари банковата сметка!
    Адвокати шмекери.
    Просто това ,което е откраднал от нас ще премине към някой американска кантора.
    Преразпредление го наричат.

    Коментиран от #20

  • 18 СусБре

    9 0 Отговор
    Шопарчев има бол пари да плати на всякакви адвокатища да го оневинят и го изкарат света вода немътена... А после пак.... и пак.... и пак....
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "да бе":

    Ама да бе,вие сте много богати,че точно от вас да крадат,бюджета на цялата държава е по-малък от този на среден американски град.Ама така е по-лесно,бедни сме щото американцита на крадат,не щото сме мързеливи и некадърни.
  • 21 Българка

    16 2 Отговор
    Пеевски и доживот да лежи в затвора и цялото имущество и активи лични и фирмени, както на майка му, която се отказа от него, не могат да компенсират разрухата, грабежите и щетите, които е нанесъл на България.
    На 14.11. трябва масово да подкрепим ПП, ДБ, ИСБГ, за да има редовно правителство и с част от гласовете на ИТН и БСП да бъде отстранен Гешев, за да има и правосъдие в България. Дали на ИТН не беше поръчано от сараите да спечелят време за Гешев и Пеевски? юАко имахме прокуратура, то Пеевски отдавна щеше да гние в затвора

    Коментиран от #32

  • 22 Айде нЕма

    7 0 Отговор
    Блаблаблабла, ала-бала-блабла... Общо взето - глупости! - но какво да каже, за това е взел пари. (А и ако не имитира напредък и надежда, парите от клиента ще спрат.) Пеефски няма нито тежеста, нито значението на Дерипаска, за когото лобира Лавров (т.е. руската държава), нито пък сериозни хора с тежест и влияние от България или ЕС ще се застъпят за него. Единственият облагодетелстван от този лобизъм е самата лобистка фирма. Само балама би им се вързал.
  • 23 Има има

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бойко":

    Щатските и румънските затвори са пълни с такива...
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ИЗВИНЕТЕ

    4 0 Отговор
    НЕ ЛЪЖЕТЕ , ПОМАГА НА ЧЕСНИЯ ДРУГАР ДОГАН. ШИШИ Е ШИРМА.
  • 26 ПРЕДСТОИ

    2 0 Отговор
    Предстои да видим дали с много пари ФАЩ ще си извъртят д-то. И без това корумпирания висш политик си беше половинчата услуга, не бих се очудил ако не отменят решението за шиши.
  • 27 лоза

    3 0 Отговор
    Американската юридическа кантора “Morgan Lewis Bockluks, LeLePile”
  • 28 пропаганда

    6 0 Отговор
    Така е, с нашите пари по нашите глави. Дебелото момче от къде има толкова пари та плаща на най скъпите кантори в САЩ ?
    И сега какво следва за народа от тази новина - да плаче или да се радва. Като си нямаме собствена прокуратура , която да закопчава всеки крадец , ще се надяваме чужди служби да ги наказват.
    И адвоката му на Шиши за кого прави тези писмени изявления ? Може би за да се съобщи като новина в България , вижда се че има и медии които да помагат за това и да убедят българския народ какъв светез е крадеца на парите и свободите им.
  • 29 Стършел

    4 0 Отговор
    Някой да е очахвал да му на значат служебен.....?! Пак грешни пари на грешно място. Същата работа и когато се плаща за нарочно платили си бандити на съдии за да ги оправдаят, а после познайте кой плаща в Еврпейсния съд за правата на човека.
  • 30 Ганю Балкански

    3 0 Отговор
    Както се казва във филма на Костурица - Бела котка , црън котак:
    В Бугарита казват:
    Всичко се купува не с пари , а со много пари!
    И Америка не е по различно. За парите всички врати са отворени.
    Но никой не си ги е отнесъл на оня свят!
  • 31 АМОН

    3 0 Отговор
    ШИШИ,

    Глобалистите на ПП са решили твърдо да те изпържат.

    Виж какво се случи с МИЛЕН ВЕЛЧЕВ и неговата ВТБ.
    Вкараха ВИВАКОМ в схемата на ЮНАЙТЕД ГРУП на Дейвид Патреъс.
    Сега налапаха и ЧЕЗ - БЪЛГАРИЯ и пак във фонда на ПАТРЕЪС.

    ДЕЙВИД ПАТРЕЪС И ЮНАЙТЕД ГРУБ ЩЕ НАЛАПАТ НЕ САМО РУСКАТА ВТБ ПРЕДСТАВЛЯВАНА ОТ МИЛЕН ВЕЛЧЕВ И ДРУГАРИТЕ ОТ ПГУ, но и такива като теб приятелю.

    СОРИ НО ДОЙДОХА ГОЛЕМИТЕ АКУЛИ ОТ ЩАТСКО.
    Ще налапат цялата държава.
    Боко като тарикат инвестира в емирствата и спасява кожата /ЗАСЕГА/
  • 32 Протестър

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Българка":

    ИТН не направи коалиция с мравояда и това те дразни. А защо да прави - те нали гледаха и гледат към ГРОБ - само и само да има кокал и за тях. Ами и Кирчо май не ги пожела, а?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове