Last news in Fakti

11 Октомври, 2021 14:50 3 049 29

Стойчо Кацаров: Няма да затягаме мерките

  • стойчо кацаров-
  • мерки-
  • коронавирус

Експертите трябва да определят какво да се прави, а не политиците и ще продължа да се придържам към това нещо, увери Кацаров

Стойчо Кацаров: Няма да затягаме мерките - 1

Няма нужда от нови мерки. Това заяви служебният здравен министър Стойчо Кацаров в отговор на въпрос на News.bg дали, ако има драстично покачване на случаите на COVID-19- няма да е необходим нов локдаун и затягане на мерките. Коментарът си той направи във връзка с тъмночервената зона, в която навлезе София, съобщи news.bg.

Експертите трябва да определят какво да се прави, а не политиците и ще продължа да се придържам към това нещо, увери Кацаров.

Той подчерта, че има приети мерки, правила и няма нужда да се обмислят нови такива. Всички приети мерки и правила предвиждат определени ограничения, включително и в магазините, и в моловете. Ако мерките не се спазват, има дежурни телефони на РЗИ-тата и те трябва да отидат, да проверят и да наложат санкции. Министърът на здравеопазването няма право да налага санкции, а трябва да го направи инспектор от РЗИ, каза още Кацаров.

Той уточни, че не иска повече да отговаря на въпроси за коронавируса заради Деня на донорството. "Що се отнася до COVID-19, няма нищо ново, което да ви кажа днес, което да е било различно от последната ни среща", отклони въпросите служебният здравен министър.

Запитан дали е изготвена информацията, която поиска прокуратурата относно как ще се приемат малки деца с ковид в болниците, Кацаров увери, че всичко, което е свързано по този въпрос е изготвено и регламентирано отдавна. Прокуратурата ще си получи своите отговори, но въпросите, които задава са регламентирани и регулирани много отдавна, каза Кацаров.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    37 22 Отговор
    Този е комплексар и некадърник. Даже не е лекар.
  • 2 Майна

    36 4 Отговор
    Този мерзавец едва ли не ви разрешава ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА, КОИТО ИМАТЕ ПО КОНСТИТУЦИЯ! Както професор Нагара казва на прокурора Хенри Волни (Ив Монтан) във филма на Анри Верне „ I Comme Icare“ :

    „Тиранът се нуждае преди всичко от държава-тиран, затова той ще използва милион малки тирани от държавни служители, всеки от които има тривиална задача да изпълни, и всеки ще изпълнява тази задача компетентно и без угризения, и никой няма да осъзнае, че е милионната връзка в последния акт.

    Някои ще арестуват жертвите, ще извършат само обикновени арести, други ще отведат тези жертви в лагери. Те ще са си свършили работата само като инженери на локомотиви, а директорът на затвора, който отваря вратите си, ще изпълнява само дълга си като директор на затвора. Разбира се, шефовете използват най -жестоките личности в последното насилие, но във всяко звено на веригата подчинението е било удобно
  • 3 КОТарАК

    13 13 Отговор
    що така сега...затегнете мерките. вие в тая ,,столица и без друго сте откъснати от реалността , затягайте се отвсякъде! може ли един шоп да ми разкаже дали е отгледал или изработил нещо за 5 лева?

    Коментиран от #18, #19

  • 4 fen

    23 39 Отговор
    Браво на министърчето! Стотин умрели на ден! Голяма работа! Сухи съчки! Никакви мерки не са необходими! Даже да почне да организиа Ковид партита! В Арена Армеец например!
  • 5 Последния Софиянец

    37 7 Отговор
    Браво Каца! Тоя сякаш си мени мнението през ден, но това последното е много добре!!!
  • 6 Абсолютен хаос,

    21 8 Отговор
    един ден затварят и ограничават , на другият отменят , луда работа няма други такива, като тях !
  • 7 Майна

    36 4 Отговор
    На базата на какво са тези МЕРКИ , КОИТО ВИ НАЛАГАТ, ЩОТО СВИКНАХТЕ ДА ВИ ОТНЕМАТ ВСИЧКИ ПРАВА?!КАЦАРОВ ДА ПОКАЖЕ, КОЯ ЛАБОРАТОРИЯ Е ИЗОЛИРАЛА ТОЗИ ??? ВИРУС , СЕКВЕНИРАЛА ОТ ПАЦИЕНТ! КОЙ ТЕСТ Е НАДЕЖДЕН? НЯМА ТАКЪВ .., ПРОСТО НЯМА ТЕСТ ,КОЙТО ДА ОТКРИВА ТОВА ИЗБУТВАНО ЗА ПРИЧИНИТЕЛ НА ПЛАНДЕМИЯ НЕЩО!!!!!!!
  • 8 📌🇧🇬

    16 10 Отговор
    Кацаров ощв ли е на работа, залагам моите 50 стотинки че до Изборите е Чао и безработен.
  • 9 Пенсионер

    17 31 Отговор
    Кацаров дали е готов да застене като подсъдим за геноцид над народа си. Той изобщо наясно ли е, че в момента лекарите лекуват без ПСР и заразените и поразените са извън статистиката им.
    Затворете спешно училищата и пощадете децата и близките им. Имат ли статистика на болните Училищата са пламнали

    Коментиран от #20, #28

  • 10 Гражданите БГ

    16 31 Отговор
    Кацаров,ти си главният виновник за смъртта над 1 600 българи от 20.09 до днес 11.10.

    Това са жителите на едно голямо село!

    А след месец и половина ще загубим по твоя вина българи колкото един малък град!

    Това е радевото срутище в действие!
  • 11 SH BG

    34 5 Отговор
    Отмяна на всички ненужни ограничения и забрани, сваляне на вредните и ненужни маски докарващи на носещите ги само бактериални зарази, забрана за инжектиране на непроверени и вредни вещества, разследване и затвор за всички наложили медицинския фашизъм...!!!

    Ето това трябва да се направи незабавно, ако искаме да спасим хората и препитанието им...!!!

    Дааа...!!!
  • 12 Да браво

    30 8 Отговор
    Кацаров е единственото попадение за Радев. Остави хората да работят, а децата да учат. Да е жив и здрав!!! Смъртността е поради лекарска неадекватност и винаги е била висока.
  • 13 Тредстоун

    8 16 Отговор
    Лъжливото кацарче , какво стана нали всичко щеше да върви по план който приехте преди месец , всичко беше строго регламентирано , с думите сега е много по предвидимо и урегулирано ... , пак забъркахте поредния батак , некадърници такива
  • 14 Този

    11 21 Отговор
    трябва публично да го линчуват, то бива некадърност, ама това е извън пътя. Жена ми работи в Ковид отделение, след всяка смяна е като пребита - няма лекарства, няма лекари, умират по4-5 човека на дежурство.Вкарайте го тоз пишман- доктор в някое отделение за 48 часа и тогава да се отваря.

    Коментиран от #16

  • 15 плюс минус

    25 0 Отговор
    Въпроси без отговори:
    - има ли лекарство, което сигурно да лекува от този грип ковид 19
    - това ваксини ли са, или някаква субстанция?
    - защо се заразяват ваксинирани?
    -лекарите в час ли са вече за тази болест?
    - къде изчезна обикновеният грип?
    - защо хората при тази ваксинация подписват инф. съгласие?
    - прекалената изолация намали много естествения имунитет на хората?
    ????????
    -
  • 16 SH BG

    9 3 Отговор

    До коментар #14 от "Този":

    Жената ти се прибира уморена не от работа, а от любовника си... :::)))

    А КоВидя е удобно оправдание...!!! :::)))

    Ха, ха, ха... :::)))

    Коментиран от #22

  • 17 Грульо

    24 4 Отговор
    Видя се че мерките не действат спрямо ковита, а вредят на психиката, физиката и финасиите на хората. Още олабване трябва и ковит козелите в кауша да не стресират народа! :D
  • 18 Мноо

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    си мъдър. Как не си станал академик? Тука ривеш, че си умствено изостанал и се отдаваш на битов алкохолизъм. Самосъжалението и злобата към пропаднал живот е в следствие със злоупотребата с упойващи в-ва. Тука, в София провинциялистите отдавно са мнозинство. Много са с твоя манталитет и общуват на техния диалект.
  • 19 Е като е толкова лошо

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    В таа столица защо всички драпат да дойдат тука

    Коментиран от #23

  • 20 Мноо

    9 1 Отговор

    До коментар #9 от "Пенсионер":

    си се взел на сериозно. Като какъв си позволяваш да нареждаш кое е правилно и кое не? Децата без нормално общуване и учение ще станат много по -олигофрени и от теб. Посочи достоверен источник на безумствата, които ръсиш в аудиторията. Я по - добре си праскай бустера и рая ще отвори врати за тебе.
  • 21 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 2 Отговор
    Така е,не е нужно.При 1,03 репродуктивно число...Нал така каза белязания....За евросъюза слагайте вирусоносители по много само да не би да минете Румънците....Те са по големи майстори на лъжата от вас....Умрелите от квот дойде...Да се пише ковид.Та за що са ви мерки.
  • 22 aninimen

    0 3 Отговор

    До коментар #16 от "SH BG":

    ама мнооооого си прост!!!!!!!!!!!!!!
  • 23 селтак

    1 2 Отговор

    До коментар #19 от "Е като е толкова лошо":

    Щото умните шопи концентрираха целата икономика там,па сега им е криво! М,,,,,,та ви!!!
  • 24 Димитров

    11 0 Отговор
    За какво сте учили толкова години като не можете да направите една сносна организация в болниците!?
    Излиза,че ако не си с ковите няма да те приемат за друго заболяване и хората са обречени!?
    Това даже не се пита и от журналисти?
    Невероятна държава!
  • 25 Затегнете ги бе

    6 2 Отговор
    Що бе?! Затегнете ги бе, боклук, да ва вида кьде ша са крийте! По нищо ти и румян от родопите не се различавате от тиквата, ботокса и кунчо! Публикувано във факти.бг: Тов на клипа е българията на бойко тиквата, на кунчев, на кацаров, на румян радев. Да ви е честита, роби! Продьлжавайте да се подчинявате.

  • 26 Швеция

    8 0 Отговор
    Когато навсякъде имаше ограничения, в Швеция живота продължи както преди. Там въведоха много слаби ограничения, децата ходиха на училище, хората на работа. Улиците им не се покриха с трупове. Точно обратно, хората запазиха психиката си и сега живота продължава нормално. Който иска се "ваксинира". Няма принуда.
  • 27 много злоба

    11 1 Отговор
    Много злоба в коментариите на "ваксинираните". Защо? "Ваксини" има в достатъчно количество. Който иска може да се "ваксинира". Вече и с 3 доза. Никой не ги ограничава, никой не застрашава правата им. Да, умират хора, но не само с ковид. В България умират най много от инсулти, инфаркти, рак. Защо не ревете за тях? Успокойте се вече и оставете и другите хора да живеят както искат.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ИШЩКВМЧ

    3 0 Отговор
    АФРИКА,АЗИЯ,ЛАТИНСКА АМЕРИКА СА ВАКСИНИРАНИ НА 2 ПРОЦЕНТА И НЯМА СМЪРТ.
    НЯМА И МЕРКИ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове