Last news in Fakti

25 Октомври, 2021 10:59 2 947 61

Надежда Йорданова: Начинът на въвеждане на сертификата е безобразен

  • надежда йорданова-
  • дб-
  • мерки

Според нея е била необходима информационна кампания и време за въвеждане

Надежда Йорданова: Начинът на въвеждане на сертификата е безобразен - 1
Кадър NOVA NEWS

Подкрепям зеления сертификат, той не ограничава непропорционално свободите. За да бъдат защитени гражданите обаче, се налага понякога да се ограничи личната свобода. Не е време за оставки, а за поемане на политическа отговорност. Това заяви Надежда Йорданова от „Демократична България“ пред NOVA NEWS.

По думите ѝ начинът, по който се приложи новата мярка обаче е безобразен. "Краткият период от заповедта до влизането в сила не е правилен. Когато се въвежда такава мярка, трябва да бъде огледана от всички страни", смята Йорданова.

Според нея е била необходима информационна кампания и време за въвеждане. "Намираме се в много сложна ситуация с COVID заради несправяне на поредица от правителства. Настояваме за свикване на консултативен съвет от президента. Необходим е консенсус от всички политически сили", заяви тя.

Кандидат-депутатът припомни, че ДБ са настоявали за промяна на Закона за здравето с цел да има план за справяне с кризата с ясни срокове.

"Най-големият проблем е, че няма никаква предвидимост, няма икономически мерки за подпомагане", коментира Йорданова. Тя смята, че е необходим период, в който ГЕРБ и ДПС да не са в управлението, защото това ще бъде здравословно.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 2 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    21 42 Отговор
    Чакай да видиш след изборите, когато и до магазина за лебец ще трябва да показваш сертификата. Казах ви че ще се редите на опашки зимъска пред Кауфланда и ще давате по 4лв на ваксиниран да ви купи лебец.

    Коментиран от #7, #14, #20

  • 2 ХАХАХАХАХАХ

    73 8 Отговор
    Значи не сертификатът е фашистка мярка, а начинът на въвеждането му бил безобразен?! Ти да видиш ! ХАХАХАХАХАХАХА деби и издуханите бабички!
  • 3 Практическия който въвежда.

    25 2 Отговор
    Е администрацията на ГЕРБ.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 кой та слуша ма

    38 3 Отговор
    всеки ден всеки си лае нещо и си мисли че той е най-правия
  • 6 Истински ЛЕКАР

    55 5 Отговор
    шефът на ковид отделението в Пирогов го каза ясно, че за почти две години в ковидотделлението нямат нито един пациент който е преболедувал ковид да е приет за повторно лечение.
    тези които издават заповеди, ЕДИН болен не са прегледали с ковид, експертите по студията НЕ знаят ОСНОВНИ принципи в епидемиологията и говорят глупости.
    Колегите му работят в тази среда, боледували са и сега работят без проблеми,само че зелените сертификати НЕ ги допускат до работните места:
    "Ние с антителата,какво да правим,защо ще ни инжектират с ваксини? Когато дърпаш естествения имунитет за опашката,той може да ти отхапе главата!"

    Коментиран от #46

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Мерки

    26 3 Отговор
    Какви мерки бе, алоуу? Жена ми работи на летището. Претоварено е от самолети. Кацат и излитат от къде ли не. Вътре е лудница. Чува се само чужда реч. Мерки има само за балъците. Една рускиня и казала, че Русия влиза в локдаун от 1 ноември.

    Коментиран от #48

  • 9 АБЕ ТО ГОВОРИХА РАЗЯСНЯВАХА ЕДНА ГОДИНА

    7 32 Отговор
    САМО АНТИ ВАКСИТЕ,АМА СЕГА ВИЯТ НА ЗЕЛЕНО😱
  • 10 GERO

    46 3 Отговор
    Всички корумпирани изроди в опозиция се разреваха КАК бил въведен сертификата и почти НИКОЙ за това че ВЪОБЩЕ е въведен! Да ви е честит сертификат, който ако не се справим да оборим сега ще си ви остане ЗАВИНАГИ!
  • 11 67778

    40 4 Отговор
    Тия от ДБ са най-големите боклуци

    Коментиран от #21

  • 12 среднощен

    24 3 Отговор
    "..Тя смята, че е необходим период, в който ГЕРБ и ДПС да не са в управлението, защото това ще бъде здравословно..."; Този "период" тече - въпросът е, че успоредно с него и вашето време изтича...
  • 13 Гост

    9 18 Отговор
    Лайте още. Догодина ще научите какво значи Ендемия…

    Коментиран от #17

  • 14 Аз от БЕХ

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Тихо робеееее... Шшшштт...
  • 15 qwerty

    43 3 Отговор
    Против всякакви сертификати съм! Сертификатите са опит да се въвеждат стандарти, които отначало може да не изглеждат непропорционални, но никой не знае в какво ще се превърнат във времето. И сега се говори, че сертификата не огговаря на европейските изисквания, мислите какво ще стана, ако решат да ги приравнят!

    Коментиран от #32

  • 16 кънчо

    5 23 Отговор
    Права е
  • 17 откъде знаеш

    15 1 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Във флакони ли вървят новите епидемии?
  • 18 Боцко

    15 2 Отговор
    Кефиш ма, шъ ти звънна!
    Ристю къде го скрихте, къде маА гащи?
  • 19 Българка

    6 24 Отговор
    Подкрепям позицията на ДБ. И наистина е хубаво Радев да свика консултативния съвет по сигурност.
    А относно дали е здравословно за ГЕРБ и ДПС да са извън властта, за тях не зная, но за целия български народ това е най-здравословно политическо решение и задължително, ако искаме да излезем от блатото
  • 20 🌨🌨🌨🌨🌨🌨🌨🌨🌨🌨🌨

    0 6 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    🔒🔒🔒🔒🔒🔒🔒🔒🔒🔒
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 roko

    36 2 Отговор
    "За да бъдат защитени гражданите обаче, се налага понякога да се ограничи личната свобода".... ДБ ГНУСНА ФАШИСТКА ПАПЛАЧ... дано хората осъзнаят каква измет сте!

    Коментиран от #29

  • 23 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    21 3 Отговор
    Ген Радев явно не е способен да вземе СВОИ РЕШЕНИЯ затова изпълнява ЧУЖДИ !!!!!!!!!!!!!!! ЗАЩО НЯМАТ СМЕЛОСТ ДА ПОЛЗВАТ ШВЕДСКИЯ МОДЕЛ ?
  • 24 Мислещ

    15 0 Отговор

    До коментар #21 от "Айде бе":

    Така говорят мислещите хора, които осъзнават, че най-голямото зло идва отвън, а "хора" като тиквата и ристьо са само следствие (Но да, не трябва да бъдат допускани до властта при никакви обстоятелства).
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Абе

    19 2 Отговор
    Те много неща в България са безобразни.Като се започне от ЧСИ -та и се стигне до Гешев.Догановия сарай.Чекмеджетата на Бойко.Полицейщината и т.н...И никой нищо не направи за всеобщото безобразие.Сега ново пет -зелените сертификати
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 !!!?

    8 3 Отговор
    Радев да призове Зайчарника си да се ваксинира, както го призова да се качи на Шипка. Може спокойно на каже на проруската диаспора: Ето ви моята сетра която ме ваксинира и ако искате българската нация да пребъде, моля вакснирайте се !!!?

    Коментиран от #49

  • 29 Мислещ

    24 0 Отговор

    До коментар #22 от "roko":

    Почти едно към едно са със задокеанските "демократи"/либерасти. Тотално отричане на патриотизма и пропагандиране на външни интереси, тотално презиране на демократичните принципи и народа и разбира се, подкрепа за джендърството.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Centyrion

    7 2 Отговор
    Тя заповедта идва от близкият до ДБ Стойчо Кацаров,така ,че към него се обърни.Да Времето е малко, за да успеят хората да се снабдят със сертификат.Ме може да се ваксинираш веднага.Плюс това създавате хаус в стопанският живот,и струпват хора на огромни опашки,ьа ваксинация и тестове,което създава условия за взрив на болестта .Трябваше поне 20/30 дни толеранс.

    Коментиран от #34

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Отказвам да се тестват децата ми!Не ме и

    11 2 Отговор
    Отказвам да се тестват децата ми!Не ме интересуват мотивите им. Поредната игра с тестове на приближени фирми.Така или иначе нашето образование в момента е тормоз за нашите деца.Никакъв стимул и респект за децата. Госпожите изпяват материала без обяснения, дали в къщи или в училище, все тая.Ние родителите у дома ,после вършим тяхната работа. Когато образованието достигне нивото на Финландия и Норвегия, ще ги тествам и 5 пъти на ден.До тогава,много поздрави.

    Коментиран от #35

  • 34 Мендоса

    0 8 Отговор

    До коментар #31 от "Centyrion":

    Аз си извадих още през юни!
  • 35 Радев играе мръсна игра

    6 0 Отговор

    До коментар #33 от "Отказвам да се тестват децата ми!Не ме и":

    Ще поръчват тестовете преди да са питали родителите дали са съгласни да им тестват децата....
  • 36 Нова нормалност

    15 0 Отговор
    ДБ мълчат от началото на репресиите. С две думи - подкрепяме репресиите, но не и начина по който ги прилагат. Ваксиниран вирусоносител в мол. Със зелен сертификат. С какво и кого пази ? Няма глас за вас.
  • 37 mi6osp

    2 16 Отговор
    Много българи не осъзнават, че по време на война законът е това , което кажат военните, а по време на епидемия- каквото кажат лекарите. Кретенски опити да бъде критикувана властта, че не взима мерки и защо взима мерки. Ситуацията е много близка до тази при епидемията от бубонна чума в САЩ в началото на миналия век, в резултат на която умират много хора, а и досега в САЩ имат огнища на заразата там, където са погребвани нелегално починали от чума американци. Впрочем, в Русия и в Румъния вече няма места в моргите. Това са две слабоваксинирани държави в Европа, съответно с 32% и с 28% ваксинирани. В България има около 21% ваксиниране. Ще е чудо, ако минем само със зелен сертификат.

    Коментиран от #45

  • 38 9689

    7 2 Отговор
    Тази от къде се пръкна...
  • 39 Бамбука

    8 1 Отговор
    Колко демократични са от ДБ ? Вместо да се борят срещу Герб и ДПС и да подкрепят президента Радев, те издигат кандидат, който никога няма да бъде избран само и само да покажат, че съществуват. Утре оня ректор, който се е кандидатирал, но още не си е подал оставката в СУ и него ли ще подкрепят ?
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Брей

    10 0 Отговор
    такава цензура нямаше и по соца, а уж плурализъм...

    Коментиран от #44

  • 44 Просто

    6 0 Отговор

    До коментар #43 от "Брей":

    бях казал че са ни лъснали едни анатомични области...
  • 45 Зелен

    3 1 Отговор

    До коментар #37 от "mi6osp":

    ама побългарен = абсурден и дори вреден!
  • 46 А за тези

    1 7 Отговор

    До коментар #6 от "Истински ЛЕКАР":

    антитела - слушах далеч по-компетентни - и наши, и чужди специалисти. Вярно е, че има имунитет, но е и вярно, че този имунитет не сработва по познати механизми и не е достатъчно сигурен и проучен. Затова -за намаляване на риска - не е лошо да се прилагат конвенционалния метод.
  • 47 Васил

    10 0 Отговор
    Демократична България освен мрънкане, друго не могат да предложат!
  • 48 Ами на мен

    1 6 Отговор

    До коментар #8 от "Мерки":

    нък една нерускина ми беше казала, че всичко и е наред. После - лечение с антибиотици, не беше "само" трипер...
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Повтарям

    3 1 Отговор
    въпроса, защото ме изтриха, дано е по погрешка - Колко души заразени имаше след посещението на Шипк? И следваше цитат от Вазов, ама и него изтриха...?

    Коментиран от #51

  • 51 mi6osp

    6 0 Отговор

    До коментар #50 от "Повтарям":

    Нямаше нито един заразен. Защото ако имаше заразен, никой нямаше да може да затвори устата на Борисов, а Гешев щеше да се е самосезирал три пъти и да влезе в президентството с танкове, за да търси там вируси...
  • 52 Театър

    6 1 Отговор
    ОТ тази партия се взеха много на сериозно ... Само си намират за какво да театралничат и да вдигат шум хахах
  • 53 XYZ

    4 0 Отговор
    Първо пишете в заглавието кой от коя партия е, за да не четем всички политически превземки!
    Има пропуски по отношение на кампанията, но чак "безобразно" - малко пресилено, мадам! Предизборно, а ???
    Защо не си Ви спомням, когато Бойко Борисов "громеше" Ковида ?!?
  • 54 6666

    8 0 Отговор
    АЙДЕ ПОРЕДНАТА РАЗСТРОЕНА КУХАВЕЛА! НЕ Е ЛИ ВСЕ ЕДНО ДАЛИ ЩЕ ТЕ ОБЕСЯТ, ИЛИ ЩЕ ТЕ ЗАСТРЕЛЯТ?! НАЧИНЪТ И БИЛ ВАЖЕН НА ТАЯ, НЕ СЪДЪРЖАНИЕТО!
  • 55 Българин

    6 0 Отговор
    диктатурата при бай Тошо пасти да яде с диктатурата сега.Честита демокрация в ЕС.
  • 56 Мамаша

    9 0 Отговор
    Тази другарка от РЯзградско от кога започна да разбира и от медицина ? Тя се води "адвокатка", близка до сърцето на партийния вожд комунистическия син Ичо Бойкикев. ДБ не водят политика, която привлича хора, а обратното- затварят се като секта, приличат на часонска ложа.
  • 57 Ичо Ицев

    5 0 Отговор
    Тази пък откъде я взеха ? Щяла да става и тя депутат, иначе какво ще работи ? Написала ли е нещо, разбира ли от политика, право, икономика, финанси? Партиен работник като баба Цола на младини.
  • 58 ттт

    5 1 Отговор
    Въвеждат здравен сертификат значи! Нали на същите тези места, за които го въведоха ходим с маски. Какво стана, маските не пазят ли? Ами отменете ги!
  • 59 Памперс Панц

    5 0 Отговор
    прозорецът на Овертон се движи. Сертификатът вече се възприема като нормалност, само въвеждането му било лошо. Какво ли ще е нормално догодина по това време, за който доживее
  • 60 ДА ДА

    5 2 Отговор
    CEРИOЗНO ЛИ БE? В ЦЯЛA EВРOПA ЗEЛEНИТE CEРТИФИКAТИ ДAВAТ EФEКТ, A У НAC OБРAТНOТO ЛИ E? ЗAЩO - ЗA ДA ИМAТE ПO КAКВO ДA ПЛЮEТE ЛИ? НИE ЛИ CМE НAЙ-УМНИТE?

    ПИCНA МИ OТ МРЪCOТИЯТA НA ПOЛИТИЦИТE! ВCE НЯКOЙ ИМ E ВИНOВEН, OCOБEНO ПРEЗИДEНТA И CЛУЖ. ПРAВИТEЛCТВO - AКO ХOРAТA НE CE ВAКCИНИРAТ, ЗAЩO НE CE ВAКCИНИРAТ, AКO CE ВAКCИНИРAТ - ВAКCИНИТE CA УЖ C ИЗТEКЪЛ CРOК НA ГOДНOCТ И ТO ЗA ДA CE CПРE ВAКCИНAЦИЯТA, ТA ПAК ПРEЗИДEНТA И CЛУЖ. ПРAВИТEЛCТВO ДA CA ВИНOВНИ. CEГAШНИТE УПРAВЛЯВAЩИ "CA ВИНOВНИ" ЗA ЗEЛEНИЯ CEРТИФИКAТ - ВИДИТE ЛИ, ЗAЩOТO НE БИЛ EФИКACEН, A ЗA НЯКOЙ ДOРИ НE E ТРЯБВAЛO ДA CE ВЪВEЖДA ПO ТOЗИ НAЧИН. E НЯМA УГOДИЯ В ТAЗИ ДЪРЖAВA! A ПO КOЙ НAЧИН ДA CE ВЪВEЖДA - БИЛO ТРЯБВAЛO ДA CE УВEДOМИ ПOНE 1 МECEЦ ПРEДИ ВЪВEЖДAНEТO, CEРИOЗНO ЛИ? И КЪДE В EВРOПA ГO НAПРAВИХA ПO ТOЗИ НAЧИН - НЯМA ТAКЪВ, ЗAЩOТO НИКOЙ НE МOЖE ПРEДВAРИТEЛНO ДA ЗНAE КAКВA ЩE E ЗAБOЛEВAEМOCТТA. CЪЖAЛЯВAМ, НO НE CМE НAРOД. НAМEРИ CE 1 ЧOВEК, КOЙТO CE БOРИ C ЦЯЛA OРГAНИЗИРAНA МAФИЯ И НИE ТOВA НE УВAЖAВAМE.
  • 61 бай Пешо

    2 0 Отговор
    Не е важно какви глупости говорят, важното е да се видят по телевизора.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове