Last news in Fakti

20 Октомври, 2021 06:21 5 917 32

Доц. Киселова: Лабораториите ще се превърнат в развъдници на зараза

  • доцент наталия киселова-
  • зелен сертификат-
  • мерки-
  • кирил петков-
  • гражданство

Кирил Петков е бил в нарушение на Конституцията към 11 май, когато Радев назначи първото служебно правителство, смята преподавателят по конституционно право

Доц. Киселова: Лабораториите ще се превърнат в развъдници на зараза - 1
Снимка: БГНЕС

"И други държави са въвели подобен код за влизане на определени места, но подготовката за това е започнала в средата на юли. Ние днес въвеждаме правила, след което гражданите ще имат по-малко от 48 часа, за да се подготвят", изтъкна преподавателят по конституционно право в Софийския университет доц. Наталия Киселова пред "Денят ON AIR".

Според нея е трябвало много повече време и ресурс на гражданите, за да проверят дали имат антитела. Очакванията ѝ са лабораториите да се превърнат в развъдници за заразяване.

"Закъсняха много здравните власти, това трябваше да се случи в края на юли, началото на август", категорична бе доц. Киселова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Конституционалистът смята, че подходът на Министерството на здравеопазването е грешен. По думите ѝ не е изключенo несъгласен гражданин да се пробва и да осъди България.

"Науката е достатъчно напреднала и тя трябваше да ни помогне, а не да разчитаме на врачки, алкохол или други нестандартни методи за лечение. Има редица начини да се стимулират гражданите, но това трябва да става по добрия начин, а не с принуда и финансови санкции", подчерта доц. Киселова.

"Явяването ще е еднократно в СИК. Поради това, че ще гласуваме за два избора, ще има забавяне, ще има и изнервени избиратели. Към изборния ден няма да е по-розова ситуацията със заболеваемостта. Избирателите трябва да са премислили дали да гласуват за двата избора или само за един, преди да отидат до урните", обясни преподавателят по конституционно право.

Доц. Киселова прогнозира по-висока избирателна активност, но според нея е рано да се каже дали победа от 1-ви тур е възможна.

Според доц. Киселова, Кирил Петков е бил в нарушение на Конституцията към 11 май, когато Радев назначи първото служебно правителство.

"Документите, които Петков е представил пред КС, показват, че е престанал да бъде гражданин на Канада на 20 август. В този смисъл е бил с двойно гражданство", обясни тя.

"Не е достатъчно да кажеш, че не се чувстваш. Необходимо е действие на съответната държава, в случая Канада", поясни гостът в студиото.

Това не означава обаче, че актовете му отпадат – всеки един ще се гледа поотделно, стана ясно още от думите на доц. Киселова.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Шопо

    41 9 Отговор
    Тая доцент по медицина ли е???
  • 4 Госпожо Сиганка

    54 8 Отговор
    спрете се вече подложки на герберистката мафия,ясна сте ни и вие но не разбрахте че българския народ не се плаши от лъжи и спекулации,вас ви чака само лошо за всичките тия глупости и наколенкаджийски истории
  • 5 МичБюканън

    38 7 Отговор
    мърлоо а миналата година зимата никой не закъсмяваше така ли аа подлогоо долнаа
  • 6 Киселова Обърнисе към Алибегов, той щети

    24 5 Отговор
    Реши проблема, ще протестират Кръчмарите всеки ден??? А ти си Учен, досега какво дрема, не виждаш ли в ЕС че се въвежда този Зелен Сертификат, Чакаш Специална покана!! Ти си със Стойчо. - Алибегов в СУ!!! Вие трябва да мрънкате и да Ревете!!
  • 7 Сатъра на Хана

    16 5 Отговор
    ОТЕЦ КИСЕЛОВА ДА НАРЕДИ И НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР ПО ФУТБОЛ
  • 8 Онзи

    31 15 Отговор
    Никаква зараза няма. Оправдават ограниченията с измисления вирус и ни изнудват да се инжектираме с неизвестна субстанция.

    Коментиран от #14

  • 9 още

    6 3 Отговор
    ПАК МИ Е МНОГО КИСЕЛО.
  • 10 Колкото пъти мина

    14 8 Отговор
    Покрай рамус.. Все няма никой.. Какви вируси кви 5 лева.. Всичко е лъжа
  • 11 Гост

    18 1 Отговор
    Ковид експерт мили боже
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Жорж

    17 2 Отговор
    Снощи в новините гледах едно село с 4000 селяни само кмета се е ваксинирал та да питам те защо не се ваксат да не са по умни оот нас!

    Коментиран от #18

  • 14 Космонавт

    7 8 Отговор

    До коментар #8 от "Онзи":

    Така си е. При нас в космическата станция няма нито един заразен.
    Е, инжектираха ни със субстанциални ваксини за всеки случай.
  • 15 Анджи

    9 0 Отговор

    До коментар #12 от "РОМСКАТА ЗАРАЗА ОТ НЕЗАКОННИТЕ":

    Аиде сега расизам е да искаш от малцинството да спазва закони не е толерантно да ги караш да си променят традициите!
  • 16 Жорж

    9 0 Отговор
    Маалата е свободна зона там няма правила там си почиват тея които ни ограбват с мними ремонти на покриви и изолация вдеки ден ме питат дали искам да ме ограбят а аз се хванах още на първите които доидоха и ми предложиха ремонт за 120 лв. А взеха 3700 лв.!
  • 17 Киселова

    10 9 Отговор
    Най после докторка да е адекватна. Точно лабораториите, кабинети и болници са развъдници на вируса.

    Коментиран от #24

  • 18 Пожар

    11 1 Отговор

    До коментар #13 от "Жорж":

    В малки населени места като села е по безопасно защото хората не се мешат постоянно. Няма градски транспорт, няма молове, кръчмата е 5 стола. Ако си стоят вкъщи и ходят само до магазина и спазват дистанция, е трудно за заразата да се разпламти като в София например.

    Коментиран от #21

  • 19 БАЙ Х@Й‼

    17 0 Отговор
    👿👿👿👿👿👿👿А в рейсовете е ЗОНА СВОБОДНА ОТ КОВИД 👿👿👿👿👿👿👿
  • 20 БАЙ Х@Й‼

    18 0 Отговор
    На открит пазар на човек да има ОСЕМ кв.м. ‼️ А в рейса колко души може на ОСЕМ кв.м. ❓

    Коментиран от #22

  • 21 Не и

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Пожар":

    ако работиш джебчия в градските автобуси.
  • 22 И какво

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "БАЙ Х@Й‼":

    според теб е решението на проблема?

    Коментиран от #28

  • 23 Мнение

    13 2 Отговор
    Доцент мърлоу, всеки ден я дават по телевизията, досега само показваше броене на дните до изборите, две седмици преди изборте, взе страна и се разприказва, даже и от медицина вече разбира. На хората не им пука колко гражденства има Кирчо, искат работа да се върши.
  • 24 2loop

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "Киселова":

    Тая не е докторка бе кълвач
  • 25 уфф

    5 1 Отговор
    Точно така е, ще се редят и заразени и такива които искат сертификат заедно и ще се заразяват. Ако минеш да се тестваш след някой заразен, при този вариант на вируса си 100 процента заразен. Какво да кажат хората, които са с хронични заболявания и не могат без да си правят изследвания и те в тези опашки наредени... Пълно безумие ще настане. Да не говорим колко хора ще лъснат заразени и без симптоми и ще ги карантинират барабар със семействата им. Много по-лесно щеше да бъде да спрат големите ученици за един месец да учат. Сега ще се види че в тях е причината, не е в магазините.
  • 26 бай онзи

    13 0 Отговор
    ЕВРОПА ДА СПРЕ ПАРИТЕ И КОВИДА СИ ЗАМИНАВА.ТИЯ ПАРИ СЕ ДАВАТ 5% ДА НАТИСКАТ 95 %.
  • 27 О ДА

    7 1 Отговор
    По висока избирателна активност - ще се получи трудно. Хората са отчаени, надеждите към служебното правителство силно се редуцираха от наследството на ГЕРБ и от някои некадърности, от растящите цени и ниските доходи от неправилни мерки и ваксинация на вяка цена.
  • 28 БАЙ Х@Й‼

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "И какво":

    Елементарно Уотсън‼️ Ана не им стиска ‼️ Сега сме като героя от филма " За кучета и котки може , а за прасета не !"
  • 29 любител

    5 1 Отговор
    доцентке това ли ти нареди боко тивата да плюеш по теми от които нищо не разбираш като здравеопазване или да плюеш министър дето ви вади кирливите ризи. още малко и идва и вашия край.засрами се поне малко.
  • 30 проституционна

    2 2 Отговор
    каква си ти ма мърло?!
  • 31 Реформа

    1 0 Отговор
    Конституцията е една книжка от 30 страници, а имаме около 50 професори по конституционно право, конституционен съд и една камара администрация юристи на огромни държавни заплати. Още от основния закон започва раздутата администрация, като тръгнеш надолу по всички закони и наредби расте лавинообразно. Как ще оправим при това положение? Като нямат работа, естествено да се занимават със всякакви други глупости дето не им е работа.
  • 32 Бпагоевя

    1 0 Отговор
    Киелова е съветник по юридически въпроси на Румен Радев. Защо не го е посъветвала?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове