Last news in Fakti

20 Октомври, 2021 09:40 2 014 21

Маджаров: Ще връщат пациенти

  • иван маджаров-
  • блс-
  • зелени сертификати

Той отказа да коментира COVID зоните с аргумент, че няма нужда от тях, а от бърза диагностика и лечение на хората

Маджаров: Ще връщат пациенти - 1
Снимка: БГНЕС

Председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) Иван Маджаров увери, че всички лекари си вършат работата, но са все по-изморени и цял ден изпотени в скафандри и екипи. Има едно голямо обезверяване сред медиците, предупреди Маджаров пред БНТ.

По думите му сега лекарите се чувстват като изоставени на своите работни места и към тях се обръщат заразените и вече притеснените хора. Това не е добра роля, добави Маджаров. В последните 6-7 месеца след последната зимна вълна отношението към лекарите е съвсем друго – пресилени данни за злоупотреби за усвояване на едни пари заради коронавируса, допълни председателят на БЛС. Иван Маджаров не вижда единна държавна политика от всички, не само от здравния министър, който е оставен като самотен стълб да се бори със здравните вълни.

Той отказа да коментира COVID зоните с аргумент, че няма нужда от тях, а от бърза диагностика и лечение на хората. „Българското население не може да си купи антибиотик ли? Представиха на населението нещо, което не може да се бори в ковид вълната“, отсече председателят на БЛС. Маджаров коментира въвеждането на зелените сертификати на обществени места от четвъртък. Медиците са последното място, в което обществото трябва да се съмнява.

Организацията в болниците ще се случи така, че който не е ваксиниран, да си направи бърз антигенен тест. Не виждам защо трябва да коментираме проблема сред лекарите, посочи Маджаров, който би се срамувал, ако някои излезе пред някоя болница и започне да протестира срещу зелените сертификати.

„Ограничени са нашите права, от 15 март миналата година са ограничени и няма как да живеем като преди, ако не се справим с вируса. Ако някой си мисли, че обещанията на здравния министър от студиата, че ще има легла за всички, не е вярно. Ще има случаи, в които ще има върнати пациенти и няма да има легла“, предупреди Иван Маджаров. Той призова хората да се пазят, за да може по-малко да се търси лекарската помощ с цел здравната система да издържи.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шам фастък

    28 2 Отговор
    Маджаров: Ще връщат пациенти. ОТ КЪДЕ ЩЕ ГИ ВРЪЩАТ? ОТ ОНЯ СВЯТ ЛИ?
  • 2 Лост

    24 2 Отговор
    Само ехидната му усмивка като видиш и си казваш.....!
  • 3 пукнатина

    18 2 Отговор
    "Представиха ни населението,като нещо, което не може да се бори с "Ковид" вълната.“- отсече дървото председателят на БЛС.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 мародер

    26 3 Отговор
    Цял ден в скафандри - тези да не са в открития космос!? Вместо да мрънкате лекувайте болните от истинските им заболявания а не от измисленият ко-обир!

    Коментиран от #20

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 АНАЛИЗ

    11 12 Отговор
    ЕДИНСТВЕНИТЕ СТРАНИ В ЕВРОПА С КОВИД БУМ В МОМЕНТА СА ТОЧНО ТЕЗИ, КОИТО БЯХА ПРЕПЪЛНИЛИ НАШИТЕ ПЛАЖОВЕ. ТОВА СА: РУМЪНИЯ, УКРАЙНА, РУСИЯ, ЛАТВИЯ И БЪЛГАРИЯ.
  • 10 ДОЦ КИСЕЛОВА

    16 1 Отговор
    ЛАБОРАТОРИИТЕ ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНАТ В РАЗВЪДНИЦИ НА ВИРУСА.
  • 11 БТВ

    11 2 Отговор
    Чухте ли по БТВ? Кацаров уреждал близки и приятели да ги приемат в болница, защото нямало места.
  • 12 доктор

    15 2 Отговор
    Какви скафандри бе човек, отиди в коя да е болница, докторите даже маски не носят.
  • 13 хаберих

    3 3 Отговор
    Ненапразно казах,че ми е много кисело. Моето РН спада ежедневно. Локдаун на английски казано е пълно затваряне. С маски и каски по улиците,бабетата и дядките вкъщи,влизайте по един в магазините,никаква чалга,кючеци и полуголи танцьорки.
  • 14 Хмм

    3 2 Отговор
    Интересното е, че има лечение което е ефективно и безопасно, ползвайки препарати познати от десетилетия. Ваксина /задължителна/ би била решение само в случай, че няма ефикасно лечение. Индия и индонезия го доказват, въпреки, че там процента на ваксинация е около10.
  • 15 Анонимен

    5 0 Отговор
    За да сте наясно кой какъв е!
    Д-р Иван Маджаров завършва Медицински университет - Пловдив. Притежава специалност по "Ушни, носни, гърлени болести" и Магистратура по Здравен мениджмънт.
    От 1994 г. до 2008 г. е ординатор в отделението по УНГ болести към МБАЛ „Пловдив” в Пловдив.
    От 2008 г. До 2013 г. е управител на МБАЛ „Първомай”ЕООД. От 2013 до 2014 година е директор на РЗОК Пловдив.
    В момента е управител на МБАЛ „Пълмед” в Пловдив. Председател е на УС на Българска болнична асоциация. Допълнение - собственик на "Пълмед".
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Българин

    12 3 Отговор
    Наложи ми се тази година да посетя 5 болници, в четири от тях лекари и сестри маски не носиха, за скафандри да не говорим. Чудя се дали дали председателя на БЛС е влизал в болница последните две години или е бил твърде зает с източването на здравната каса.
  • 18 GERO

    10 1 Отговор
    Вчера попаднах на интервю от ковид отделенията. Видях хора в добро състояние, без стърчащи тръби от устите. Дишат и говорят спокойно, но говорят за страх и тревога. Това е и причината да са в болниците и причината да умрат евентоално! Мрат от страх!
  • 19 1369

    3 2 Отговор
    Ако збаеш колко беше чист въздуха докато не се показваше продажно чучуло щесе да не се показваш за да не мърсиш въздуха Нали се клехте да лекувате а не да избивате хората нещастни медици Само пари вие в болните мозъци Вземете с тях да си купите свещи да си запалите защото като умрете никой няма ви запали уроди
  • 20 само питам

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "мародер":

    А дали ще говориш така ако попаднеш там?
  • 21 Ввв

    4 1 Отговор
    Какви скафандри бе пияндурник,масово и маски не носят,бях в болница и то с Ковид!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове