Last news in Fakti

24 Септември, 2021 11:35 4 044 69

Бойко Рашков: Ще разследваме докрай всички строежи, започнати от Бойко Борисов

  • бойко рашков-
  • строежи-
  • разследване-
  • бойко борисов

Той заяви, че не знае да има досъдебно производство по сигналите за нарушения, разкрити от служебното правителство

Бойко Рашков: Ще разследваме докрай всички строежи, започнати от Бойко Борисов - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

"В цивилизованите страни няма безконтролни длъжностни лица както е в нашата страна", това заяви пред БНР Бойко Рашков, вицепремиер и министър на вътрешните работи и уточни, че в България главният прокурор е абсолютно безконтролен:

"Когато той е избран от една политическа партия и продължава, дори и без това правителство, да го брани по всякакъв начин. Това е сериозен въпрос, който най-напред трябва да занимае нас - като държава, като народ. Виждаме как ръководената от Иван Гешев прокуратура не позволява да се развие нито един процес, който касае бившите управляващи".

Рашков заяви, че не знае да има досъдебно производство по сигналите за нарушения, разкрити от служебното правителство:

"Всички тези дела се забавят максимално и няма никакъв резултат. ... Това не може и не бива да ни спира да работим. Аз много се надявам, че в един момент в нашата страна ще настъпят такива промени, които ще позволят разследванията да продължат, а това са престъпления, на които скоро давността няма да изтече".

Министърът на вътрешните работи беше категоричен:

"Ние ще разследваме докрай всички строежи, които са започнати от Бойко Борисов, най-вече магистралите, където се констатират още от самото начало десетки нарушения. Дори не знам дали има действие по строителството на магистрала "Хемус", което да е в съответствие със закона".

Според него прокуратурата е можела да предприеме разследване в момента, „когато е започната магистрала „Хемус" и е било публична тайна, че там се извършват нарушения на закона". „Угоднически ли прокуратурата е мълчала, когато е започнало едно строителство без каквито и да било строителни книжа? Българската прокуратура не е ли знаела това? МВР, ръководено от Христо Терзийски и Младен Маринов, не е ли знаело това? ДАНС не е ли знаела това?", коментира Рашков.

„Правозащитните органи не могат да останат безучастни към онова, което се случва у нас сега - по спекулативен начин да бъдат вдигани цените така, че да станат непосилни за обикновения български гражданин", каза още служебният министър във връзка с акцията на ДАНС и МВР в КЕВР. Той посочи, че към момента не може да даде повече информация от тези проверки.

По думите му те нямат връзка с предизборната ситуация в страната и подчерта, че „тези действия ще бъдат ежедневие оттук нататък". „От момента, в който действа служебното правителство, сигналите и жалбите в МВР са се увеличили много пъти. Това означава, че до преди месеци хората не са имали доверие на този държавен орган и не са намирали за необходимо въобще да търсят закрила в МВР. Министерството сега обръща внимание на всеки сигнал на български гражданин", заяви министърът.

Рашков коментира и разпита на Бойко Борисов по сигнала за оказан натиск преди повече от 10 години срещу свидетел по разследване срещу ексземеделския министър Мирослав Найденов.

„Проверката беше задължителна, защото преди десетина години такава не е извършена. Тогава по това дело Борисов изобщо не е бил разпитван” посочи той. И добави: „Когато цяла България чу разговора между Борисов, Кокинов и Найденов, а те обсъждат положението на Найденов, който може да стане обвиняем - Борисов и по този въпрос не е разпитван. Когато се крие делото в прокуратурата, ефектът е почти нулев", заяви Рашков.

Той изтъкна, че прокуратурата се е "самопоставила в услуга на политическата власт".

Относно организацията на изборите, Рашков коментира, че при предишното гласуване са били „стопирани опитите за криминален вот, както е бил реализиран на десетки избори преди това". „Това е заслуга на МВР. Действали сме по законен ред спрямо всекиго, за когото е получен сигнал, че подготвя купуване или продаване на гласове. Това никак не е трудна работа, защото в предходни периоди до такава степен бяха отработили схемите за купуване и продаване на гласове, че не очакваха МВР сериозно да се захване с противодействието на тази тяхна дейност. В тази профилактична насоченост са изготвени около 10200 предупредителни протокола - това е правна възможност, предвидена в закона", отбеляза Рашков.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    76 29 Отговор
    Време е Рашков да арестува Тиквата!

    Коментиран от #9, #42, #54, #59, #68

  • 2 Гатанка

    53 17 Отговор
    Върху злато спи, а все без пари, с евра се завива, но доход не скрива, магистрали строи, по дупки върви, що е то?

    Коментиран от #6, #61

  • 3 Бацо

    47 14 Отговор
    С шкаф позор тикай го у затвор
  • 4 Бою Шкафа

    46 11 Отговор
    Срутище срутище срутище съм аз
  • 5 Лаборант от ДС

    31 41 Отговор
    Родени сте от "червеното знаме" ! Хайде стига с този театър!

    Коментиран от #8, #10

  • 6 Отговор

    36 10 Отговор

    До коментар #2 от "Гатанка":

    Бай сужук с жипка?
  • 7 По вина на Толупа

    47 15 Отговор
    България стана третия свят , бананова държява.

    Коментиран от #43

  • 8 Бацо

    6 9 Отговор

    До коментар #5 от "Лаборант от ДС":

    И язе съм от там
  • 9 Българин

    32 40 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    А на Рашо дамаджаната 19те имота КОГА ще разследват ?!?

    Коментиран от #12, #20

  • 10 ЕлМисир

    7 7 Отговор

    До коментар #5 от "Лаборант от ДС":

    Ама те нямат шкафче, пък аз съм бекапист с шкафче
  • 11 Пенчо ахмака

    23 16 Отговор
    Какво ще разследва докрай? След 2 месеца е пътник.
  • 12 Неговите

    16 23 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    Са от Нотариските доходи на жена му, ама къщата в Барцелона от де е ни нам аз и оня шкаф
  • 13 На тъмно

    25 27 Отговор
    Рашков, 5 месеца никой не хвана за далавери, корупции и схеми, само си приказваш, да не заспиш. Поредния търтей си с министерски доходи и нищо не правещ, театралната група си върви! Пътят към Перник си стои, трети месец, а е готов. Дойдохте и тънем в разкош!
  • 14 РАШКОВ, КЪДЕ СИ

    23 17 Отговор
    Че пет месеца чии го крепихте бе Рашков
  • 15 Българка

    21 18 Отговор
    Рошков, защо предизборно бре? До сега какво правихте?
  • 16 НАС ЧЕРВЕНОТО ЗНАМЕ РОДИ НИ

    30 15 Отговор
    Нищо не свършихте с Радев..Няма виновни, няма осъдени....само се плюете по медиите...А Бацо си го мести от единия крачол в другия
  • 17 ггфф

    25 4 Отговор
    В Бг досъдебни производства се образуват само на кокошкари. За 5 лв., за 10 лв., за 100 лв.- хората се вкарват в затвора чрез стари хватки- принуждават ги да признават деяния, извършени от други лица. Затворите са пълни само с кокошкари.
    В Бг осъден политик, олигарх или нарко- барон НЯМА.
  • 18 ИМА ЗАЩО

    15 7 Отговор
    А ЗАЩО НЕ ГИ ПОДКЛЮЧИТЕ ПЪРВО , ЧЕ ВСИЧКИ ГЕПАЧИ ПАК СЕ ГЛАСЯТ ЗА ДЕПУТАТИ .......НЕНАЯЛИ СЕ ....????!!!!
  • 19 оня с коня

    14 14 Отговор
    След Изборите почти сигурно е че ще има редовно Правителство,което значи че на рашков му остават 2 Петъка Служба.Колкото до заканите му в бъдеще време за някакво разследване - то е същото като Старец на смъртно легло заграден от Поп в готовност да извърши Опелото,Нотариус който да запише Завещанието на умиращия и респективно опечалените бъдещи наследници да започне да обяснява какви са Плановете му за Кариера и Бизнес в следващите Години.

    Коментиран от #57

  • 20 В.Г.З.

    10 17 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    Мислиш ли, че Каскет Гешев не е разследвал?
    Ако имаше нещо нередно, отдавна щяхме да научим!!!
  • 21 аз съм Веска

    4 4 Отговор
    ОО , РАЗБРАХ . ПРИ ЖЕЛАНИЕ РАЗСЛЕДВАНЕТО БЪРЗО СТАВАЛО .
    ВЕЧЕ НИКОЙ ДА НЕ СИ ПОЗВОЛЯВА ДА КАЗВА ОБРАТНОТО .
    КАЗВА ГО ЧОВЕК ОТ " КУХНЯТА ...!
  • 22 Рашков! Имаш Карт бланш!

    16 17 Отговор
    Арестувай лицето Бойко Методиев Борисов !
    Веднага! На минутата! И при бай Ставри!
    Приготвил му е едни калаври!
  • 23 Българка

    19 8 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Той изтъкна, че прокуратурата се е "самопоставила в услуга на политическата власт".
    По-скоро прокуратурата е част от ОПГ с мафията. Каскетурата си съчинява обвинения и удря неудобните на ДПС-ГЕРБ, не разследва корупция, рекет. Нещо повече прикрива и съучаства в престъпленията. Според мен не само спец.прокуратурата трябва да се закрие. Цялата прокуратура изначално трябва да се преоснове с работещи почтени прокурори в полза на обществото, а не на мутрите

    Коментиран от #32

  • 24 Това

    11 6 Отговор
    са милиарди , отпуснати от ЕС за България и за подобряване качеството на живота на българските граждани ! Милиарди от труда на данъкоплатците ! И пастиркините обекти са за ревизия от А до Я , и там чутовищни грабежи !
  • 25 Ахахаа

    16 12 Отговор
    Разследвай бе бастун. Тя Хемус се строи още от бай Тошо, та чак досега. Така го заявява че сякаш някой си строи негова лична магистрала. При толкова важни въпроси в последните месеци, касаещи живота на хората вбъдеще, той ще разглежда разрешителни за строеж на магистрала. Ей тоя е по прост и от Радев. Това ли е най-важното в момента?
  • 26 Рашков чака момента...

    9 6 Отговор
    Щом ПП стъпи в парламента...
    Ще извади за арест документа..
  • 27 истина е

    15 10 Отговор
    Не влезе ли боко в затвора ,все едно ,4е нищо не се направили !!!
  • 28 Ахахаа

    12 9 Отговор
    Разследвай си разследващите през последните месеци. Кой какви клевети е надрънкал и как нищо още не е доказал. Това кой ще го разследва? А да то не е проблем, проблем е че се строи магистрала.
  • 29 Червен галош

    16 16 Отговор
    Рашков 19те имота, стига плямпа че ще те изпреварят на казана за ракия.
  • 30 Размахат ли се белезници..

    12 7 Отговор
    Гроб стават кат овчици....
  • 31 Рашков

    8 6 Отговор
    Барай таралежа!
  • 32 Психo от Курило

    10 10 Отговор

    До коментар #23 от "Българка":

    Да, права си съд, прокуратура - закривай! Нали това иска спонсора на Де Бъ, Черепа. Ей от злоба чак спирате да мислите това платените тролове. Намери си мъж излезни на разходка и без това си пенсионерка, стига вися във форумите да пускаш слюнка и злоба!
  • 33 Петър Жеков

    11 10 Отговор
    Както го е казал народът др.Рашков:"НА КРИВА РАКЕТА КОСМОСЪТ И ПРЕЧИ"!
  • 34 Божков 💀

    7 4 Отговор
    И аз чакам момента...
    Щом вляза в парламента...
    И ще разкажа за тази мента...
  • 35 121212

    12 14 Отговор
    Цялата му стратегия да плюе бясно по другите за да не забелязва кой е, какво притежава и какво прави. Добра стратегия, но не може да продължава вечно.
  • 36 НЯКОЙ

    11 7 Отговор
    ВСС - Гешев - Борисов - в една лодка (пробита)!
    Време е да ги пуснем в безкрайния океан!
  • 37 Левскарче

    9 8 Отговор
    Искаме Разбойко в кауша
    И бай Ставри да го преслуша
    Стига е пълнел гуша

    Коментиран от #41

  • 38 Gowo

    9 4 Отговор
    Рашков, и санирането.И детските и училищата на кого е даван лъвския пай А под на под на подизпълнителите взимаха една пета от отпуснатите средства.Големо крадене падаше там.
  • 39 !!!

    6 12 Отговор
    Милиционерът с поредната " партенка" , за да изместим вниманието от бежанците, които всеки ден пълнят страната. Болниците вече изпитват недостиг на легла , Кароцаров ни замайва, че не е толкова страшно.Цените ръстът, народа обеднява , финансовият министър, Асенчо сглобил бюджет с милиард.и половина празен чек за " разни"....РадеФ фокусиран само в изборите и дава мандата на БСП, която 3 пъти доведе страната до фалит. Това ли беше промяната ???
  • 40 РАШКОВ, КЪДЕ СИ

    8 7 Отговор
    Искаме резултати, а не демагогия.....

    Коментиран от #53

  • 41 Gowo

    5 5 Отговор

    До коментар #37 от "Левскарче":

    Ако питаш мене, Бай Ставри е най десния политик с леви мерки.Бойко , ако постъпи при Бай Ставри ще бъде най левия
  • 42 Ха ха ха

    12 10 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Това го дъвчете вече половин година, доказателства трябват и то години не приказки, ама от пияндурник само велики лафове, и то дорде е на градус!
  • 43 Ист.

    9 7 Отговор

    До коментар #7 от "По вина на Толупа":

    Затова имаше киллметрични опашки по границата с Гърция и Турция а лятото нямаше места на плажовете. Аман от платени лимемери.
  • 44 Рашков е печен !

    9 7 Отговор
    Ще изпрати Бибитко в Наречен ! Изпечен !
  • 45 Никой

    6 6 Отговор
    Започнете вие да правите нещо освен да си разчиствате политическата сцена
  • 46 ПП София Център ул."поп Богомил"

    7 6 Отговор
    Ще вкарваме герберугите със стил
  • 47 12 КЕ'НЕФА СА МНОГО ЗА ЕДИН ЧЕРВЕН

    8 9 Отговор
    ДС-ГЪЗ!!!!
    СВЪРШИ СИ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА ПО ОХРАНАТА НА ГРАНИЦАТА, ПИЯНГУР ЖАЛЪК,ЧЕ НАПЪЛНИ БЪЛГАРИЯ С ИМИГРАНТИ-КАМИЛАРИ!!
    АМАН ОТ МАЛОУМНИ КОМ-ДЕБИЛИ И ФАТМАЦИ
  • 48 Кроношпан, унищожава горите

    7 8 Отговор
    ГЕРБ когато започнаха протестите миналото лято си купи време с нашите пари събрани от данъци,осигуровки и глоби да докрета до редовните избори. Започна да ги раздава безразборно. Увеличи на момента с 30% заплатите на държавните служители + на учителите и полицаите ! Започна да раздава по 50 лева месечно на всеки пенсионер без никаква икономическа логика защото точно на пенсионерите доходите не бяха засегнати от пандемията. Техните пенсии с пандемия и без са си едни и същи. Не че не заслужават вдигане но тия 50 лв.не биха ги спасили за няколко месеца а просто пиар на управляващите . Сега началото на месец април ще раздадат по 120 лева на 392 хиляди пенсионери с пенсии от 301 до 369 лева. Като се надяват дори 1/4 от тях да се подведат това са още 100 хиляди гласа за Герб. А след изборите и 50-те лева отпадат и 120-те лева. Но парите в резерва ще са прахосани. Но какво й пyка на хyнтата важно е с нашите пари да се купуват гласове. Но след изборите съд - затвор до живот.
  • 49 Бойко gegen Бойко

    8 7 Отговор
    Залагам на Рашков !!!
  • 50 Gowo

    7 3 Отговор
    Защо сравняват крадците с комунистите и комунистите с крадците Ами защото и в миналото беше така.Отпущат се едни средства , може парични, може в продукти, да речем междузаводска Спартакиада.И от там започва едно разпределвне та чак до долу .Ама имаше един и пиинк на корем.Спсс Русев , 90 година как е започнал .Като главен отговорник по помощите отпущани от Европа.Сега е мастит милиардер.А е бил шофьор на комунистите.Ами Бойко Методиев....
  • 51 Вендета за всички корумпета

    8 2 Отговор
    От София до седемте тепета
  • 52 Gowo

    5 5 Отговор
    Защо сравняват крадците с комунистите и комунистите с крадците Ами защото и в миналото беше така.Отпущат се едни средства , може парични, може в продукти, да речем между заводска Спартакиада.И от там започва едно разпределяне та чак до долу .Ама имаше едини и пиини на корем.Спас Русев ,бившия на Виваком, 90 година как е започнал .Като главен отговорник по помощите отпущани от Европа.Сега е мастит милиардер.А е бил шофьор на комунистите.Ами Бойко Методиев....
  • 53 Във вторник ПП, ДБ и Изправи се подписв

    4 4 Отговор

    До коментар #40 от "РАШКОВ, КЪДЕ СИ":

    Във вторник ПП, ДБ и Изправи се подписват споразумение за следизборна коалиция, а вие продължавайте да плюете. Проблемът идва ако не се вземе мандат за съставяне на кабинет.
  • 54 Нискостеблена Гладкомозъчна печена 🎃

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Защо няма никой корумпиран политик в затвора?
  • 55 Кую

    4 4 Отговор
    Ще си останете само със разследването. Както винаги със всичко....
  • 56 добра идея

    4 1 Отговор
    Но само ако се започне от 1989 г.
  • 57 стоян

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "оня с коня":

    До 19 ком -браво -продължавай да твориш
  • 58 Чегъртачите са безсрамни

    3 6 Отговор
    Това, че губиш времето и парите на СУВЕРЕНА, ще отговаряш пред съда!😂😂😂Вместо да завършите магистралите, които ще дадат благоденствие на хората, понеже сте некадърни и алчни, парите ги гепихте и сега отвличате вниманието с простотии😂😂😂Когато дариш поне един от твоите палати за детски дом например, ще ти повярваме, че си ПОЧТЕН😂😂😂😂
  • 59 Ужсофиянец

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Кауна и «19 имота» как ще се оправдават след изборите Явно ще годят при цв василев Щом ходи да говори с колегата си жена му забравила да декларира джобните пари от 630 000 лв Хахаха сложила вълк стадо да пази
  • 60 Как да го кажа по меко !

    3 2 Отговор
    От Гроб стойте надалеко !
    Откъдето мина е заложил мина !
    Никой не подмина !
  • 61 Отговор

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гатанка":

    Сутрента станиш -увеличение на цените Идёшь на работа Съкращение на заплата Пуснеш телевизора пандемия и протести пари няма Що е то Ток вода парно на народни цени
  • 62 анонимен

    1 5 Отговор
    скрий се нелицеприятно същество...
  • 63 Гербави бичмета

    3 2 Отговор
    Скоро ще станат на кълбета
  • 64 Мога само да крада, лъжа и мажа !

    3 2 Отговор
    Затова съм в ГЕРБ,да се докажа и на БИБИТКО
    да се подмажа!
  • 65 пешо

    4 2 Отговор
    вкарай в затвора тая мутра
  • 66 Паралелепипедчо

    2 1 Отговор
    Гласувайте за П П ! Пожелавам ви от сърце ❤️ !
  • 67 cpv

    0 0 Отговор
    Рашков,Рашков теб кой ще те разследва за толкова много имоти които имаш,няма друг държавен служител да има толкова имоти!Обясни на българския народ тази"аномалия" и тогава гони другите!
  • 68 Строител

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    То на боико строителството е в българия А твоето от 19 имота трябва 10 години да се разследва А кауна кога ще го арестуват защо не пуска да бъдат разследвани съветниците
  • 69 Петер Брьогел

    0 0 Отговор
    Така ще намали чекмеджетата на Бойко от 666 на 663 . Това ще е резултата май ! Но все пак......УСПЕХ на БОЙКО , но не Борисов , а на РАШКОВ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове