13 Октомври, 2021 18:34 1 259 25

Росен Желязков: В момента не си търсим опонент, останалите партии умишлено търсят "сбиване" с ГЕРБ

  • росен желязков-
  • опонент-
  • останалите партии-
  • търсят-
  • сбиване-
  • герб

И трите правителства на Бойко Борисов доказаха, че могат да действат в ситуации на криза, казва бившият транспортен министър от ГЕРБ 

Росен Желязков: В момента не си търсим опонент, останалите партии умишлено търсят "сбиване" с ГЕРБ  - 1
Снимка: БГНЕС

"В момента в ГЕРБ не си търсим кой да ни е опонент, тъй като това го правят останалите партии, които умишлено търсят "сбиване" с партията на Борисов. ГЕРБ носи отговорност към своите избиратели и се ползва с тяхното доверие. И трите правителства на Бойко Борисов доказаха, че могат да действат в ситуации на криза. Не сме изчаквали злорадо да се случи нещо лошо, но не можем да си мълчим при процеси, които ще бъдат трудно да бъдат управлявани на фона на задаващата се зима". Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV бившият транспортен министър от ГЕРБ Росен Желязков.

"От година казваме какво ще се случи с COVID кризата – че ще се закъса със социалните и икономическите мерки. Компенсациите вече не могат да подпомогнат предприятията, което показва вяла политика в подпомагане на икономиката", допълни той.

По казуса с канадското гражданство на Кирил Петков бившият транспортен министър отбеляза, че от партията ще направят коментар по темата, когато по въпроса се произнесе Конституционният съд. Той допълни единствено, че казусът има три измерения – юридическо, политическо и морално.

Според него голяма част от актовете биха били атакувани по отношение на нищожност или незаконосъобразност, ако се докаже, че Петков е имал и канадско гражданство към момента на встъпването му в длъжност като министър на икономиката.
В момента социологията показва, че парламентът няма да може да излъчи стабилно мнозинство. Вижда се, че няма и конструкция, при която две партии да могат да излъчат такова, така че ще се търси широка подкрепа. Важно е следващото Народно събрание да функционира не по-малко от шест месеца, за да се решат въпроси като бюджета за догодина и антикризисните мерки. Така че още отсега ще апелирам да се спре с тези червени линии и тази войнствена реторика, която може да бъде елиминирана с обединение около смислени каузи, коментира Росен Желязков на въпрос за бъдещия парламент.

Той изрази мнение, че ако имаше и хартиени бюлетини, това би повишило избирателната активност.
Запитан за инцидента с кораба "Вера су", Росен Желязков обясни, че липсват колективни действия, защото изглежда, че министърът е оставен да се справя сам с проблема и не получава никаква подкрепа от кабинета.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тулупов

    26 3 Отговор
    А! Тоя заради който са протестите излезе като херпес. До кога ще им гледаме мазните крадливи мутри на тия от ГЕРБ

    Коментиран от #25

  • 2 гадно

    28 2 Отговор
    ГЕРБ са токсични и никой не желае да има нищо общо с тях. Затова Герджика всячески се опитва да се представи като обединител белким някой му повярва.

    Коментиран от #13

  • 3 Тошко

    21 1 Отговор
    Време е малко да си починете че от много крадене се изморихте

    Коментиран от #21

  • 4 обединени

    17 1 Отговор
    Дa ce oбeдиним вcички бeз знaчeниe coциaлнa и eтничecкa принaдлeжнocт, вcички cрeщу кoрупциoнния мoдeл прoникнaл в пoчти вcички пoлитичecки пaртии и държaвни инcтитуции и cтaнaл нoрмa нa cъщecтвувaнe и пoдрaжaниe в oбщecтвoтo.
  • 5 Луна

    22 1 Отговор
    ГЕРБ сте изолирани идиоти

    Коментиран от #22, #23

  • 6 протест

    9 2 Отговор
    Ще затворя границите с Тунис и Уругвай защото комшииката ми е от ГЕРБ и спря да ми прави мекици. Помогнете на боката да спечели че са и много вкусни мекиците.

    Коментиран от #14

  • 7 пожелание

    15 1 Отговор
    Опоненти ще търсите в пандиза при Бай Ставри !!!!!
  • 8 Тоя пък!

    18 2 Отговор
    Бе най-слабият министър,който някога е имала съвременна България ...!!!
  • 9 Лъчо Мозъка

    10 1 Отговор
    Голем мозък и разбирач. Но е далече от мене.
  • 10 Радени вълнения

    2 11 Отговор
    Радев е ОУТ, а вие мишлета кисели ще църкате още 4 годинки пот управлението европейското развитие на България
  • 11 Улицата

    12 1 Отговор
    Сигурен съм че този е алкохолик.
  • 12 Centyrion

    8 1 Отговор
    Едва ли търсят сбиване, единствено което трябва да направят е да ви изолират тотално,да прочистят институциите от ваши кадри и събутьори ,и да започнат разследвания и съдебни процеси срещу знакови фигури от ГЕРБ и ДПС,но първо трябва да се гаврят с вас,и да ви държат в следственият арест в мизерни условия пи 1.8 месеца,така както Вие го правихте с хората,и след това да получите справедливи присъди за да изкарате дните си в затвори при строг режим.
  • 13 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 6 Отговор

    До коментар #2 от "гадно":

    Не сте прав! ГЕРБ не иска да играе по руския сценарий за разединение на БЪЛГАРИТЕ..

    Коментиран от #15

  • 14 Любопитен

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "протест":

    А как са и ц.и.ц.и.т.е?
  • 15 Те не искат разединение

    7 1 Отговор

    До коментар #13 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Искат унищожение!
  • 16 доказхе едно

    10 1 Отговор
    Можете да съсипвате страната. И то в градация - ББ1 - лош, ББ2 - по-лош, ББ3 - най-лош.
  • 17 чегъртане

    7 1 Отговор
    Чегъртането бавно си върви. В момента се изриват кадрите на ДПС от ловни стопанства и горски. Бавно,но методично заемате мястото на НДСВ.
  • 18 Българин

    7 0 Отговор
    Аман от сини слуги на Турция и Вашингтон като теб ! Скрий се !
  • 19 тОЯ

    6 1 Отговор
    мЕРЗАВЕЦ ВМЕСТО ДА КУПИ 15 НОВИ МОТРИСИ ЗА ВЛАКОВЕ,ЗА СЪЩИТЕ ПАРИ ТОЙ ХИТРЕЦА ПОПРАВЯ СТАРИ КАРУЧКИ.пРИ опг герб всичко е МОШЕНГИЯ.нА кого ДАДОХТЕ НА КОНЦЕСИЯ ЛЕТИЩЕТО????тРЕПЕРЕТЕ КРАДЦИ И СЕ ПОКАЗВАТЕ САМО ДА ПЛЮЕТЕ ОПОНЕНТИТЕ.
  • 20 вие

    5 1 Отговор
    ТРЯБВА И ФИЗИЧЕСКИ КАТО шиши ДА ВИ ПООБРАБОТЯТ НЕГОДНИЦИ.кОЛКО САМОНАДЕЯНИ СА КРАДЦИТЕ И НЕДОСЕГАЕМИ.
  • 21 съгласен

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Тошко":

    Добре бе!
    Ще си починем, щом си казал!
    Аре, почвайте вие, че ви изтекоха лигите!
    Ма то, освен да си краднеш, трябва и някоя работа да се свърши!
    Иначе, кат потъне парахода, нищо не можете открадна!
    Ако пък вече сте се напапкали, трябва да бегате я в Дубай , я някъде другаде!
  • 22 уточнение

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Луна":

    Пропуснала си "от"!
    Изолирани от идиоти!
  • 23 Славе

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Луна":

    Ей,траверси що не млъкнеш? Къде те сърби че още си отваряш устата?
  • 24 фбр

    2 1 Отговор
    Герберите много държат на хартшените бюлетини , защото масата са прости като вожда си ! Нахални крадци! Наглеци! Мястото ви е в затвора!
  • 25 Педро

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "тулупов":

    Ендеракс!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол