Last news in Fakti

20 Октомври, 2021 12:22 2 618 28

Проф. Ангелов: Няма как да изискваш от българските лекари „зелен“ сертификат, за да могат да работят от утре в болницата

  • костадин ангелов-
  • коронавирус-
  • зелен сертификат

Кой ще лекува българските пациенти, пита бившият здравен министър

Проф. Ангелов: Няма как да изискваш от българските лекари „зелен“ сертификат, за да могат да работят от утре в болницата - 1
Снимка: БГНЕС

България изпусна златните летни месеци, през които можеше да постигне ваксинационно покритие от 70 %, такова каквото беше изискването на Европейската комисия. В момента да говорим какви трябва да са мерките сега, е изключително закъсняло и ситуацията е изпусната. Това заяви проф. Костадин Ангелов на брифинг в централата на ГЕРБ.

При 25 % ваксинирани българи, въвеждането на зелен сертификат определено има дискриминационно отношение към останалите 75 %. Няма как да изискваш от голяма група български лекари медицински сестри и санитари зелен сертификат, за да работят от утре в болницата.

Забележете, тези които нямат такъв, нямат право да ходят на работа в социалните домове, в комплекс от онкологични центрове, диализните центрове. Кой ще лекува българските пациенти, при условие че сега имаме висок натиск към лечебните заведения, допълни проф. Костадин Ангелов.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТИКВА

    42 9 Отговор
    И този се изцвъка компетентно, простено му е може от ботукса да е амеже и от присадената коса!
  • 2 Ботокса

    44 6 Отговор
    да се готви за арест за огромните золуми и грабежи !

    Коментиран от #4

  • 3 ТаУмВзе

    45 7 Отговор
    БЕЛЕНЕ, КАЛИНКО ГЕРБЕРАСТКА!
  • 4 1235

    21 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ботокса":

    парцал
  • 5 коце

    35 5 Отговор
    Абе тулуп , това ли е важно , че ЕК ги изисква. Помним много добре ти какви ги вършеше.
  • 6 Ихи ихи

    34 3 Отговор
    Ботокс то ти не си ваксиниран а пък си тръгнал да агитираш
  • 7 Българка

    24 6 Отговор
    Много правилен въпрос. Ако от утре , направят изключение за неваксинираните медици, то на какво основание ще ме глобяват, ако вечерям в ресторант. Отново служебния министър пуска заповед тип "врата в поле"

    Коментиран от #21

  • 8 Грульо

    27 0 Отговор
    Брей, Ботоксат се опитва да говори с гласа на разума. :D
  • 9 Българка

    33 5 Отговор
    Ботокс да обясни защо точно лекари и медицински персонал са сред неваксинираните. Нали ГЕРБ ореваха и не спряха да плюят по служебния кабинет и Радев , че нса се провалили във ваксинацията. Неко този българоубиец, който управляваше кризата като ластик да обясни защо медиците не са се ваксинирали, след като ваксините са оръжието срещу ковид.
    Никакъв зелен сертификат, никаква дискриминация. Оваксаните са преносители безпрепятствено на заразата. По-скоро решението е адекватно лечение

    Коментиран от #14, #19, #22

  • 10 Пенсионер

    12 15 Отговор
    Затворете поне училищата, не заразявайте насилствено децата, а чрез тях и близките им
  • 11 До изборите

    21 1 Отговор
    Този сертификат ще отпадне! Защото трябва да имаш зелен сертификат и за гласуване според изискванията на тази заповед!
  • 12 въпрос

    8 3 Отговор
    Работи ли Стойчо за групировката ГЕРБ?
  • 13 Хаджи Генчо

    15 1 Отговор
    Значи лятото няма да е дискриминацияу, а сега е дискриминация. Ако пък го въведеш ТИ, направо ще е демокрация.
  • 14 За овце

    20 4 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Отговарям Ви като лекар. Не е възможно да се осъществи имунизация, с нещо, което не е ваксина. Втълпяването, че се извършва "ваксинация", когато всъщност се инокулира в организма субстанция генен модулатор противоречи на здравия разум. Дори да приемем, че въпросните препарати водят само до синтеза на шипов протеин, това автоматично води до атакуване от имунната система на накичените с чужд протеин собствини клетки. А на екс мини стара ще кажа, че и след 100 години няма да допусна до тялото си или това на мой близък тази вредоносни бози. Като не се нуждае здравната система от такива като мен, да заповяда да "лекува" който желае.

    Коментиран от #18, #28

  • 15 Отворко

    7 5 Отговор
    Тоя пита-кой ще ни лекува,ако неваксинираните медици не ходят на работа?!
    А как ще ме лекува някой дофтур,който сам не вярва в медицината?!
  • 16 Мангъра

    2 7 Отговор
    ПОМОЩ!!! ИСКАТ ДА МЕ ВАКСАААААААТТТТТТ!!! ...ако откажа, ше ми хване паяжина задника, УЖАСТ!!! Аз, ИКОНАТА на антиваксарите ще трябва да се ваксам, УЖАСТ!!! Или вакса или безработен, УЖАСТ!!!
  • 17 е ти пък

    6 1 Отговор
    Те лекарите още довечера ще си уредят сертификати. По скоро въпросът е, колко ще струва за останалите?
  • 18 ако наистина

    7 2 Отговор

    До коментар #14 от "За овце":

    си лекар, значи и има и съвестни лекари все още, за което адмирации.
  • 19 Къде ще това адекватно лечение?

    4 8 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    И с какво? В претъпканите болници ли? Или по телефона? Или ти си измислила лекарство, а ние не сме разбрали? Аман от лозунги и голи декларации. То от днес за утре изведнъж става "адекватно" лечението. И то точно, когато болниците се пълнят ежедневно и линейките обикалят по няколко болници, за да открият свободно легло? Адекватното лечение е възможно ако има възможност за такова. А в момента - няма. И за да няма 5та вълна напролет най-адекватното е лекарите и медицинските сестри да дадат пример и да се ваксинират, а не да заразяват болни. И такива като теб също да го направят вместо да се изживяват като Жана дАрк във форумите.
  • 20 Ангел

    3 5 Отговор
    До сега лекарите плакахте само за пари. Последната година какво чакахте, а не се ваксинирахте? Нали уж Вие сте грамотните и трябва да давате пример?
  • 21 Д р Вирхов

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Защо за медиците се изисква,а за даскалите не трябва? Те са много по рисков контингент.

    Коментиран от #24

  • 22 То защото всички останали са в луд

    2 7 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    възторг от служебния кабинет на Радев. Дори БСП иска оставката на Кацаров, защото е в пъти по-неадекватен от омразния ти "Ботокс". Всеки, който не съответства на антиваксърската пропаганда или се отклони от "правия път" като Кацаров става обект на заплахи или му се иска оставка от други, които видите ли не са против ваксинацията, но тя трябвало да е доброволна. Ами няма време да е доброволна, защото ще има и 5а и 6а и 7а вълна, ако продължаваме да се правим на много" свободолюбиви". И ще мрат днес 124,а след 2 седмици 200 души на ден, заради непукизма на крещящи свраки като теб. И не на Ботокса трябва да търсиш сметка за неваксинираните лекари, а на онзи д е б и л Мангъров и на всички, които му даваха думата, че и още му я дават.
  • 23 Хитри докторчета

    2 3 Отговор
    Я , от къде на къде ще искат да съм ваксиниран а лекарите видиш ли не могло ! Щом прокламирате ваксиниране мили ми докторчета сега всички на опашка за иглата .
  • 24 И за медиците и за учителите трябва да е

    3 7 Отговор

    До коментар #21 от "Д р Вирхов":

    задължителна ваксинацията, ако няма медицински противопоказания за това. Ама никой не се осмелява да го каже, заради страх от протести това. Сульо и пульо плаши с протести у нас. А след тях бъркотията става още по-голяма. Свидетели сме.
  • 25 Перуката ти спарва тиквата

    2 6 Отговор
    Нали медиците трябва да са тези, които да дадат пример. Науката се развива. Или си казват "като знам какъв лекар съм, мога да си представя какви са тези, които са направили ваксината". Некадърният човек не вярва на другите, защото прави аналогия със себе си. А ние трябва да им вярваме, когато умират близките ни. Позор! И този човек им беше министър. Читавите бягат в чужбина, а тук лекари -антиваксери.
  • 26 Антигербер

    4 1 Отговор
    Чезвай ботокс!!!
  • 27 Нарцис

    2 0 Отговор
    Ангелов, в устенцата..
  • 28 Казуар

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "За овце":

    Значи в цял свят тези които се ваксинират са глупави, а ти си най умния.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове