Last news in Fakti

5 Октомври, 2021 12:34 1 732 31

БСП иска отстраняването на Областния управител на София

  • бсп-
  • отстраняване-
  • областен-
  • управител-
  • софия

Подобни кадрови назначения като това на областния управител на София, който не уважава законите на страната, хвърлят сянка върху заявеното от служебния кабинет намерение за прозрачност и законност в решенията и действията му, смятат от левицата 

БСП иска отстраняването на Областния управител на София  - 1
Снимка: БГНЕС

От Изпълнителното бюро на БСП излязоха с позиция по казуса с ползване на сградата на "Позитано" 20 от Столетницата. В нея се казва, че отстраняването на Областния управител на София ще утвърди авторитета на институциите.
Ето и още от позицията на левицата:

БСП отстоява принципите за върховенство на закона и правовата държава. Фактите по изнесения в публичното пространство казус са следните:
1. През 2019 г. НС прие поправки в Закона за политическите партии, съгласно които парламентарно представените партии и тези преминали бариера от 1% на избори се освобождават от заплащане на наем за помещенията, които ползват. (не коментираме дали този закон е добър или лош, той трябва да се спазва).
След обнародването му, БСП продължава да плаща само режийните разходи на сградата, както повелява законът.
2. В разрез с него и най-вече без да сме уведомени, за да можем да защитим правата си, Областният управител на София начислява със задна дата недължими суми за наем и с молба от 21.05.21 г. завежда дело №5646 в СРС.
3. Отново без да сме уведомени и зад гърба ни областният управител се снабдява с изпълнителен лист за сумата от над 200 000 лева.
4. За тези действия на областния управител сме информирани от заместник областния управител г-н Софрониев, които веднага след това беше уволнен без мотиви.
5. Веднага след като разбрахме, с писмо изх. №БСП-901 от 16.09.2021 г. сме информирали областния управител за нашата позиция, приложили сме необходимите документи, доказващи, че не дължим тези суми. До днес нямаме отговор.
При тези факти, за нас остава единствената възможност да си защитим правата по съдебен ред.
Що се отнася до политическата оценка за случилото се:
Подобни кадрови назначения като това на областния управител на София, който не уважава законите на страната, хвърлят сянка върху заявеното от служебния кабинет намерение за прозрачност и законност в решенията и действията му. Те злепоставят правителството и президентската институция.
Бързото и решително отстраняване на такива хора от заеманите постове би довело до утвърждаване авторитета на институциите.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 cornholio

    8 19 Отговор
    Аз искам отстраняването на БСП ама

    Коментиран от #5, #7, #25

  • 2 дим благоев

    16 6 Отговор
    Той от ГЕРБ ли е? Ако да,да се отстрани незабавно!
  • 3 ЧОЧО

    10 8 Отговор
    Вземат милиони субсидии, наемите им за сметка на народа.За какво харчат милионите!
  • 4 гадно

    18 0 Отговор
    Закона го приеха гербавите едва ли другите партии са се дърпали много, но след като е приет трябва да се спазва.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Миризлив пор

    5 10 Отговор
    Значи магистралата незаконна ама кога са осъдени да се отстрани областния защото те не са спазили закона?

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 РЕАЛИСТ

    9 4 Отговор
    Интересно става. Областният управител, назначен от Радев гони БСП от Позитано. В телевизията на БСП журналист нарича Радев предател. Свалят записа от мрежите малко по късно. Радев днес влиза в обяснителен режим и се кълне във вярност към БСП. Сега БСП иска главата на областния управител.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Социалист

    6 2 Отговор
    При всяко изнасяне и осветяване на безапелационна истина, „от президенството“ излизат с „позиция“, че е „манипулация“. Впрочем, така беше и с ОЧЕВАДНОТО ПЛИКЧЕ НА секретаря по въпросите с корупцията на Румен Радев – Пламен Узунов.

    Или в „президенството“ работят куп мал0 умници, които с усърдие и непрестанно от първия му ден като президент, торпилират Румен Радев, или самият Румен Радев е еманацията на фалша и лицемерието – едно рецитира, съвсем друго върши и изповядва.

    Всички „оправдания“ изтекли към медиите, че, видите ли, казуса със сградата на „Позитано“ бил наследство или багаж от предишния областен управител, са чиста манипулация и поредният капан за социалистите!

    Коментиран от #12

  • 12 В период,

    6 4 Отговор

    До коментар #11 от "Социалист":

    когато стартира предизборната кампания и за президент, и за парламент, в момент, когато Румен Радев ФАЛШИВО И ЛИЦЕМЕРНО, СЛЕД КАТО НАПРАВИ ВСИЧКО КАКВОТО МОЖА ДА РАЗЦЕПИ БСП ПОСРЕДСТВОМ АВЕРИТЕ СИ КИРИЛ ДОБРЕВ И ГЕОРГИ ГЕРГОВ, рецитира как разчитал на „социалистите“, в момент, когато само на кретените му „стратези“ не е ясно, че върви със страховита сила към третото място след балотаж, Румен Радев чрез областния си наемник буквално нанася свирепо кроше на иначе фалшиво провъзгласения от него „партньор“ – БСП.

    Прец целия си мандат Румен Радев прави всичко възможно да разбрица БСП.

    Не само недоволство тече вътре в БСП от ПРЕДАТЕЛСКИТЕ МУ ДЕЙСТВИЯ, но се вихри истинска ВОЙНА.

    Политически Корнелия Нинова нямаше ход да насече Румен Радев, както подобава и както заслужава, нито БСП да издигне своя кандидатура, което не беше най-правилния ход.

    БСП изрази официална подкрепа за втори мандат на Румен Радев, въпреки че и на иди0тите в тази страна е ясно, че в БСП са отвратени от Румен Радев и действията му срещу БСП /включително и с толерирания от него нов проект „продуктово позициониране“ на Херо Мустафа в „синергия с дневния ред на САЩ“ на остап бендеровите измамници – министри на Радев, които из цялата страна хукнаха да доцепят БСП/.

    И в този момент, когато напрежението зад официалните новини и зад камерите е брутално, Румен Радев и „стратезите му“ посредством назначените от него службашки наемници, удрят БСП и то газейки закона!
  • 13 Защо Радев

    8 3 Отговор
    играе тази нелепо нелогична мръсна игра? Защото е тъп „зелен чорап“? Или защото действа така, както му нареждат американските господари, за които се е вкопчил като кърлеж?

    На какво разчита? На десносектантите и остапбендеровците, които отсега се пишат министър председатели и министри?

    На Херо Мустафа, която със сигурност, така той си мисли, че му е осигурила летяща писта, като цецен „натовски ЦРУ генерал“?

    Извън всеки политически ракурс и анализ, на чисто поведенческо ниво – това, което прави ежедневно Румен Радев с БСП, чийто лидер Корнелия Нинова го доведе за ръчичка със старичките дънки и износената ризка и го направи президент, е илюстрация на характеро-патологични особености.

    Коментиран от #14

  • 14 Лъснаха

    5 3 Отговор

    До коментар #13 от "Защо Радев":

    неумело прикриваните досега от Радев ниЗко злобарство, очевадни комплекси, които избиват като разплискано его, готово на всичко и на всяка цена в името на властта и консумирането и.

    На всяка цена обикновено значи – да си готов и предател да станеш в името на собственото си его и комфорт, и на болезнените си амбиции.

    Впрочем, по БСТВ, телевизията на БСП, преди часове се чу гласът на обикновения избирател на БСП, подкрепен от водещия в телевизията.

    Коментиран от #15

  • 15 Като не може

    5 3 Отговор

    До коментар #14 от "Лъснаха":

    политически и куртоазно да го каже лидерът, ВСЕКИ ДРУГ Е ДЛЪЖЕН ДА КАЖЕ НА ПРЕДАТЕЛЯ, ЧЕ Е ПРЕДАТЕЛ!

    И ЧЕ ИМЕТО МУ Е РУМЕН РАДЕВ!
  • 16 На изборите

    4 3 Отговор
    Проф. Герджиков – с подкрепата на ГЕРБ с цел плюс известна периферия.
    Лозан Панов – обира десните плюс известна периферия.
    ДПС ще издигне своя кандидатура, това е сигурно, което означава, че гласовете им на първи тур ще са за тяхната кандидатура, а на балотажа със сигурност няма да са за Радев.

    Така Радев остава разкрачен между напълно разбрицаната БСП, която той нацепи лично, заедно с Гергов и Кирил Добрев, „Мутри вън, вътре и кой откъде е“ и с наивниците, дето вярват на остапбендеровците измамници.

    Голяма част от онези, които не са от БСП, и които гласуваха на предишните президентски избори за него – тоя път ще пасуват или ще дадат глас за друг, отвратени от надупването му на американците до степен на отврат, както и от безумията, които сътвориха служебните му правителства, опаковани иначе пиарно пропагандно като „успехи“.

    Много интересен балотаж се очертава, дето и Херо Мустафа, в която се кълне Радев, не може да предрече, ако ще освен във Военно разузнаване и в спалнята му да влезе.

    Коментиран от #17

  • 17 БГ гражданин

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "На изборите":

    И за тая ситуация единствено Радев си е виновен, понеже около него „стратези“ и „копринковци“ – все мал0умници.

    Така е когато не си автентичен, а лазиш по свирката на „продуктовото позициониране“ в името на „синергията с дневния ред на САЩ“.

    И си обсебен комплексарски на всяка цена да вземеш всичко.

    Хубаво да го вземеш, хубаво си на война, ама да ти имаме и копринковата „армия“ и пишман „стратезите“ ти.

    Така е като водиш напълно излишни битки, които не са твои, а на лица, които накрая ти биха шута.

    Айде, на хаирлия.

    И да вземат да го пуснат на дебат с Волен Сидеров, ако му стиска на Радев да се яви, че поне публиката да се разцепи от кеф.
  • 18 Лошо

    0 5 Отговор
    Ако БСП вземат властта това ще правят, за тях всичко ще бъде безплатно демек комунизъм, а за останалите див капитализъм. Както беше през 90те години.
  • 19 Радев

    4 3 Отговор
    защо допусна години наред да те спрягат като „руски агент на Путин“, като „руски човек“, след като най-вече на теб ти бе ясно, че си чист „натовски генерал“, което съвсем официално бе заявено и от сегашния говорител на второто ти служебно правителство, за когото също носиш отговорност?

    На кого беше нужна тази „димка“, която днес вече издиша, след натрапчивото, демонстративно и арогантно полягане на теб и цялото ти служебно правителство на САЩ?

    В синхрон ли бе тази „руска“ врътка с т.нар. „десносектанти“, за които и до днес тя уж е „мантра“, а в същото време точно с тях си в прекалено тясна връзка, редейки управлението и планирайки бъдещото управление?

    Коментиран от #20, #31

  • 20 Кое наложи

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "Радев":

    това безпрецедентно коленичене на американския посланик Херо Мустафа на де що имаше министър, шеф на Агенция и политик от близките до теб политически сили?

    Коментиран от #21

  • 21 Какви

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "Кое наложи":

    договорки, условия и зависимости се съгласи да провеждаш, отстояваш и да прокарваш, наложени ти от американците?

    И каква е цената?

    В това число и за теб, господин пРезидент, в личен и кариеристичен план?
  • 22 Защо

    3 1 Отговор
    „десносектантите“ винаги могат директно и се срещат директно с теб регулярно, а други политически лидери, които те направиха президент лично от теб са направлявани така:

    „Ето това е номера на Копринков, чрез него се свързваш с мен!“?

    На каква база са политическите ти пристрастия?

    Кой ги определя?

    Коментиран от #23

  • 23 Радев

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "Защо":

    мислиш ли, че всички са успани от рейтинга ти и от запалянковщината по новата вълна – тази след Бойковата, наречена Радевата, за да не виждат какво точно се случва?

    Когато се спука балона и тия около теб се измъкнат, нагушени, ще имаш ли доблестта ти да опереш пешкира на малодушието си?
  • 24 ВАЦЕВ

    5 2 Отговор
    „Като оставим настрана красноречието, аз просто искам да ви предупредя, че значими и влиятелни кръгове в България готвят национално предателство и измяна“.

    „Ще избера президент, който е против Триморието и който е срещу „синергията с дневния ред на САЩ“.

    „Български президент не може да търси синергия с дневния ред на САЩ! Дори и Албания не търси такава. Не може и да подкрепя Триморието, като антируски проект“.

    „Българските русофили си позволяват да си затварят ушите за това, което е изрекъл Радев. Ангажиментът на Радев с Триморието е политически гибелен!“

    „Проектът на Кирил Петков е направен като чисто американски проект, като за стадо! Това е пластмасов проект!“

    „От военен най-трудно става политик. Някой внушава на президента, че това, което прави е върха на политическата далновидност. И го мами. Висшия пилотаж за Радев е политическото лицемерие.“

    „Това, което извърши Радев към БСП е грях. Грях, който се помни и остава като мазно петно и няма как да се измие.“
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 boy.de

    0 2 Отговор
    До този, който си изля душата тук и сега - а млъкни малко, че ще ни отвееш от "Факти". Получихме стомашни конвулсии от вашата помия.
  • 27 Павел Пенев

    0 2 Отговор
    Защо се правите на малоумни. Какви режийни разходи сте плащали. Трябва да плащате разходите за консумативи–ток,вода и дребни ремонти по поддръжка на сградата.

    Коментиран от #29

  • 28 Ахахаа

    2 2 Отговор
    Радев погазва законите и неговите назначения и администрация правят същото. Пликове с пари в президентството, назначаване на Канадски граждани, подклаждане на безредици с вдигнат юмрук и гръмки лозунги. И не, това не е всичко. Насажда омраза между народа с етнически характер, насъсква служебните министри в предизборни клевети.
  • 29 Посетител

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Павел Пенев":

    То това са режиините! Сметките за ток, вода и т.н.
  • 30 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    Законът от 2019 година не може да се прилага със задна дата. Жалко, че столетна партия върти тарикатски номера...,но това си е нормално за тях.
  • 31 ПРИПОМНЯНЕ

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Радев":

    Илияна Йотова предупреди Радев: „Сега ще се обърна и към г-н Радев. Няма как да не почувствате, г-н Радев, как трепти във въздуха в тази зала едно огромно доверие, очаквано към Вас. Още днес в тази зала Вие трябва да почувствате и да знаете цената на всеки един глас, който е застанал зад Вас, на всяка една личност. Защото пред себе си имате най-старата партия в България и не само в България, а почти в цяла Европа.Защото тук има достойни хора, които особено през последните години са мачкани, обиждани, гонени само заради това, че са верни на Българската социалистическа партия. И НАЙ-МАЛКОТО ДВИЖЕНИЕ ОТ ВАША СТРАНА СРЕЩУ ТАЗИ ПАРТИЯ НЯМА ДА ВИ БЪДЕ ПРОСТЕНО.”
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове