Last news in Fakti

6 Октомври, 2021 15:41 2 427 77

Огнян Минчев за Паметника на Съветската армия: Символ на унищожената ни през 1944 г. държава

  • огнян минчев-
  • символ-
  • унищожена-
  • държава-
  • съветска -
  • армия

Претенцията на руското посолство да придобие собствеността върху земята и монумента е само нов етап във великодържавната арогантност, с която Кремъл третира България като легитимна своя плячка веднъж и завинаги, казва политологът.

Огнян Минчев за Паметника на Съветската армия: Символ на унищожената ни през 1944 г. държава  - 1
Снимка: БГНЕС

България е страна, за която се твърди, че е част от западната демократична общност - член на НАТО и ЕС, но истината по въпроса е, че българската енергетика, българската олигархична мафия и голямата част от политическата класа имат преки и неумолими зависимости от Москва. Ако някой се съмнява в това твърдение, нека обърне поглед към арогантния символ на унищожената през 1944-та българска държава - МОЧА в центъра на София. Това написа в социалната мрежа политологът доц. Огнян Минчев

Претенцията на руското посолство да придобие собствеността върху земята и монумента е само нов етап във великодържавната арогантност, с която Кремъл третира България като легитимна (!!!) своя плячка веднъж и завинаги. Няма да можем да се освободим от МОЧА. Дори да се намери смел и независим политик в официална роля, който да вземе решение за преместването на монумента в парка на тоталитарните артефакти, Москва притежава достатъчно лостове за натиск и изнудване, за да предотврати изпълнението на това решение. Ще скочат русофили, комунисти, мутри и олигарси за да осуетят преместването на МОЧА. Затова минимумът, който сме длъжни да поддържаме като обществено мнение с достойнство е да държим статута и неуместността от присъствието на този монумент непрекъснато във фокуса на публичния дебат. В настоящата ситуация е необходимо да се инициира петиция против всяко променяне статута на Княжевската градина и мрачния артефакт върху нея в полза на руските претенции за смяна на собствеността. Протестни демонстрации и публични инициативи в това пространство са също добре дошли. ... Ако на Фандъкова пак не ѝ заповядат да наложи забрана за достъп... Защото ние продължаваме да бъдем под тяхната власт.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    30 50 Отговор
    Моча СКВЕРНИ земята и небето, Българско!

    Коментиран от #33

  • 2 ръб

    75 21 Отговор
    Е що трябва да слушаме огнян минчев? и кой е той?

    Коментиран от #52

  • 3 БОРУНА ЛОМ

    42 17 Отговор
    ОГИН. ОГИН ДА ТЕ ГОРИ! ЩЕ СВЕТИШ ДЪЛГО! ЯВНО НЯМА ПАРСА!
  • 4 Питанка

    29 62 Отговор
    Aз cъм мaлкo тъп дeбил, мoля някoй дa oбяcни зaщo в нaй cтaрият грaд в Eврoпa – Плoвдив, cтoи пaмeтник нa някaкъв руcки окупатор? Тaм нитo e зaгивaл, нитo e пoгрeбaн руcки вoйник.

    Коментиран от #11, #27

  • 5 и аз така

    43 16 Отговор
    Това дали го казва Огнян или Евгени щом е Минчев все едно .
  • 6 някой

    55 20 Отговор
    ОБРАТНОТО Е! СИМВОЛ НА СЪЗДАДЕНАТА СИЛНА ДЪРЖАВА СЛЕД 44г
  • 7 Коментар

    49 9 Отговор
    Тя пък щото сега цъфти и връзва?!
    След Боко се върнахме в каменната ера!
    Най-бедни, най-корумпирани, най-изчезващата нация, с най-малка перспектива за излизане от вечната криза на мафиотските васали и техните кукловоди!
  • 8 Гост

    44 10 Отговор
    Тоя МОЧ веднага да си скъса всички дипломи, които са му дадени в "унищожена" България до 89-та г.!
  • 9 БОРУНА ЛОМ

    47 13 Отговор
    А ПАМЕТНИК А НА КРАВАРИТЕ НА КОЗЯК КОГА?
  • 10 Петр Толстой

    18 22 Отговор
    " Ама чакайте, ние вече купихме половин България, сега ще купим и останалата". Петр Толстой, депутат в руската Дума.
  • 11 Коментар

    55 16 Отговор

    До коментар #4 от "Питанка":

    Щото, ако не стоеше, сега името ти щеше да е Хасан, Мюмюн, Ахмед и т.н.!

    Коментиран от #17, #18

  • 12 Българин

    25 60 Отговор
    Русия е най-големият геополитически враг на България през цялата и нова история. От край време Русия иска да превърне Черно Море в свое езеро и да притопи българите с панславянските си теории. Естествено бедните духом и материални живеят в някакви фантазации, че руснаците са освободители?!? Където е стъпал вмирисаният руски крак - трева не никне.

    Коментиран от #30

  • 13 Бай Шиле

    45 12 Отговор
    И тази торба с ....а се присъедини към търсещите внимание чрез русофобството.

    Коментиран от #70

  • 14 Румен

    23 13 Отговор
    Оставете паметника на мира. От него после ще взимаме камъни за мавзолея на тиквата.
  • 15 Варна

    16 19 Отговор
    Скоро Варна, Бургас, Поморие, Равда, Свети власт ще станат руска губерния. Расия, Расия.
  • 16 Стоян Александров

    32 11 Отговор
    Оги как си ? Финансово вече си добре, нали ? Много поздрави от българите на Госпдаритв ти на които си паднал на колене. Иначе ако не е така ще си тотално никой. Еееееее човек за машко слава е готов и майка си да предаде. Оги как си ? Пачка имаш ли вече дебела ? Браво дано да си захлебил вече добре. Само моля те похарчи си грешните пари тук в България поне и ние да имаюе някакъв келепир. Иначе ти пак си никой де....
  • 17 Българин

    17 38 Отговор

    До коментар #11 от "Коментар":

    Хубаво ни освободихте от турците, ама от вас, кой ще ни освободи? Екзарх Антим Първи. Русофил = комунист = антибългарин и предател

    Коментиран от #34

  • 18 Турция

    11 31 Отговор

    До коментар #11 от "Коментар":

    е една високо развита страна и всички Наташки ходят там в Харемите. А ти що не отидеш в любимата ти Раша, а?

    Коментиран от #36

  • 19 Време е

    20 7 Отговор
    да направим паметник на сегашната "силна" държава след 1989 година, за да не се допуска никога тази грешка!
  • 20 бравос

    12 39 Отговор
    хора не си кривете душите...и аз едно време бях за "майка Русия" и мразех Америка...,но сега прогледнах....не си кривете душата,има достатъчно документи и факти подкрепящи руското освободително нашествие......и което е нааааааай-лошото и сега имат влияние в/у нас,а това е пагубно.....и пак: НЕ СИ КРИВЕТЕ ДУШАТА"..,а четете и гледай те "История БГ" по БНТ....,там казват всичко,ако не можете да четете...:)))
  • 21 Чочо

    18 7 Отговор
    До като политизираме всичко което ни заобикаля нищо добро не ни чака, историята е такава каквато е няма никакво значение дали ни харесва! 🤑

    Коментиран от #35

  • 22 мародер

    25 6 Отговор
    За държавноста преди 9.9.1944. ще разберете най добре ако прочетете изповедите на Атанас Буров пред Памукчиев, а Буров е може би най известният по това време българин.
  • 23 ПЕНКО

    22 9 Отговор
    КОЛКО БЪЛГАРИ ИМАТ ШКЕМБЕ - КАТО ОГНЯНЧО !?!?!?
  • 24 Тоа па

    37 8 Отговор
    Ако,Паметника на Съветската армия е символ на унищожената ни през 1944 г. държава, то американския паметник след 1989 година трябва да е символ на заличаването на нацията ни.

    Коментиран от #28

  • 25 На Съд

    12 32 Отговор
    На Съд всички кметове на София от 1993 година до сега, които не са изпълнили решение на СОС за демонтиране на Тотема на окупатора. Защо няма съдебна система в територията?
  • 26 1234567

    10 14 Отговор
    Големият проблем е политическото ни интернационално проституиране, равнозначно на национално предателство. Никой не е ни карал да се престараваме в "благодарността" като този паметник, и като например: "7 май се чества като Ден на радиото и телевизията в Русия, Беларус и България. На тази дата през 1895 г. Александър Попов представя своето изобретение...". По този повод, защо се харесват Радев и БСП, които продължават тази традиция да се предлагат на Русия точно като лека жена, що за народ сме?

    Коментиран от #59

  • 27 Обяснявам

    6 6 Отговор

    До коментар #4 от "Питанка":

    Окупират ни и ни бомбардират защото, защото сме обявили война на съюзниците от САЩ и Англия! Първата част на първото ти изречение е вярна!
    Все пак тук не е училище, Главата не служи само да носиш каскет!
  • 28 Стига

    8 31 Отговор

    До коментар #24 от "Тоа па":

    Стига сте вадили тоя американски паметник бе, опорки. Този паметник е само един, а тези на руският окупатор са ...цели 4000 в територията.

    Коментиран от #55

  • 29 Кюмюр

    33 6 Отговор
    Верно ли? Имахме една от най-силните армии в европа, а по икономика бяхме в топ 40 в света! Населението стабилно се увеличаваше, наближавахме 10 милиона, днес колко сме никой не знае, или не иска да озвучи но се съмнявам да сме над 6. Толкова демагогия и лъжи не бях чел скоро, но наблюдавам че клакьорите се активираха напоследък, явно има отпуснат бюджет от козяк.
  • 30 Коментар

    28 6 Отговор

    До коментар #12 от "Българин":

    И това го твърдиш във времена на гей бракове, празнуване на "празници" като "Хелоуин", вече на места има и задължителна ваксинация с експериментална течност??!! Има и огромно количество чуждици, като "шопинг", "инфлуенсърство", "сникърси", "шипинг", "майнинг", "юзъри" и т.н. изключително "непретопяеми" нация и обществото методи на запада???
    Гледал ли си съвременен Бг филм, или сериал?!
    Все едно гледаш американска боза за 1.5 долара!!! Всичко вече по телевизиите се превърна в калъп на сащаджиите, без капка българско останало в тях! Така, че хайде да не плюем по Русия, а да си оправим първо нашата каничка, става ли???!!!
  • 31 Русофилистик

    11 7 Отговор
    Слави доказа че има такъв народ (от тъпанари) и че няма такава държава (България).
  • 32 Хаха

    10 11 Отговор
    Ми то мутрите, комунистите, ДС доносниците, русофилите, олигарсите и троловете тук във Факти са едни и същи хора, които от много години работят усърдно против интересите на България.
  • 33 И на баба

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    ти кюлотите скверни
  • 34 Коментар

    21 7 Отговор

    До коментар #17 от "Българин":

    Такива като теб, нямате освобождаване!
    Такива сте си поробени подчовеци още в черепната кутия! Все някой ви е виновен за нещо?!
    Вероятно си и застъпник на тиквата и герб нали?!
    Много ми напомняше на хора като Биков и Сачева! В единия момент ги дават да хвърлят огън и жупел срещу Боко, а в другия момент са му първи защитници и приятели???????
    Съд, народен съд срещу такива като вас!!!

    Коментиран от #48

  • 35 оня с коня

    8 18 Отговор

    До коментар #21 от "Чочо":

    Тълкуваш нещата както Дявола - Евангелието!Историята не може да се промени,но ОТРАЖЕНИЕТО на тая История върху Нактоящето - МОЖЕ И ТРЯБВА!А иначе в зап. Европа е пълно с Руски паметници но НЕ и в такива Размери,НЕ и в Централните части на Населените места.И най-важното:Там Тия паметници НЕ СЛУЖАТ ЗА СБОРИЩА на Русофили,както в Източна Европа.Затова- СРОК за Предоставянето на Руските паметници в БГ на съветската/Руската/ Страна,след което - УНИЩОЖАВАНЕ!

    Коментиран от #50, #58, #63

  • 36 миш

    13 5 Отговор

    До коментар #18 от "Турция":

    А,ти кво дириш тука,а си не ходиш при харемите?

    Коментиран от #41, #43

  • 37 Дедо ви

    24 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Символ на унищожената ни през 1944 г. държава" ....Тая унищожена държава имаше население от 9 млн. човека, а сега няма и 7 млн. Тая унищожена държава построи всички язовири, а сега от 30 г. не е построен нито един. Имахме авиация 400 бойни самолета, а сега са 7-8 остарели морално. Имахме ракети СС-23 от които съседите трепереха..Имахме заводи и фабрики и търгувахме с цял свят. Безработни нямаше, не плащахме нито стотинка в болниците и университетите...ходехме всяка година на море...а сега е демокрация!
  • 38 АНТИФАШИСТ

    16 7 Отговор
    ТОЯ ЗА УНИЩОЖЕНАТА ФАШИСТКА ДЪРЖАВА ЛИ ПЛАЧЕ, ФАШИСТА МУ С ФАШИСТ??????
  • 39 питащ

    16 6 Отговор
    А бе дебил, какво ще казеш за паметника на американските летци които бомбардираха София и избиха сумати мирно население. И това защото българския цар е подписал, че България е съюзник на хитлеристка германия, а после те го отровиха. И сега синчето му претендира за български имоти.
  • 40 Преподавател

    11 15 Отговор
    За тези НЕ СТЪПВАЛИ в София - тоя ГРОЗЕН И ЗЛОВЕЩ МОНУМЕНТ е ПО-ВИСОК ОТ Софииския Университет,бре!Ако и тази символика не ви говори нищо,значи сте сФине,заслужаващи си кочината и ЖАЛКИЯ И МИЗЕРЕН ЖИВОТЕЦ!

    Коментиран от #42

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ОТВРАТЕН

    16 9 Отговор

    До коментар #40 от "Преподавател":

    БЪРЗО БЕГАЙ ДА СЛАГАШ ЦВЕТЯ НА ЛЕТЦИТЕ БОМБИЛИ СУ И ИЗБИЛИ НАД 4500 СОФИЯНЦИ , ПРЕДАТЕЛЮ!!!!!
  • 43 Турция

    3 4 Отговор

    До коментар #36 от "миш":

    Не мога да ти отговоря, защото "факти" ме трие. На някои не се харесва истината.
  • 44 Горски

    19 6 Отговор
    Огнян Минчев...,
    Достатъчно е да му проследиш кариерата за да разбереш какво е правил цял живот в същност. - Преди 89 година " Да здравствует Советские Республики". След 89 година :- "USA forever"!
    Ненавиждам паразитите!
  • 45 КОНТРАТА

    13 7 Отговор
    България е била под робство от 1396 - 1944 едава след 1944 година е самостоятелена държава преди това турски и немски мекерета я управляваха ! Сега пак я управляват турски и немски, говедарски мекерета от 30 години!
  • 46 НМД

    13 6 Отговор
    Вие от Факти от къде и до кога ще ги намирате такива д..или. А на псевдо политологът ще му препоръчам екскурзия до столиците на две държави от ЕС и НАТО - Виене и Берлин. Нека се опита там да им предложи да премахнат паметниците на Съветската Армия. В Берлин даже са два паметника. Ама малоумика не прави разлика между паметник на комунизма или в прослава на комунизма и паметник в чест на войниците.
  • 47 Бесен Язовец

    14 6 Отговор
    Огнян Свинчев вечно гладния обикалящ на хранилки!
  • 48 Хаха

    7 16 Отговор

    До коментар #34 от "Коментар":

    Сигурен съм, че съм по-млад от теб, но и прочел повече книги. Комунизма ви направи скотове и дегенерати. Озлобени, мързеливци, които очакват държавата да ви направи равни с тези, които могат. Нещастници. Любимите ви руснаци чистят кенефи на запад, а дъщерите им са препълнили публичните домове. Това ви са ви идолите.

    Коментиран от #56, #67

  • 49 Васил Левски

    17 3 Отговор
    Соросоидните слуги в България сега са доволни, че държавата е забирчила и няма самостоятелна икономика и държавата се е превърнала в пазар на евтина работна ръка и само внася нищо не изнася!
  • 50 Защо

    19 5 Отговор

    До коментар #35 от "оня с коня":

    не отидеш да видиш в центъра на Виена за какъв паметник, благодарствен към Руските войски има! Пък после си драскай въжделенията! И между другото не е само там! Никъде не се руши история! Само ние сме умните"
  • 51 mi6osp

    17 4 Отговор
    Биография: ...до 1989г.редови член на БКП и асистент в катедра " Научен комунизъм" в СУ Климент Охридски...
  • 52 Един пачосан и купен

    15 5 Отговор

    До коментар #2 от "ръб":

    Телуп който и майка си е продал за облаги..!!!Не пипайте паметника ...русите отлагат но не забравят....после била скъпа газта и порното !!!
  • 53 Пишман

    15 4 Отговор
    Не беше унищожена!Беше ДЪРЖАВА!Верно - тоталитарна,но ДЪРЖАВА!...Сега е територия на мутри и тикви!
  • 54 В.В.П.

    18 4 Отговор
    Още един боклук ,изпълзя от кофата с помия..!!.Нямат край..!!.Паметника е виновен за всичко ..и мавзолея ,,,чинията на Бузлуджаи .т.н.
  • 55 БОРУНА ЛОМ

    3 3 Отговор

    До коментар #28 от "Стига":

    И ТИ НЯМА ДА ИМАШ ПАМЕТНИК!
    КАЗАХ!
  • 56 Хааа ха ха.....😂😂😂😂😂😂

    1 3 Отговор

    До коментар #48 от "Хаха":

    А не се ли сещаш,че младоста и книгите които си прочел,те правят по прост и от първия компютър??
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 НМД

    6 1 Отговор

    До коментар #35 от "оня с коня":

    Защо говориш пълни глупости, цитирам - но НЕ и в такива Размери,НЕ и в Централните части на Населените мест. Ето ти два адреса - Puschkinallee, 12435 Berlin, Германия, Schwarzenbergpl., 1030 Wien, Австрия

    Коментиран от #68

  • 59 Киро на кирия

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "1234567":

    Проблемът е същият като на Джон Атанасов! Бащата полуграмотен ямболски селянин, а майката ирландска учителка по математика! А познайте от кого е наследил любовта към точните науки!?
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Да го махат

    6 7 Отговор
    ВЕЧЕ!
  • 62 Огенце,мило,байново

    15 3 Отговор
    Що се резилиш така бе? Забравяш,че имаш съвременници,имаш състуденти,стотици хора учили заедно с теб.Кой те изучи бе, Огенце? Мама и тати от далечна Варна,или " гадната" социалистическа държава.Кой ти даваше безплатно общежитие,купони за 50 ст в студентски столове? Кой те направи асистент ,бе Оги? И то- в катедра" Научен Комунизъм" в СУ ,бе Оги? Какво изискваше от горките студенти да знаят по твоята дисциплина,бе Оги? За водещата роля на Партията начело със КПСС,и мъдростите на Ленин,Плеханов,Карл Маркс и Фридрих Енгелс.За трудовете на бай Тошо.Колко студенти бяха " изпраскани" лично от теб заради Научния Комунизъм.Нямаш ли зачот при теб,рискуваш цялата година да отиде по дяволите.Ако ще по всичко друго,да имаш седмици,а не- шестици.На коя партия беше член до 1989 г,бе Оги? Че без нейната благословия,да ти разреши,да преподаваш Научен Комунизъм,беше абсурд.То бива да си гъонсурат,ама твойто е извън мяра!

    Коментиран от #74

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Патриот

    9 11 Отговор
    Алоу, русофилските предатели, Белене ви е малко за вас! Праядовците ви, сражавали се срещу всеки враг нападнал Отечеството, включително руснаците, се обръщат в незнайните си гробове, защото съм сигурен, че майцепродавци като вас нямат родова памет и не знаят къде са погребани предците им! Като толкова харесвате крепостните, заминавайте на Матушката си! Все ще се намери място в Сибир за вас, защото никой не обича предателите!!!

    Коментиран от #73

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 No comment

    5 3 Отговор
    Огнян Минчев-До 1989 г. редовен член на Българската комунистическа партия (БКП), асистент в катедра „Научен комунизъм“ на Софийски университет „Климент Охридски“.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 на този

    2 0 Отговор

    До коментар #58 от "НМД":

    с коня, каквото и да му кажеш, полза никаква. Той често пада от коня и си удря главата, та оттам му идват проблемите.
  • 69 Мастит

    4 2 Отговор
    Зависимостите на България от други сили е много по-силна в сравнение с тази от Русия, но е незабележима за политолога по научен комунизъм.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Обичащ

    5 4 Отговор
    Нямало е път, като минавам от там да не пусна кучето да го препикае, а аз да хвърля една храчка по моча.
  • 72 !!!?

    4 1 Отговор
    Вън руските шпиони от България !!!?
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 любител

    1 2 Отговор

    До коментар #62 от "Огенце,мило,байново":

    абсолютно со прав. за съжаление Б-я е на това дередже заради такива като този- фурнаджийски лопати боклу-и.
  • 75 чал

    2 0 Отговор
    СССР Умря бе другари, няма кой да пази тия лъжи повече. Моча ще падне!
  • 76 Еврокосертификат

    0 0 Отговор
    Този дебелогъз бивш член на, БКП, много разбира от паметници. И жената под Боян Петров, кво каза за съветската армия.
  • 77 ОГНЯН ЛЪЖЕ

    0 0 Отговор
    ДНЕС СМЕ МНОГО ПО - УНИЩОЖЕНА ДЪРЖАВА ОТКОЛКОТО НА 09 09 1944 Г.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове