Last news in Fakti

29 Септември, 2021 21:34 2 775 35

Проф. Людмил Георгиев: Политическото разделение в страната е между ГЕРБ и всички останали

  • людмил георгиев-
  • страната-
  • герб-
  • всички останали-
  • политическо разделение

ПП е по-традиционен политически субект от ИТН, казва преподавателят 

Проф. Людмил Георгиев: Политическото разделение в страната е между ГЕРБ и всички останали - 1
Снимка: БГНЕС

"В новата предизборна кампания ще се повторят предишните кампании". С тази прогноза започна анализа си на политическата ситуация в страната проф. Людмил Георгиев, университетски преподавател, учен пред БНР.

Според него хората търсят нещо ново и това е обяснението за силния интерес и подкрепа за проекта на Кирил Петков и Асен Василев.

В предаването "12+3" той подчерта, че сравнението на "Продължаваме промяната" (ПП) с "Има такъв народ" е неподходящо, защото ИТН нямат нищо общо с разбирането за политическо, което професорът определи като нещо много хубаво:

"Не може лявото и дясното да са същите като през 19 или 20 век. ИТН е изразител на този фундаментален проблем на съвременната демокрация - традиционното парцелиране на политическото пространство от партиите".

Проф. Георгиев смята, че ПП е по-традиционен политически субект от ИТН.

"Основната електорална маса на ГЕРБ, това е администрацията, е успокоена и очаква нещата да се върнат по старому, това е причина за повишаването на подкрепата за бившите управляващи, но няма как да се случи. ГЕРБ е в тотална изолация и не виждам някоя от останалите формации да си сътрудничи с нея. ... Ако ГЕРБ спечели на изборите, това ще е знак за нищетата на българските избиратели".

По думите на университетския преподавател основното политическо разделение в страната е между ГЕРБ и всички останали, които не желаят да продължи управлението на партията на Бойко Борисов.
Проф. Людмил Георгиев изказа мнение, че кандидатурата на Румен Радев е без алтернатива на президентските избори и коментира, че не очаква да се случи ситуацията от 2001 г., когато Петър Стоянов изглеждаше, че няма алтернатива, но загуби изборите за държавен глава от Георги Първанов.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОЛШЕВИК 🌟

    46 13 Отговор
    Еми ГЕРБ за поаледните 31години на грабеж и геноцид се оказа най-голямото зло. А Тиквата като българоубиеца.

    Коментиран от #12, #18, #34

  • 2 Още

    9 30 Отговор
    един трол на сороснята! До изборите ще изкарат яко мишоци! Отврат!
  • 3 истина е

    39 8 Отговор
    Боко направи герб ОПГ , която забогатява за сметка на робският народ ,и добре ,4е беше Радев за да ги вкара сега в умряла кома .Но тиквата да не си мисли ,4е ще отърве затвора !

    Коментиран от #20

  • 4 Чао ГЕРБ

    41 6 Отговор
    ГЕРБ няма как да вземе повече от 50% никога повече и няма кой да се коалира с ГЕРБ освен ДПС. ГЕРБ са в тотална изолация и още 50 пъти да печелят няма да направят правителство.

    Коментиран от #10

  • 5 Язък

    16 9 Отговор
    че си професор! ГЕРБ, ДПС и ИТН са почти едно и също и обслужват едни интереси. Така че, политическото разделение е между тия трите камарили от една страна и останалите партии от друга страна. И това много ясно се видя в последния парламент!

    Коментиран от #31, #35

  • 6 Да,бе

    32 7 Отговор
    Професоре,разделението не е политическо,а криминално - или си разбойник и крадеш,респективно гласуваш за тулупа и шайката,или си що-годе нормален човек и гласуваш против бандата.
  • 7 ГЕРБ - Мъже

    11 23 Отговор
    Искаме си Толупа за Премиер !
  • 8 озлобен

    33 8 Отговор
    Шайката е поддържа 700 хилядната администрация ,която той я направи ,за да гласуват за него !!Милиарди пари отидоха за тоз де духа ,но идва видьов ден !!! Ще е осъден на хиляда години затвор за убийството на държава и народ !
  • 9 Да,бе

    24 5 Отговор
    герб- мъЖе.Със сигурност тулупа е ваш,изцяло ваш и да си го ползвате със здраве.
  • 10 оня с коня

    8 29 Отговор

    До коментар #4 от "Чао ГЕРБ":

    Нещо си неадекватен в заключенията си че ГЕРБ няма с кого да се коалира,след като ГЕРБ са в ОФИЦИАЛНО РЕГИСТРИРАНА Коалиция със СДС!Аре са пък обясни ДРУГИТЕ дето не са в тотална Изолация като ГЕРБ как ще направят Правителство,след като вече в 2 Парламента се провалиха.

    Коментиран от #13

  • 11 Само Бойко

    5 26 Отговор
    Професоре, Петков е син на червено куфарче с пари, би трябвало да го знаеш. Сега тока скочи, строежите спряха. По добре беше преди.
  • 12 Уйке

    29 4 Отговор

    До коментар #1 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    Точното разделение е ГЕРБ и ДПС и всички останали! ДПС може да се счита за ментор на ГЕРБ как се краде и как се раздават порции! И двете партии, и лидерите им са за затвора!

    Коментиран от #14

  • 13 Да,бе

    29 2 Отговор

    До коментар #10 от "оня с коня":

    Коалиция със СДС е нещо като некрофилия,не че герб са някакви активняци,но сдс-то са живите мъртви,или по скоро мъртвородени.
  • 14 БОЛШЕВИК 🌟

    24 3 Отговор

    До коментар #12 от "Уйке":

    Това са двете български мафии ГЕРБ и ДПС. Държавата е тяхна, всички институции ги бранят и им се кланят - кой да ги съди и да ги вкарва в затвора?

    Коментиран от #22

  • 15 Герб

    17 2 Отговор
    Това са хора без всякъкво съзнание и морал.Най голямото недуразумение в тази"държава".

    Коментиран от #21

  • 16 така е обаче

    16 4 Отговор
    Герберастките подлоги се опитват да ни убедят че разделението го прави Радев, че има разделение между него и БСП, че са слуги я на Решетников, я на соосоидите...
  • 17 ТаУмВзе

    9 2 Отговор
    Има само един лек проблемец. Мафиотски диктатор, не се сваля с уж изборчета, на които се крепи целята шайка.
  • 18 А бе

    2 11 Отговор

    До коментар #1 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    Не знам дали има по-голяма тиква от теб
  • 19 Сатъра на Хана

    5 5 Отговор
    Разделението е между БСП И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ..
    ..... ПОНЕЖЕ БСП В МОМЕНТА Е ЕДИНСТВЕНАТА ЛЯВА ПАРТИЯ В БЪЛГАРИЯ ...
  • 20 от Европа

    2 12 Отговор

    До коментар #3 от "истина е":

    Е няма как да очаквате по-добри времена с кауна и харвардските измишльотини.В дълбока заблуда е оня който вярва че някой е заинтересован за обикновения човек.Скоро ще ви се изясни,но няма да имате полезен ход срещу сбирщайна.Сега може да почнете с минусите,след време ще почнете с плюсовете.Ще поживеем,ще ви гледам от западна Европа:)))

    Коментиран от #23

  • 21 Марио

    4 4 Отговор

    До коментар #15 от "Герб":

    А какво направиха хората с морала и самосъзнанието ще се избият кой да вземе кокъла
  • 22 кьорфишек

    2 9 Отговор

    До коментар #14 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    Браво,един от целия сбирщайн тук е разбрал че ГЕРБ са най-силни!!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 е да де

    3 2 Отговор
    еми, след изборите ще е герб с/у всички останали, както обикновенно. и парламент без дпс - йок
  • 25 Съгласен

    6 1 Отговор
    Или по-точно разделението е всички против Герб и Дпс.
  • 26 Лудница

    5 0 Отговор
    Няма смисъл от избори и партии, или смятате, че изборите са честни и законни, или пък частните организации наричащи себе си партии са законни и нужни. Сигурно сме на първо място по партии на глава от населението, пълна ама пълна олигофрения и простотия, някой ще сметне ли за този период от време на 3 избора колко пари струват и народните представители колко струват и да каже за тези пари колко болници можеше да се построят, колко училища, колко детски градини, колко социални жилища за хора без изход, колко домове за сираци или стари хора или на колко хора можете да помогнете за тези пари да си заселят нивите, но не някой печели от това всички си чешат т. опките и на никой не му пука ашколсун заслужавам си бича по гърба.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 До коментар 3

    3 1 Отговор
    Всеки престъпник си намира майстора,въпреки "благородната"прокуратура.Ето и днес не беше подминат един 44годишен престъпник преждевременно освободен.Сигурно и Кюлчев ще отговаря.Този път прошка няма за геноцида срещу народа си и за кражбите и схемите от мутрата и ОПГ ГЕРБ.

    Коментиран от #33

  • 30 Събудете се

    0 3 Отговор
    Този професор май вечерял вълшебни гъби. Разделението за кокала е точно сред протестните партии. Всички видяхме колко се некадърни и как се ръфат за власт. По добре ГЕРБ в коалиция с ДПС и БСП. Просто няма алтернатива и само си губим времето с едни и същи избори, а страната затъва в тресавището на Радев.
  • 31 По точно

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Язък":

    Тоя "професор" непрекъснато лобира за ДПС в Аферата, какво очаквате от него.
  • 32 проф Людмил Георгиев и проф Тодор Танев

    1 1 Отговор
    Са две различни снимки на един и същи човек, сниман от различни ъгли!! На единия му нямат снимката и пускат втора снимка да другия професор!! Кой от двамата Професори е последно на снимките???
  • 33 Toi

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "До коментар 3":

    Съдът, а не прокуратурата е взела решение за освобождаването. Целият вой срещу Гешев е скальпен от черепа и резидента. Внимавайте, извършва се комунистически преврат Целия сбирщок от “почтени” са близо до крими действия..
  • 34 Мужик

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    Кауна направи цените до тавана Нищетета доиде Няма да има партия която да иска да управлява Няма будали Чака ме цените на парно вода и ток /хр стоки ги видяхме/ Луканова виденова зима ще ни се виде че е била пролет срямо радевата зима
  • 35 Селянин

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Язък":

    Ами дпс подкрепи радев Тои е тяхен човек доган госложи доган ще го махне
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол