Last news in Fakti

4 Октомври, 2021 23:15 7 841 34

Шофьор преживя кошмар по тъмна доба на АМ "Хемус"

  • коне-
  • магистрала-
  • хемус

Табун коне кръстосва магистрала

Шофьор преживя кошмар по тъмна доба на АМ "Хемус" - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Пловдивчанин е бил на крачка от смъртта на наша магистрала, съобщава Plovdiv24.bg.

Мястото - АМ "Хемус", 46-ти километър в посока София, на 500 метра преди бензиностанция "Авиа". Датата - събота срещу неделя (2-3 октомври) около 23.45 часа.

10 минути преди да се обади на телефон 112, явно е получен сигнал за коне на магистралата от друг гражданин. Полицаите очевидно са били на път, защото 3 минути след обаждането на пострадалия са пристигнали на мястото.

Ето и разказа от първо лице:

"Карам си по магистралата с около 110 км/ч, пътя има извивка на ляво и първото нещо, което виждам, е, че в аварийната лента има кон. От средна лента се престроявам в лявата.

Секунди след това виждам, че в лява лента има друг кон и се прехвърлям в средна лента, но се оказва, че има трети кон, който е именно в средната. Успявам да избегна двата коня, обаче точно на осевата линия има четвърти кон и при опит да избягам към аварийната го удрям с лявата страна на автомобила, избягвайки челния удар.

Тялото на животното се плъзга по лявата страна на колата и главата му се удря в лявата греда и прави дупка в предното стъкло. Тялото на коня чупи и страничното огледало. Реално единствено стъкълцата ме нараниха в областта на главата. Спрях на не повече от 30-40 метра, като по време на удара скоростта ми беше около 60км/ч.

Благодарение на бързото отзоваване на органите на реда, магистралата беше обезопасена своевременно. Полицаите собственоръчно преместиха трупа на коня до мантинелата. Направиха ми тест за алкохол, който беше отрицателен. Съставихме протокол.

Щастлив съм, че излязох жив от тази ситуация, защото ако ударът беше 20-30 сантиметра вдясно, конят щеше да мине през предното стъкло и гредата нямаше да ме спаси.

Трябва ли да стане инцидент със смъртен случай, за да се задействат органите? АПИ ще понесе ли отговорност за този инцидент? Ще бъде ли търсен и намерен собственикът на конете, заради които можеше да се погуби животът на един млад човек?"...


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варна

    68 8 Отговор
    Автомагистрала Хемус не съществува! - Така както не съществува и магистрала Черно Море. А магистрала Люлин не е нищо друго освен околовръстно шосе, което нарекоха магистрала за да не го плащат шопите, а държавата. В България има само една магистрала и това е Тракия. - Всичко останало са брътвежите на властта за това, че вършели работа.

    Коментиран от #6, #28, #29

  • 2 Дари

    43 3 Отговор
    Пак циганска работа
  • 3 оня с магарето

    26 1 Отговор
    ...създаваме работна група, за да се намери приложение на умрелите коне.
  • 4 Джеси Джеймс

    45 1 Отговор
    Така е в прерията.
  • 5 Сатана

    10 79 Отговор
    Какво търси “млад човек”посред нощ в 23.45. на магистралата.От тия дроги ,които вземат не коне а слонове ще види в аварийната лента.

    Коментиран от #14, #22

  • 6 Пръц

    34 3 Отговор

    До коментар #1 от "Варна":

    Оти бе ,нали има двупосочна улица от Шумен до Варна,която също е кръстена магистрала?
  • 7 Поне

    27 5 Отговор
    Ще има сужуци за баце
  • 8 Фюри

    24 2 Отговор
    Добре че човека си е имал винетка и го е спасила...иначе-жална му майка!
  • 9 Аазимут

    16 9 Отговор
    Е като види човек кон на магистралата и просто се престоява в съседната лента ли?! и така два пъти...
  • 10 Мисисага

    23 25 Отговор
    Вижда един кон и продължава да лети. Това да не е електронна игра с много животи. Нормално е да се скъса мрежа и да влязат животни. В Канада съм срещал лос на магистралата в Квебек. Веднага се набиват спирачки и се кара бавно защото никъде не пише, че животното е само едно. Инстикта ни за съхранение в България закърнява прогресивно. За съжаление винаги друг ни е виновен.
  • 11 Trucker

    22 13 Отговор
    На магистрала 80 Небраска САЩ на платното бяха излезли 10тина крави . Бутнали оградата -свободно пасящи са край магистралата и ...чудо нямаше жертви. Случва се и другаде явно. Не е най-зле в България вярвайте.

    Коментиран от #12, #17

  • 12 Мите

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "Trucker":

    Кравари бре
  • 13 Менгеле

    18 51 Отговор
    Май те е яд, че има и други магистрали. Колкото си черноглед не ми пука, аз карам по тях. И знаеш ли какво си мисля като стъпя на хубав път ? Бойко Борисов остави нещо хубаво след себе си и ще го споменавам всеки път, щом си спомня какво беше преди него. А какво мислите некадърниците, дето се търкаляхте по площадите, изобщо не ме интересува. Просто ще изчакам да ви изчагъртат. Още малко ви остана да чупите държавата. След години никой няма да си спомня кой е бил фатмака Радев или с кои вещици е правила магии Мая Манолова. Но щом стъпят на магистрала ще се сещат за Бойко Борисов, който намираше и пари и начини да строи. Явно е строил на ръба на закона, но от вътрешната му страна. Пукай се от яд.

    Коментиран от #21, #31

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Знаещ

    25 4 Отговор
    В Гърция са решили проблема със забрана на животинска тяга в континенталната част. Ние какво чакаме? Диктатура на малцинството ?
  • 16 Hoho Boho

    16 2 Отговор
    Поздравления за добрия рефлекс и адекватната реакция!!!
  • 17 русофил

    4 7 Отговор

    До коментар #11 от "Trucker":

    В Матушка ,това няма как да стане....Вова-обичам тъ....
  • 18 ДИВОТО ЗОВЕ

    15 1 Отговор
    СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ КАРАЙ С ФОРД МУСТАНГ И ЩЕ СИ В ТОН С ПЕЙЗАЖА👌
  • 19 Не само

    11 1 Отговор
    Аз на "Хемус" най редовно виждам коне. Преди няколко години едно ауди се размаза в една крава.
  • 20 Ха-ха

    11 2 Отговор
    Сега АПИ да организира и един протест за защита на конете!
  • 21 Любим вожд

    16 4 Отговор

    До коментар #13 от "Менгеле":

    Тогава, какво чакаш? Отивай да го целуваш!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Тук

    7 1 Отговор
    Нощем с белите коне... АПИ трябва да понесе отговорност за конете
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 оня с коня

    4 6 Отговор
    Животните също като хората искат по Магистралите а не да се препъват по черни Пътища и това им желание трябва да се уважава защото всички сме деца на майката Земя.Та вижда Водачът в посочения Инцидент че има Кон в Аварийната лента,вижда и втори в лявата лента и вместо да заостри вниманието си и поне няколко километра на е нащрек и за други животни,той се втурва да сменя лентите на принципа "тука има,тука - няма".Съвет:Не се качвайте н колите на такива!
  • 26 Шаран БГ

    7 1 Отговор
    В царска България е имало закон - който повреди ЖП имущество, телефонно и телеграфно оборудване се наказва чрез ОБЕСВАНЕ !!
    В "демократична капиталистическа"България, в първата половина на 21-я век, цигани хвърлят камъни и повреждат подвижния състав на БДЖ, по скоростни аутобани / Б.Борисов разреши 140 км/ч/ се разхождат едри домашни и горски животни - коне,крави, елени и прочие !?
    Причина за последното са откраднатите заградителни съоръжения на автомагистралите !!
    Ако има "опция" ОБЕСВАНЕ или години тежък каторжен труд - ще ли хвърля някой камъни по влакове или да краде мрежа от аутобана ???
    В бандитска държава като нашата това е нещо нормално и никой от управляващите не се тревожи, че се унищожава държавно имущество или, че гинат хора по пътищата. На думи - да , много са разтревожени, дори носят и " политическа отговорност".
    На практика - нищо кардинално, решително , точно ! И се радват, вероятно, когато мнозина си хващат шапките и "дим да ги няма" от това безредие, беззаконие и безотговорност в съчетание с корупция , наречено РБ.!?
  • 27 Камен

    1 1 Отговор
    Кон бе, кон
  • 28 Големкурев

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Варна":

    Ами магистрала Марица какво е?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Daniel Georgiev

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Менгеле":

    Тикво зелена,бате ти Бойко да не бръкна в собствения си джоб за да ти построи магистралите?Това са европроекти с евро пари,които сме длъжни да направим след като се водим европейска държава.Магистралките дето не приличат на нищо сме си ги платили десетократно малоумно същество такова!
  • 32 Трябва акъл

    3 2 Отговор
    но на време!Този неграмотен шофьор,след като е видял първият кон е трябвало да намали до безопасна скорост до 50 км/час,щеше да види и другите коне и да спре в аварийната лента.
    Но ние българите сме такива,можеш не можеш щом си на магистралата трябва да караш с 140 км/час.
    Е затова си видял кон боб яде ли!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове