18 Октомври, 2021 12:40 1 887 35

Каракачанов поиска Енергото да е държавно

  • каракачанов-
  • енергото-
  • държавно-
  • поиска

Когато няма политическа воля и работещ парламент, когато институциите не работят, спекулата процъфтява, смята лидерът на ВМРО

Каракачанов поиска Енергото да е държавно - 1
Снимка: ВМРО

Основното нещо, което трябва да се направи още утре е национализация на ЕРП-тата и мораториум върху износа на електроенергия. Това заяви във Варна водачът на листата за морската столица на ВМРО - Българско Национално Движение Красимир Каракачанов, съобщават от Varna24.bg.

"За мен е чест, че отново ще водя листата в гр. Варна след изборите в началото на април тази година. За съжаление други, национално безотговорни политици, направиха така, че във време на пандемия, във време на икономическа криза, правим трети избори. Направиха го, защото това не са хора с ясна визия за България, с идеология и идеи, това са проекти, които се създават по внушение на външни фактори, с помощта на олигархични структури отвън. И когато на тези хора не им излиза сметката, не създават правителство.

Няма никакво значение, че бизнеса фалира, че служебното правителство изтърва монополите, изтърва спекулата, сметките за токи парно, които получават и гражданите и бизнеса, да непосилни. Когато няма политическа воля и работещ парламент, когато институциите не работят, спекулата процъфтява. Хранителните продукти скочиха още през юли, преди да влязат новите цени на тока.

Това е целта на новите политически проекти, да позабогатеят бързо и да си отидат. Къде са т.нар. юпита от проекта на Сакскобургготски? Една част се загубиха, но с доста по-дебели банкови сметки си живеят живота, другите станаха крупни собственици на фирми, на хотели по Черноморието. Ей така за един мандат.

Съдбата на всеки един народ, който търси бързо решаване на проблемите си с магическа пръчка, е такава.

Наясно сме, че изборите ще са трудни. Но ние излизаме на тези избори отново с ясна визия какво трябва да бъде бъдещето на България. Наред с другите проблеми, за които досега сме говори, като демографската криза, циганската престъпност, създаване на силна и боеспособна армия, доходите на хората, възникват и няколко много спешни въпроса.

Първо - решаването на проблема със спекулата. По този въпрос още преди 4 години ние имахме решение. Законопроектът ни срещу спекулата предвижда, че от производителя, до последния потребител, надценката на дадена стока или услуга да не може да бъде повече от 20%. Подобен проблем са имали и други държави и се е решавал със твърдата намеса на държавата. Когато няма държава, когато има хлабаво управление, така се получава.

Вторият въпрос е свързан с енергетиката. Тук, за разлика от т.нар. проекти, ние даваме решение на въпроса. Защото по темата д българската енергетика ние работим от 2001 г. , когато един подобен проект, този на царя, дойде и заяви, че ще закрива първите четири реактора на АЕЦ-Козлодуй, защото такова било условието на ЕС. Такова условие нямаше, трябваше да освободим пазар за румънската електроенергия. Така България от монополист на пазара на ток на Балканския полуостров, който продаваше в Турция, цяла бивша Югославия и Италия, се превърна в държава, в която гражданите плащат най-скъпия ток в Европа. Обяснението, че скъп бил тока и в другите държави е от глупаци и за глупаци. Когато една държава има мощности, тя трябва да ги поддържа, а не да ги унищожава. Според нас трябва да се направи национализация на ЕРП-тата, които бяха разпродадени по време на проекта НДСВ. Това са монополистите, които вдигат необосновано цената на тока.

Енергоразпределителните дружества трябва да са държавни! Това е държавен монопол. Не вярвам при държавен монопол да има такова повишение на цената на тока. Сега монополистите не се интересуват как се отразява поскъпването на гражданите и бизнеса. Още по-лошо е, че тази печалба я изнасят в чужбина, вместо да я инвестират в българската икономика.

Проблемите на българската енергетика няма да се решат, ако ние не реализираме големия проект, наречен АЕЦ-Белене и 7-ми блок на АЕЦ-Козлодуй, без които сме обречени на криза в енергетиката. Това ще се отрази на икономиката, както и на доходите и разходите на всеки един български гражданин.

Били против ядрената енергетика някакви зелени в Европа. Но те не плащат сметките за ток на българските граждани. Имало някакви политически възражения, че реакторите били руски. Тези реактори сме ги платили, България е инвестирала прекалено много в Белене и да зачеркнем 4 млрд. лв. не е най-страшното, а това, че ако не произвеждаме електроенергия, тези пари ще стоят заровени в пръстта около Дунава.

Основното нещо, което трябва да се направи още утре-мораториум върху износа на електроенергия", коментира Каракачанов.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    19 4 Отговор
    Може да има само едно държавно за да урегулира реалните цени:)

    Коментиран от #24

  • 2 ТаУмВзе

    44 7 Отговор
    БЕЛЕНЕ, ШКЕМБЕ ТОРБА!
  • 3 Стефанов

    44 4 Отговор
    Софиянци, нека да благодарим на Фандъкова на 14.11 за скъпото парно и за опразнените сметки.
  • 4 Тонев

    40 8 Отговор
    Държавно, та да можеш да си крадеш на воля с жълта торбичка Била, нали Шкембо. Както опоска и армията.
  • 5 гyци гyци

    31 4 Отговор
    BILLA , иска що иска , украдна що украдна , сега ти остава да чакаш призовкаря, и си трайкай там да не привличаш вниманието .
  • 6 русенец

    48 3 Отговор
    Забелязвам, че градският дава умни съвети когато... няма шанс на влезе в Парламента. Де и да действаше умно когато беше на власт.......
  • 7 Патерица

    30 4 Отговор
    Споко. Вие сте част от макар и бавно отиващото си МИНАЛО. Нищо вече няма да реализирате.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ,КЪЪЪЪСНУ Е ЛИБЕ ЗА

    16 1 Отговор
    ПоСЛЕДНА ПЕСЕН.......
  • 10 Ventura

    26 3 Отговор
    , Абе BILLA торбалане, ти на чий седеше в парламента, та не описка тази промяна?!
  • 11 Толкова

    34 2 Отговор
    години бъкел не каза по тоя повод , потроши милиарди , направи непоправими мизерии на страната и народа ,ссега ми се сетил наглия агент ? Ей затворите са държавни , да Фаща торбата BILLA и там да мъдрува !
  • 12 To sho

    28 2 Отговор
    Мило шкембе - воевода. Много хубаво приказваш, правилно приказваш, ама нищо не вършиш. Какво стана с циганите? Вече работят, плащат си сметките и НЕ получават помощи. Много сме доволни. А сега обещаваш нещо хубаво което няма да свършиш. Ти си извън парламента.
  • 13 АЙСИКТ

    29 2 Отговор
    Когато беше на власт друго говореше. Не те ли есрам.
  • 14 КОВИД ГЕНОЦИД

    3 2 Отговор
    Такава е идеята на Великото нулиране - всичко да е държавно. Да няма частна собственост и всичко да е ПОД НАЕМ. Вече започна. Даже много софтуери вече минаха на версии само с годишни наеми.
  • 15 шкембо

    16 2 Отговор
    Е що не го направихте като бяхте 4 години на власт ?
  • 16 Тоалетна хартия

    12 1 Отговор
    Само обещания и лъжи от каракачанката..
  • 17 7685

    10 2 Отговор
    Абе Ш..... войводо, за кво правихме приватизация.
  • 18 Перо

    5 0 Отговор
    Каракачанов е прав! Ако се свърши добре тази работа,трябва да го назначат за посланик в Скопие,да ги държи като губернатор!
  • 19 Иванчо

    15 0 Отговор
    Тоя осъзнава, че е политически труп и се опитва с евтин и глупав популизъм да трупа точки. Жалка работа....!
  • 20 Далавера

    9 0 Отговор
    Иван е глупав - нали държавата беше лош стопанин!?
  • 21 Българка

    9 0 Отговор
    Шкембе торба да каже как държавното Автомагистрали ограби и раздаде милиарди, държавната АПи сключи незаконни договори и възложи на близките до мутренската власт поръчки за ремонт на пътища за 1 милиард повече, отколкото пари има в бюджета и то при управлението на ГЕРБ- ВМРО. ВоЕводата да каже как държавната ББР раздаде поак при тяхното "мъдро" управление милиард необезпеччени в нарушение на банковия правилник на 8 фирми, повечето свързани с Пеевски. Така ли се защитава държавния/ българския интерес според Карата?
  • 22 манипулатор

    3 1 Отговор
    Шкeбо нещо ни пробва на дисциплината " опущете питомното , после гонете дивото"
  • 23 Тома

    3 1 Отговор
    Агент иван знае много добре че от държавното най се краде.Изпитал го е с паспортите

    Коментиран от #25

  • 24 Беновска пита

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Ало,Шкембе Билла торбички?? Защо не поискахте държавни ЕРП -та когато с Чекмеджето бяхте на власт??
  • 25 да не смеНаивни

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Тома":

    Тук същността е друга , Шкемби се пробва с див популизъм да ни обработва на тема , която сам знае , че практически неосъществима вече , поне невероятно трудна за осъществяване , национализация на чужди фирми ли ще правим , как ще стане това ?!
  • 26 Още утре

    2 0 Отговор
    ще върна пияндурата Слабака от Брюксел.
  • 27 Хахаха

    6 0 Отговор
    Много работи обещават, докато влязат в парламента 😂😂😂...., ами късно е шкемби за китка, беше вицепремиер, беше военен министър, да си направил, заради вашите без действия вече сте история
  • 28 нннн

    4 0 Отговор
    Тоя и самолетоносач на картинка ще ни купи. Мошшшеник!
  • 29 любител

    4 0 Отговор
    сега ли се сети бе шкембе войвода. къде спа 12г. като крадеше заедно с боко тиквата. на такива като теб и боко мястото е само в ЦСЗ в единочки при бай ставри на хляб и вода до живот за всичко което причинихте на тоя народ.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 НикогаСДСЧума

    0 0 Отговор
    Сега ли се сетихте!
    " Кой не скача е червен! Четиридесет и пет години стигат!" Помните ли!? Наскачахте ли се!?
  • 34 Само така

    0 0 Отговор
    НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ. УСПЕХ.
  • 35 аааа

    0 0 Отговор
    защото това не са хора с ясна визия за България!?!??Tи ли бe cи c яснатa визия?Kpaдeц...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове