Last news in Fakti

24 Септември, 2021 10:20 3 369 39

Алибегов: Проверяващите, които идват на инспекция, не са ваксинирани

  • ричард алибегов-
  • ресторантьори-
  • мерки

Ако ще работим само за ваксинирани, каквото беше предложението на Министерството на здравеопазването ще затворим, то е едно и също, добави той

Алибегов: Проверяващите, които идват на инспекция, не са ваксинирани - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

"Проверяващите, които идват на инспекция, не са ваксинирани. Това, което дадохме като предложение вчера на държавата, е те, като най-голям работодател, да стартират ваксинацията в държавния сектор".

Това заяви в студиото на „Тази сутрин“ председателят на Конфедерацията на българския туристически бизнес Ричард Алибегов.

„Приемат ли се, каквито и да било рестрикции за влизане на закрито в търговски обекти, то няма как да важат само за ресторантьорския и хотелския бранш. Поставили сме седем точки и условия за вход и най-вече да не сме единственият затворен бранш. Ако ще работим само за ваксинирани, каквото беше предложението на Министерството на здравеопазването, или ще затворим, то е едно и също“, добави той.

Председателят на Института за анализи и оценки в туризма доц. Румен Драганов добави, че е доволен от срещата между представители на туристическия бранш и служебния премиер.

„Имаме много висока оценка на лятото от Стефан Янев, който каза, че то е преминало успешно и че очаква зимният сезон да протече по същия начин. Това означава пак да имаме проблем с паркирането на автомобили през зимата, да имаме много туристи и от чужбина, българите да могат да пътуват свободно и заведенията да работят изцяло“, допълни Драганов.

По думите му правителството, което очакваме да вземе смелите политически решения, няма пари.

"Вече две години живеем с COVID-19 и мисля, че успяхме да се пренастроим и да подредим приоритетите си правилно, за да можем да продължим нататък. Имаше период на изключително колебание и грешни стъпки в ляво и в дясно, но тогава бяха такива времена, никой не беше подготвен. Говоря само за Сатиричния театър. При нас 50% от хората са ваксинирани, имаме 20%, които са го изкарали, което дава доста сериозна защита", заяви директорът на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ Калин Сърменов.

Според него единственото нещо, което трябва да направим, е да продължим кампанията по ваксиниране.

"Как бизнесът да помогне на държавата и да стимулира повече хора да се ваксинират, като ние една година слушаме как няма вирус и се дава гласност на различни хора. В момента сме в патова ситуация, защото ние можем да си изберем да бъдем затворени, да работим с ограничения, които ще ни затворят поради ниска ваксинация или да работим с едни други ограничения, които също ще доведат до фалит. Защото имаш 100% разходи, а всъщност това, което разбрах от Министерството на туризма, пари има, но не стигат", обясни Алибегов.

Според Драганов обществото трябва да се информира, че става въпрос за смъртни случаи само на неваксинирани.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    51 7 Отговор
    Тая баДка, защо не лаеше при локдауна на герберастията? Че не ни ясно!

    Коментиран от #4

  • 2 КАЦАРОВ, ПАК СЕ СПЕЧЕ,,,,,,

    16 4 Отговор
    Ами не щат да се ваксинират. Като министър не мога да се справя с тях
  • 3 Последния Софиянец

    42 6 Отговор
    Алибегов е гербераст и не се къпе, но е много прав. Ако дойде некакъв да ми провери заведението, да ми покаже дали си е бил от отровата
  • 4 ТАКА ДЕ

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Нямаше ваксини...Сега ваксини бол
  • 5 случаен

    32 5 Отговор
    На този идиот скоро трябва да му се ваксинира мозъка.Като не го устройва заведението да дойде на полето.Тук е по приятно и доходоносно.
  • 6 Сатъра на Хана

    12 4 Отговор
    Фесчо, ХОДИ В ТУРЦИЯ СКАЧАШ НА ЕРДОГАН ....
    .....
    .... Половината Затвор в Диарбекир ще се хвали че е праскал Ричард - Англичанина
  • 7 КАЦАРОВ, ПАК СЕ СПЕЧЕ,,,,,,

    14 4 Отговор
    Ми Ко да правя. Такива са моите здравни служители. Агитират за ваксиниране, ама те самите не се ваксинират......безсилен съм

    Коментиран от #12

  • 8 трънчо

    29 4 Отговор
    и на мен не ми е приятно разни некъпани и мазни да ги гледам по телевизията...

    Коментиран от #33

  • 9 Бранимир от Лозенец

    7 7 Отговор
    Кацаров, верно ли пращаш неваксинирани преторианци на хората. Отговори, ако имаш още някакво достойнство. Иначе подавай оставка и дай път на някой истински защитаващ промяната
  • 10 ДесенБегов

    9 4 Отговор
    АлиБегов е ляв беГ, а аз съм десен - двама централни в средата са Бойко и Радев, а пред тях Корнела, Славчо, Пинокио и Мая. В атака Волен и Каракачанов. На вратата е Магарешки. Треньор: Мангъров! BG Дрийм тийм.
  • 11 Българка

    22 6 Отговор
    Гербераската подлига май не знае какво точно иска. Явно е активиран да създава смут, напрежение и недоверие в служебния кабинет и президента. При бойковото управление не беше протестиращ. Явно, за да си седне на д...то иска пари
  • 12 Мислещ

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "КАЦАРОВ, ПАК СЕ СПЕЧЕ,,,,,,":

    Даже на изборите през април имаше в някои кабинети в РЗИ агитационни материали за Черепа.
  • 13 ггфф

    16 0 Отговор
    Някой май е влюбен в Алибегов, та всеки ден по няколко пъти ни го натрапва със снимката ведно. Алибегов рече, допълни, подчерта, срещна се с...
  • 14 Съдията Дред

    18 0 Отговор
    Ще има ли ден, да не ни занимавате с тоя?
  • 15 Грульо

    15 0 Отговор
    Всички калинки да се ваксинират, Бойко призова герберите да се ваксинират. :D
  • 16 Алибег Ричардов

    11 1 Отговор
    Али бегай бързо че теябва да посвириш на баце

    Коментиран от #19

  • 17 SH BG

    15 1 Отговор
    И като не са инжектирани българите, защо ли няма върволици от черни чували?...

    За тези две години щеше да се свърши с аборигените населяващи "територията", ако всичко това с КоВидя не е пЛандемия...!!!

    Дааа...!!!

    Коментиран от #27

  • 18 БСП...ЗЛО КОМУНДЕ

    0 0 Отговор
    Не ги пускай...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 И какво

    5 1 Отговор
    Не е задължително !
  • 21 аз съм Веска

    1 0 Отговор
    МОДА - ИНСПЕКТИРАЩИТЕ НЕКАДЪРНИЦИ , ДАВАТ НАКЛОН НА РАБОТАТА НА ТВОРЦИТЕ . ИЛИ ДА СИ ВЪВЕДАТ РЕГЛАМЕНТ ЗА ВАКСИНАЦИЯ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ , ИЛИ ДА СЕ СКРИЯТ НЯКЪДЕ, И ДА НЕ ДРАЗНЯТ. И ТОВА НЕ СПАСЯВА ТВОРЦИТЕ - ЩЕ ЗАВАЛЯТ ПАРИ ОТ ЗАКУПЕНИ БЕЛЕЖКИ ЗА ВАКСИНАЦИЯ . ПОРОКЪТ НИ Е ЗАВЛАДЯЛ.
  • 22 Трябва

    4 0 Отговор
    Всички ваксинатори и проверяващи да бъдат ваксинирани..Не е нормално да ти води един ваксинатор политика да се ваксинираш, а той самият да не е..Не е нормално да ти правят инспекция относно спазване на епидимичните мерки, а самият инспектор да не е ваксиниран...

    Коментиран от #25

  • 23 Хахаха...

    15 1 Отговор
    Те и министрите ни ,не са ваксинирани,ала натискат народа за масова ваксинация.Нали трябва да се отчетат пред ЕС .Гони се големия процент
  • 24 Шопи

    3 2 Отговор
    На, Севда биволица та, тихо...
  • 25 БСП ФАТМАЦИТЕ

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Трябва":

    При нашето управление всичко е възможно
  • 26 Българка

    5 1 Отговор
    Любовникът на Сачева!
  • 27 Мендоса

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "SH BG":

    22000 бе тъпак!

    Коментиран от #37

  • 28 big

    5 3 Отговор
    Този или е голям тъпак или изпълнява политическа поръчка! Аз залагам на второто. Защо? По време на герберските локдауни, когато заведенията реално бяха затворени, а за хотелите имаше много ограничения. Тогава този "умник" и неговата организация мълчаха като зашити дупета, а сега при тези мижави ограничения вият на умряло и организират протести! Интересно, парите от мярката 60/40 дали отидоха до хората или те си я прибраха или НАП я взе, защото са умници и не си плащат осигуровки и т.н.
  • 29 Алибегайоттук

    5 0 Отговор
    Голям боклук,мяза на праз лук
  • 30 РАДЕВИТЕ ПИТОМЦИ

    2 0 Отговор
    Цялата им работа е такава. От убийствените цени до речта в ООН
  • 31 котйо

    5 0 Отговор
    Тоя замести Стъкито.
  • 32 Аватар

    3 0 Отговор
    Не е работа на бизнеса да подпомага държавата във ваксинационната и политика.Бизнесът трябва да е печеливш и да внася данъци към бюджета на държавата.Преди години ресторантьорите бяха задължени да обособят зони за пушачи и такива за непушачи.И то след като преди това бяха задължени да изградят вентилационни системи заради тютюнопушенето.За да се оцени протективната роля на тези фармацевтични продукти трябва да има заведения и магазини за ваксинирани и неваксинирани.След като и двете групи се заразяват и разпространяват заразата това ще бъде тест за качеството на тези ваксини.
  • 33 Моряка

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "трънчо":

    Този мазен глист съвсем не е за подценяване-Герберастко/ Пеевските медии на Херо Мустафата ежедневно го изтапосват на екрана.Не е случайно,нали?
  • 34 Артист

    3 0 Отговор
    Защо искат да затворят театрите? Цяло лято те не рсботеха, докато заведенията бяха натряскани. Сега публиката е. 50% с маски за 1час а в заведенията по 3 часа без маски. Те са в правото да протестират стига да не цапат други сектори кото галерии, театри, кина музеи. ,Колко хора ходят по галерии или музеи? . Срамота е!
  • 35 Айде Бегай

    6 0 Отговор
    Да знаете, че Ричи е имунизиран с ваксина против шап.
  • 36 Реалист

    2 1 Отговор
    Алибегов не се къпе и по този начин е имунизиран срещу всякакви болести, особено предаваните по полов път

    Коментиран от #39

  • 37 SH BG

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "Мендоса":

    То други умрели освен с КоВид няма... :::)))

    И малко са ги написали 22000 - можеха и 222000 да ги изкарат починали с намсикво...!!!

    Дааа...!!!
  • 38 ВЪШКИИИИ

    0 3 Отговор
    А ВИЕ КЪРЛЕЖИ ЗАЩО НЕ СТЕ ВАКСИНИРАНИ БЕ ПАРАЗИТИ АЛИ БЕГОВСКИ ?
  • 39 Ристо НЕкъпания

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Реалист":

    Абе и ти си бършеш задника с вестник работническо дело ама ти прави впечатление кой се къпе и кой не!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове