Last news in Fakti

4 Октомври, 2021 13:12 1 799 18

Синдикатът на такситата иска оставката на Бойко Рановски

  • таксита-
  • бойко рановски

От назначаването на Рановски без конкурс в нея не работи отделът по контрол и статистика

Синдикатът на такситата иска оставката на Бойко Рановски - 1
Снимка: БГНЕС

Националният таксиметров синдикат иска незабавната оставка на изпълнителния директор на ИА "Автомобилна администрация" Бойко Рановски. Искането са базира на провала на действията на ИААА по отношение на преустановяване, превенция и контрол в областта на нерегламентираните превози в бранша. Това заяви на брифинг в БТА Красимир Цветков, Национален таксиметров синдикат. Той посочи, че е масово явлението на нерегламентирани таксиметрови услуги, липса на контрол спрямо тях, както и за "незаконните практики от руско приложение за таксиметрови услуги в четири града в страната, които са проблем, който се поставя от таксиметровия сектор от години - става дума за "Максим".

Той обясни, че е имало разговори, проведени в МС със социалния и транспортния министър, на които са били поставени въпросите за това. На 21 септември пък имало среща в Министерство на транспорта за незаконните таксиметрови практики. Там директорът Бойко Рановски имал абсурдното обяснение, че трябва да се изчака "какво ще стане на изборите през ноември, за да се види как ще се продължи с тази превенция и контрол".

Синдикатът има информация, че след първите разговори 2018 г. липсва визия за справяне с нерегламентираните превози. Стигнало се до изхвърляне на цялата информация, предоставена от тях, в кофата за боклук и служител на агенцията ги извадил от кофата и ги предал на КЗК, за да се произнесе комисията, че дейността е незаконна и подлежи на отстраняване и санкции.

От Националния таксиметров синдикат коментираха и "тенденция на липса на воля за коригиране на неизправности в цялостното управление на ИААА". Действията и бездействията на Рановски не са единствените им притеснения обаче, посочи Красимир Цветков. Поставят въпроса и за провала на контрола на автобусните превози, проблем с годишните технически прегледи, ученически центрове и липса на ясна методология за извършване на проверки с необходимата експертиза.

От назначаването на Рановски без конкурс в нея не работи отделът по контрол и статистика, който би следвало да дава методически указания на регионалните дирекции, в него трябва да се анализират фактите в транспортния сектор и да се дават предложения за мерки и действия, посочи Красимир Цветков.

Рановски да отговори пряко на въпроса какви предложения са давани конкретно и какво конкретно е свършено, на колко проверки е присъствал и колко проверки са извършвани от директорите по места, питат от НТС.

Синдикатът се възмущава от назначението на Георги Палагачев, директор на дирекцията в Пловдив.

Центърът по транспортни политики подкрепя да се увеличи контролът по българските пътища, като бе дадено пример с няколко произшествия, което е довело до високата смъртност по пътищата и също смята, че контролът на услугите е занижен от страна на ИААА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 GGG

    10 1 Отговор
    ОСТАВКА ЗА БОЙКО!

    Коментиран от #11

  • 2 питам

    14 0 Отговор
    а аз питам каква е ползата до момента от екостикерите.
    май само едни пари събират допълнително
  • 3 Тоя па... тоя пааа....

    7 2 Отговор
    Като беше ония Бойко на власт и дума не гъкваха мишлетата.
  • 4 гадно

    9 7 Отговор
    Точно бакшишите най-големите мошета искат нещо си ха-ха.

    Коментиран от #13, #15, #17

  • 5 Jacques Yves Moineau

    10 5 Отговор
    Споко....многи скоро ще лъсне истината че всички тези протести са активни мероприятия на Боко. Те комунистите така разбират борбата...протести и демагогия.

    Коментиран от #7, #8

  • 6 адаша

    5 4 Отговор
    Ама много смешно звучи- "синдикат на такситата"...! Някой да знае, дали поне един бакшиш, плаща членски внос на така наречения синдикат ?

    Коментиран от #14

  • 7 Още един

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Jacques Yves Moineau":

    ... не прочел един ред научен комунизъм ръси простотии!!!

    Коментиран от #16

  • 8 гост

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Jacques Yves Moineau":

    Тоя дето ву искат оставката е кадър на другия Бойко. Издишаш с опорките..
  • 9 Невървят нещата ,защото се назначиха хор

    3 1 Отговор
    Без конкурс за директори и началници на отдели,който са пенсионирани от мвр и не разбират нищо от транспорт
  • 10 Павел Пенев

    6 2 Отговор
    Нали знаете че този тип е калинка на ГЕРБ.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Gen Gurko

    2 2 Отговор
    И аз му искам оставкаъта заради поскъпналите прегледи и безумни лепенки на този нахилен тарикат.
  • 13 Трепни Асенчо

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "гадно":

    Най големите "мошета" са в парламента и президентството,БАЙНО !
  • 14 бай колъо

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "адаша":

    Що не станеш бакшиш бе тарикат?
  • 15 дърт софиянец

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "гадно":

    едно време бакшиши викахме на сервитьорите и кръчмарите
  • 16 Jacques Yves Moineau

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Още един":

    Напротив. Навремето в университетите се учеше :история на БКП, Научен комунизъм и политикономия. Чул съм това-онова.
  • 17 Шишо Бакшишо

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "гадно":

    Грешка си. Шефовете им са много по-големи мошенгии. Гледат да блъскат колкото може повече коли във фирмите , защото лапат от таксите и лизинга на всяка кола, а не от оборотите. Колкото до мошенгиите...медико-фармацевтите..туроператори, хотелиери и ресторантьори отдавна ги подминаха с 200
  • 18 Ганьо

    0 0 Отговор
    Демокрация в България няма,не е имало и няма да има. Това в България се нарича Декорация .Бивши милиционери и шестаци както и от партийната върхушка на БКП разпределиха баницата. След това СДС-рите начело с лилавата теменужка Костов и баш пехливанина Доган разграбиха чрез обръчи от фирми и чрез така наречената масова приватизация стотици милиони левове от отрудения и беден български народ. Народ който сляпа вярва на обещания от типа на Швейцария на Балканите или ще ви оправя за 800 дни. Но така и е видяхме Балканската Швейцария нито ни оправиха за 800 дни.Най си оправи дереджето едно царче което си присвои заграбените по рано от баща му имоти. Нищо ново под слънцето.Идват избори. Вотът под строй е най-силния на работници на олигарсите и корумпираната и раздута администрация. Непипната от деситилетия като стожер на режима който я управлява-Честито българино умно ли гледаш.Ашколсун машала проста рая. И така до края на света.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове