22 Септември, 2021 06:05 4 187 51

След агресията във Варна: Разследват и мобилния екип за имунизации

  • варна-
  • скандал-
  • агресия-
  • ваксинации-
  • екип-
  • антиваксъри-
  • разследване

Проверката ще продължи поне 20 дни

След агресията във Варна: Разследват и мобилния екип за имунизации - 1
Снимка: Радио Варна

След случая на вербална агресия към медици във Варна, прокуратурата разследва и мобилния екип за имунизации, както и РЗИ в града, предаде NOVA Проверката на Районната прокуратура във Варна ще продължи най-малко 20 дни. Освен за това дали е била проявена някаква агресия към медиците в морската градина, се разследва и самият мобилен екип, както и регионалната здравна инспекция за това дали по закон са имали право да поставят ваксини.

А на фона на разделението „за” и „против” ваксинацията – медици предупреждават, че броят на новите случаи е много по-голям от броя на регистрираните.

Проверката за случая във Варна е насочена основно към Регионалната здравна инспекция и начина на работа на мобилния екип. В неделя пунктът в морската градина затвори, заради словесни нападки към медиците от страна на организирана група от противници на ваксините.

„Дали РЗИ са спазили реда в техните специални закони, за това как се снабдяват такива медицински пунктове с ваксини, с какви документи, къде по принцип трябва да се съхраняват тези разрешителни за прилагане на ваксините , дали въобще има такова разрешително. Също искам да се установи дали пунктът е отворен в съответствие със специалните разпоредби , които са за отваряне на такива пунктове”, заяви Станислава Бакалова, наблюдаващ прокурор, Районна прокуратура – Варна.

Разследва се и дали е имало агресивно поведение към медиците.

„В момента това е предварителна полицейска проверка … с тях ще се проведе беседа, ще им бъдат снети обяснения, просто те трябва да обяснят в един съвсем естествен разговор какво точно се е случило. Кога, къде, на какво място, кой с кого е говорил, защо е говорил”, допълни Бакалова.

Медиците осъждат поведението на противниците на имунизацията срещу COVID-19.

„Вандалска проява, груба и просташка. Освен вандалската проява обаче, застрашава здравето на хората, които в този ден са искали да се ваксинират. Застрашава здравето на тези екипи, които са подложени на стрес. Това застрашава оцеляването на нацията ни”, категоричен е Станимир Хасърджиев, председател на Националната пациентска организация.

„Колегите ни работят на терен, те нямат никаква защита , така както нямат защита колегите от центровете за спешна медицинска помощ , от звената за спешна помощ към болничните спешни заведения. Ние работим без никаква охрана”, заяви Райна Бояджиева, Асоциация професионалистите по здравни грижи.

На този фон – броят на заразените расте.

„Заразените са повече, отколкото тези, които влизат в официалната статистика. И това не е нещо, което се налага конспиративно. Това е просто хората, които си взимат от аптеките тестовете , тестват се и си остават вкъщи без да се регистрират в системата”, твърди д-р Александър Симидчиев, пулмулог.

Пред ваксинационните пунктове пък почти няма желаещи да се имунизират. Пример за това е този в метрото до НДК в София.

„Към момента са минали десетина човека. Засега са малко хората. Повечето хора имат въпроси, свързани са основно с нашумелите теории за тромбози, за проблеми след поставяне на ваксинация” , твърди д-р Хубен Кожухаров, лекар във ваксинационен пункт в София.

След разяснение са малко тези, които се отказват от поставяне на ваксина. За последните 24 часа едва 7 555 души са се ваксинирали в цялата страна.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мислещ

    104 19 Отговор
    Много сте чувствителни изведнъж, нещо не виждам същата чувствителност докато тровите хората.

    Коментиран от #22

  • 2 Последния Софиянец

    82 13 Отговор
    Браво на Възраждане!

    Коментиран от #11

  • 3 genocid

    91 13 Отговор
    ТЕРОРИСТИТЕ С ИНЖЕКЦИЯТА СА АГРЕСОРИТЕ И СПРЕТЕ ДА МАНИПОЛИРАТЕ ,ЧЕ НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ Е ПРЕСТЪПЕН!!!!!

    Коментиран от #47

  • 4 Мислещ

    82 11 Отговор
    Току-що прочетох, че гадовете с линейката се били ВЪРНАЛИ. Докато тече проверка срещу тях. Това не е ли истински акт на агресия/тероризъм?
  • 5 ????

    65 14 Отговор
    Гушни букета! Ваксинирай се
  • 6 Последния Софиянец

    79 13 Отговор
    На откриването на учебната година в УНСС имало мобилен екип,но се ваксинирал само един студент за цял ден.Браво на студентите!
  • 7 Дърт пръч

    101 10 Отговор
    Ако някоя баба продава плетени чорапи на улицата е проблем но ако джаскат измислени ваксини не е.
  • 8 Е това е буквално

    26 0 Отговор
    "снимка от/по радиото".
  • 9 Рой

    72 7 Отговор
    Защо наричат " антиваксъри" хората които мислят трезво с главите си. Тези които настояват толкова за ваксини и тормозят хората "проваксъри" ли са?

    Коментиран от #14, #23

  • 10 Гарвана

    59 9 Отговор
    Значи, медиците били стресирани. Ами тези загрижените лекари, като побъркват народа от сутрин до вечер. Хаир няма да види никой, от тези кървави пари.
  • 11 Варненец

    41 5 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Софиянци, спите ли?

    Коментиран от #12

  • 12 gosho

    17 2 Отговор

    До коментар #11 от "Варненец":

    е па виж колко е часа бе :))
  • 13 Рошко

    58 6 Отговор
    Те като гледам ще тръгнат и от врата на врата да боцкат, че и с какъв хубав микробус са ги въоръжили, че може и бонуси да раздават и то безплатно, запомнете само сиренето в капана за мишки е безплатно

    Коментиран от #17

  • 14 Рошко

    45 3 Отговор

    До коментар #9 от "Рой":

    Ти не разбра ли, че светът откачи разум не остана демек да си естествен и нормален, точ о обратното ненормалното се възприема за нормално и обратно
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Анонимен

    34 3 Отговор

    До коментар #13 от "Рошко":

    Хубав бус - вярно! А как ги разкарваха безплатно с баничарките на кренвиршите забравихме!
  • 18 qwerty

    37 1 Отговор
    клипа го има в тубата, моля не изкривявайте общественото мнение.

    Коментиран от #39

  • 19 пациент

    31 1 Отговор
    Не си мислете, че като отидете в лаборатория за изследване ви изследва квалифициран лаборант. Останаха малко такива и то пенсионери. Поради недостиг вземат всякакви, обучават ги за два дни да тропосват на пациентите вените. Затова не се учудвайте, ако излезете с хематоми. А в апаратните какво се върши е тайна. Само можете да гадаете.
  • 20 Им бе цилус

    27 2 Отговор
    Кожухаров, хората не си взимат тестове от аптеките, ПЛАЩАТ ги, Ясно?
  • 21 5ко

    31 3 Отговор
    Ей! Спрете с наглите си лъжи! За ваша жалост има пълен запис на случката в thebulgariantimes. Въобще няма нищо общо с тази манипулативна статия, постната тука. Като се обърне палачинката ще бъдете съдени като съучастници в това мега престъпление. Няма да мине номера "беше ми заповядано", всеки сам избира на кого да служи - на Бога или мамона. Няма да е лошо да се прегледат и записите от по - раншни изказвания на кацаров, преди да го цанят за министър. Съвсем противоположни бяха от сегашните му относно ваксини, мерки и тнт. И тоя се продаде за паница леща.
  • 22 Ами неотровеният ми и мислещ като теб

    8 28 Отговор

    До коментар #1 от "Мислещ":

    мой първи братовчед го погребваме днес в 12 часа във Варна. След 2 месеца щеше да навърши 58.Повече от 2 седмици се лекували в къщи с жената, с която живее на семейни начала след положителни тестове от аптеката. Антибиотик, кортикостероиди и аспирин-протект. Жена му била дори по-зле, но явно отганизмът ѝ е по-издръжлив. Днес погребваме него. Синът му още преди седмица го караше да постъпи в болница. Но отказал. Едва след като почнал освен да не може да диша и да държи нещо в ръцете си и изтървал всичко извикали линейка. Тежка дихателна недостатъчност и симптоми на инсулт.Загубил съзнание още в линейката. Рентгенът показал тежки поражения в двата бели дроба. А не искаше да се ваксинира, заради разни такива много"мислещи", Дали нямаше да е жив ако го беше направил никой вече не би могъл да каже. Но най-вероятно щеше. Беше с диабет, което си е рисков фактор също, но познат, който беше здрав, прав и също невярващ, че ковид е опасен умря през ноември 2020.Преди това понеже ходеше болен на работа изпозарази всички в сградата. Около 15-20 души. Двама лежаха в болница и са живи все още. 3 ма, които го караха уж по-леко починаха до няколко месеца след това. Инфаркт, инсулт, белодробна емболия. На възраст между 58 и 64.Дали е случайно съвпадение според теб?

    Коментиран от #24, #25, #28

  • 23 Не се ваксинирайте. Всв още никой

    4 29 Отговор

    До коментар #9 от "Рой":

    не ви насилва. Поне у нас в България. В Австрия е различно. Ваксинират вече и децата масово. А на неваксинираните се гледа като на врагове и потенциални убийци. Това може да е прекалено, но отровната ви антиваксърска пропаганда наистина причинява смъртта на доста хора в момента. Днес на обяд погребваме един от вас-мой първи братовчед. Убеден от такива като вас, че ваксините са по-опасни от вируса. И си умря от усложнения след заразяване с ковид преди да успее да навърши 58. Погребението е днес.

    Коментиран от #26, #29

  • 24 Така ли

    30 5 Отговор

    До коментар #22 от "Ами неотровеният ми и мислещ като теб":

    захлебваш? А нещо да кажеш за уврежданията и смъртността от експерименталните препарати, нямащи нищо общо с Истинските ваксини? Отделно дето лекарите провеждат АНТИЛЕЧЕНИЕ, погубващо хората, особено в болниците.

    Коментиран от #27

  • 25 Реалност

    25 6 Отговор

    До коментар #22 от "Ами неотровеният ми и мислещ като теб":

    Разбира се, че не е случайност: първо пневмонията е вирусна и не се лекува с антибиотици и кортикостероиди, при предозиране с тях умираш - пример младежа в Търновската болница, да ти бием на теб 20 антибиотика да видим дали ще ожевееш и второ инфаркт, инсулт и белодробна емболия се причиняват не от настинка, а от тромб, който пък се причинява от препаратите уж срещу Ковид. Благодаря, че ни показа с примери защо не трябва да се боцкаме!

    Коментиран от #30, #37

  • 26 Хахаха

    19 7 Отговор

    До коментар #23 от "Не се ваксинирайте. Всв още никой":

    Ами върви в Австрия, в България пък гледаме на боцнатите като на идиоти:) И за какво са тия десет коментара, че си погребвал роднина, ние другите коментиращи да не ди да не сме? Погребвал бил 60 годишен братовчед, миналата седмица една кумшийка погреба 4 годишното си дете, но щом момиченцето не е било с Ковид според теб не е важно така ли!!!
  • 27 Не захлебвам. Никога

    8 19 Отговор

    До коментар #24 от "Така ли":

    не бих излъгал за подобно нещо. Днес 12.00 старите гробища на Варна.
    / Между двата мола/. Аз самият не съм ваксиниран, защото имам медицински противопоказания за това, но е твърде дълго за обяснение. Не мисля, че ваксинациите трябва да се налагат силово, но заклетите антиваксъри, които заливат форумите ме дразнят страшно много. Защото промиват мозъците на много хора с невярна информация. На мнение съм, че преди ваксинация всеки трябва да си изследва задължително няколко кръвни показателя, за да няма неприятни последствия.

    Коментиран от #32

  • 28 КовидманЯк

    18 1 Отговор

    До коментар #22 от "Ами неотровеният ми и мислещ като теб":

    Двама мои познати си заминаха след поставянето на така наречените ваксини.Една жена на третия ден след процедурата и един мъж на 10-я.Друг един след първа инжекция с Астра Зенека две операция за отстраняване на тромби в краката и трета операция на шията.
  • 29 КовидманЯк

    11 4 Отговор

    До коментар #23 от "Не се ваксинирайте. Всв още никой":

    Ще лъжа, ще.мамя, ще плащам за позитивни ПСР тестове за да се водя прекарал болестта, с ако стане невъзможно да се се живее, ще дам ако трябва и 1000 лв за сертификат.

    Коментиран от #33

  • 30 Нищо не са му били. Самолекувал се е

    3 6 Отговор

    До коментар #25 от "Реалност":

    в къщи дълго време. Не е жертва на лекарите в конкретния случай. Изписаха мой приятел от болница преди 20 дни. Пак с ковид. На 60,със силно наднормено тегло е, но оцеля, защото влезе навреме. Пак е бил на антибиотици и то инжекционни (или венозни). И продължава да пие кръворазреждащи и други лекарства и сега. Може би изкара късмет, че се зарази още в средата на август, когато болниците не бяха още пълни и на пациентите явно се е отделяло повече внимание, отколкото сега. Колкото повече стават, толкова по-лоша е грижата, защото персоналът не става повече. А и ремдесевирът е скъп и едва ли го дават на всички. Не че е панацея и той.
  • 31 за всеки русофил

    2 10 Отговор
    ще има ваксина-9 грама
  • 32 Учуден

    10 2 Отговор

    До коментар #27 от "Не захлебвам. Никога":

    Значи ти няма да се ваксинираш защото си имал противопоказания, но всички други трябва да набодат силово, браво бе Менгеле. Аз лчино нямам познат умрял от ковид, но имам един умрял от емболия след ваксинация, знам и за още трима починали с две дози - двама с инфаркт и един с емболия.

    Коментиран от #34, #35

  • 33 Изборът си е твой. Нищо от изброеното

    2 6 Отговор

    До коментар #29 от "КовидманЯк":

    няма да те предпази от заразяване и гътване(ако си от тези, които го карат тежко). Късмет! Но не мисля, че трябва да се хвалиш на всеослушание с намеренията си. В някои държави всичко изброено от теб е подсъдно. Тук едва ли някой ще ти обърне внимание на "крясъците" във форума.
  • 34 Никой не насилва хора с противопказания

    2 11 Отговор

    До коментар #32 от "Учуден":

    да се ваксинират. И не съм за 100%задължителна масова ваксинация. Синът ми се ваксинира по собствено желание,защото има прекалено много контакти в работата си. Дъщеря ми още се колебае. На 28 е и ни най-малко не и се меся във вземането на решения. Големи са и тези неща всеки ги решава за себе си. Никого не убеждавам непременно да се ваксинира. Но да се врещи "ваксините са отрова" и "сигурна смърт" след 1,2,3,5 години е пълна простотия и невежество. Крайностите са винаги опасни.

    Коментиран от #40

  • 35 Ами радвай се, че нямаш такива познати.

    1 6 Отговор

    До коментар #32 от "Учуден":

    Все още. Аз имам предостатъчно. Имам и доста познати, които са ваксинирани. И освен леки неразположения 1-2 дни след ваксината при някои нищо по-лошо не се е случило на никого. Иначе зная за 1 случай на починал скоро след ваксиниране.Няколко дни след ваксиниране с втора доза. Около 60 годишен. Инсулт. Много в вероятно ваксината да е предизвикала нещо. Затова и съм на мнение, че преди ваксиниране трябва да се правят по-подробни изследвания, които не са безплатни и за разлика от ваксините, трябва да си ги платиш от собствения джоб.
  • 36 Да ама

    9 1 Отговор
    Доколкото разбрах варненската група, която е била на пункта за ФаКцинация са били придружавани от адвокат..Смятате ли,че ще допусне агресивност спрямо медиците ...Просто е глупаво..Вторият ми въпрос е дали ФаКсинаторите са ФаКсинирани...Нека минем и малко на логиката..Как ще ФаКцинираш при условие, че не си Факциниран..

    Коментиран от #38

  • 37 През февруари и март след оперативна

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Реалност":

    интервенция бях с CRP над 200 и СУЕ над 100.Бях месец и половина на антибиотици. И орални и инжекционни. Вдигнаха ми се чернодробните ензими естествено, но инфекцията се овладя и не направих сепсис. Естествено, че не трябва да се пият безразборно, но когато се налага.През предходните 6-7 години не съм помирисвал антибиотик. Просто съм нямал нужда.
  • 38 Ваксинираш хора, които желаят да се

    2 4 Отговор

    До коментар #36 от "Да ама":

    ваксинират. Никого не гонят със спринцовка в ръка, нали? Но иначе съм съгласен, че ваксинатори трябва да са само ваксинирани. Джипито ми е на 65 и се ваксинира сред първите. Сега мисли да си слага бустерна доза на Пфайзер. Защото е ваксинирана още в началото на февруари, а винаги има опашка пред кабинета ѝ. Никого не убеждава да се ваксинира или да не се ваксинира. Така е и редно.
  • 39 днес

    9 1 Отговор

    До коментар #18 от "qwerty":

    Няма никаква агресия, просто се иска информация - дали тези течности са разрешени за ползване в БГ и дали престояването им в буса е според правилата - нали трябваше специални хладилници?? сега муш и готово - а какво се сипва. Има ли разрешение линейката да е паркирана в парка? Мога ли и аз да паркирам бусче и да продавам някакви течности?
  • 40 питам си

    8 1 Отговор

    До коментар #34 от "Никой не насилва хора с противопказания":

    И как разбра, че тези непроверени с години течности няма да имат лоши последици след две, три или пет години. Каква е гаранцията, че не спомагат за сърдечни заболявания, болест на кръвта, предизвикване на бурно развитие на ракови клетки, а защо не и безплодност!
  • 41 i-рян

    3 0 Отговор
    20 дни проверка!? какво ще проверяват за 20 дни ей за такива бавения не вървят нещата
  • 42 СНиколов

    4 0 Отговор
    Увaжaeми дaми и гocпoдa
    зa тeзи кoитo търcят пoвeчe инфoрмaция oт мяcтoтo нa cъбитиeтo
    В ютуб търcитe кaнaлът нa Vlаdislаv Stеfаnоv
    и в нeгo нaмирaтe видeo cъс зaглaвиe
    Прecтъпни Мeдицинcки Eкcпeримeнти
  • 43 иван

    4 0 Отговор
    Вербална агресия, ха ха трябвало е да ги набият!
  • 44 А БЕ ЕЙ

    1 0 Отговор
    А БОЙКО ИМА ЛИ ПРАВО ДА НОСИ ГЕНЕРАЛСКА УНИФОРМА ?
  • 45 Отряд1

    5 0 Отговор
    Абе каква агресия, какви 5 лв? Кой ви плаща да пишете такива неща, че да настройвате хората против онази част от обществото, която практически защитава цялото общество!?

    Кой ви плаща да продавате здравето и живота на хората? Кажете за да го обесим?

    Гледах клипа на хората, които бяха там и снимаха с телефоните си. Не това, което ни казват (дез)информационните канали , нито новините ... гледах пряко и без обработка това, което се случва. АГРЕСИЯ НЯМА! Имаше задаване на въпроси, при това от юрист. Ако това е агресия, значи съдилищата са място за изтезания!

    Коментиран от #49

  • 46 Exanches

    3 0 Отговор
    Нямаше никаква агресия! Стига сте писали поръчкови простотии!
  • 47 Магарето

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "genocid":

    Ако беше ходил на училище на училище?
  • 48 Насо

    0 1 Отговор
    Брех ще измрете всички неваксинирани и пак няма да ви дойде акъла!
  • 49 Ха ха

    1 1 Отговор

    До коментар #45 от "Отряд1":

    Кой им плащал?!? Ти откъде падаш и къде си живял до сега? Собствениците на федералния резерв, социалните мрежи, биг фарма и всички медии са едни и същи - около 300 милиардера, които се мислят за богове, а всъщност са сатани а техните лица пред света са гейтс и сорос. А както е известно, който плаща той поръчва музиката, а тя е - пандемия, тровене на храна, вода, въздух и ваксинация до дупка, докато населението не намалее до 10% от настоящия си брой и пълно поробване на останалите! По ясно от това не мога да го кажа и си мислех, че вече е ясно и на децата от детската градина.

    Коментиран от #51

  • 50 Пея

    0 0 Отговор
    Прост народ!
  • 51 Пея

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "Ха ха":

    Много си глупав!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове