26 Септември, 2021 16:45 2 379 16

Димитър Аврамов: Председателите на партии се държат като вождове на африкански племена

  • димитър аврамов-
  • председатели-
  • партии-
  • вождове-
  • племена

Проблемът на ГЕРБ и ДПС е, че са в политическа карантина , казва политологът

Димитър Аврамов: Председателите на партии се държат като вождове на африкански племена - 1
Снимка: БГНЕС

„Председателите на партии се държат като племенни вождове на африкански племена и всеки настоява, че трябва да стане на неговото. И ГЕРБ, и ИТН имат своя истина, искат тя да бъде наложена, всяко мнение се посреща радикално. В такава ситуация е естествено, че хората са поляризирани към всичко, независимо дали е нещо ново, или е нещо старо“. Това каза пред БНР политологът Димитър Аврамов. Според него проблемът на ГЕРБ и ДПС е, че са в политическа карантина.

„ДПС има стратегически проблеми, партията е нарочена за флагман на корупцията. ГЕРБ се опитват да разчупят модела, но засега неуспешно, явно не знаят как“. В предаването „Политически НЕкоректно“ Аврамов допълни:

„Важно за нас като общество е да не попадаме като заложници в корпоративните войни на този или онзи политически олигарх и на неговите партии. Важно е, че каквото и да се случи – дали има някъде акция, накрая българските държавни институции се свиват и продължават да обслужват интересите на олигарси и на частни интереси. Важно е през тези избори да се произведе състояние, в което да се намират разумни компромиси в полза на хората, да бъдат направени стъпки, така че България да не прилича на гето на Европейския съюз“.
По думите на политолога е време избирателите да гледат рационално и след изборите цялото общество да осъществи огромен натиск над партиите в парламента да разговарят конкретно за политики и проблеми, а не за разпределяне на постове и кой какъв ресор от държавния бюджет да яхне и да започне да го точи“.
Говоренето в „аз“ форма трябва да приключи, категоричен е Аврамов и подчерта, че успешният модел на развитие е винаги по средата.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българин

    8 8 Отговор
    Много точна преценка, с една малка поправка, не африкански, а евроазиатски племена.
  • 2 БОКО Е ГЪРМЯН ЗАЕК

    17 5 Отговор
    Срамно е! БОКО, с висока самооценка и нереална представа за себе си ....
  • 3 истина е

    16 5 Отговор
    Боко ,доган, пеевски и гешев влязат ли в затвора ще тръгнем нагоре !
  • 4 Ми така кат стане

    5 10 Отговор
    То българите кога ли има угодия за тях.В началото съскаха и заплашваха Тошко и Филип ако направеха коалиция с статуквото.От ИТН им угодиха а сега бълват закани и злоба защо не били преговаряли с останалите партии за коалиция,и че били вече бита карта.

    Коментиран от #5

  • 5 Факти

    2 14 Отговор

    До коментар #4 от "Ми така кат стане":

    Те българите се подиграват и на американския народ,че телевизията зомбитата американците и американците вярвали на медиите им.Но българите са същите,като им показаха наредено шкафче с кюлчета и банкноти и всичко живо се юрна кат стадо да блее.
  • 6 ГОРСКИ

    11 3 Отговор
    Много си прав, еле Тлупов е като вожд и шаман на индианско племе!!!!!!!

    Коментиран от #8

  • 7 Българка

    6 5 Отговор
    ДБ, ИБГНИ и ПП не са лидерски партии. Надеждата на обществото е насочена към тях. Очакваме в следващото НС да се събере околи 3-те партоо по-голямо мнозинство за реални теформи. И докато не влязат в затвора върхушката на ГЕРБ и ДПС о то след пълна конфискация, значи няма никаква промяна

    Коментиран от #11

  • 8 Да бе

    4 7 Отговор

    До коментар #6 от "ГОРСКИ":

    Ами тогава честити ти БСП ДПС и чалгар който не знае какво иска.А и пчеличката мая с арменчето.

    Коментиран от #12

  • 9 Нинова прилича на братя Аргирови.

    2 9 Отговор
    Г-н Борисов държавата се тресе. Липсвате....
  • 10 българка

    10 1 Отговор
    Напълно е прав - да си вземем държавата от самозабравили се негодници! И не само това - да не допускаме като народ отново да ни яхнат олигарсите, а това изисква прозрачно управление, закони и съдебна система, които работят за обществото!
    Медиите да се определят за кого работят! Останаха честни към професията и обществото една шепа журналисти - а другите?
  • 11 Избирател

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Направо са си лидерски партии ДБ, ИБГНИ и ПП - за сега освен лидерите им никого не са показали - най вече последната.

    Най-лошото е че са съгласни на коалиция с ГЕРБ както от ДБ така и от ПП. Та избирателите ще останат много излъгани когато върнат ГЕРБ на власт.

    Правителство на всяка цена не трябва да има ако цената е връщане на ГЕРБ във властта.
  • 12 Тъп гербер

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Да бе":

    Е "чалгаря" може и да не знае какво иска но за сметка на това Христо Иванов иска министерски кресла и коалиция с ГЕРБ. Коалиция с ГЕРБ ли е за предпочитане пред "чалгаря".

    Много им пречи на герберчетата "чалгаря" - каза че в никакъв случай няма да разговаря с ГЕРБ за разлика от другите "партии на протеста" и стана най-лошия.

    Друго си е да върнат ГЕРБ на власт и да излъжат избирателите.
  • 13 И защо

    4 0 Отговор
    обижда африканските вождове. Ако лъвовете не изядат племето, вожда си е на мястото и си върши работата. При нас много вожд а племето кучета го яли.
  • 14 Измамен

    4 0 Отговор
    "cлeд избoритe цялoтo oбщecтвo дa ocъщecтви oгрoмeн нaтиcк нaд пaртиитe в пaрлaмeнтa дa рaзгoвaрят кoнкрeтнo зa пoлитики и прoблeми, a нe зa рaзпрeдeлянe нa пocтoвe"

    Е така де ама след изборите не става - нали за това провалиха мандата на ИТН защото не искат за политики да си говорят (то е предизборно) а най вече за министерски кресла. Христо искаше 4-ма министри а Мая един и да е кмет на София - останалите да си ги разпределят ИТН и БСП. Кой го интересуват политики - те да не би за политики да драпаха да се доберат до НС.
  • 15 Даката

    1 1 Отговор
    Каквито са племената,такива са и партиите.Български народ,няма.Има групи с различни интереси.
  • 16 Механик

    1 0 Отговор
    С облъчени от шамани племена така се постъпва. То, шилето си знае. Като му кажат за кой и то гласува. Не мисли, не разсъжадава. То си знае, че телевизрът е казал кой е най-добър и гласува, шилето му с шиле. Чака месия, дето да фго ОПРАВИ, а месията го ПОДПРАВЯ в тенджерата с чер пипер и сол на вкус. Даже и не му слага дафинов ллист, щото шилето и така пуска добър бульон.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол