Last news in Fakti

2 Октомври, 2021 14:33 2 261 25

Стефан Янев: Не мисля, че нещо в политическата ситуация трябва да ни учудва

  • стефан янев-
  • избори-
  • президент-
  • плана за възстановяване и устойчивост

До 15 октомври изпращаме в Брюксел Плана за възстановяване и устойчивост

Стефан Янев: Не мисля, че нещо в политическата ситуация трябва да ни учудва - 1
Снимка: бТВ

България ще изпрати в Брюксел Плана за възстановяване и устойчивост до 15 октомври. Това заяви служебният премиер Стефан Янев след поклонението „Тракийска памет“ в град Маджарово. На събитието присъстваха още вицепрезидентът Илияна Йотова, която има тракийски корени, дипломати и духовници.

„Предизвикателствата са много. Предприели сме необходимите мерки, така че той в голямата си част е завършен, остават откритите въпроси на ниво експерти, надявам се да бъдат решени в рамките на следващата седмица. Така най-късно до 15 октомври трябва да имаме готовност да предадем плана“, каза Янев, цитиран от БТВ.

Преди дни вицепремиерът по управление на европейските фондове обясни, че липсата на визия в сектор „Енергетика“ спъва изпращането на документа.

По думите му енергийната стратегия на България е коментирана от политическите сили в 46-ото Народно събрание. Той припомни, че 2036 г. е записана като крайна дата в национален документ за закриването на въглищните електроцентрали.

„Все още преговаряме с Европейската комисия да увеличим тоз срок, да го отложим, защото въпросът е комплексен, той касае множество хора, заето в тази индустрия.“

Янев коментира и кандидатпрезидентската надпревара за „Дондуков“ 2: „Не трябва нещо да ни учудва в политическата ситуация и стремежа на определени хора да издигат кандидатури, определени партии да търсят реализация – това е част от нормалната политическа обстановка в една демократична държава. Нещата трябва да се развиват пред очите на хората, да няма впечатление, че нещо се прави зад сцената“.

„Тук сме да преклоним глава, да отдадем почит на хилядите жертви. Ден за памет, тази памет трябва да съхраняваме и предаваме на поколенията, защото тя е в основата на нашата единичност, това, което ни движи и ще ни направи по-успешни в бъдеще“, каза Янев.

През 1913 г. край днешния град Маджарово приключва Походът на спасението от българи, тръгнали от Дедеагач. Преследвал ги турски аскер и край Арда са избити 1800 души – жени, деца и старци. Двама български воеводи са защитавали бежанците. Благодарение на тях, са спасени над 20 хил. души, а Маджарово получава името си в знак на признателност към един от тях – Димитър Маджаров.

108 години след кървавите събития вицепрезидентът Илияна Йотова припомни думите на капитан Петко Воевода: „Няма българи, няма турци, всички сме хора. Но хората се ядат едни- други. Защо ли – всичко е за пари”. Според Йотова, думите на Капитана могат да бъдат отнесени и към днешното време. В Маджарово вицепрезидентът отказа да коментира номинациите на Лозан Панов за държавен глава и на Невяна Митева за вицепрезидент на Анастас Герджиков.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Све

    7 6 Отговор
    Учудващо е поведението на правителството по отношение на ДНЕШНИ ситуации и престъпленията на БИВШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ. ДОКОГА ЩЕ НИ УПРАВЛЯВАТ СЛУГИ НА БРЮКСЕЛ ИЛИ НА КРАВАРИТЕ ?????????
  • 2 ТАСС

    16 9 Отговор
    Как да мислиш? То военен и мислене е оксиморон. При вас има заповеди, които се изпълняват, мисленето е забранено! Шефът ти женерал Румен Решетников е същият. Мисленето не му се отдава...

    Коментиран от #7, #11

  • 3 ТаУмВзе

    8 6 Отговор
    Нищо чудно няма, защото политическа среда Няма. Мутропитека е на свобода. Козяк монтира 2мцата юпита. Стадото пак го играят на изборчета.
  • 4 Българка

    11 6 Отговор
    Вашата работа е да подготвите изборите! Какво си позволявате!!?Шайка продажници! Съд ,кнфискация ,затвор!
  • 5 Няма значение как се казва Машиниста

    8 1 Отговор
    Влака пътува в същата ПОСОКА !
  • 6 Гангрена се лекува само със

    6 0 Отговор
    СКАЛПЕЛ !
  • 7 Точно така....

    11 5 Отговор

    До коментар #2 от "ТАСС":

    Военните изпълняват заповеди,мисленето е забранено.
  • 8 Све

    10 4 Отговор
    Загубите от Белене и Южен поток са колосални !!!!!!! За да ни пуснат в НАТО нарязахме и нови МИГове и унищожихме цялото си ПВО !!!!!!!! !!! За да влезем в ЕУ затворихме част от Козлодуй....... Управляват ни престъпници 30г
  • 9 Троскута се чисти с мотика !

    4 0 Отговор
    И яко Тесане , през КОРЕН ! Момента не е НАСТАЛ ! Но иде ! Кризата ще ни просветли и озари !
  • 10 Криминалният Капитализъм

    4 1 Отговор
    Установен чрез Дворцов ПРЕВРАТ - лиши Законният Собственик - НАРОДА, от ПРИНАДЛЕЖАЩИТЕМУ Средства за Производство и БЛАГА ! Днешната политика е ГЕНОЦИД и ФАШИЗЪМ аджамийски " Саниран " като демокрация ! Рано или късно , ще се " дръпне КАЛЕМА " !
  • 11 Сатана

    7 9 Отговор

    До коментар #2 от "ТАСС":

    На военният мястото му е в казармата.Дадеш ли му малко граждански права започва да се мисли за Наполеон.
  • 12 Стефко та ти никога работа не си работил

    6 7 Отговор
    Ти си само един летец, на когото всичко му се е СЕРВИРАЛО на ГОТОВО ! Ти си бил през целият си трудов живот ГОТОВАНЕЦ ! Иднес ще ми правиш умни изречения, ЦИТАТИ , ПЛАКАТИ , Прокламации и Девизи ! Това не е както в армията НАРОД и ДЪРЖАВА ! Народа е ВУЛКАН и не се захласвай !
  • 13 Какво

    6 0 Отговор
    Напишете какво стана с биткойните за милярди конфискувани миналата година при акция на полицията
  • 14 Янев,

    2 0 Отговор
    А кого учудва,, нещо в политическата ситуация в БГ, не искам да го казвам по начин, който е унизителен, все пак не сме с 4 клас..., започва се интелекта, зависи индивидуално, от средно, нагоре....!
  • 15 Радев

    3 0 Отговор
    си изпусна нервите: Борисов се крие под тогата на професор Герджиков.

    Какво прозира зад това?

    Радев, наистина е уплашен, но не от ректора на Софийския университет, на чийто малък пръст не може да стъпи, а от провала на Херо Мустафа, която му обеща, да му осигури подкрепата на ЕС.


    Никой от „акредитираните“ всичколози няма да ви каже, какво точно се случва. Защото самите те още не са получили указания, какво да говорят.

    Техните прозрения се случват в следния ред: първо ги чакат да изтрезнеят, после им дават написани опорките, след това ги пускат да обикалят телевизиите. Невероятно, но факт.

    Това, което не ви казаха до момента е, че има причина служебният кабинет да не подава към ЕС плана за възстановяване, което лиши България, от милиарди евро в най-тежката криза, за последните 100 години.

    Затова Радев извиваше ръцете на Народното събрание, за актуализация на бюджета, и за тегленето на нови заеми, т.е. вместо да получим безвъзмездната помощ от ЕС, която ни се полага.

    Радев искаше да теглим нови заеми.

    Защото ако бяха подали плана към Брюксел, средният пръст от там, щеше да стане болезнено видим, точно преди президентските избори.

    Коментиран от #16

  • 16 Причината

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Радев":

    се корени в това, че Радев е обявен за „персона нон грата“ от Германия, Франция и Белгия.

    Заради „триморието“, чрез което САЩ се опитват да подменят приоритетите на ЕС, по отношение на сигурността, а от ЕС са толкова бесни, че ще стопират всичко, в което участва Радев.

    Радев, разбира се отлично знае това.. И по тази причина не посмя да стартира собствен политически проект.

    Правителство, в което участва, няма да види пукнат евроцент от ЕС!

    Казвам го направо, защото се наслушах на потресаващите умозаключения на всичколозите.

    Това, принуди ЦРУ и част от първаците, които преминаха на служба към тях. Да сглобят новия политически проект на принципа „тука има-тука нема“, т.е. хем Радев официално не присъства в новата партия, хем застава зад нея.
    Така се роди ПП“ПП“ и изгря звездата на Кирчо-канадеца, като лице на новия бардак.

    Коментиран от #17

  • 17 Моля,

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Причината":

    замислете се, кои са двата „отбора“, които излизат на терена в предстоящия „мач“. Определено не са сините (ГЕРБ) срещу червените (БСП).
    Излизат „Максуел“ САЩ, срещу Хумболтовия университет на Берлин. Това не е метафора, а обективната реалност!

    По тази причина започнах коментара с това, че Радев напразно вярваше на Херо Мустафа, която го подведе с договорената подкрепа на ЕС. Подкрепа, ама друг път!

    От САЩ така агресивно започнаха да му разчистват терена в България, че вече има негласна коалиция между Германия, Франция и Белгия, а тя държи парите в ЕС, т.е. всичко.

    Това, което още не се осъзнава е, че ще падат много глави, а първи ще паднат главите на тези, които си мислеха, че участват в разиграването.

    Друго, което още не се осъзнава в дълбочина е, че България ще бъде в постоянна политическа криза с нестабилни правителства. Защото нито ЕС, нито САЩ ще отстъпят без наличието на по-голяма сделка..

    И в крайна сметка това ще ни доведе до „гръцки сценарий“.

    Коментиран от #18

  • 18 Фикцията

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Моля,":

    на зелените чорапи по темата – икономика на България, за пореден път доказва простичкото правило, че всеки трябва да прави това, за което е учил.


    Изключение прави само Кирчо-канадеца, който като министър на икономиката, определяше икономическата стабилност на държавата… по пратките на „Еконт“.

    Тези иди0ти девалвираха дори „Харвард“...

    Коментиран от #24

  • 19 бръснат ЧЛЕН

    2 1 Отговор
    Пълен психопат
  • 20 ВЛИЯТЕЛНИ

    1 1 Отговор
    УПРАВЛЕНСКИ КРЪГОВЕ В БЪЛГАРИЯ ИЗВЪРШИХА ЯТ НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО И ИЗМЯНА:
    Какъв проблем накара Херо Мустафа и антуражът й да напуснат „Козяк“ и да посетят на крака военното ни разузнаване?

    Не е ново посланието, че американският посланик се изживява като генерал-губернатор на територията, отбелязана на картата като България.
    Не е ново и че хората, призвани да пазят честта и достойнството на пагона и Родината се държат коленопреклонно и през глава демонстрират васалното си преклонение.

    Проблемите пред американците, в които са замесени и нашите военни, вероятно са много – от „войната“ в Афганистан до „демократизирането“ на Ирак, където България участваше в „коалициите на желаещите“.

    И още два големи български казуса, неизбежно попаднали във фокуса на запознатите: „самоубийството“ на ст. л-т Тодор Манчев и „загубата на ориентировка“ на м-р Терзиев.
    И в двата случая сме свидетели на сериозен натиск разследването да се претупа и прекара през най-удобната версия.

    Коментиран от #21, #23

  • 21 Николай

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "ВЛИЯТЕЛНИ":

    Дренчев от „Възраждане“:

    „Вие сте колония, без държавност, без достойнство!“- това е невербалното послание на извънредния и пълномощен посланик на САЩ в България.
  • 22 Не само,

    2 0 Отговор
    че се готви чутовно национално предателство по отношение на сънародната и еднокръвната ни Република Македония /сега северна/, но и ще се въведе задължително ваксиниране, зелени паспорти и чудесии за новата чума след изборите!

    Гледайте пътя на милиардите и мислете!

    Помнете ми думата!

    Затова нека помислят тези, които може да бъдат пуснати по пързалката от тия двамата и интересния кръг около тях, а също и от Радев, на когото доскоро като много хора симпатизираха, включително и аз!

    Изказванията на младежите „спасители – месии“ относно ваксините се намират на много места в интернет и дават ясна представа за гледищата им!
  • 23 Българин

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "ВЛИЯТЕЛНИ":

    На усато им трябва мнозинство в парламата за разполагане на ядрено оръжцие против Русия……….
  • 24 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Фикцията":

    Нормалните бесепари ще гласуват за БСП но не и за Льотчика.

    Другите са мал0умни.
  • 25 Вацев

    2 0 Отговор
    „Като оставим настрана красноречието, аз просто искам да ви предупредя, че значими и влиятелни кръгове в България готвят национално предателство и измяна“.

    „Ще избера президент, който е против Триморието и който е срещу „синергията с дневния ред на САЩ“.

    „Български президент не може да търси синергия с дневния ред на САЩ! Дори и Албания не търси такава. Не може и да подкрепя Триморието, като антируски проект“.

    „Българските русофили си позволяват да си затварят ушите за това, което е изрекъл Радев. Ангажиментът на Радев с Триморието е политически гибелен!“

    „Проектът на Кирил Петков е направен като чисто американски проект, като за стадо! Това е пластмасов проект!“

    „От военен най-трудно става политик. Някой внушава на президента, че това, което прави е върха на политическата далновидност. И го мами. Висшия пилотаж за Радев е политическото лицемерие.“

    „Това, което извърши Радев към БСП е грях. Грях, който се помни и остава като мазно петно и няма как да се измие.“
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове