Last news in Fakti

1 Октомври, 2021 22:21 1 742 36

ДПС решава за президентските избори след 5 октомври

  • мустафа карадайъ-
  • президентски избори-
  • дпс

Защо в Брюксел нас ни приемат, нас ни разбират, нас ни ценят, а тук не? - попита Карадайъ

ДПС решава за президентските избори след 5 октомври - 1
Кадър БНТ

Централният ни съвет прие критерии и процедури за номинации. Тези срокове текат в момента. До 3 октомври трябва да приключат разширените заседания на областни съвети. На 4 октомври очакваме да получим документите и след 5 октомври ще вземем нашите решения. Това заяви в предаването "Панорама" председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на въпроса ще подкрепи ли ДПС кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент.

Той показа папка от различни места с различни имена, различни сигнали за конкретни действия за полицейщина по време на предизборната кампания, като отказа да спомене имена. Въпросът според него е доколко има чуваемост, когато се нарушават законите и Конституцията на страната.

"Зад благовидното противодействие срещу купения вот цели партийни структури и цял партиен апарат беше подложен на следене, на унижение, на обиски на домовете, колите, включително на улиците. Партийни офиси бяха заставени да проверяват влизащи и излизащи от тях, след партийни заседания на предизборна кампания бяха привиквани кметове на кметства, местен партиен актив и участници в тези предизборни срещи и бяха разпитвани какво е говорил кандидатът и т.н", разказа Карадайъ.

Председателят на ДПС обясни, че в 46-ото Народно събрание от ДПС чрез механизма на парламентарния контрол са имали питане към Бойко Рашков да им предостави документи за всеки конкретен случай.

"Той ни написа едно писмо, че такива случаи са били 10 200, а напротив, правилникът на НС и Конституцията задължава изпълнителната власт, министрите, Министерския съвет и цялата власт да предоставят всички документи в Народното събрание, когато ги иска народен представител, дори да са държавна или служебна тайна. Той не отговори, той изпрати писмо, не предостави документи", каза Мустафа Карадайъ.

На тяхно възражение от трибуната на Народното събрание, че Рашков не отговаря на парламентарни въпроси, председателят на НС повторно му е изпратил възражението и стенограмата от заседанието, като повторното изпращане е с дата от 9 август, а питането по думите на Карадайъ е от 30 юли. До ден-днешен според него отговор няма.

"Независимо г-н Рашков дали ще го има, или няма да го има, независимо Карадайъ дали ще го има, или няма, България ще има и 47-о 48-о и 49-о Народно събрание, ДПС ще го има в тези народни събрания и в рамките на Конституцията и законите на страната всеки един случай ще бъде проверен и всеки ще си носи отговорност", закани се Карадайъ.

Защо в Брюксел нас ни приемат, нас ни разбират, нас ни ценят, а тук не? - попита реторично той. И допълни, че президентът на АЛДЕ е от ДПС и той се казва Илхан Кючюк, председателят на младите европейски либерали е от ДПС и се казва Антоанета Асенова, зам.-председателят на групата "Обнови Европа" е от групата на ДПС и се казва Искра Михайлова.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Плевналиев

    10 17 Отговор
    Подкрепете професор Ананас ГЕРБджиков!

    Коментиран от #6

  • 2 ДПС

    10 3 Отговор
    ОТ ДС
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Карадайъ

    16 4 Отговор
    ГЕРБджипков е наш помак от Кърджали.
  • 8 az #Изчегъртване!

    12 2 Отговор
    Защото сте мутри! Анадънму?
  • 9 НА ДПС

    15 2 Отговор
    Да им сменим паспортите с Турски и Белаа Чао Чау
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 БЪЛГАРИЯ ПОМНИ:

    6 8 Отговор
    6 ПРАВИТЕЛСТВА НА БКП БСП-ДПС-ДС И ЕВРО РОМА.....6 НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ И ФАЛИТИ!!!
    А НЯКОИ ОТ ДС/БКП ТВЪРДЯТ,ЧЕ ДПС СА...ТОКСИЧНИ?!?
    ПАРТИЯТА ИЗДРАЛА ФАТМАКА,...ОГРАБИ И ФАЛИРА БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #13

  • 12 asd

    7 1 Отговор
    Още ли грухтиш безродна швайна безполезна? Хахахахахахахахахахахахаха
    ГЕП + Ду Пи Се = ВНЛ

    Дръж РАШО!
  • 13 Баце

    7 4 Отговор

    До коментар #11 от "БЪЛГАРИЯ ПОМНИ:":

    Абе му..чо, последните 30 години България е управлявана предимно от десни джендъри. Какво помниш ти ....
  • 14 РЕДЖЕБ

    8 3 Отговор
    AЛО АГИТЕ ДА ЗНАЕТЕ ЧЕ С ВАШИТЕ НАПЪНИ МУХАТА СЛОН НЯМА ДА РОДИ.
  • 15 Доган да връща Теца на България

    9 2 Отговор
    Доган да връща Росенец на България и бъдещето й на хората им писна от гадостите на ГЕРБ, ДПС
  • 16 Защитата на Пеевски е цел номер 1 на ДПС

    9 0 Отговор
    Защитата на Пеевски е цел номер 1 на ДПС.
  • 17 КИН-ДЗА-ДЗА

    5 1 Отговор
    Черен вуйчо,при вас номинациите са цифри,без възстановяване на депозитите,цял свят вече ви знае.А в Брюксел ви ценят ценителите на купюри,познай защо!
  • 18 Ей го в на

    5 0 Отговор
    Карадайъ- Кърджали- ДПС- Доган-Пеевски- Герб- е няма рима и няма връзка. И затова Брюксел ви приема. Вие сте просто изчистени
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Перо

    6 0 Отговор
    Доган е създал бюрокрация и плетеница от процедури за всяко нещо в ДПС за да си живее живота,да контролира всичко,до пределна възраст. Всеки партиен член за да отиде до тоалетната,трябва да се гласува на национален съвет,да не говорим за определяне на Президент!
  • 21 123

    1 2 Отговор
    Проф. Герджиков не е помак. Нямам си работа с еродирани хора, но Z e юрист и много неща зная, но нее за професора, а лично мое мнение. Лично! Казват им франгаджии, но са старобългари. Нямам думи за тях. Умни, възпитани, никога няма да те обидят, но много от старите франгаджии не са живи. Страхотни са. Няма българи, тракийци. Супер са. Юристи, лекари, зъболекари. Единни са, но не мразещи никому. Лично мнение. Учените се познават. От Петково и околностите на Смолян са, но не са, това, което, а и да са, но не са. Успех на всички кандидат президенти! Но споко комунисти на бкп. До вчера бяхте с бб, а днес ми казвате бсп. Румен Радев е и ще е. Оправяйте се. Едни и същи нагаждачи. Щом комунистите старите казват от дс родителитеим, така да е. Децата им ги остави бб още. Както казват турчина старец самотен, но умен.. Тия горе комунисти виж кво правят. Ние с бай ага сме беднички. Не чакаме от никой нищо. Но поне рахат да има, ако спечели, но вярвам на дс, че РР ще спечели. Всеки сам, чакаме дпс, и не ги подценяваме никой. Все ни е тая, моят не ме занимавай с политика. Живи и здрави всички.

    Коментиран от #27, #33

  • 22 Уйке

    5 0 Отговор
    Приемат ви вЕС защото и там са такива мафиоти като вас! Те доскоро прегръща ха и Борисов, пък вече го забравиха! А това дето Карадайъ плачеш и показваш разни листа, че полицията тероризира ваши местни дейци дейц е така и така трябва да бъде! Вашите бейове се разпореждат по общини и особено в горски стопанства като собственици! А онова плямпало Х. Александров дето те облиза в Панорамата трябва добре да сте му платили! Къде задълба от ВП та до наши дни, за много страдалния турски етнос да бъде оставен на спокойствие! Тук въпросът е не за многострадалната българско население от всички етноси, а за мафиотските ОПГ ДПС и ГЕРБ+, които грабят десетилетия наред това население! А лично Карадайъ е турско мекере!
  • 23 Pilot

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Антитрол":

    Ги какъв си да защитаваш един фес, който с право беше запитан от Президента на България коя му е родината !!! Взички знаем за какво иде реч и е ядно като бял ден, че българите мислим по същия начин ! Евала на Радев, истински българин !

    Коментиран от #30, #31

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 смях

    5 1 Отговор

    До коментар #21 от "123":

    Какви старобългари те гонят тебе... Човекът не е помак, а си е чист турчин. Бойкооглу само такива ги подбира напоследък. В най-южните региони е така.... българин, турчин, турчин, х 5.
  • 28 djemmil

    5 2 Отговор
    ЖАЛКО ЗНАЕМ КАК СЕ ПЕЧЕЛИХА ДО СЕГА ИЗБОРИ ОТ ДПС има села които са заплашвани и насила са гласували ДЕЛИБЕИТЕ имат бригада от лоши момчета
  • 29 Turchin

    2 1 Отговор
    Филиз Юсюменова президент, заместник Хасан Адемов или обратно. Ние изцяло го подкрепяме ... Нека направим също като другите партии. Те настояват само за българите, нека настояваме само за турците.И в листите за парламентарните избори така - само с турски имена..
  • 30 Turchin

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "Pilot":

    Радев ще погребе България с българите барабар само и само да се докопа до кокъла..Но простолюдието късно ще го разбере,както винаги и ще плати фактурата.И ние,турците също знаем какво се крие под въпроса на червеният комунисто-фашист. Изтърпели сме много погроми за да имаме повод да помним...И сега ко прайм?
  • 31 Turchin

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Pilot":

    И ние турците мислим по същия начин,както Мустафа КАРАДАЙЪ. Ами сега?

    Коментиран от #36

  • 32 Баба Тонка

    2 1 Отговор
    В Брюксел ви ценят, защото още не са ви яли попарата!
    А ние ви знаем векове наред! Ясни сте ни!

    Коментиран от #34

  • 33 Баба Тонка

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "123":

    Намерих това на сайта помак: "Не оправдавам и помаците, които се християнизират, защото никога няма да ги приемат "другите". Тук в Кърджали има християни, които са се покръстили през 1912г. , но още не ги приемат, напротив ги обиждат. Това са тъй наречените Франгаджии преселници от Петково, Смолянско."
    Така че това са франгаджиите.
  • 34 Turchin

    1 1 Отговор

    До коментар #32 от "Баба Тонка":

    Бабо Тонке, ти пак ли се появи? А дека са децата и внуците ти? Кой ги утрепа? Кой бяха разстреляни у мисира? Ако, турчинът беше ви накарал наистина "да сърбате попарата,така както вие сами си направихте нямаше да остане нито един българин по тези земи. Доказателства? Много са след 1878 но последните 32 години стигат. От я милиона останахте 5 милиона. Достатъчно ли е? Значи,генната ви модификация е недостатъчна да имате и управлявате държава. Разбра ли ме? Ако искаш имам още доказателства, от авари, кумани, татарина Чика, Свинаря, пъдарина от Правец...Много са. Ти изкай,аз ще те науча на българска история...Значи е достатъчно да си свинар или пъдар за да управляваш България и българите...Друг ценз не се иска...
  • 35 Кърамъдя

    0 0 Отговор
    Ходи у Бруксел . И без това на запад има много от твоите сънародници ,хеле в Германдлъ. За това тъ разбират . а за изборите може да решавате и на 16- ти надвечер . Болежки във фара имаме. Я си виж кметовете дето обикалят с Царство Му Борисов и активистите ти римляни. Те за пари бачкат , а Ахмедито нещо стиснат щото малко му милионите. Но , по интересно е скоро колко от наще Дъ Пъ ЍСъ ще се самоубият както ги пишат в статистиките.
  • 36 Ром

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Turchin":

    Много епитети слагаш на хората ,като " Фашисти -комунисти " Историята ще покаже кой какъв ,но хора с чуждо самосъзнание е честно и редно да си изберат Л.К. или Задграничен паспорт щом питаш . Отговора може да не ти харесва ,но няма нужда да отговаряш . И се благодари , Хасане ,че наистина тук е свободия за да можеш да пишеш квото си искаш и най-лошото -каквото наистина мислиш , а то е системна пропаганда в името на чужда държава. Ако мислиш ,че не е свободна държавата и свободия ,то погледни конституцията в членовете на какви партии имат право да се регистрират изобщо. Къде е Вашето ДПС в цялата тази законност ? После Българите такива -онакива ,прости били ,тъпи ни управлявали
    " свинари " и кви ли не заклейми историята ни . Ако не беше така ,ти и рода ти нямаше да сте тук ,нали ? Покажи малко смиреност и благодарност Български Турчино. Засрами се. Стига лая на всяка статия за Турция и ДПС.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове