Last news in Fakti

14 Октомври, 2021 07:46 1 470 5

Eто какво ще решава кабинетът днес

  • кабинет-
  • решения

Правителството ще обсъди условията и реда за изплащане на компенсации на лицата, осигурени в икономически дейности, за които са наложени временни ограничителни мерки

Eто какво ще решава кабинетът днес - 1
Снимка: БГНЕС

Служебното правителство ще обсъди условията и реда за изплащане на компенсации на лицата, осигурени в икономически дейности, за които са наложени временни ограничителни мерки. Това предвижда дневният ред на днешното заседание на Министерския съвет. То ще се проведе от 10.00 часа.
Дневният ред предвижда обсъждане на Проект на постановление за определяне на условията и реда за изплащане на компенсации на работници и служители, и на самоосигуряващи се лица, осигурени в икономически дейности, за които са наложени от държавен орган временни ограничения за осъществяването им в периода на обявено извънредно положение или обявена извънредна епидемична обстановка.
Кабинетът ще обсъди Проект на постановление за изменение на Постановление № 181 на Министерския съвет от 2009 г. за определяне на стратегическите обекти и дейности, които са от значение за националната сигурност.
Министрите ще гласуват Проект на решение за одобряване на Годишния отчет за дейността на Държавен фонд „Земеделие" и Разплащателната агенция за 2020 г.
Кабинетът ще разгледа и Проект на постановление за одобряване на допълнителни разходи / трансфери за 2021 г. за финансово осигуряване на дейности по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 - 2022 г.
На вниманието на министрите ще бъде поставен и Проект на постановление за одобряване на допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2021 г. за финансово осигуряване на дейности по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда", одобрена с Решение № 188 на Министерския съвет от 2021 г. за одобряване на национални програми за развитие на образованието. Кабинетът ще гласува и постановления за одобряване на допълнителни разходи по бюджетите на Министерство на културата, Министерството на здравеопазването, МРРБ и МОСВ, както и за одобряване на вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по области на политики/бюджетни програми по бюджета на Министерството на финансите за 2021 г.
Правителството ще обсъди и Проект на решение за одобряване на намерението на Република България за присъединяване към тринадесет препоръки на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие в областта на околната среда и химикалите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БСП на Бунището

    1 5 Отговор
    Да бяхте издали Постановление за Задължителна Имунизация и да спасите Народа и Икономиката на Държавата ???Некадърници!!!

    Коментиран от #4

  • 2 гръндж

    0 0 Отговор
    Русия ще тества ковид ваксина под формата на спрей за нос.
  • 3 кабел

    1 0 Отговор
    А браковете по времето на социализма кога ще ги обявите за невалидни,г-н Янев? Докога ще се ослушвате?
  • 4 Сандо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "БСП на Бунището":

    Да бяха издали Закон за задължителна строева служба на полу-идиотите с надежда да ги излекуват.А най-умното,което могат да направят е да обсъдят възможността за сключване на дългосрочен газов договор с Русия,сега момента е изключително удобен.
  • 5 просто мнение

    0 0 Отговор
    Каквото и да решава в държавата е хаос. Защо винаги, всичко направено от предишните се отрича? Защо в тази наша държава не се надгражда, а първо се изравнява със земята и се започна отново ? Ако жаждата за власт, не беше водеща, ако просперитета на България и добруването на хората, бяха по-важни от личните и партийните интереси, щяхме да сме далеч напред. Някой трябва категорично да заяви - край на езика на омразата, край на разделението, край на отрицанието, край на реваншизъма. И без това животът е трудно поносим, заради болести, природни катаклизми, световни неразбирателства, стига разни политици са нагнетявали дните ни с простащина и наглост, с разделение и омраза.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове