Last news in Fakti

6 Октомври, 2021 05:52 3 776 22

Цацаров: Срамно е, че тиражират откровени лъжи със спонсорството на "Америка за България"

  • сотир цацаров-
  • антикорупционен фонд-
  • бойко станкушев-
  • осемте джуджета-
  • америка за българия-
  • кпконпи-
  • явор златанов

Шефът на КПКОНПИ се закани да съди Антикорупционния фонд

Цацаров: Срамно е, че тиражират откровени лъжи със спонсорството на "Америка за България" - 1
Снимка: БГНЕС

Председателят на Комисията за противодействие на корупцията и конфликт на интереси Сотир Цацаров със закана да съди председателя на Антикорупционния фонд, предаде NOVA. Поводът - публикацията на фонда, озаглавена "Една година по-късно: Явор Златанов, липсващият глас от „Осемте джуджета"".

В интервю, дадено от Илия Златанов пред Антикорупционния фонд, той заяви, че е бил жертва на рекет от страна на Специализираната прокуратура. А името на бившия обвинител номер едно се споменава като приятел на бившата му съпруга.

Сотир Цацаров категорично отрича да се познава с Радост Драганова. След запитване но NOVA, от КПКОНПИ изпратиха следната позиция:

ДО

Г-Н БОЙКО СТАНКУШЕВ

ДИРЕКТОР НА

ФОНДАЦИЯ

„АНТИКОРУПЦИОНЕН ФОНД“

ГОСПОДИН СТАНКУШЕВ,

На 04.10.2021 г. на интернет страницата на „Антикорупционен фонд“е публикувано интервю на Николай Стайков и Андрей Янкулов с Явор Златанов, под заглавие „Една година по-късно: Явор Златанов, липсващият глас от „Осемте джуджета“ проговаря в интервю за Антикорупционния фонд“. В него има твърдения, свързани с мои действия като главен прокурор. Както и по повод предни публикации на Фонда, друга гледна точка - в случая моята, по никакъв начин не е търсена и представена. Поради това Ви предлагам да публикувате на интернет страницата на фондацията следната моя позиция:

„Не познавам нито г-жа Радост Драганова, нито г-н Явор Златанов. Нямам каквато и да е намеса или участие в действия на Специализираната прокуратура, свързани с повдигането на обвинения или задържането на Явор Златанов. Опитите за внушения в тази насока представляват откровена лъжа.

Това не е първият опит името ми да бъде свързано с разследването на Антикорупционния фонд, известно като „Осемте джуджета“. На 20.08.2020 г. бе публикувана неговата четвърта част със заглавие „И подписът на един главен прокурор“. Последва моя позиция, в която заявих, че стриктно съм спазвал разпоредбите на закона и че фактите не следва да се подменят с удобни за конюнктурата на деня внушения, а опитът за публичното им представяне - с клевета. Скоро се появи друго ваше „Разследване“, на нова тема и с нови неистини, които също публично опровергах. С оглед заявеното в интервюто от 04.10.2021 г„ че поради интимна връзка с бившата съпруга на Явор Златанов съм предизвикал задържането му, както и други действия спрямо него в хода на досъдебно производство, ще сезирам компетентната прокуратура да извърши проверка на всички мои действия, свързани с това производство. Ще направя това, тъй като внушението в публикацията на „Антикорупционния фонд“ е, че съм извършил престъпление против правосъдието. Едновременно с това, ще предприема необходимите действия пред съдебните органи с оглед публично разпространените клевети.

Срамно е, че финансирането, предоставено на „Антикорупционния фонд“ от основния ви спонсор - фондация „Америка за България“, се използва и за тиражиране на откровени лъжи. Срамно е, че начинът, по който това се прави от вас, няма нищо общо с прокламираните стандарти за етика и прозрачност.

През юни 2021 г., в писмо до Вас, г-н Станкушев, заявих, че целенасоченото повтаряне на лъжи и поднасянето им в публичното пространство в различна форма няма да ги превърне в истина, независимо от прилаганите сценарии и зададените цели на изпълнителите им. Имам всички основания и сега да потвърдя тези свои думи.“

СОТИР ЦАЦАРОВ".


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Виталия

    52 3 Отговор
    Срамно е, когато човек иска да установи самоличността си, да му кажеш, че е изтекла давността, г-н бивш главен прокурор. Как не те е срам да се изказваш за поробителя "Америка за България"?
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    64 5 Отговор
    ЦАЦАРОВ ти си част от БЪЛГАРСКАТА организирана престъпност а у нас корупция и
    мафио мутрите си имат
    ДЪРЖАВА
  • 3 ииит

    58 5 Отговор
    Цацаров, ако държавниците като вас се грижеха повече за България, ние щяхме да сме една по-успешна страна и в момента щеше да има организация в САЩ, която да се казва България за САЩ и която да се грижи за интересите на България в САЩ. Така че, не се сърдете, че други по-успешни страни, с по-успешни държавници от нашите си имат подобни организации.
  • 4 Сатъра на Хана

    38 8 Отговор
    ЦАЦАТА , ВЕЛЧЕВ И САРАФОВ ОТВОРИХА КУТИЯТА НА ПАНДОРА , КОГАТО ТРЪГНАХА СЛЕД МИЛИОНИТЕ НА ЧОВЕК ОТ ТЯХНАТА ШАЙКА - ЛИЗАН ПАНОВ ...... СЕГА Е ГОЛЯМ КЕФ ДА ГЛЕДАМ КАК АДВОКАТИ МИШКОЛОЗИ СЕ ЗАМЕРВАТ С КАФЯВ ШОКОЛАД
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Мафия

    46 4 Отговор
    Цацаров и Гешев мафия

    Коментиран от #10

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 НалиСийке

    40 4 Отговор
    Цаца, народната мъдрост гласи:"Там,където има пушек е имало и огън", но на теб не ти изнася истината, такава, каквато е .
    Ти беше и все още си слуга и член на организирана и безнаказано безчинстваща група,облечена във власт,поради което трябва да бъдеш разследван,осъден и укаушен при Бай Ставри ,макар и сив ВИП- килия.Там ви е мястото на цялата Шайка.
  • 9 ГЕРБ - Мъже

    34 5 Отговор
    Цацара е от нашето котило !!!
  • 10 МАФИЯ

    26 3 Отговор

    До коментар #6 от "Мафия":

    мафията у нас си има ДЪРЖАВА
  • 11 Америка

    38 3 Отговор
    Стига си плакал Цацаров а и Пеевски. Просто Америка е решила че иска да ви разкара от полезрението, защото много се уядохте от кражби и рекет( погледнете се в огледалото) Затова ще бъдете сменени от други хора, удобни пак на Америка .А Вие ще влезете в панделата.Така който нарушава законите става много послушен и после като не ти трябва се разкарва. И да квичиш полза няма.
  • 12 big

    34 4 Отговор
    Истината е една: ти си омазан до шия, дали с това дали с друго, мястото ти е в затвора в съседна на Бойко килия!
  • 13 Иван

    34 3 Отговор
    Още по-срамно е, точно ти да се занимаваш с антикорупция.
  • 14 ГОШО

    20 1 Отговор
    Новите джендъри. Болни типове.
  • 15 Ако

    16 2 Отговор
    не пръднеш , не замирисва .
  • 16 гномцацаров

    13 2 Отговор
    Страх ли ви е?
  • 17 КрЕмЪ(л)ньонци сър!

    8 13 Отговор
    Няма да се косиш Цаца, МутраФонова ще ти издаде виза за РФ. Кремълските бандити ще те приютят за вярната ти служба.
  • 18 ЛошПророк

    22 3 Отговор
    Нека се сетя… CIA не само иска да разобличи корупцията у нас, а отгоре на това смятат явно да откраднатите пари на Бойко, Шиши, Ахмед и Ко. Това налага изобличаване на Гешев, Цацаров и гнилите ябълки у нас в прокуратура и полиция. Добър урок да всеки бъдещ политик и служител на закона - нека знаят, че ще бъдат изобличени, съдени и откраднатото ще им бъде откраднато!
  • 19 мазник

    25 1 Отговор
    Дебел некадърник, какво се обясняваш по медиите? Нали всички българи те виждаме че за нищо не ставаш. Ограбиха държавата, а няма един чиновник в затвора. Какво се обясняваш? Парите ги няма, откраднати, а и виновни няма. За какво си ни? Некадърно дебело и мазно нищожество. Трябва да те вкарат в затвора за бездействие, заедно с каскета. Нещо да кажеш, защо срути КТБ, и кой открадна активите?
  • 20 Не бе Цаца,

    16 1 Отговор
    Просто слугуваше на неподходящ човек... Сигурно си се мислил за патрЕот !
  • 21 ivan

    7 1 Отговор
    ти си срам и позор бе,докога 6тете търпим тебе
  • 22 Моряка

    0 0 Отговор
    Потърпи малко,бе шопар,Рашков търси по дълъг нож,при това затлъстяване.......
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове