Last news in Fakti

26 Септември, 2021 11:39 2 997 37

Първан Симеонов: "Продължаваме промяната" е основен конкурент на БСП и ДБ

  • първан симеонов-
  • бсп-
  • дб-
  • продължаваме промяната-
  • конкурент

На сметката на Слави Трифонов се записа невъзможността да съставят правителство, казва социологът 

Първан Симеонов: "Продължаваме промяната" е основен конкурент на БСП и ДБ - 1
Снимка: БГНЕС

„Слави Трифонов спадна, затова ГЕРБ се оказа самотен на първото място. На сметката на Слави Трифонов се записа невъзможността да съставят правителство. ГЕРБ не расте, конкуренцията му е спаднала. При ГЕРБ ще има ефект на махалото. Няма да са малко онези, които ще обърнат погледа си пак към тази партия“. Това каза пред БНР социологът Първан Симеонов. Според него „Продължаваме промяната“ е основен конкурент на БСП и на ДБ.
„Тук има два подхода. Старомодният на БСП, които казват „те ни цепят“. Другият е на ДБ, които казват, че те са техни потенциални партньори. ДБ са осъзнали един от най-важните уроци на съвремието ни - бъдещето в политиката е в мрежите, а не в монолитните и йерархизирани структури. Може би ДБ силно ще пострада от появата на Кирил Петков и Асен Василев“.
По думите на социолога е приключил най-яркият етап от съществуването на ИТН.
„Те вероятно ще запазят позиции, но падането може да е свободно, защото нямат твърда основа, нямат структури. Хората могат да се влюбят в други. Не ми се вижда, че Слави Трифонов, Кирил Петков, Асен Василев са явление от онзи мащаб на Сакскобургготски и Борисов“.

Първан Симеонов поясни, че в последните седмици т. нар. партиите на статуквото отново са започнали да звучат като приемливи опции.
„Огромната грешка на протестните партии е, че надцениха революционните желания на българите. А се оказа, че българите дават сложен ребус, който трябва да се решава с диалог“.

Социологът смята, че президентът Румен Радев в момента е създал своя политическа мрежа и целият политически процес се завърта около него. „Това е шанс, но и предизвикателство. От времето на Борисов преминаваме във времето на Радев“.

В предаването „Неделя 150“ Симеонов коментира и друго изследване на „Галъп“ - по повод настроението на българите спрямо ваксинирането.
„Обществото в България се разделя на хора, които имат отношение към ваксините, и на хора, които нямат такова. Не са малко хората у нас, които имат имунитет и то от преболедуване. Около 2,5 млн. българи са прекарали вируса. Има 1,3 млн. завършили цикъла на ваксинация. Това означава, че имунитетът у нас не е малък. Групата, която казва, че няма да се ваксинират, включва млади хора и хора от по-маргинализирани слоеве, тоест онази част от обществото, която поради социална предразположеност не може да развие култура на превенция“.
По думите му социалната структура на обществото обуславя проблема – много голяма разслоеност, много голяма маргинализация, а това обикновено води до безпросветност.

„Последицата е ниското доверие във властта. Но това е последица от начина, по който живеем. Когато се живее в общество на бедност, това поражда постоянно ръмжене към системата. Когато тази система ти каже да се ваксинираш, ти ѝ казваш да си гледа работата... Колкото повече казваме на обществото, че е тъпо, толкова повече се влошава проблемът“.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последният Софиянец

    9 19 Отговор
    След изборите народа ще види кон боб яде ли, тия измамници начело с шефа им от еконт ще ни оправят завинаги
  • 2 ТаУмВзе

    18 13 Отговор
    И тоя талибан хвали соросоидчетата на козяк! Които са просто еднодневка, като чалгарчето. Пак никой не пипа герберастията ей! Мутропитека е отмъстително подсъщество и няма да се колебае. Щото или партийката му или панделата. Народеца е заложник, който си мисли, че с гласуване нещо се променя.
  • 3 истина е

    18 13 Отговор
    И Слави ,и Боко са буквално за разстрел !!!
  • 4 Последния Софиянец

    19 1 Отговор
    Троловете нямат умора,заработват яко.

    Коментиран от #12

  • 5 пожелание

    19 2 Отговор
    Ама до кога този робски народ ще спи ,а не вземе вилите и кирките за да се освободи от тази крадлива и продажна пасмина !!
  • 6 Сатъра на Хана

    10 1 Отговор
    Промяната продължава е конкурент само на Десните партии .....ХАРВАРДИТЕ СА ЗА ДЕМОКТАТИЧНИЯ КАПИТАЛИЗЪМ КОЙТО АНДРЕЙ ЛУКАНКОВ ИСКАШЕ ДА КОПИРА ОТ ДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ НА САЩ
  • 7 нерегистриран, гост

    15 6 Отговор
    Защо се обиждате. Последните 12 г крадохте от залъка на народа, без значение вероизповедание и сие, герб и дпс. И така едни без работа оедняваха, докато вашите хора богатееха. Защо се обиждате от истини герб и дпс. А дали итн работи за дпс, тук те да кажат. И картинката е днес заможни търци, българи, помаци са срещу обеднелите да не ги изброявам. Карай честно, а не с АГРЕСИЯ компания дпс и герб. Купуват от бедния и препродават и с далавери печелят, защо се изненадвате, нима не знаете, не ви изнася, най вече като ги обиждате и ги заканвате. Бедният човек няма какво да губи. Вие посегнахте на живота му, като цели семейства с деца оставихте без прехрана. Оремахнете от вас завистта, кражбите, за да я има България. Ако не много народ ще замине да живее при близките си. Не ни е страх, защото не сме мързеливи, но думите тежат, настройването срещу едни хора. А ми говири дпс за права, правата са за герб и дпс, вашите хора, но не и за голям процент хора

    Коментиран от #34

  • 8 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    10 8 Отговор
    ТЕ НЯМАТ КОНКУРЕНЦИЯ БЕ ПЪРВАНЕ!!!НА ВАС НЯМА ЛИ ДА ВИ ЗАБРАНЯТ ДА ХВЪРЛЯТЕ БОБА ПО ТВ СТУДИЯТА НАЙ НА КРАЯ?ТЕЗИ МОМЧЕТА ЩЕ СА С НАД 100ДЕПУТАТА!!
  • 9 нерегистриран, гост

    4 0 Отговор
    Деси, кодекс. Ударението бе, мила научи.
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 8 Отговор
    продължавате подмяната ПЕТКОВ
    ВАСИЛЕВ
    НДСВ2
  • 11 tomito

    12 1 Отговор
    Колкото и да не ни се вярва ,човек сам избира как да живее. Самия факт , че сме последни в Европа означава едно: Статуквото трябва да си ходи и да си понесе последствията за всички кражби. Но българите имаме един проблем , всеки си мисли ,че може да прецака другия.
  • 12 БЪЛГАРИЯ

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    ти си лъжец

    Коментиран от #14

  • 13 Хуарбуса

    8 7 Отговор
    Първан Симеонов казва - Слави Трифонов спадна, затова ГЕРБ се оказа самотен на първото място. На сметката на Слави Трифонов се записа невъзможността да съставят правителство. ГЕРБ не расте, конкуренцията му е спаднала. При ГЕРБ ще има ефект на махалото. Няма да са малко онези, които ще обърнат погледа си пак към тази партия“. Това каза пред БНР социологът Първан Симеонов. ...

    .Мисля че е прав! Герб не расте защото според проучванията миналата седмица и на 6-те соц.агенции ГЕРБ има между 21 и 22.1 %. А на изборите на 4 април имаше 26.8 а на тези на 11 юли 23.6%,. Сега дори има спад и от тези на 11 юли. Но както казва Симеонов Герб е вече самотен на върха поради срива на Славуца и ИТН. Но това не значи че Герб ще има повече депутати, защото спадналите проценти на ИТН отиват към другите протестни партии...

    Коментиран от #17, #24, #32

  • 14 Последния Софиянецх

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "БЪЛГАРИЯ":

    ХАХО , сега с този ник ли си изкъртен болнико ААА? Стой в коптора където ти е мястото и вегетирай

    Коментиран от #21

  • 15 Изумен

    10 4 Отговор
    Преди 2 вечери по ТВ АЛФА репортерката Соколчева интервюираше граждани на улицата с въпроса " За кой гласувахте на миналите избори", повечето казваха "За Славиту", тя ги пита "А на предстоящите ще гласувате ли " , и те отговарят "Да", а за кой пита Соколчева ,те отговарят"Сега за тези новите", Соколчева задава нов въпрос " А защо , знаете ли програмата им , кандидатите им",нте отговарят " Ами не, но са нови и вече на тях вярваме"....Българина търси нов спасител , и все чака някой друг да го оправи....
  • 16 БКП=герп+сдс

    9 0 Отговор
    + дпс.

    Следващата подлога на амбразурата за а брани мутрите - герп.
  • 17 Антитрол

    5 5 Отговор

    До коментар #13 от "Хуарбуса":

    Джендърите от дб2 вчера в Пловдив заявили че целта им била да бъдат първи на изборите! И псевдо социолози като Първан им пригласят че имало спад в подкрепата към ИТН. Мили ми смехурковци от дб1 и дб2 , парламента ще го гледате отвън! В новия парламент ще има един великан и 5 джуджета! ИТН ще имат мнозинство от 121 депутати и вече ще имат мнозинство да съставят самостоятелно правителство и да затрият окончателно ОПГ- ГЕРБ! А главатаря им ще изпратят при бай Ставри ,да го топли в студените зимни нощи!
  • 18 Някой си

    4 1 Отговор
    .. мЪкЪр също, мАкАр и данчо бе до вчера с дпс и бб, като калайджия данчо няма да се въртиш мента. Все вие 30 години. Лошо няма, доги е философ и политик от класа, набута тютюнджиите в дупка, милите, много добрички има и ни казват мъките и свестни, а не като на данчо новите бг диктатури и грабители на всичко, или бяха на герб, заедно бяхте с турци и помаци и част от някои българи, но от номенклатурата, а не чукнатите българи от бог, ударихте ги яко турци, помаци, българи от ГРАДА, а от селата в града, данчо ментата, явни не е в час за обедняването на техните турци и на герб от градските бедни помаци и българи. 1/1.лично мнение, очевидци, но ги е страх, ако се разпишат гражданите войната гражданска с колове ще гледате между богат турчин и беден бомен с два бастуна турчин, с 2 бастуна ако ви удари, малко сте яки, но ше се справи човечеца сам и самотен срешу мафията ви. Малко състрадание бре данчо. Щи не им кажете, като ходиш при шалварите помаци, че доги кара яхта за 3 млн. Те от труд нищо не знаят, наведени над земята и изкарване на картифи. Гладно не се стои. Дайте снимкста данчо с простите дънки и големи обувки от Димитровград пазара и трудолюбивите помакини. Лесно се лъжат, данчо. Бъдете здрави, парите те правят спокоен, но не и щастлив.
  • 19 Иван

    6 2 Отговор
    Абе мишко кой ти плаща да говориш глупости

    Коментиран от #29

  • 20 ГEРБ

    3 8 Отговор
    Симеонов е прав и затова че Радев е създал свой политически структури защото като президент няма право да е начело на партия. Но контролира новите от дуото измамници , чалгаря , по голямата част от БСП които го издигат за президент - Социологът смята, че президентът Румен Радев в момента е създал своя политическа мрежа и целият политически процес се завърта около него. „Това е шанс, но и предизвикателство. От времето на Борисов преминаваме във времето на Радев“.

    Коментиран от #22

  • 21 БЪЛГАРИЯ

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянецх":

    ти си в коптора лъжеш по форумите щото има ресторант не познаваш ПЕТКОВ ВАСИЛЕВ
    ти си психично болен СОФИЯНЕЦОИДИ НА ЛЕКАР догде е време
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Перо

    4 0 Отговор
    Преливането на гласове от една партия в друга,извън мутренското и турско статукво не е конкуренция,ако направят коалиция!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 мой

    3 2 Отговор
    Платени внушения от поредния продажник. С тази козя брадичка си сексуална мечта за всеки талибан. Дано те срещне някъде в тъмна уличка и да ти се зарадва.
  • 27 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 0 Отговор
    иди напсихиятърнещастнико
  • 28 Хуарбуса

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Не го познавам за да имам мнение. Но видях в профила му във фейса сложил снимки че сега събира подписи за Росен Миленов президент на ПОПА в София. А и писал в описание че бил кординатор

    Коментиран от #30

  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Иван":

    то и ПОСЛЕДНИЯ СОФИЯНЕЦ лъже на поразия нито има заведение нито познава МИНИСТРИТЕ
    ПЕТКОВ иь
    ВАСИЛЕВ
    ПОСЛЕДНИЯ СОФИЯНЕЦ ми се подиграва нарича ме хахо ИВАНЕ софиянеца Е ЛЪЖЛИВОТО ОВЧАРЧЕ ОТ ГРАД САМОКОВ
  • 30 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Хуарбуса":

    ЛЪЖЕ а и има фалшиви профили та това е МРЕЖА ИНТЕРНЕТ господин БУСА
    много ме гаврят СТАМАТ МАГАРЕТО РАДИО АЛТАФ МИЛЕНА ГОЛЯМ СМЯХ КОЙ СА ТИЯ обиждат ме в рубриката на госпожа МАРИНОВА от 030 часа а ПОСЛЕДНИЯ СОФИЯНЕЦ ме нарича ХА ХО понеже съм с инсулт къде е АТИЛАТА
  • 31 оня с коня

    1 1 Отговор
    Галъп е Придворната Социолог. Агенция на БСП и колкото и да се прави П.Симеонов на "независим",той винаги ще натиска Конкуренцията на БСП надолу за да представи в по-добра светлина Комунягите.Ето го и тука прави подобен опит,но накрая се обърква и става Манджа със сливи:"ГЕРБ не расте- просто конкуренцията му е спаднала"- това е обяснението са "Самотното" първо място на Партията.Веднага след това обаче следва:"Няма да са малко онези обаче,които ще обърнат пак лице към Тази Партия".Та да обясни на Себеси "За домашно" първан:Обръщане на лице към ГЕРБ от Хората значи ли че ще гласуват за тях?А ако е така РАСТЕ ли ГЕРБ или НЕ РАСТЕ?
  • 32 Я Пък тоя

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Хуарбуса":

    Кви спаднали проценти, кви съчинения правиш ти. Стига си писал глупости, все едно си правил проучване на процентите къде ще отидат. Такива експерти като теб не спират да пишат и манипулират четящите тук, но разбира се не е случайно, ще вземеш някой лев.
  • 33 Мемфис

    0 2 Отговор
    До 17. Ти или си т@п по рождение, или яко си се надрусал!!!за ИТН ще гласуват само такива, като теб! Умните непредубедени и милеещи хора за България гласуват за ДБ.

    Коментиран от #35

  • 34 Червен галош

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "нерегистриран, гост":

    дайте доказателства за кражба!Нямате нито едно доказателство.Докато за комунистите имаме много доказателства.1. Фалираха 3 пъти държавата след 1989г.2. Създадоха банковите пирамиди.3. Приватизираха Б-я за дни и нарязоха на скраб работещи предприятия.4. Направиха заплатата 5 щ.д., а пенсията 3 щ.д.5. Създадоха хиперинфлация.6. Създадоха кредитните милионери.7. Приватизираха болниците.8. Създадоха плосък данък.Има и още..

    Коментиран от #37

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Бела

    1 0 Отговор
    Те ДБ в момента умират от страх какво ще се случи на изборите, за това търсят всяка възможност да влязат в коалиция с ПП. Само че плановете няма да им се получат.
  • 37 ИВАН КОСТОВ

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Червен галош":

    ААААА В ГРЕШКА СИ МОЙТО МОМЧЕ , НИЕ СЪТВОРИХМЕ ВСИЧКО НА ЖАН ВИДЕНОВ И НАПРАВИХМЕ ПРИВАТИЗАЦИЯТА ОПАПКАХМЕ ВСИЧКО ДОРДЕ НЕ ДОЙДЕ СТАНИШКАТА И СЛЕД НЕГО ЦАРЯ , НО ВИЕ СЕГА ДРАГИ , НИ СТАНАХТЕ ВУЙЧОВЦИ НА ВСИТЕ СДЕСАРИ ЗАЩОТО ВИЕ ГЕРБ СТЕ ПО ЛОШИ ОТ ТАЛИБАНИ !!!🇧🇬🇱🇷🇧🇬🇱🇷🇧🇬🇱🇷❤️❤️❤️❤️!!!.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол