Last news in Fakti

26 Октомври, 2021 09:10 1 863 33

Везиева: Допълнителни средства за ресторантьорите има и те ще ги получат

  • даниела везиева-
  • ресторантьори-
  • държавна администрация

По думите ѝ в актуализацията на бюджета до края на тази година има заложени 70 милиона

Везиева: Допълнителни средства за ресторантьорите има и те ще ги получат - 1
Кадър БНТ

Допълнителни средства за ресторантьорите има и те ще ги получат. Тези мерки, които изглеждат сега непопулярни, те ги искаха. Това заяви в "Денят започва" по БНТ икономическият министър Даниела Везиева.

По думите ѝ в актуализацията на бюджета до края на тази година има заложени 70 милиона.

"Голяма част от държавната администрация е ваксинирана. 40 процента са в нашето министерство", допълни Даниела Везиева.

Тя добави, че тези мерки са обявени още юни месец - разпределението по сектори, като това е предпоставката, която се случва със сертификатите в момента.

"При локдаун ще се върнем доста назад. Инфлацията е над 3 процента", каза още Даниела Везиева.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    26 1 Отговор
    Оставам с впечатлението, че основният бизнес в Бг и основният двигател на индустрията са кръчмите и хотелите. Дупе да ни е яко с такава икономика!

    Коментиран от #3, #22

  • 2 Последния Софиянец

    11 9 Отговор
    Вчера се смазах от работа в заведението.Един клиент вика:Добре че има такива като тебе ,че обикалям като гладно куче и никъде не ме пускат без сертификат.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мислещ

    17 1 Отговор
    Няма да ги спасите колкото и да ги дундуркате. Докато протестират с искане да ИМА сертификати, но под друга форма, ще си ядат и пият сами. Даже и това не е сигурно, понеже и без работници ще останат.

    Коментиран от #5

  • 5 Последния Софиянец

    10 5 Отговор

    До коментар #4 от "Мислещ":

    Ако продължават това със сертификатите ще стана милионер.Аз пускам без сертификат и заведението ми вчера беше фраш

    Коментиран от #16

  • 6 Перо

    20 2 Отговор
    Какви ресторантьори? Това са долнопробни мутри,които не плащат данъци и осигуровки! Държавните пари не са намерени на улицата!

    Коментиран от #8

  • 7 user

    12 0 Отговор
    За 3 месеца изтеглихте 1.5 милиарда лева заем. Ще има преди изборите за всеки и всички. След това жална ни майка. Очаквам да теглите заеми за още 500 милиона скоро и за ресторантьорите.
  • 8 Последния Софиянец

    4 4 Отговор

    До коментар #6 от "Перо":

    Нали касовия ми апарат е свързан с НАП.Аз работя пред всички ,а не скрит в някое хале.
  • 9 Клиентът

    14 2 Отговор
    Кръчмарите да запретват ракави и да стават фермери кво ревът и само искат пари ,айсектир . Призовавам всеки българин да отиде на кръчма и да откаже да плати. Сметката си , държавата е платила предварително

    Коментиран от #11

  • 10 абг

    5 3 Отговор
    Така трябва, щом като хората не искат да се ваксинират и да ходят в заведенията им, да вземат от данъците на всеки данъкоплатец и да им плащат директно, така ще са доволни и ще подкрепят измислените сертификати. На всички прости люде по света, парите, ще им излязат през га.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 офицер

    14 2 Отговор
    Ресторантьорите срам нямат ли ? Допълнителните средства те си взеха лятото и то за година напред: 200 гр. мешан сафрид - 13.00 лв. /65.00 лв. килото/, св.пържола 280 гр. - 11.00 лв. - 32.00 лв. килото, бутилка бяло вино обикновенно от 18.00 лв. нагоре /1л. се връзва на 26.лв./.
    Ами те наяждане нямат. Задминаха политиците.

    Коментиран от #13

  • 13 Последния Софиянец

    9 2 Отговор

    До коментар #12 от "офицер":

    Аз не съм взел лев помощ.
  • 14 градски

    7 2 Отговор
    Защо им са допълнителни средства? Да не би о момента да изпълняваха мерките? - когато трябваше да ходят с маски - не ходеха, когато трябваше да има разстояние по 1,5 метра между столовете - не го правиха, когато трябваше да затварят в 23,00 часа - отново нищо не се случи. Просто липсва контрол и строги санкции, а тези с мазните коси са свикнали да крякат и всеки им ляга - защо питам, защо?
  • 15 Ами ...

    6 0 Отговор
    Другите?
  • 16 железаров

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Демек ,последните станаха първи.
  • 17 Раздава нашите пари

    9 2 Отговор
    Тази защо винаги гадничко се хили? Нещо не й е наред ли?
  • 18 Русие

    10 2 Отговор
    Тази татарка е дошла чак от Русие, за да стане министър. Представете си колко се е напъвала....Аман от провинциалисти, напълниха София, за софиянци не останаха работни места! Личи и, че е елементарна, но нахална жена.

    Коментиран от #21

  • 19 кръчмарщина

    8 2 Отговор
    Стига с тия кръчмари, те са доносниците на всяка власт открай време. Помислете за другите- истински работещите! Стига с тая кръчмарщина! Тази на снимката е отвратителна !
  • 20 Отровното трио

    3 2 Отговор
    От къде на къде ще плаща генерал Румен Радев на тоя Алибегов??? Да си вади сертификатите и да си бачка??? От къде на къде помощи???
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Икономист

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    Ако прочетеш малко бизнес справки, ще разбереш, колко много държави, основният приход в Брутния Вътрешен Продукт е заведения и хотели - Туризъм!!! Вземи за пример съседна Гърция, Бахами, Бермуди, Шейшели, Доминикана, голяма част от островни държави с тропически климат, където друго няма и безброй други...
    Сега разбираш ли, колко погрешен начин на мислене имаш, обоснован на липса на знания, на липса на общи познания...

    Коментиран от #30

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 То бива наглост, ама чак такава!

    1 2 Отговор
    Каква татарка бе, д.еб.ил? Жената е права, абсолютно! Ти да не искаш допълнително държавата да ти търси и клиенти? На мен някой плаща ли ми загубите? Да беше отишъл да копал нивата на село, нямаше да създаваш проблеми.
  • 25 Слугинажа

    3 0 Отговор
    Срадства има и те ще ги получат,ама друг път.Гарантирано от служебната Везиева.
  • 26 Ася

    4 1 Отговор
    Аз не мога да разбера каква е тази паника.Много ясно,че на 50 хил. теста ще има 5 хил. заболели но процента си остава същият около 12-14 %.Според мен се намираме в плато и от една седмица процентите са все същите.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Бамбука

    1 1 Отговор
    Тия протестират и искат кинти, ония и те, а ние консуматорите и посетители в заведенията кога срещу тях ? Защо те ще получават помощи и ние ще си плащаме ? За тях помощи - за нас безплатен обяд - ахахах
  • 29 Трябва безконтактни врати на всеки вход

    1 0 Отговор
    От стъкло да не стане нещо с клиенти и служители като с Навални и Скрипал и Литвиненко щото ще дойдат след това нови работници и жители в градовете и селата а от старите работници и жители няма да има спомен Два лева се изяждат и изпиват само спомена остава
  • 30 русенец

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Икономист":

    Да, много държави са с развит туризъм. Ти не разбра какво казвам. Не вярвам да си с дислексия и да не разбираш смисъла на текст. Аз попитах : Какъв процент от БВП е от кръчми и хотели у нас?:)
    ...
    Иначе то има държави, които печелят от износ на селскостопанска продукция, даже ние бяхме такава.
  • 31 Тапата

    1 0 Отговор
    Средства има, но ще ги получат някой друг път.
  • 32 Разпилейте

    3 1 Отговор
    парите по кръчмите !
  • 33 търговка

    0 0 Отговор
    тези пари ги вземат собствениците, но не и персоналът им...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове