17 Октомври, 2021 15:09 1 662 30

Явор Божанков: Ключът е редовен кабинет

  • явор божанков-
  • бсп-
  • криза

БСП има своите решения и още в миналия парламент предупредихме за идващите кризи

Явор Божанков: Ключът е редовен кабинет - 1
Снимка: Архив

„Българските граждани се интересуват ще има ли България правителство. Ние знаем как да го направим и показахме в предишния парламент. Знаем и как не трябва да става – с раздаване на постове“. Това заяви в ефира на bTV водачът на листата на „БСП за България“ във Велико Търново Явор Божанков.
Той припомни опита на ИТН – народът им бе отредил първо място, но не и мнозинство да казват кой какъв пост ще заема. „Сега новата партия прави същата грешка като раздава министерски постове, а това минира възможностите да направим правителство“, обясни Божанков. По думите му ключът за решаването на всички кризи у нас – икономическа, социална, COVID, енергийна е в решаването на политическата.

Според Божанков в кратки срокове трябва да бъде излъчен редовен кабинет и работещ парламент, който да приеме бюджет за 2022 г. Той подчерта, че бюджетът трябва да включва промяна на данъчната политика за енергоносителите - нещо, което Испания и съседни държави са направили и вече дава своя резултат, но България е закъсняла. „За да можем да го направим ни трябва редовен кабинет и работещ парламент. Трябва всяка политическа сила да заяви своите приоритети, да каже в кой сектор какво ще направи, както го правим ние. БСП има своите решения и още в миналия парламент предупредихме за идващите кризи“, каза още кандидатът за депутат.

Божанков заяви, че трябва да се гледа напред и да се предлагат решения на проблемите. По думите му здравната система е една от най-важните теми, а позицията на БСП отдавна е ясна, че не тярбва да има търговски модел в здравеопазването. „В България този модел се оказа като неуспешен и неработещ. Здравето на българите не е стока“, категоричен бе той.

По повод обвиненията от страна на ГЕРБ, че служебният кабинет не може да овладее енергийната криза, Божанков обясни, че 12-годишният период на управление на ГЕРБ няма как да бъде преодолян за няколко месеца от който и да е кабинет. Само един редовен кабинет може да направи нужните промени в данъчна политика и закони“, обясни Божанков. Според него либерализацията на пазара не е била направена правилно и сега едни хора спекулират. Той подчерта, че за разлика от десните, които смятат че на първо място трябва да са бизнеса и предприятията, БСП смята, че на първо място трябва да са битът и семействата. Водачът на листата на левицата във Велико Търново подчерта, че енергийният микс на България се нуждае от независима енергийна мощност. По думите му се усеща липсата на такава мощност, каквато България е можела да има.

Божанков подчерта, че в момента инфраструктурата е под всякаква критика служебният кабинет е показал, че е строено без поръчки, без договори, пари са давани в аванс, качеството е видно за всички.

“ГЕРБ ще ги запомнят с това - ремонт на ремонтите“, каза той. Божанков подчерта, че България е изостанала по отношение на железопътния и сухопътния си транспорт, Дунав мост-3 дори не е започнат.

Явор Божанков коментира, че корупцията няма да може да бъде победена лесно. Според него съдебната система трябва да се реформира. „Ясно е, че главният прокурор не трябва да бъде този, но и системата не трябва да е такава. Всяка една корупция има законодателен корен. 12 години ГЕРБ заложиха корупцията в законите“, заяви кандидатът за народен представител. Като пример той даде „ин хаус“ процедурите, „Автомагистрали“, тези милиони, които се похарчени без конкурси и поръчки. „Следващият редовен кабинет трябва да направи дълбоки реформи във всяка една сфера. Концепцията на ГЕРБ е "който крал-крал, сега да седнем и да си простим, и да продължим", но няма да стане“, заключи Явор Божанков.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МАР МАСТИИ

    21 9 Отговор
    ВИЕ БСП СТЕ ОТВРАТ ОТВРАТ ГАДНА МРЪСНА

    Коментиран от #17

  • 2 добре добре

    17 3 Отговор
    божанков,я кажи умнико млад,има ли разлика между редовен кабинет и редовно крадене?

    Коментиран от #18

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 7 Отговор
    герб герб сте отврат бандити мутри
  • 4 Майна

    9 1 Отговор
    Какво стана с ПЕЕВСКИ,щото не съм много в час..Ето какво пише в свободни американски медии..,,Документите на Pandora показват български олигарх и бивш член на парламента Делян Пеевски, собственост на Verum International Ltd., регистрирана през януари 2016 г. на Сейшелите. Единственият му акционер беше базираната в Дубай компания на Пеевски, IGWT Ltd. През 2018 г. Пеевски прехвърли акциите си във Verum International и IGWT на своя дългогодишен сътрудник и адвокат Александър Параскевов Ангелов.

    Ангелов включена нова компания, Aviora Консулт ЕАД, през 2009 г. Според FARA записи, компанията започна да се обръща BGR връзките с правителството за операциите на чуждо влияние в САЩ от името на Пеевски през 2017 г..

    През декември 2020 г. „Авиора консулт“ ЕАД подписа нов договор на стойност 30 000 долара на месец с правителствените дела на BGR от името на Пеевски за „стратегическо ръководство и съвет по отношение на дейностите по връзки с обществеността в САЩ“, показват записите на FARA.

    Тъй като чуждестранните агенти се плащат чрез „Авиора Консулт“ ЕАД, не е възможно да се определи дали финансирането идва директно от „Пеевски“, от фирми -обвивки или от други източници.

    Коментиран от #7

  • 5 БСП на Бунището

    15 3 Отговор
    Точно така Божанков - кой крал - крал ,няма да стане...И за това Закон за ЛУСТРАЦИЯ на Комунистическите партии и Правоприемните им такива.....Лустрация!!!!
  • 6 Жоро

    5 7 Отговор
    Добрей. Иначе не съм гласувал за тея хора и никога няма да гласувам не означава че казва правилните неща Божанков. Стискаме палци на следващите избори да има мнозинство анти-герб+дпс коалицията.
  • 7 Майна

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Майна":

    През юни Министерството на финансите санкционира Пеевски за „значителни корупционни деяния в България“. Санкциите замразяват всяко имущество или активи, които Пеевски притежава в САЩ, и забраняват на всеки в САЩ да сключва сделки с Пеевски. Санкционираните лица понякога използват фирми -черупки, за да прикрият транзакциите и да избегнат санкциите.

    Съобщава се, че "Авиора консулт" ЕАД е насочила милиони долари от личната сметка на Пеевски, за да плати за лобисти в САЩ и медийна подкрепа, според разследване на Bivol , български разследващ медиен сайт, базиран в България, който е част от проекта за докладване на организираната престъпност и корупцията мрежа.

    Ангелов е бенефициент и на други две офшорни компании, свързани с интересите на Пеевски, разкрити и в Панамските документи: Viafot Ltd. и Doreco Limited.

    Българската комисия за борба с корупцията обяви, че е започнала да разглежда декларациите за богатство, подадени от Пеевски, след като медийният партньор на ICIJ в България, BIRD, разкри , че Пеевски е свързан с офшорни компании, които не са посочени в декларации, които българските политици са длъжни да подадат. В сряда Пеевски беше призован за разпит от комисията.
  • 8 да питам

    10 2 Отговор
    Абе, Божанков, ко стана със Симо Тека бе? Еееий, много ви бърка в джигерите туй момче .Осъди ли го, че те беше наклеветил за едни имоти..апартаменти, къщи .. или май се оказа истина,а?Пък за правителството не се тревожи, все нещо ще измислим.
  • 9 ПЕНКО

    8 3 Отговор
    ОБАЧЕ , ПП "КИРАС" / КИРО И АСЕН / ПО ИЗВЕСТНА С " Нова Пръдня Парламентарна" -СИ ПРАВЯТ ДАЛАВЕРАТА СЪС ЗАРКОВ ОТ - БеСиПи !?!?!?!?
  • 10 Ахааа

    7 1 Отговор
    Добрютру ...
  • 11 да питам

    5 2 Отговор
    Коментарите оставям на вас..

  • 12 така така

    10 2 Отговор
    Редовен кабинет, но без вас Божанков.
  • 13 Грульо

    7 2 Отговор
    Щом пак старите статиквеници ще са в парламента, ново служебно правителство до следващите избори напролет е единственото мирно решение. :D
  • 14 Едно време като

    8 1 Отговор
    ГРАбехте с Царя и Дъпъсъ, добре ви беше, нали? Никога повече статуквото БСП Герб и ДъпъСъ! ВИе излъгахте един Цял Народ, безсрамници..
  • 15 Българка

    2 3 Отговор
    За мен освен бюджета 2022, намаляване цените на енергията, овладяването на инфлацията, еднакво важно, дори най-важно е съдебната реформя. Притесняваме , че никоя партия не ни обещава, че ще работи грабителите да влязат в затвора, а ограбените от нас милиарди конфискувани и върнати в хазната
  • 16 Бай Тошо, беше казал:

    6 3 Отговор
    Цитирам: “Социализмът в България е едно недоносчие..” . Лустрация за БСП ДПС и ГЕРб. След като се поизчистите, тогава ще мислим “редовно”.
  • 17 Гнида

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "МАР МАСТИИ":

    Фашизоидите на Костоф да не са по—свестни,или лъжците и крадците от ПП ?
  • 18 ИЗБОРЪТ

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "добре добре":

    Не щем повече имитация на демокрация! Не щем повече съвецки избори!
    Искаме да се премахне прагът на преференциите и избираемите места!
    Изборът на депутата да зависи единствено
    от дадените лично за него преференции!

    Коментиран от #19

  • 19 Преброяването мина

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "ИЗБОРЪТ":

    Така, че трябва да въведат мажоритарно гласуване. Трябва да избираме личности, а не организации от селфаджий, банкетаджий и безгласни стстисти.!

    Коментиран от #26

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Динко

    6 3 Отговор
    Тоя миукащия е кандидат депутат?Ле ле майко по кух от тоя не бях виждал.Бсп как е възможно тоя миукащ от село пръчане да вие кандидата????
  • 23 LOSHIA

    6 3 Отговор
    Вие от БСП доста сте се изучили!Освен че предизвиквате кризи,ами и ги предсказвате.
  • 24 Логопед

    4 2 Отговор
    Яворе ела да се научиш да говориш,че дразниш с това моукане.Дрисльо не можеш да говориш депутат ще си
  • 25 корумпиран

    2 1 Отговор
    БСП, като парти на статуквото, ще престанете ли да вменявате, какво ги интересува хората? Тях ги интересува да се удари смъртоностно корупционния модел, в който участиници са и не малко ваши членове? Хората ги интересува да се започнат съдебни процеси срещу политици, олигарси и мафиоти. И да се стигне до знакови присъди с конфискация на финанси и имущество. Вие приемате ли цялостна промяна на съдебната система? Не вие ли наложихте плоския данък, от който ощетени са и много ваши гласоподаватели?
  • 26 ИЗБОРЪТ

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "Преброяването мина":

    При премахването на прагът на преференциите и избираемите места
    изборът автоматически практически става мажоритарен.
    Просто е.
  • 27 Ха ха ха

    3 1 Отговор
    А бе тоя, Що постоянно изглежда , като ощастливен против волята си джендъркомуноид ...
  • 28 Онуфри

    3 1 Отговор
    Прав си ,другарю.Жалкото е ,че вас ще ви няма в редовния" кабинет.
  • 29 Движението

    3 0 Отговор
    "Че Гевара" призовава за бойкот на изборите, които предстоят на 14 ноември.

    В експресивна и метафорична позиция от движението посочват, че президентът Румен Радев и всички основни политически партии са за ЕС и НАТО, всички са за капитализма и срещу Русия, това е институциализирана безидейност, която работи в угода на хунтата и криминалните кланове, подвластни на парламентарните партии.

    "Нито една партия от участващите в предстоящите избори не обещава на България действително възраждане - защото нито една партия не обещава поне битка (а камо ли война) с капитализма в името на трудовия народ", заявяват от "Че Гевара". Те смятат, че дори и излизането от ЕС и НАТО също не е алтернатива, защото предпоставките за катастрофата на България остават налице, а България е "претъпкана със западни шпиони", които фактически ежедневно подтикват и инициират политически, икономически и духовни диверсии срещу Родината ни... Страната ни и народът ни са превърнати в гарнизон на всеядния западен и роден капитал."

    Коментиран от #30

  • 30 Бойкотът

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "Движението":

    на изборите от "Че Гевара" обосновават така:

    "Когато родните партии се научат да строят кулите си от камък, а не от пясък, когато българският народ най-накрая прозре кой и защо е причината за катастрофата, тогава си струва да участваме в битката.

    Дотогава ще отчитаме жертвите на реставраторите на капитализма и ще чакаме звездния час, когато народът най-после осъзнае, че бива използван като оръдие за собствената му ликвидация. Венсеремос!", завършва позицията им.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове