Last news in Fakti

26 Септември, 2021 09:05 2 428 41

Проф. Николай Денков: Няма да се тестват деца, без съгласието на родителите

  • професор николай денков-
  • образование-
  • ученици-
  • училище-
  • онлайн обучение

България е една от страните, които най-бързо успяха да се пренастроят към електронно обучение, смята министърът на образованието

Проф. Николай Денков: Няма да се тестват деца, без съгласието на родителите - 1
Снимка: БГНЕС

"Следим колко са карантинираните, защото означава, че са преминали към дистанционно обучение. Имаме плавно нарастване, както и очаквахме. От учителите 0,79% са карантинирани. Това не означава, че са болни, а, че са били контактни. А по отношението на учениците - 0,75%", заяви просветният министър проф. Николай Денков в студиото на "Опорни хора".

Той обясни, че ако цифрите тръгнат рязко нагоре, децата ще преминат към онлайн обучение. Но това ще се случи локално - там, където има истински проблем. Ще се действа според конкретната ситуация, увери министърът на образованието.

"Ако заболелите са в един-два випуска, можем да изтеглим само тези деца, а другите да останат на обучение. Тогава ще бъде на ротация. Ако във всички класове е равномерно разпределено, тогава можем или на ротационен принцип, или да изтеглим всички деца в електронно обучение", подчерта проф. Николай Денков пред Bulgaria ON AIR.

Онлайн обучението създава повече напрежение за всички - за учителите, учениците и родителите, категоричен е министърът.

"Това, което сега правим, е да гледаме паралелка по паралелка дали трябва да се затваря. 0,38% от паралелките са затворени, а не 30%. Това е приблизително 100 пъти по-малко. По същия начин е в детските градини", добави образователният министър. И посочи, че има идея да се тръгва от по-големите към по-малките класове, така че всички да отсъстват равномерно.

"За най-малките, от 1 до 4 клас, сме казали максимално присъствие в клас. Другото изключение е за 7 и 12 клас, защото им предстоят изпити", уточни проф. Денков.

Към дистанционно обучение ще преминат първо учениците от гимназиалния етап, след това учениците от 12 клас и след това от прогимназиалния етап, обясни образователният министър.

"Молбата ми е всички да спазват правилата, за да бъдат в училище. Друго средство, което да работи толкова добре колкото ваксините, нямаме", каза той.

Като причини за слабата ваксинация у нас, проф. Денков посочи липсата на доверие.

"Броят хора, които ще се разболеят тежко, които ще загубят живота си, ще бъде в пъти по-голям, ако не се ваксинираме. За да бъде каквато и да е мярка задължителна, по-голямата част от обществото, трябва да смята, че това е правилно. В страни, където стигнаха до 70-80% ваксиниране доброволно, решиха да вземат мерки, с които да задължат хората", коментира още образователният министър.

По отношение на тестването за Ковид-19 на децата в училище, той припомни, че не може да се случи, ако родителят не е съгласен. А за да има смисъл, трябва да се тестват всички деца в една паралелка.

"България е една от страните, които най-бързо успяха да се пренастроят към електронно обучение. България успя да се справи сравнително добре", смята проф. Денков.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шопо

    32 1 Отговор
    Нали децата бяха недосегаеми за КОВИД19???!!!От ,, Козяк,,ли ви наредиха??????

    Коментиран от #14, #18

  • 2 наблюдател

    7 51 Отговор
    Какъв е проблема да се тестват без съгласие на родителите ако има признаци за зараза.Или когато едно дете зарази целия клас тогава ще тествате всички без съгласие.Просто глупаци

    Коментиран от #9, #10, #26

  • 3 Пандемията

    31 0 Отговор
    е просто една грандиозна психо-операция, каквито са извършвани много досега.
    Такива опити имаше много, напр. в Невада, САЩ обявиха пандемия само след един смъртен случай от птичи грип.
    Подхранвана е от 5Г-мрежите, активни в тези моменти, когато трябва да има много смъртни случаи.
    Когато не е 5Г, това е обикновения грип, който изчезна от полезрението след януари 2020, и така или иначе нямаше заболели от него за толкова дълъг период.
    Което навежда на мисълта, че една голяма част от смъртните случаи са именно от обикновен грип, приписани на фиктивния вирус!
  • 4 Пич

    33 5 Отговор
    Като дойдат Кирчо и Кокорчо , насилието над народа ще започне... Затова ги докараха из зад океана... Не да защитават вашия интерес , а американския... И то предимно на частни американски компании... Няма да ви жалят въобще... Но овцете винаги гласуват за касапите...

    Коментиран от #7, #16

  • 5 То и

    5 1 Отговор
    това остава ?!
  • 6 СМИ

    35 0 Отговор
    раздухват истерията за нови делта-варианти, под път и над път, нагло бият страхови инжекции, докато просто има или грип или 5Г.

    Опитаха се да противопоставят ваксинираните срещу неваксинираните, обявявайки лъже-пандемия на неваксинираните, когато точно обратното е вярно.

    Ако има пандемия, тя идва ОТ ВАКСИНИРАНИТЕ, а не от неваксинираните.
  • 7 Запознат

    27 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пич":

    Според официални източници, ние сме във Фаза 3 на експериметалните изследвания, която ще приключи към декември 2023, а хората явно биват използвани като морски свинчета!
  • 8 Анализатор

    33 1 Отговор
    Отчаяно се борят тези инжекции да бъдат поставени на повече хора. Сякаш властите са притиснати от изтичащото време. Може би е така. Кой знае. Но е очевидно, че тези инжекции са част от програмата им за тоталитарно поробване и те имат нужда хората да ги приемат.

    Те дори правят всичко възможно да манипулират данните, за да накарат хората да изпадат в паника и да си поставят тези инжекции.
    Но някои хора се оказаха по-умни, отколкото очакваха, тъй като разпознават лъжите в данните.

    Центровете за контрол и превенция на заболяванията казват, че НЕ се считате за „напълно ваксинирани“, докато втората инжекция не е била в организма ви в продължение на 14 дни.
    Това означава, че когато хората отиват в болница заради увреждания от ваксини, се случват две неща.
    Първо, казват ви, че става въпрос за случай на COVID при неваксиниран човек, и второ, скриват факта, че става въпрос за увреждане от ваксина.
  • 9 Госあ

    3 27 Отговор

    До коментар #2 от "наблюдател":

    Популисти, най вече ! Нямало да тестват без съгласието на родителите и защо....
  • 10 Gggg

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "наблюдател":

    Проблема е, че отговирността е на родителите, докато детето не навърши пълнолвтие.
  • 11 бушприт

    15 1 Отговор
    България е една от страните, които най-бързо успяха да се пренастроят към електронно обучение и учениците в нея ще забравят как се пише и чете реално.
  • 12 Тоз от де изкочи

    28 1 Отговор
    Който ми пипне детето ще му отрежда ръцете

    Коментиран от #13

  • 13 Госあ

    2 30 Отговор

    До коментар #12 от "Тоз от де изкочи":

    Тогава си прибираш детето у вас, и не го пускаш сред хората. Само бой ви оправя селяните.

    Коментиран от #15, #20, #27, #35

  • 14 СЕКТА

    27 1 Отговор

    До коментар #1 от "Шопо":

    КОРОНА-СЕКТАТА И НЕЙНИТЕ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ СА НАЙ-ОПАСНАТА МЕЖДУНАРОДНА АНТИЧОВЕШКА СЕКТА!НЯМА БОРИСОВ НЯМА РАДЕВ ЕДНИ И СЪЩИ СА СЛУГТЕ НА ГЛОБАЛИСТИТЕ!

    Коментиран от #37

  • 15 Абе

    19 0 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    Той един с мустачки преди време имаше такова отношение към еврейте.
  • 16 qwerty

    0 4 Отговор

    До коментар #4 от "Пич":

    С вашия локдаун нищо не може да се сравни!

    Коментиран от #17

  • 17 Сравним е само

    14 0 Отговор

    До коментар #16 от "qwerty":

    Мозъчния локдаун , на вас , ваксърите..
  • 18 Запознат

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Шопо":

    Шиповият протеин може да бъде накаран да влезе в мозъка чрез прилагане на шипов протеин към крибриформната плоча, където изпъква обонятелният нерв; нали знаете, в носа ви!

    Шиповият протеин на ковид МОЖЕ да бъде въведен в мозъка на човека чрез тампониране в носа.
  • 19 простачка

    9 0 Отговор
    четете the bulgarian times,там е истината!
  • 20 Тоз от де изкочи

    10 1 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    Твоите ръце ще бъдат отрязани първи

    Коментиран от #29

  • 21 Вирусолог

    12 1 Отговор
    Защо толкова настояват да ви бъркат в носа? Какво се съдържа в тестовете? Нанофибри PCL – poly capro lactone.

    Тези фибри образуват нано-интерфейс в човешкото тяло и гражданинът може да бъде контролиран от суперкомпютър чрез 5Г-мрежа.

    ‘Тестовете за ковид’ не са ‘тестове за ковид’. PCL – poly capro lactone е нано-материал използван за доставяне на вещества в определени клетки. Правени са експерименти с антибиотици за да се види колко бързо се разтварят нано-влакната в тялото. Разтварянето може да продължи до 3 седмици.

    Влакната от ‘теста’ се забиват в лигавицата.
    Течността, която власинките съдържат, бавно прониква в тъканите. Такава е технологията.

    Веществото се нарича PCL, poly-capro-lactone. Био-разтворими НАНО-ФИБРИ. Те могат да пренасят към клетките всякакви вещества.

    POLY CAPRO LACTONE, PCL. Нано-материал, който образува нано-интерфейс в тялото. Когато се въведат нано-частици в тялото, човек може да бъде наблюдаван и управляван от суперкомпютър, свързан с 5Г. Инсценира се ПлАНДЕМИЯ и се правят ‘тестове’ пълни с нано-частици poly capro lactone – PCL.

    Можеш да пазиш тайни от приятелите си, от родителите си, от децата си, от лекаря, от треньора, но се иска ГОЛЯМО УСИЛИЕ да скриеш МИСЛИТЕ СИ от ГУГЪЛ, от ГУГЪЛ!

    Коментиран от #38

  • 22 Гаряев

    8 0 Отговор
    Прфесор разкри ИСТИНСКАТА ЦЕЛ НА „пандемията“: Незаконно вземане на ДНК под предлог, че се правят „тестове“ за К()вид.

    Според професора ДНК има вълнова функция. Специфичен електромагнитен код.

    Тази вълнова функция (този код) може да служи за чип за проследяване и контрол.

    В много страни вече са изградени Суперкомпютри, които работят с ДНК код, няма нужда от допълнителен чип, проследяващо устройство.

    Трябва само да се въведе цифровизирания ДНК код на ндивида. По принцип всеки здравомислещ човек би се възпротивил правителството да борави с неговите неприкосновени био-данни и да го контролира.

    Затова се инсценира тази „пандемия“ – за да се намери повод за вземане на ДНК проби под формата на „тестове“ за К()вид.

    Вземането на ДНК проби под предлог, че се правят „тестове“ за К()вид противоречи на сега действащата Конституция, чл. 29, ал. 2 и на Конвенцията за защита на правата на човека и на човешкото достойнство във връзка с прилагането на постиженията на биологията и медицината: конвенция за правата на човека и биомедицината, 1996 г. в сила за България от 01.08.2003 г.
  • 23 Продай България

    8 0 Отговор
    Антибългарски ,американски агент платен от Серос бога на предателите
  • 24 МРАЗЯ ГЕШЕВ И ДОГАН

    7 0 Отговор
    Я ДА ВИ КАЖА НЕЩО ИНТЕРЕСНО И ДА СПРЕТЕ С ТАЗИ ИСТЕИЯ . тази атипична пневмония наричат корона вирус."Практически всеки човек в своя живот преболедува тази вирусна инфекция, която се дели на две групи - рино вирус или корона вирус." ВИРУСЪТ е от 2003 г. .За запознати с медицината не е проблем .Само Демократична България, за да си върнем България . Борисов да бъде наказан за харчене на държавен ресурс за предизборната си кампания.. Герб ще доубие иономиката на държавата , заради алчното чекмедже . Увеличават заразените и ги намаляват , когато си искат . Абсолютна глупост . Не гласувайте за ГЕРБ , ВОЛЯ , НФСБ , И ВМРО . Гербарасите разчитат на много заразени , които да не гласуват от страх . Гласувайте и мислете за този , който ще може да обърне мутренската каруца . За да се свалят оковите , ще трябва сила , ум и силно желание за промяна . .Това минава всякакви граници. Абсолютно престъпно е това, което прави държавата. Не всички са прости, виждаме какво се случва около нас и нищо не отговаря на официалната позиция, че имало много сериозна и смъртоносна пандемия. Това просто не е вярно. Но тези боклуци са се хванали здраво за тази кампания и оправдават всички неконституционни мерки. За съд и присъда са всички, които продължават да поддържат този цирк. Не мога да разбера защо няма сериозен отпор от страна на хората. Много от тях явно от изкуствено създадения страх за живота им просто се предават. Отвратително и унизително е.
  • 25 Фен на копейкин ш.ч.и.к.ия.т.а

    1 3 Отговор
    Браво
  • 26 КовидманЯк

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "наблюдател":

    Ще те тествам аз тебе!Само да те набарам!
  • 27 КовидманЯк

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    Ще се бием тогава!Съгласен съм, кога и къде да дойда да ти счупя главата?!

    Коментиран от #32

  • 28 Какви са

    4 18 Отговор
    Тези дискусии. Децата в цяла Европа се тестват сами в клас два пъти в седмицата. Един път е нямало подобни дискусии и приказки за права и какво ли не. Не случайно е на това дередже държавата след като нивото на хората е такова.

    Коментиран от #31

  • 29 Големкурев

    7 0 Отговор

    До коментар #20 от "Тоз от де изкочи":

    А аз ще му ги завра в г. за!!!!!
  • 30 Рошко

    8 0 Отговор
    Остана да кажете че ковида се хваща и онлайн
  • 31 Значи

    10 0 Отговор

    До коментар #28 от "Какви са":

    Европата е друга бира, като им стигнем стандарта на живот, може и да стане. А който иска да му тестват детето - да заминава в Европата.
  • 32 Госあ

    0 7 Отговор

    До коментар #27 от "КовидманЯк":

    Такива като теб се ловят в капани, като диви животни.

    Коментиран от #33

  • 33 Госあ

    1 10 Отговор

    До коментар #32 от "Госあ":

    Кой ви пусна селяните от нивата да се размножавате в града, кой ???
  • 34 за ХОРАТА

    6 0 Отговор
    ...и мишките

    ...и потривайки копитца лукавият рече:
    - Няма да се тестват деца, без съгласието на родителите... Другo cрeдcтвo, кoeтo дa рaбoти тoлкoвa дoбрe кoлкoтo вaкcинитe, нямaмe... Брoят хoрa, кoитo щe ce рaзбoлeят тeжкo, кoитo щe зaгубят живoтa cи, щe бъдe в пъти пo-гoлям, aкo нe ce вaкcинирaмe. Зa дa бъдe кaквaтo и дa e мяркa зaдължитeлнa, пo-гoлямaтa чacт oт oбщecтвoтo, трябвa дa cмятa, чe тoвa e прaвилнo. В cтрaни, къдeтo cтигнaхa дo 70-80% вaкcинирaнe дoбрoвoлнo, рeшихa дa взeмaт мeрки, c кoитo дa зaдължaт хoрaтa...

    А от Небесата Гръм му отговори:
    - КОЛКОТО И ДА ПОВТАРЯШ ЛЪЖИТЕ СИ, PRO-ПАДНАЛ СИНЕ МОЙ, ЛЪЖИТЕ ТИ ИСТИНА НЕ ЩЕ ДА СТАНАТ!

    Формула на лъжата предназначена за опитните мишлета:
    ФБ + ФТ = ФР С(n+1)

    ФБ - фалшиво представена болест
    ФТ - фалшиви тестове
    ФР - фалшиви резултати
    С(n+1) - страх на степен (n+1)
  • 35 Прибери се ти

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    Набори се, маскирай се и остави хората да живеят нормално.

    Коментиран от #36

  • 36 Госあ

    2 8 Отговор

    До коментар #35 от "Прибери се ти":

    Какъв ви е проблема с тестовете ве олфрени ? Откъде накъде ще умират по над 100 човека заради претенциите на някакви селяни и наследниците им ? Плащам данъци за силовите структури за да ми осигурят нормален живот, а не да се съобразявам със селяндурите.

    Коментиран от #39

  • 37 стоян

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "СЕКТА":

    До 14 ком -явно никой от рода ти не е бил с маркучи в устата затова така говориш
  • 38 стоян

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "Вирусолог":

    До 21 ком -интересно от къде имаш тази специална информация -от руското посолство ли е-че кой си ти че да те чипират бе за 20 лв тест

    Коментиран от #40, #41

  • 39 йррбжт

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "Госあ":

    Аз данъци и осигуровки не плащам от 2008ма.Не ми пречи да си въртя схемите без да се отчитам на държавата.Накупих 4ри цилища и два гаража.Всичко минава през фирмата на чичо ми,че да не ме питат откъде пари,и сега си бера наеми,и не плащам нищо на тази смешна държава и още по смешбите и органи
  • 40 Може да е

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "стоян":

    Агент 007
  • 41 А престани

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "стоян":

    с глупавите си умувания. Къде видя тест за 20 лв? А за информация влез в thebulgariantimes или в otizvora.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове