Last news in Fakti

24 Септември, 2021 13:51 3 426 48

Васил Гарнизов: Петков и Василев бяха благословени от Румен Радев

  • кирил петков-
  • асен василев-
  • васил гарнизов

Това може да доведе до много последици

Васил Гарнизов: Петков и Василев бяха благословени от Румен Радев  - 1
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме промяната" заявяват със самата си поява, че играта се променя. Те се опират на фигурата на президента Румен Радев и се опитват да извадят нови лица, но дали те имат организация". Този коментар направи пред БНР доц. Васил Гарнизов, преподавател по антропология в Нов български университет.

По думите му около възникването на тази политическа формация има много неизвестни, на които се отговаря с различни намеци:

"Единият от намеците е, че "Продължаваме промяната" е създадена с благословията и донякъде с организационната подкрепа на президента. Целта е да прибере меки периферии, които трудно биха припознали Радев за преизбиране - една лява периферия, която се разбягва, и една дясна периферия, по-скоро центристки хора, които нямат много трайна политическа привързаност и не показват, че политическата лоялност им е основна ценност. Самата конструкция на партията подсказва, че тя е създадена като нещо, което трябва да прибавя гарнитура към избирателите на президента Радев. Никой няма в прав текст да каже, че президентът им е поръчал да направят партия, нито Радев ще каже, че е пратил тези момчета да му събират рехав електорат. Това в политиката не се казва, но се подсказва".

Той анализира израза "постигане на леви цели с десни инструменти" като политическо заклинание, което казва: "Ние прибираме всякакви политически интереси".

По думите на Гарнизов може да се очаква най-голямо преливане на гласове от "Има такъв народ" към "Продължаваме промяната".

Доц. Гарнизов посочи, че бившите служебни министри и създатели на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев са получили "благословия от Радев като са станали много видими във времето на управлението на служебното правителство":

"Получиха от президента трибуна и видимост, като ги назначи в служебното правителство. Получиха подкрепа както от Румен Радев, така и от Стефан Янев за много непопулярни действия - примерно всичко онова, което се случи в ББР. Такива действия не бяха по силите нито на финансовия, нито на икономическия министър. За такива действия се иска много солиден политически гръб и това е политическият гръб на премиера и на президента".

Според него има основание тезата, че в следващия парламент президентът ще има една група, която е по-пряко свързана с него:

"Това може да доведе до много последици. ... Ако те не са първа или втора политическа сила, това означава, че няма да има съмнение на кого ще бъде даден третият мандат".

Доц. Васил Гарнизов подчерта, че по темата за Русия новата формация на Петков и Василев е в доста неловко положение:

"Те може и да се окаже, че прибързано заявиха, че подкрепят Радев за втори мандат. По темата Русия има една дълбоко прикрита рана, по която никой не взема отношение. Тя не е само в политическите изяви на президента в защита на Русия, тя е и в нежеланието на служебното правителство и на президента Радев да повдигнат наметалото и да видят какво се случва в енергетиката".

Той изтъкна, че финансовият министър Асен Василев не е пипнал най-голямата язва - енергетиката, а това задължава "Демократична България" да издигне свой кандидат за президент:

"Президентският дебат, ще създаде голямата рамка, която може да потопи някои от играчите на парламентарните избори, но може и да ги направи да изпъкнат. Тази ситуация е и шанс, и заплаха за "Демократична България". Шанс, защото никоя от другите протестни партии няма да издигне свой кандидат за президент".

По думите му трябва да има един политически дебат, в който някой остро да постави неудобните въпроси към Румен Радев.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Dinero

    29 20 Отговор
    Най-малко 2-о място ще бъдат!
    Голям успех за тях 🍁 и голям позор за ИТН!

    Коментиран от #23, #38

  • 2 Последния Софиянец

    31 27 Отговор
    Благословени са от целия български народ който иска край на този кошмар в който се намира цели 12 години.

    Коментиран от #16, #36, #45

  • 3 Капрала

    38 14 Отговор
    Много се упражнявате на гърба на Президента, еййй. Чак доцент по антропология намерихте да разясни нещата на "простия" електорат. Много лош е тоя Радев.Само при вас всичко е подредено, нали? В чекмеджета...
  • 4 гадно

    37 11 Отговор
    По приказките му си личи , че и тоя е измекяр на ДБ.
  • 5 3.14К

    29 3 Отговор
    НБУ трябва да го преименуват на свети Прокпий-соросоидски! Всички вият като линейки, че спадат гласовете към пинокио.
  • 6 Реалист

    30 14 Отговор
    Мачкайте мафията.Изпратили са знайни и незнайни тролове на амбразурата да плюят.Радев президент ,Петков премиер.Бойко и Шиши и Гешев в пандиза.Сокола в Дръндар да си копа доматите.
  • 7 Българка

    27 11 Отговор
    Не виждам смисъл ДБ да издигат кандидат за президент, защото повече от избирателите им ще подкрепят Румен Радев.
  • 8 Мутри ВЪН!!!

    30 14 Отговор
    Корнизов, ти си голяма ГЕРБерска калинка от вида ПКП!!! ЧЕСТИТ ВТОРИ ПРЕЗИДЕНТСКИ МАНДАТ СПЕЧЕЛЕН НА ПЪРВИ ТУР С 95 % от гласовете на българските граждани за достойния президент Генерал Румен Радев!!!

    Коментиран от #41, #46

  • 9 Аман

    28 7 Отговор
    от АНТРОПОЛОЗИ !!!
  • 10 🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁

    11 6 Отговор
    🤑+🙄=😑😢
  • 11 сигурно

    27 13 Отговор
    Само Радев ще вкара в затвора крадливата шайка

    Коментиран от #13

  • 12 Гарнисоф

    28 6 Отговор
    За справка - Гарнизов (бил ми е преподавател, макар и да не съм завършил Антрология) е един виден продажничко, комплексар и злобар. Хванал се е с Иво Инджевците, Евгени Дайновците и Харалановците и се пишат големи комсомолски демократи.

    За справка - Гарнизов е бивш министър или зам. министър (вие си проверете) в правителството на българолюбеца и светеца Костов. Изводите са за Вас!
  • 13 Българка

    9 8 Отговор

    До коментар #11 от "сигурно":

    Сега защо не го направи, цялата власт е негова.?!?.
  • 14 Гарнизов ,само за това си познал

    13 9 Отговор
    По думите на Гарнизов може да се очаква най-голямо преливане на гласове от "Има такъв народ" към "Продължаваме промяната".

    Коментиран от #17

  • 15 летец пилот

    14 8 Отговор
    Ще гласувам за шефа,а тоя гарниран Корнизов да си гледа Ислямска държава! За почест!
  • 16 Бамбука

    10 20 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Да се свети името муууууууу на свети фатмак таксиджийскиииииии и на подлогите муууууу, канадско-джендърскиииии свети свети Киро и Кокорчоооооо! Те ще ви оправяааат и окрадаааат!!!
  • 17 Хуарбуса

    20 10 Отговор

    До коментар #14 от "Гарнизов ,само за това си познал":

    Кръжока на чалгаря е занулен и чалгаря пратен в историята и без да му вземат електората "Харвардците"! И с тях и без тях гласоподавателите му прозряха истината и го отсвириха

    Коментиран от #21, #24, #32

  • 18 сигурно

    11 5 Отговор
    до Българка .
    Не го прави защото тиквата има каскет на главата ,но и о ще е в кауша за много време

    Коментиран от #28

  • 19 Хуарбуса

    10 8 Отговор
    Потребител е написал това на Славуца което казва всичко - Едно е ясно, че партията еднодневка ИТН си изпя песента. Идва ред на Кокорчо и Шекер Сурат. Те ще ви дръпнат много от гласовете. На народа му писна да гледа клоуни в НС. Дано поне се появи някой читав кандидат за президент, че кандидатите за кокала в НС сте един дол дренки.

    Коментиран от #29

  • 20 Сатана

    9 9 Отговор
    По—добре змия да те целуне ,отколкото да получиш благословия от Радев.
  • 21 Пръц

    6 9 Отговор

    До коментар #17 от "Хуарбуса":

    Козяк дръпна шалтера на Слави.В БГ нищо не се случва без намесата на Козяк.Наистина сте големи будали ако сте очаквали обратното.Та те дори не крият ,че тия два шмекера са техен проект.

    Коментиран от #48

  • 22 Гарнизов?? Ти присъствали когатоРадев

    12 6 Отговор
    БЛАГОСЛОВИ Петков е Василев?? Пишеш като Очевидец!! Аман от Кухи всезнайковци с титли!! Тези, никой не може да ги Преброи, като Марокански скакалци, нямат бройка!!!
  • 23 LOSHIA

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Dinero":

    Други решават това!А НЕ ТИ !!!!!!!
  • 24 LOSHIA

    10 3 Отговор

    До коментар #17 от "Хуарбуса":

    Зануляване ще има,НО ЗА ВАС И СПЕЦИАЛНО САМО ЗА ВАС! На по следващите избори,а те няма да са далече,НИКОЙ вече няма да си спомня за вас!!
  • 25 Антей

    12 5 Отговор
    Знайни и незнайни "познавачи" се надпреварват да правят предсказания и тълкувания. Къде се криха като мишки до сега и изведнъж изпълзяха да ни обливат с тъпите си прокоби?
  • 26 Кирил

    12 6 Отговор
    Добри или лоши, българи или канадци, дават някаква перспектива. Старите само плюват против тях и обясняват колко добре е било преди. Е за някои сигурно е било.

    Коментиран от #42

  • 27 Някой

    9 3 Отговор
    Някой беше написал,че това,което се създава от смесването на леви и десни идеологии,му приличало на нещо като хермафродит.Та и аз,някак си не виждам като как ДБ и БСП ще си балансират идеологиите,като са диаметрално противоположни.

    Коментиран от #34, #44

  • 28 Българка

    8 5 Отговор

    До коментар #18 от "сигурно":

    Ти какво очакваш, Гешев да тръгне по ТЕЦ-вете и да завежда дела срещу калинки??? Има си министерство, има си заместници, чантаджии, тяхна работа е да открият нередности и да сезират прокуратурата. Ако при сигнал с доказателства не се задейства прокуратурата , тогава вината е на Гешев, в момента, казано жаргонно, топката е в полето на фатмака и подчинените му фатмаци министри.
  • 29 изрод от ГЕРБ

    9 0 Отговор

    До коментар #19 от "Хуарбуса":

    МНОГО СИ ДАЛЕЧЕ ОТ НАРОДА,АМА МНОГО!
  • 30 вуйчо

    6 1 Отговор
    Сус бе соросоид.
  • 31 Фин

    6 3 Отговор
    Това е добре! Промяната няма да стане за ден два! Цели прислойки живеят по гербовски!
  • 32 Все пак

    5 2 Отговор

    До коментар #17 от "Хуарбуса":

    Е...все пак се надявам да имат достатъчно присъствие в парламента,за да продължат да вадят "кирливи ризи" .Единствено те имаха смелост да извадят някои НЕЛИЦЕПРИЯТНИ факти от живота на СУПЕРМЕНИТЕ.
  • 33 ббб

    4 3 Отговор
    Тоя па кой е Васил Гарниров? Поредната мисирка на мафиота от Банкя
  • 34 LOSHIA

    3 3 Отговор

    До коментар #27 от "Някой":

    В България няма десни идеологии!Тези които се представят за десни са ЛЕВИ! Показател за това е ДЪЛБОКАТА И ПОВСЕМЕСТНА КОРУПЦИЯ!Не се надявайте на някаква промяна!Всичко ще си остане по старому!
  • 35 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 2 Отговор
    ПЕТКОВ
    ВАСИЛЕВ
    НДСВ
    2
  • 36 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    не говориот целия НАРОД
    ПЖСЛЕДНИ СОФИЯНЕЦО говори
    само
    от
    себе
    си ти
    не
    да си
    НАРОДА
  • 37 Президентът

    3 4 Отговор
    Е учил и практикувал дълги години стратегия и тактика във боя....как се водят няколко цели....как се избира коя първа да бъде ликвидирана....а банкянско говедо е некадърник и народната любов му показа къде му е мястото.......на боклука.

    Коментиран от #39

  • 38 Вярно е

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Dinero":

    Вярно е,че с малко трици се опитват да хванат много маймуни.Българинът,нали на всеки обича да слага прякор,та скоро научих,че на Петков му "лепнали" Позьорчо. Ама пък си е точно---"разтегля лукуми",усмихва се,обещава ,обещава..Ама тя Манолова ви светна,че обещаното не е като даденото.
  • 39 Ама ние

    4 0 Отговор

    До коментар #37 от "Президентът":

    Ама ние да не сме на война?!Пък и на предните избори, въпреки тактиката и стратегията, 600 000 човека показаха че са зад ГЕРБ и ББ. Ама ти продължавай да си злобееш.Скоро няма да мръднеш от под кривата круша,където ви оставиха вашите лидери от протестите.
  • 40 ХАН КРУМ

    1 0 Отговор
    ХАЙДЕ СЪС СЪЩАТА КОМПЕТЕНТНОСТ ,ДА АНАЛИЗИРАШ ДПС–АМА В ДЪЛБОЧИНА,ВМРО,ДСБ,СОРОСОИДНИТЕ ПАРТИИ И НПО?ЩЕ МОЖЕШ ЛИ И ЩЕ ИСКАШ ЛИ Г–Н ДОЦЕНТ. ИЛИ КОЙ И КАК СЪЗДАДЕ ОЛИГАРСИТЕ,КАК СЕ ОКРАДЕ ДЪРЖАВАТА ОТ СЪЩИТЕ ТЕЗИ ПОЛИТИЦИ, ЧИЯТО ЕДИНСТВЕНА ИДЕОЛОГИЯ Е ДАЛАВЕРАТА И ПЪЛНЕНЕТО НА ДЖОБОВЕТЕ!МАФИЯТА НАРЕКОХМЕ ЗАДКУЛИСИЕ ,ОТКРОВЕНОТО КРАДЕНЕ –УСЕЩАНЕ ЗА КОРУПЦИЯ,РАЗСИПВАНЕТО НА ДЪРЖАВА И ИНСТИТУЦИИ –ДЕМОКРАТИЗАЦИЯ,ПОСТОЯННОТО БЕЗМИСЛЕНО ДРЪНКАНЕ НА ПРАЗНИ ГЛУПОСТИ –ПЛУРАЛИЗЪМ!!!! И ВСИЧКОТО ТОВА ,ВЪРТЕНЕ В ОМАГЬОСАН КРЪГ КАТО ХАМСТЕР НА КОЛЕЛО ВЕЧЕ 32 НАПРАЗНИ ,БЕЗМИСЛЕНИ ГОДИНИ НА РАЗРУХА НА ДЪРЖАВАТАИ ОПРОСТАЧВАНЕ НА ХОРАТА ДО ЗАГУБВАНЕ НА ЧОВЕШКИЯ ИМ ОБЛИК. И КАТО СЕ ПОЯВИ НЯКОЙ, КОИТО ГОВОРИ И МИСЛИ ЧОВЕШКИ ГО ОБЕВЯВАМЕ ЗА ЕРЕТИК. А ИНКВИЗИЦИЯТА В ЛИЦИТО НА БАНДИТИ ,ИЗМАМНИЦИ И ГЕШЕВТАРИ БЪРЗАТ ДА ЗАПАЛЯТ КЛАДАТА.БИЛ ЛИ РАДЕВ ЗАД ПРОЕКТА ИЛИ НЕ БИЛ–А СТОЕШЕ ЛИ СОРОС ЗАД ДРУГИТЕ ПРЕКТИ ИЛИ НЕ ,ФИНАНСИРАШЕ ЛИ ЧУЖДА ФОНДАЦИЯ СЪЗДАВАНЕТО НА ГЕРБ ИЛИ НЕ ,СЪЗДАДЕ ЛИ ДС, ДПС ИЛИ НЕ, УПРАВЛЯВА ЛИ СЦЕНАРИЯ НА ПРЕХОДА ДС И НОМЕНКЛАТУРАТА НА БКП ИЛИ НЕ? УПРАВЛЯВА ЛИ МАФИЯТА 32ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ ИЛИ НЕ?ТОВА НИ КАЖИ ГОСПОДИН ДОЦЕНТ?
  • 41 Подкрепа за Борисов

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "Мутри ВЪН!!!":

    Че по голяма Мутра от Радев има ли Служебен Превратаджия Оставка импийчмънт Разследване да теб
  • 42 дъртак

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Кирил":

    Аз съм стар и не плювам!
    А преди не беше хубаво и се очертава да е пак така!
  • 43 Кую

    0 0 Отговор
    Антрополога решил по формата на главата, че Триморский може да благославя.
  • 44 припомням

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Някой":

    А проф. Дуранкев беше писал- вижте банковите сметки на този, който ви казва, че в България няма ляво, няма дясно!
  • 45 Който и да съм

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Или си много млад или си късопаметен!
    Ограбването на България си върви много отдавна!
    Само че е някакси като страниците на една книга, която четеш!
    Това което е минало, вече е "прочетено" и затворено!
    Интересно е това, което в момента четеш!
    През "прехода", в първите 10-15 години се окраде национален капитал за много, ама много милиарди лв.
    И на никой не е потърсена сметка!
    Сега е престижно да наричаш Борисов с обидни епитети, което ти дава самочувствие на борец срещу корупцията!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Радефф

    3 0 Отговор
    Що ще се излагаме с 95%?
    Дайте като по татово време - 99.98%!
    А иначе е възможно, да спечеля от първи тур!
    Борисов позна, но няма да му помогне, че мача вече е свирен!
    Машинките, машинките е номерът!
    Ключът за флашките е... познайте от първия път, къде?
  • 48 копи пейст

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Пръц":

    Никакъв шалтер не са дръпнали на чалгаря!
    "Вече повече от една година обаче виждаме, че се върви точно към такъв сценарий, включително и чрез абсурдното и неадекватно поведение на „Има такъв народ“ в последните два краткосрочни парламента. И тук трябва много ясно да си дадем сметка, че именно действията на Слави Трифонов и сценаристите му направиха възможни търговци като Кирил Петков и Асен Василев да бъдат изкуствено напомпани и представяни на обществото едва ли не като следващите му управници. Защото сме свидетели точно на това, ако се доверим на мейнстрийма.
    А, че залогът е чисто финансов, няма никакво съмнение - от това, че приоритет №1 на Кирил Петков, като бе спуснат за министър, бе да овладее Българската банка за развитие, като я трансформира в прасенце-касичка на олигархичния кръг „Капитал“ и стигнем до големия залог - парите от Европейския съюз за преодоляване на щетите от пандемията. Милиарди евро, за които единствено България все още не е представила проект за разпределението им, поради простата причина, че т. нар. „План за възстановяване“ трябваше да бъде трансформиран и пригоден за бизнеса на тези кукловоди, които днес ни пробутват Кирил Петков, Христо Иванов и Асен Василев в „коалиция на... измамата“"м.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове