Last news in Fakti

1 Октомври, 2021 17:18 1 571 10

Дискотеки обжалват глобите

  • дискотеки-
  • глоби

Да трябва да се криеш, за да работиш, това е абсурдно, каза Ричард Алибегов

Дискотеки обжалват глобите - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Глобените нощни заведения ще обжалват наказанията си в съда. Много от тях продължават работа, въпреки че вече имат съставени актове, съобщи Bulgaria ON AIR.

Голяма част от нощните клубове в страната продължават да работят протестно и след 23 часа, въпреки проверките и получените актове.

"Да, има написани доста актове, наели сме кантори в София, които ги обжалват индивидуално или групово. Но хората не се отказват, но като цяло се надяваме на някакво решение, тъй като това в дългосрочен план не е начин на работа – да трябва да се криеш, за да работиш, това е абсурдно", каза председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

Клиентите не се притесняват да ходят в нощните заведения въпреки ограниченията.

"Бих отишла, защото с хората, с които ще отида на дискотека, също бих отишла и на ресторант, и в магазина можеш да се заразиш. Не мисля, че в дискотеката шансът е по-голям. Също има разстояние между масите, също може да се измисли това, което се е измислило и по другите обществени места", сподели Емили.

В Русе има 4 написани акта на заведения, като глобите достигат и 5 000 лева при повторно нарушение.

"Актовете, които се издават, доста голяма част от тях падат в съда, даже над 90%. Но ние в момента имаме издадени само актове, чакаме наказателните постановления, за да може да ги жалим, според нашите юристи цялата заповед е противоконституционна и незаконна, така че ще видим какво ще стане в съда. Имаме уверение, че тези актове ще паднат", допълни Алибегов.

Собствениците на заведения твърдят, че заповедта на министъра е противоконституционна.

"Заповедта на министъра на здравеопазването сама по себе си не е закон, но тя е подзаконов нормативен акт, тя е общ административен акт на министъра на здравеопазването, който произвежда своето действие и тя трябва да се изпълнява", коментира адв. Николай Братованов.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ковид Варварина

    1 2 Отговор
    Олио 20 лева
  • 2 Браво

    12 6 Отговор
    Който го е страх от мечки не трябва да ходи в гората. Да си постави 3-те дози ваксини и да си сложи скафандър.
  • 3 Алибегов, четеш ли Витанов какво пише

    7 4 Отговор
    Ти си организатора за разпространение на Ковид!! Така твърди Витанов, срещниго някоя вечер и се разберете!! Той е Гърчав, няма да ти отнеме много време!!
  • 4 Диско Тек

    2 4 Отговор
    Аз си организирам дискотека вкъщи и си танцувам сам на диско хитове от осемдесетте.

    Коментиран от #8

  • 5 Джо

    4 7 Отговор
    Що за маймуни? В цяла Европа има и в момента ограничения,дори такива на локално ниво. И никой не се опитва да застраши бизнеса си с нарушаване на мерките. Явно бизнеса на въпросните алита не е техен. Дори в Гърция се спазва всичко,а тук в Италия е по области и ако нарушаваш ще имаш мнооого сериозни неприятности. И колега,ако получовека али срещне Витанов е едно,но ако К19 срещне али е съвсем друго!

    Коментиран от #9

  • 6 Пламен

    5 0 Отговор
    При господаря му Борисов този Алибегов всички мерки спазваше ,а сега по поръчка саботира служебния кабинет. За това сме на това положение ,защото търпим тази измет.
  • 7 АМИ ХОДЕТЕ НА МЕГДАНА

    1 1 Отговор
    И ИГРАЙТЕ ХОРА И РЪЧЕНИЦИ,БЕ ...АМА ТАМ НЯМА ТОАЛЕТНИ.....😆😵😌😚
  • 8 тооо

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Диско Тек":

    На такива,като теб и жена не им трябва май:)
  • 9 Явор

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Джо":

    Защо защитавате собствените ви палачи ? Тези ограничения са точно отнемане на правото на свобода - без значение дали става въпрос за кръчми или училища. Как не се усещате че малко по малко ще ни въведат в диктарура, такава като в Северна Корея че и по- строга. Тези глоби са за който се уплаши да ги плати. По принцип съдът не се интересува кой е прав и кой не, за съда е важно да се прави каса, да има работа за юристите . Законите нарочно са издадени така че да е трудно , неудобно и често непосилно да се спазват , това за да си винаги виновен и глобен.

    Коментиран от #10

  • 10 Явор

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Явор":

    И честно да си кажем....май ромите си живеят най - добре.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове