22 Септември, 2021 07:04 15 375 26

Бимбалов: Дресирани анализатори се тресат от аритметика

  • радослав бимбалов-
  • избори-
  • анализатори-
  • пресмятане

Време е да осъзнаем, че както и да пресмятаме, накрая сметката е неприятна, заяви рекламистът

Бимбалов: Дресирани анализатори се тресат от аритметика - 1

"Усещате ли, че вече предозираме с пресмятането? Пропагандата поощрява тази наша слабост. Медии, социални мрежи, дресирани анализатори и дори простолюдни критикари - всички се тресат във всеобща аритметична аритмия. Колко процента щял да дръпне този от онзи, онзи от този, онзи от онзи, този от този. Само дето зад тези проценти не стоят просто гласоподователски решения. Зад цифрите стои плът".

Това написа в профила си във Фейсбук Радослав Бимбалов.

"Време е да осъзнаем, че както и да пресмятаме, накрая сметката е неприятна. Българите, които възприемат България като свое лично произведение, все още са малцинство. Има много причини за това национално безхаберие. Нихилизмът ни е посят, подхранван и поощряван от алчността на родни тоталитарни режими и чужди арогантни интереси. Да, склонни сме да ръснем някоя друга сълза на химна, да друснем кълки на „Бяла роза“ и дори да се кълнем в чистите идеали на Левски и Ботев. Но фактът, че България зависи от всеки един от нас, е неприемлив за съзнанието ни.

Грозно или не, ние самите сме виновни за това, че отгоре гледат на нас като на стока, която могат да прехвърлят от едно ремарке в друго", допълва рекламистът.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 128 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да ти имам

    20 89 Отговор
    Козата брадичка 😄😄😄
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ЧОЧО

    128 14 Отговор
    Браво,ясно и точно казано.
  • 4 ????

    75 44 Отговор
    За Петков и Василев, професор Петър Емил Митев каза нещо много интересно, че с дясна въдица ще ловят леви балъци.
  • 5 Следствието ГЕРБ

    51 4 Отговор
    Важното е да се ПРАВИМ на ЕВРОПЕЙЦИ ! Колко е смешно !
  • 6 Сатъра на Хана

    24 45 Отговор
    БАМБИ, А ТИ КАКВО НАПРАВИ ЗА БЪЛГАРИЯ? .
    ...... НЕ ХВЪРЛЯЙ КАМЪНИ ПО МАРИЯ МАГДАЛЕНА

    Коментиран от #21

  • 7 Меди Доганов

    24 18 Отговор
    Аз разпределям парциите.
  • 8 Веселото дуо

    33 14 Отговор
    Стана ми интересно в предаване Кулезич, Веселото дуо, което искало да патентова булгарикус-Василев Петров, не се разбра, като частни лица ще го патентоват -с нянакви интересни права при дистрибуция., или държавата България.
    На въпрос Люба какво правим със скъпа елетроенергия Остап Василев отговаря: Геотермални централи.
    Моля, в САЩ покриват едва 10процента, с тях се отоплямат предимно къщи, за голяма икономика не стават.
    Четем: УГС са си чисто и просто геотермален фракинг. Милиони галони вода и химикали са инжектирани в предимно вертикални кладенци при сравнително високо налягане и съчетанието от срещане на студено с топло, налягане и химикали "обира всичко" от дълбоките, горещи скали.
    Това създава нови "фракинг мрежи", през които водата може да бъде изпомпвана, нагорещявана и изпращана обратно на повърхността, за да произвежда електроенергия. Конвенционалните геотермални кладенци струват най-малко 5 милиона долара и около половината се оказват провал. Регистрират се слаби трусове, шум за живеещите наблизо, не се знае какво ще излезе от кладенците-токсичен газ, минерална вода.
  • 9 The Guest

    28 18 Отговор
    Писна ми от смотаняци, разбирачи и капацитети.
  • 10 Графиня

    61 9 Отговор
    Браво Бимбалов! България зависи от всеки един от нас - чудесно казано. Внушавайте тази идея чрез СМИ. Може да излезе нещо хубаво от това! България е лично произведение на всеки един от нас - също чудесна формулировка. Работете по тези изречения. Ще донесат голяма полза. Точно това липсва в доктрината на българското национално самосъзнание. Бимбалов е нежен човек с ясна глава, добре схваща идеите и добре ги формулира. Остава да се внедрят в масовото съзнание и ще заработят. Имаме нужда от това.
  • 11 Сандо

    60 3 Отговор
    Добре казано,Бимбалов.А сега обърни внимание на какво учат децата в училище и ща намериш частично обяснение на проблема.
  • 12 Остап Василев

    28 10 Отговор
    Веселото дуоза къп ток, Остап Василев предлага геотермали,къде, в България, предаване Честно Казано.
    Това е фракинг, под друга форма и унищожаване на почвата, висока цена, неизползваемост в бъдеще на почвата.
    Три способа за добиване-директен-петротермален, иточник енергия слоеве земя с висока температура, недиректен-хитротермален-източник подземни води, и смесен.
    Ние имаме реактори на Белене под брезент, Остап Василев ми говори за геотермални дръжки.
    Добре са се насочили към енергия Петков Василев, а инвеститорите най-вероятно ще са Канада и САЩ, още по-вероятно чрез близки да се окажат собственици на енергоизточници.
  • 13 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    47 6 Отговор
    Така е, защото имаме поет,
    който помежду многото други хубави стихове,
    в момент на явно умопомрачение,
    е написал: "Не сме народ, а мърша."
    А още по-лошото е, че тук има много хора,
    които превръщат тези думи в мото, в лозунг,
    в цел на безсмисления си живот...
  • 14 ученик

    29 2 Отговор
    защо ми се струва, че усещам разочарование в думите на рекламиста, Бимбалов, ти от вчера ли живееш в тази държава, че сега откри топлата вода, нали знаеш народната приказка за баницата, защо навремето някои от радетелите за свобода, са настоявали че трябва да се започне от образованието и съзнанието, днес положението е същото, вижте Хаити докъде се докараха, и там населението не обичало много, много, да учи и да чете, птица без крила не може да полети, може само да се тътри и подскача по земята, къде, къде по лесно е на Запад, отиваш, намираш си работа, и ползваш всичко съградено там от 400 години наготово
  • 15 Евхаристия

    20 19 Отговор
    Каквито числа и проценти да пишат , важното е , че Борисов + ШАЙКАТА не са на власт ! А и никой не ги иска , ОСОБЕНО БОЙКО !

    Коментиран от #22

  • 16 dido

    24 3 Отговор
    За голямо съжаление нещата стоят точно така.Дано хората да се осъзнаят до изборите.
  • 17 1234

    23 5 Отговор
    Кой издава сертификат за почтеност-новата почтеност?

    Коментиран от #19

  • 18 Абе

    17 4 Отговор
    Аритметиката е ясна, просто ни съобщават какъв е резултатът от изборите, заложен в машините, за да не сме изненадани и да направим някоя глупост. Предният път резултатът на Слави беше изненада дори и за кукловодите, ама какво да се прави като се оказа, че лампионите в България са повече от очакваното.
  • 19 Бай Ху (By Who)

    12 7 Отговор

    До коментар #17 от "1234":

    Питай Киро Харварда, той знае.
  • 20 Петър Емил Митев!! Червен Шаман!!

    15 8 Отговор
    Какво друго да каже, топят се Червените пенсионери, попълнени няма, техните деца и внуци наследиха онези 300 фирми създадени на Запад, от Соц България, Подарени им, а тука "Индианците" им свършиха, останаха само Червени вождове!! Та, разбираме го за какво "Плаче" Петър Емил Митев!!!
  • 21 Механик

    11 4 Отговор

    До коментар #6 от "Сатъра на Хана":

    А ти какво направи за България,драги ми Сатъре?
    п.п.
    Освен дето се ваксинира, де :)
  • 22 Я па Я

    10 10 Отговор

    До коментар #15 от "Евхаристия":

    И това ли е лелеяната мечта на народа-не да е добре ,о Бойко да не е на власт-все едно да си отрежеш крака ,та да бягаш бързо???

    Коментиран от #26

  • 23 Бай Танас на кюшето

    5 4 Отговор
    На популистите крилцата омекнаха. Идват лустросани юпита. България преди дни регистрира рекорден износ и съответно растеж. Едно ченге с жабосайт се опита да ни обясни, че това се дължи на служебното правителство. Пълна олигофрения. Заплатите бележат върхове. Данъците същите.
    .... Ми огледайте се ослушайте се и си дайте сметка защо се случва това?
  • 24 Широкоплещест в профил

    1 2 Отговор
    Най-ценя в жените известна нечистоплътност
  • 25 Болярин

    1 1 Отговор
    Не показвайте тоя Баламурников, хората се алшат - мислят, че е Мефистофел !!!
  • 26 Опа я

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Я па Я":

    Е па ти,Юсеин Болт и с един крак ще те победи,а ти мисли за печена тиква архиварю!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове