Last news in Fakti

8 Октомври, 2021 12:05 3 033 28

Росен Йорданов: Изненадата ще дойде, когато кандидат-президентите влязат в пряк диалог

  • росен йорданов-
  • кандидат- президентите-
  • пряк диалог-
  • изненада

Щабът на Радев ще полага усилия да се избягват срещи с другите кандидати, казва психологът 

Росен Йорданов: Изненадата ще дойде, когато кандидат-президентите влязат в пряк диалог - 1
Снимка: БГНЕС

"Изненадата ще дойде, когато кандидат-президентите влязат в пряк диалог". Тази теза изложи в коментара си по БНР психологът Росен Йорданов. Според него настоящият президент Румен Радев е в зоната си на комфорт, заради което не би имал желание да се появява в ситуации, които ще го извадят от нея. Йорданов прогнозира, че щабът на Радев ще полага усилия да се избягват срещи с другите кандидати за "Дондуков" 2. "За да затвърдят образите си, другите кандидати за президент ще търсят повече изяви и срещи, в които дебатът да се води в друг контекст - не какво другият не е, а кой как вижда президентската роля и своята роля в бъдещето на страната".

По думите на психолога изкушението да се търси конфронтацията между кандидат-президентите е голямо и все още печелившо по нашите географски ширини: "Смятам, че в тази кампания ще надделее диалогичният тон".
Психологът описа очакванията за тона на кандидатите:

"От проф. Анастас Герджиков ще чуваме повече от тона на ректора, ще изгради образ на по-решителен и по-категоричен и уверен кандидат, отколкото се предполага. Лозан Панов вече даде анонс какво можем да очакваме от него - твърдост, трудно прикривана враждебност, категоричност - неприсъща за поста и образа, който беше изградил. Румен Радев ще изненада своите избиратели с това, че генералският ореол, който той градеше на една персонално насочена конфронтационна кампания в продължение на години, но не беше влизал реално в истински дебат, та този ореол ще бъде заменен с по-голяма степен на нерешителност и ще се видят пробойни в самочувствието". Според Йорданов материалните проблеми - финансова, енергийна кризи - ще "ударят по джоба хората" и няма как това да не се отрази и на изборите:

"Който пръв се сети, че не може да налага дневния ред на хората, а трябва да го следва - той ще спечели".

В предаването "Хоризонт до обед" бившият психолог в МВР коментира и назначението от кмета на София Йорданка Фандъкова на бившия главен секретар на МВР Ивайло Иванов за началник на Столичния инспекторат:

"Аз многократно съм казвал, че г-н Иванов не го намирам за най-удачната кандидатура за главен секретар на МВР, но когато го уволниха с тези мотиви, които бяха абсурдни... през цялата история на България никога от служебно правителство не са сменяни всички шефове на служби в тази държава - цялата сигурност се държи от един човек в момента. Г-н Иванов беше сменен с абсолютно неадекватни мотиви от Бойко Рашков (служебен министър на вътрешните работи - б.р.), който е един милиционер, той е бил в онези години, от които ние се отричаме. Да кажеш, че един главен секретар на МВР е нелепо да бъде назначен за шеф на сигурността - е несериозно. От друга страна обаче - това е политическа грешка, защото налива вода в мелницата на говореното за греховете на Борисов, на ГЕРБ, т.е. теми, които вече не са актуални".


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 4 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    31 10 Отговор
    интересно, тоя и подобни като ги бръщолевят такива, дали си вярват?

    Коментиран от #6

  • 2 Стойко

    31 21 Отговор
    ЧЕСТИТ НОВ ПРЕЗИДЕНТСКИ МАНДАТ ГЕНЕРАЛ РАДЕВ! ТИ ИЗЛЕЗЕ , СЪБУДИ И ВДИГНА НАРОДА И СМАЗА БОРИСОВАТА КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА!!! ИЗХВЪРЛИХМЕ ГО ЗАЕДНО ОТ ВЛАСТТА И ГО ИЗПРАТИХМЕ ИЗВЪН ОКОЛОВРЪСТНОТО ШОСЕ!!!! СМЪКНАХМЕ ГО И ОТ ДЖИПКАТА , СЪСТАРИ СЕ ОТ БЕЗПОМОЩНОСТ И ЗЛОБА И ЗАПРИЛИЧА НА 79-ГОДИШЕН СТАРЕЦ !!!! ВЕЛИК СИ ГЕНЕРАЛЕ...НАИСТИНА ВЕЛИК..! ДА ГЛЕДАМЕ ТИКВАТА ТОЛКОВА СМАЗАН И ГЪРЧЕЩ СЕ !!!! ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ , ЕВРОПА И СВЕТА СМЕ С ТЕБ!!!! С НАМИ БОГ ..👉👍🤛

    Коментиран от #13, #24

  • 3 РЕАЛИСТ

    20 15 Отговор
    ВСИ4КИ ГЕРБЕРИСТИ НА ВИСОКО НИВО ТРЯБВА ДА СА ИЗМЕТЕНИ ДО ШУШКА ,ЗАЩОТО НЯМА И ЕДИН КОЙТО ДА НЕ ПОЛУ4АВА БОНУСИ ОТ ЗАЙ4АРНИКА !
  • 4 Българка

    25 13 Отговор
    От кога психолози прогнозират изборните надпревари? Този е откровен гербер и е анализатор толкова, колкото Харизанов!
    Очаква анлизите на психиатрите!
  • 5 Бсп

    17 25 Отговор
    Честит мандат на проф. Герджиков, той ще изчисти и върне достойнството на институцията Президент. След Първанов ще бъде вторият по достойнство Президент.

    Коментиран от #10

  • 6 изрод от ГЕРБ

    14 6 Отговор

    До коментар #1 от "пешо":

    Едва ли си вярват,но печелят пари!

    Коментиран от #19

  • 7 МИЧ

    21 11 Отговор
    Този е гъзолизач на ББ !
  • 8 Грульо

    17 7 Отговор
    Щеше да е интересно толупат да беше се кандидатирал, да ръси простотии, но сега ще гледаме стандартните речи. :D
  • 9 иво

    12 20 Отговор
    радефф ЩЕ ИЗБЕГВА СРЕЩИ ЩОТО ЕДНО СФЪРЗАНО ИЗРЕЧЕНИЕ НЕ МОЖЕ ДА СТЪКМИ , БЕЗ ДА му СУФЛИРАТ ! МНОГО Е КУЦ В ДИАЛОГА , ГОРКИЯ , КАМО ЛИ В СПОР С УМНИ ХОРА !

    Коментиран от #11

  • 10 ГЕРБ

    11 11 Отговор

    До коментар #5 от "Бсп":

    Герджиков е лява ръка

    Коментиран от #16

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 !!!

    5 2 Отговор
    Свиленски, за Кого Ще Гласуваш?...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Българка

    11 17 Отговор
    Да, правилно, точно на дебатите ще видим кой може да мисли и на кой му пишат речите (фърчилото). Заучените фрази и плиткоумието на фатмака ще изпъкват единствено при дебат с Луна.
  • 15 Само да попитам

    13 6 Отговор
    Няма да има изненада двама ерудити и един военен,откъде да дойде изненадата,че военния ще се притесни и ще почне повече да заеква и срича ли?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Кой

    11 2 Отговор
    би си разкрил душата пред тоя психолог измислен ? Нагаждач , повтаряш заучени фрази !
  • 18 авото

    9 2 Отговор
    Този е психолог, колкото аз съм космонавт!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Гост

    4 0 Отговор
    Какви изненади то е от ясно по-ясно кой ще спечели!
  • 21 Бай Стою касапина

    7 0 Отговор
    Най-добре ще е мераклиите за президент да минат първо през шоуто на Орлин Горанов "Последния печели". Да им видим познанията и умствения багаж и тогава да продължават напред. Сигурен съм, че голям смях ще падне. 😂😂😂😂😂😂
  • 22 Павел пенев

    4 1 Отговор
    От прости личности -примитивни психолози. Това е логиката.
  • 23 Ас с власт

    3 6 Отговор
    Аз пък очаквам Радев да пребори двете плямпала със студен и прагматичен ум. Съвсем забравихте, че той не е обикновен летец и не случайно винаги е бил първи. Тази сдържаност, която явно свързва с дипломацията и постът на Президент, в реална предизборна битка не му трябва. Господин Йорданов малко е оставил емоциите си да го водят и добре, че не е станал летец, до сега да сме му яли житото.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 БЕЗ ДЕБАТИ

    3 0 Отговор
    КАКЪВ ДЕБАТ БЕ ПИЧ ИМА ГОВОРЯЩИ ПАПАГАЛИ ГОВОРЯЩИ ВРАНИ АМА ГОВОРЯЩИ ПИНГВИНИ НЯМА И КВО ДА КАЖЕ /ПЕТИЛЕТКАТА ЗА ТРИ ГОДИНИ ДАЙТЕ ДА ДАДЕТЕ И ДРУГИ ПОДОБНИ ГЛУПОСТИ/
  • 26 РОТФРОНТ

    5 3 Отговор
    АМИ ТО ВОЕНЕН МА МАЙКА КЪВ ДЕБАТ /ПРОВРЕТЕ РАДЕВ ЗА МИКРОФОН В УХОТО
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ПСИХО ТРОП

    3 0 Отговор
    .............РОСЕНЧО, И ТИ КАК ОБИЧАШ ДА ОЛИЗВАШ ГНИЛИЯ ....ТИКВЕН ЧЕП....!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол