Last news in Fakti

30 Септември, 2021 12:19 5 857 35

АМ "Тракия" е твърде опасна, трябва да бъде затворена за движение

  • тракия-
  • магистрала

Институтът за пътна безопасност ще направи проверка в Айтос

АМ "Тракия" е твърде опасна, трябва да бъде затворена за движение - 1
Снимка: Фейсбук

Магистрала "Тракия" е в критично състояние и по всички изисквания за сигурност трябва да бъде затворена за движение. Това сподели в интервю за БНР Богдан Милчев от Института за пътна безопасност.

Той даде пример с отсечката Ихтиман - Пловдив, където на повече от 50 места мантинелата е счупена и невъзстановена.

Липсата на поддръжка я превръща в смъртоносна. На АМ "Тракия" за четири месеца са станали повече от 1000 пътно-транспортни произшествия, голяма част от тях са спрели в мантинелите, но те не са възстановени, изтъкна Богдан Милчев.

По думите му някои мантинели "стоят като копие срещу автомобилите", това е документирано и предстои да бъде представено от Института по пътна безопасност.

,,В държавните институции в момента не управляват експерти, а управляват интереси'', каза още Богдан Милчев.

Институтът за пътна безопасност ще направи проверка в Айтос след сигнали на граждани, че тежкотоварният трафик в града не се отклонява адекватно след предприетите от държавата мерки.

След намесата на правителството в Айтос е настанал транспортен хаос, градът е парализиран. Начинът, при който в паниката решиха да решават проблема – на принципа няма камион – няма проблем, създаде много настроения и противопоставяне в самия град, посочи експертът.

Почти всички малки населени места с транзитно преминаване на товарен превоз имат подобен проблем. АПИ в момента е абсолютно обезглавена структура, коментира накрая Милчев.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    46 5 Отговор
    ТАЗИ БЕШЕ ШЕФ НА КАТ,ДА МЛЪКНЕ!
  • 2 бай Иван

    44 0 Отговор
    На портала в едно малко градче в Северозападна България един пита:Върнах се в татковината от Германия където бях 15години,с кого да разговарям за работа.................Със психиатър ???
  • 3 Я пък тоз

    78 12 Отговор
    Днешните проблеми са създадени от бившите "управляващи", гербаджийски бок лук!

    Коментиран от #16

  • 4 Светослав

    10 24 Отговор
    За 4и месеца? Къде е Комитов?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 вили

    22 6 Отговор
    ОРЕШАРСКИ Е ВИНОВЕН
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 вили

    52 12 Отговор
    12 ГОДИНИ ШАЙКАТА КАКВО ПРАВИ ДРЕМА ЛИ

    Коментиран от #23

  • 9 хаха

    69 8 Отговор
    ДО КАТО БЕШЕ БОРИСОВ НА ВЛАСТ МЪЛЧАХТЕ И МУ ЛИЖЕХТЕ ЗАДНИТЕ ЧАСТИ.

    Коментиран от #13

  • 10 Непожарникар

    55 3 Отговор
    Чичо Милиционер констатира факти, които са известни на всички от години, но днес вече достигнаха и до неговия мозък.
  • 11 МАФИЯ НА ББ

    44 7 Отговор
    АБЕ ТОВА Е ВЕЛИКОТО ТВОРЕНИЕ НА ЕДИН НЕУК,НЕЗНАЕЩ И НЕМОЖЕЩ НАРЦИС РАЗБОЙКО БОРИСОВ. ТОЙ ВИ НАПРАВИ МАГИСТРАЛА НА СМЪРТТА . ПОСЛЕ НЕ ПОДЛАГАЛ БЪЛГАРИТЕ НА ГЕНОЦИД И НЕ БИЛ БЪЛГАРОУБИЕЦ. ВИЕ СИ ГО ИЗБИРАХТЕ ТРИ МАНДАТА И СИ ГО ИЗБЕРЕТЕ ПАК МАЗОХИСТИ! КАЗВАТ ВИ ИСТИНАТА НО ВИЕ ПАК ЗА РАЗОЙКО- КОЛКО ПРОЦЕНТА СА ДЕБИЛИТЕ У НАС??? ЛОШ МАТРЯЛ!!!! БЕ КАЗАЛ НАРЦИСА И ДРУГОТО АЗ СЪМ ПРОСТ И ВИЕ СТЕ ПРОСТИ ЗАТОВА МЕ ИЗБИРАТЕ!!!

    Коментиран от #32

  • 12 Магистрал

    30 5 Отговор
    Кой беше измайсторил този сокак , че то не бяха хвалби , че то беше чудо невиждано - като всичко останало от онова калпаво минало през последните12 години.
  • 13 СОДЖУК ГЕЙТ

    18 7 Отговор

    До коментар #9 от "хаха":

    ОТ СТРАХ ПРЕД ГЛАВАТА НА МАФИЯТА. РАЗБОЙКО ТОКУ ВИЖ ТЕ Е ВГРАДИЛ В МАГИСТРАЛАТА ИЛИ ТЕ Е НАКЪЛЦАЛ НА КАЙМА. ТАКА РАБОТИ ШАЙКАТА- МОЖЕ И ДА СТАНЕШ НА СОДЖУЦИ ЗА РАЗБОЙКО ПО ДАДЕНА РЕЦЕППТА.
  • 14 Фатмак

    7 18 Отговор
    Гарантирано от Радеф!!!

    Коментиран от #24

  • 15 user

    13 22 Отговор
    Що трол в мрежата не е истина. Продажни сме българите и това е. За 2 лева и майките си ще продадем. Ти му казваш, че магистралата е станала на решето от катастрофи и нищо не се предприема той вика БОЦО, ЦОЦО и МОЦО са виновни след като има служебен кабинет от половин година и никога това не се е случвало до сега. Безхаберието на държавата с заседнали кораб и очертаващата се еко катастрофа на троловете им е спуснато да мелят глупости за калинки на ГЕРБ.

    Коментиран от #19, #20

  • 16 Бозо

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Я пък тоз":

    Немога да се съглася с теб, виж ако добавиш и 32 години назад може :)
  • 17 Рали Тракия

    21 2 Отговор
    Не е чак толкова опасна, колкото не се спазват и глобяват джигитите, при разрешена скорост 130 км карат с 180-200 км
  • 18 АМ Тракия

    20 5 Отговор
    Това не е магистрала, това е офроуд полигон за изпитания.
  • 19 яко ни лъжат

    24 8 Отговор

    До коментар #15 от "user":

    ГЕРБЕР ЛЪЖЛИВ И МЕНТАШ. ТОВА ТВОРЕНИЕ МАГИСТРАЛА НЕ ТРЕБЕ ДА МРЪДНЕ ПОНЕ 10 ГОДИНИ СЛЕД ПОСТРОЯВАНЕТО. ЯВНО Е ПРАВЕНА БЕЗ ДОКУМЕНТАЦИЯ И БЕЗ ПРОЕКТ С ПЕПЕЛ ОТ ТЕЦОВЕТЕ КРАЙ СТАРА ЗАГОРА. ГАРАНТИРАНО ОТ ШАЙКАТА ГЕРБ. МОГА ДА ТИ ПОКАЖЯ ПЪТ ПРАВЕН ОТЩЕ ПРЕЗ СОЦИАЛИЗМА -ЗДРАВ И БЕЗ КРЪПКИ И БАБУНИ. БЕЗ ДА ЗАДЪРЖА ВОДА.
  • 20 5kn2mu4i2

    20 4 Отговор

    До коментар #15 от "user":

    Толкова глупости си написал на едно място, че това е възможно само за един ГЕРБЕРСКИ ТРОЛ.

    Това, че "мaгиcтрaлaтa" e cтaнaлa нa рeшeтo служебния кабинет ли ти е виновен ??? Значи ти търсиш виновен за това положение на "магистралата" от служебния кабинет, а от твоите гербери, които са на власт от 12 години НЕ? Еее няма такава наглост като вашата.
    За зaceднaлия кoрaб и oчeртaвaщaтa ce eкo кaтacтрoфa пак служебния кабинет ти е виновен така ли ? А този дето го уволниха заради безхаберие и бездействие той да не би да е бил назначен от служебния кабинет ? Хайде малко по-сериозно гербери. На вас всичко и всички ви пречат. В началото за всяко нещо Станишев ви беше виновен, после Орешарски, сега пък Радев. Някога ще кажете ли, че за нещо вие сте виновни? Съмнявам се. На вас все някой друг ви е виновен, но хората вече не са нито толкова заблудени, нито толкова заспали.
  • 21 Матей

    12 5 Отговор
    Боко да си види прекрасните магистрали,построиха ги препускайки като бесни за да грабнат по-скоро яките пари.ремонтираха ударно и пак същото,то с бързане ако става.Сега като я бракуват магистралата и за какво ще служи,навярно за паметник на глупостта и алчността!?Виж,за циган-ските талиги става,ще си правят кушии с бясна скорост.
  • 22 Гост

    6 2 Отговор
    Магистрала Хемус също е опасна пък мълчите дали да бъде затваряна. Човек там само си чупи колата като минава!
  • 23 Си ган

    11 13 Отговор

    До коментар #8 от "вили":

    Нa AМ "Трaкия" зa чeтири мeceцa ca cтaнaли пoвeчe oт 1000 пътнo-трaнcпoртни прoизшecтвия, гoлямa чacт oт тях ca cпрeли в мaнтинeлитe, нo тe нe ca възcтaнoвeни

    Една друга шайка управлява от 4 месеца..
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 mi6osp

    9 4 Отговор
    Бай Тошо: " Толкова много съм построил, че вие няма да можете даже само да го боядишете!". Борисов:" Толкова много съм краднал, че това, което съм построил , вие няма да смогнете даже само да го ремонтирате!".
  • 26 За мантинелите е прав

    13 0 Отговор
    В цяла България , повтарям в абсолютно цяла България щом стане катастрофа никой не сменя мантинела и тя си остава така докато изгние или ако примерно много се разшуми из медиите
  • 27 Чудно

    6 0 Отговор
    За някой чудно ли е, че на герберопитеците все някой друг им е виновен?
  • 28 ПЕНКО

    4 0 Отговор
    БОГ ДАН- БОГ ВЗЕЛ МИЛЧЕВ-МИЛЧЕВ--- НАМА ДА ТЕ СЛОЖАТ ЗА ШЕФ В АПИ -НЯМА ---ПАРИ СИ ВЗЕЛ И НЯКОИ ГО ЗНАЯТ !!!!!
  • 29 Институт за Пътна безопасност!!! Голямо

    6 0 Отговор
    Име!!! Едно ЕООД от пенсионирани Катаджии, които им се иска още да топят Човките в кацата с Меда!!! До като бяха на държавна служба, защо не оправих тези Проблеми, сега Бойко ги активира Предизборно и те Ревнаха!!! Къде бяхте 12год Тунеядци??? Мълчахте и пълнехте Пеликанските Гуши!! Сега сте никой, даже и да се прекръсти те на Академия!!
  • 30 6303

    4 2 Отговор
    Това никога не е било магистрала. Толкова години ГЕРБ лъгаха , че правят магистрали, а дори и направената не можаха да стопанисват. Никога ГЕРБ !
  • 31 СОДОМИТ

    1 1 Отговор
    АМИ ИЗЧЕГЪРКАЙТЕ Я БЕ ТЪПУРИ ЗАТВОРЕТЕ Я И Я РАЗОРЕТЕ АДЕ ДАВАЙТЕ АДЕ БЕ ДРЪНКАЛА СМРАДЛИВИ АМА ХЕМ ШЕ ВИ БИ..Т ХЕМ ШЕ ВИ Е..ЪТ
  • 32 ЧОБАНИН

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "МАФИЯ НА ББ":

    АМИ ЩО КАРАТЕ ПО НЕЯ БЕ ИМА И ДРУГ ПЪТ КАТО Е ТОЛКОВА ЗЛЕ НЕ Я ПОЛЗВАЙТЕ НЕ СТЕ ДЛЪЖНИ /АМА ЧЕ ПАСМИНА ОТ СЕЛЯНДУРИ
  • 33 Роки

    0 0 Отговор
    Чудя се защо ремонтират пътя през Ракитница,след като магистралата вече е отворена, минавам по него щото по-пряк е до Стара Загора, трябваше миналата година да го правят преди магистралата другия спъващ безконечен ремонт Септември- Звъничево е също като Драгичево-Владая и куп други лесни,но за сметка на това протяжни ремонти се случват,от такива ремонти могат и повече пари да заработят с анекси,та така много народ тръгва да се качва на магистрала, всеки пробва да избие нещо и така се получава настоящата картина,явно някой мазохист отстрани се кефи на хаоса,създавайки теми за новини,които пък да прикрият други неща,случващи се на високо ниво,но без време за тях в новините...един подреден хаос
  • 34 бесен

    3 1 Отговор
    АБЕ БОГДАНЕ БАСТУН ТАКЪВ ЩО МЪЛЧА 12 ГОДИНИ ПРИ БОКО ТАМ НЯМАШЕ ЛИ НИКОЙ ЗА ПРОКУРАТУРА ТИ ЗА 3 МЕСЕЦЕ ИСКАШ БАКИИТЕ ОТ 12 ГОДИНИ ДА СЕ ОПРАВЯТ ТАЯ ВРЪТКА ДА СЕ ВЪРНЕ ПАК БАЦЕ НЕМА ДА МИНЕ АСНО ЛИ Е
  • 35 Кирил

    1 0 Отговор
    Това е положението след Служебните на Фатмака! Крадене и пренасочване, подмяна на хранилките с нови хора и очевидно много по-гладни!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове