23 Септември, 2021 05:53 1 826 11

Илияна Йотова: Не подценявам никого за вота

  • вицепрезидент-
  • илияна йотова-
  • избори

Българите зад граница вече са част от събудената България, заяви вицепрезидентът

Илияна Йотова: Не подценявам никого за вота - 1
Снимка: БГНЕС

„Имаме нещо много хубаво, което наблюдавам в последните две години – българите зад граница са част от събудената България. Те са хора, които не просто наблюдават, а са дейни участници в събитията тук и се опитват да дадат от своя опит навън. Тези хора дори съветват децата си да се върнат тук и да помагат за развитието на страната ни. Каква работа остава – това е нещо, за което ще продължа да работя, независимо какъв пост заемам и ще заемам и занапред – това ще е съхраняването на родовата памет. Защото това е имунната система на българите. Това ги съхранява и пази българите от векове насам. Моя отдавнашна мечта, готова вече и като проект, само трябва институциите да го направят - това е създаването на Български културен институт. Защото това е пътят на връщането на позициите на държавата ни зад граница".

Това заяви пред БНР вицепрезидентът Илияна Йотова.

По думите на Йотова след това, което се случва и с краха на 46-ото Народно събрание, тя е оптимист, че политиците у нас трябва да започнат да си говорят: "Определено оптимист съм. Заявките са за научени уроци, за повече разум и мъдрост. Очаквам по-добър диалог между партиите след следващите избори. Важното е какво правим със страната си през следващите месеци, защото целият свят навлиза в криза след толкова тежката пандемия. Ще има сериозни социални проблеми. Аз бих застанала и бих искала да бъда част от това мнозинство в страната, което да даде гаранции на хората, че има стабилно правителство, което мисли за тях. Така че държавата да върви напред и да се развива - и чрез икономиката ни, чрез Плана за развитие, и че тези стъпки ще ги правим заедно с хората. Смятам, че в следващите месеци България може да постигне много. Това е нашето послание и като президентска двойка, което ние никога не сме изоставяли", заяви още Йотова.

Илияна Йотова посочи, че много скоро ще са ясни имената на хората, които ще влязат в Инициативния комитет, който ще ги подкрепи като кандидатпрезидентска двойка за предстоящите избори.

"Очаквам да има различни кандидатпрезидентски двойки, аз не подценявам никого. Моята сила е в това, че умея да слушам хората. Аз вярвам в борбата на идеи, ние ще чакаме хладнокръвно всички кандидати и разбира се, че ще направим най-добрата кампания. Като се надявам да има и добри дебати. Това ще бъде много сложна кампания - всеки ще се опитва да лансира своите послания, ще бъде много трудно да се отсее всичко. Избори две в едно - така се реши, за да не се харчат излишни пари. Това е за мен доброто решение. С всеки опонент ще искам да говоря какво предстои на България и какви са важните решения в тази посока", посочи още вицепрезидентът на България Илияна Йотова.

По думите ѝ е много важно какво правим в най-скоро време с Плана за възстановяване и устойчивост и с комплекса "Марица Изток".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аделина Радева

    5 7 Отговор
    Йотова не ме кефиш, но Румен Радев ме кефи.

    Коментиран от #5

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 13 Отговор
    РУМЕН РАДЕВ ПРЕЗИДЕНТ
    ИЛИЯНА ЙОТОВА
    ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ
  • 3 КРОКОДИЛА

    10 11 Отговор
    ЛЪЖЛИВИ КОМУНИСТИ - АУТ - ВЪН ............
  • 4 Петолъчка

    1 11 Отговор
    БКП и ДРУГАРЯ РАДЕВ СА НАШИЯ ИЗБОР.
  • 5 Всички

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Аделина Радева":

    възмутени от Радев, който според платените му социолози имал 60% одобрение, не гласувайте за него!

    Бъдете българи!

    Нека кирчовците с двойното гражданство, „почтените“, гласуват за Зеления чорап!
  • 6 ВЪН

    3 1 Отговор
    масонските национални предатели и корви от българската политика!
  • 7 Всички

    4 3 Отговор
    американски наемници – ч у р у к президента, Кирчо К е л е ш а, АсАнчо Патока, НАТОвските ни генерали и Ъдмирали са една доказана С В О Л О Ч, която дарява България на наглите, ненаситни янки, заслужаващи Виенамския ритник навсякъде по света !

    С тази и з м е т България никога не може да бъде суверенна а тяхна колония използвана за плацдарм към Черно море и Русия .

    Коментиран от #10

  • 8 Инженеринговият

    2 2 Отговор
    проект с вградената сянка на резидента радев преследва 3 цели на държавния департамент:

    - спиране на българските пречки за македония в ес,

    - край на проблемите с истанбулската конвенция,

    - и подготовка на българия за прифронтова зона за бъдещи военни конфликти с русия.

    Хвърчилото и обслужващата в миналото телевизионни и партийни величия да бъдат осъдени за държавна измяна.

    Коментиран от #9

  • 9 ЕВАЛА БРАТО

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Инженеринговият":

    От рано си закърмен със соц.идеология
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Някой

    2 1 Отговор
    Тези двамата самозванци,които още през март се самоиздигнаха за кандидат президентска двойка продължават нагло да ни поучават!
    Тия двамата срама нямат!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове