Last news in Fakti

26 Октомври, 2021 11:48 2 868 29

Валери Симеонов обясни как България ще има правителство

  • валери симеонов-
  • нфсб-
  • правителство

Имаме с какво да се гордеем от НФСБ. Никога не сме били зависими нито от Русия, нито от САЩ, каза той

Валери Симеонов обясни как България ще има правителство - 1
Снимка: БГНЕС

България има нужда от правителство, както и от патриоти в парламента. Това каза в „Денят започва“ по БНТ кандидатът за президент от Патриотичния фронт Валери Симеонов.

„Президент патриот и родолюбци в Народното събрание биха били този катализатор, който би довел до съставянето на правителство, защото за нас на първо място са националните интереси и може да разговаряме с всички партии без ДПС“, подчерта той.

На въпроса какъв президент би искал да е, лидерът на НФСБ отговори, че е последователен, независим и предан на каузата за просперитета на България и за единение на нацията, която е заложена в Конституцията.

„С поставяне на проблемите ребром, директно, без политически колебания или тънки сметки. Аз съм прям. От такъв президент има нужда България“, добави той.

„Никога не съм се боял от конфликти – нито с институциите, нито със силните на деня, нито с мутринското задкулисие, нито с олигарсите. Имам история, която го доказва“, заяви Симеонов.

„Като президент моята задача ще е максимално бързо да потърся единение, което да даде резултат, а именно - съставянето на правителство. Това не бе направено в 45-ото, 46-ото и не видяхме ролята на президента в това отношение. За съжаление сегашният държавен глава заемаше определена политическа позиция, което е недопустимо“, добави той.

„Най-спешната задача е спасяването на живота на българските граждани. Днес сме свидетели на поредния фатален рекорд по отношение на смъртността и на заболеваемостта“, подчерта бившият вицепремиер.

„Президентът, политиците, лидерите на партиите и държавните служители трябва да дават пример в това отношение. Аз съм поел ангажимент при участието си във всяко студио да показвам своя сертификат за ваксинация. Той е от март. Добре е всеки да дава пример за ваксинирането като единственото спасение от тази пандемия“, добави той.

„Имаме с какво да се гордеем от НФСБ. Никога не сме били зависими нито от Русия, нито от САЩ, нито от европейските бюрократи, нито от Турция. Като лидер на тази партия в голяма степен представлявам тази независимост“, заяви лидерът на патриотите.

„Винаги съм бил последователен. Като се хвана с нещо, го докарвам докрай. Със загърбване на собственото его и на партийните интереси би трябвало да се търси по всякакъв начин да не поставяме за трети път народа в такава безизходица, защото когато няма правителство и администрацията почти не действа, бизнесът е затруднен“, коментира той.

„Когато един президент като сегашният се опита да се хареса на всички и цялата вина прехвърля върху служебните министри, които са всъщност негови служители, тогава няма няма справяне с пандемията, има икономически проблеми, не се решава енергийната криза. Трябва да се поеме отговорността и негативите на едно управление. Неизбежно е. Както се казва „мома, която не иска да я щипят, да не се хваща на хорото“. Ние сме се хванали“, заяви Симеонов.

„Патриотите в Народното събрание ще са гарант за отстояването на националните интереси и това да са над партийните. При мен няма разминаване между думите и делата. Винаги съм отстоявал националните интереси и защита на държавния бюджет. Аз бях единственият човек, който се възпротиви първи срещу наглото поведение на руският патриарх Кирил при посещението му при президента на 3 март 2018 г., когато удряше по масата и диктуваше на Радев каква трябва да е нашата история“, припомни той.

„Бях първият, който се противопостави на една евродепутатка, която дойде и започна да диктува на българското правителство каква да е неговата зелена политика. Кой друг го направи? За съжаление не получихме подкрепа!“, сподели лидерът на НФСБ.

„Бях единственият, който се изправи през 2018 г. срещу най-зловещата фигура на прехода – собственикът на хазартните лотарии, като две години по-късно с помощта на ГЕРБ успяхме да го изолираме“, изтъкна той.

„Не мога да разбера защо пет месеца служебното правителство и президентът не предприемат никакви действия за връщането на Божков в България. Единственото обяснение е, че има някаква обвързаност, която бе засечена между него и един депутат, но имаше факти за присъствието на лидерката на една партия в неговия офис обяснение, че търсила подкрепа. Точно от него ли? Това означава, че сегашното управление е зависимо или се влияе от този много богат олигарх зад граница“, подчерта Симеонов.

"И за Цветан Василев нищо не чуваме напоследък. Спряха и делата срещу известните фамилии олигарси, което не е добър знак. За мен това говори за зависимост на президента“, добави той.

"На тези избори се явяваме като единствената патриотична коалиция без претенции за държавна субсидия, която предопределя самостоятелното явяване на останалите подобни на нашата партии да се докопат до единия процент. Не това е най-важното, а дългосрочната стратегия на обединението. Съединението прави силата! Патриотично присъствие в парламента трябва да има. Дай Боже и в президентството", пожела лидерът на патиотичната коалиция.

„България няма нужда от добре говорещи политици, от симпатични зализани физиономии, а от делови хора, които да реализират поставените задачи, цели и да служат на народа си. Това ще стане само с номер 4 на Коалиция „Патриотичен фронт“, добави той.

„Ние с кандидата за вицепрезидент сме с постижения зад себе си. Доказали сме се и в частния бизнес, и в политиката. Ние сме хора на делото“, каза още Валери Симеонов.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асан

    6 46 Отговор
    Само за Герб ще гласувам!

    Коментиран от #23

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 русенец

    45 4 Отговор
    България трябва да събере всичките си патриоти в един шлеп и да го потопи някъде в морето. Правено е по нашите земи и след това Бг е дръпнала здраво напред.
  • 4 Да бе

    36 2 Отговор
    Доказал си се единствено с далаверите и патерицата! И това, ако е имидж, хвърли му пепел.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Русенец

    35 2 Отговор
    Този алчен, жалък , майстор на Гранични огради и Хотелиер на Гранична полиция явно е свършил парите и пак се домогва до хранилката !
  • 7 Валерката чакал

    28 2 Отговор
    Ще ни обясни -лява ръка десен джоб.
  • 8 винкел

    23 2 Отговор
    Абе патреот, толкова сте нагли. Да припомним. Вие се върнахте в партийния дом. Кой от вас възрази срещу това престъпление бих казал?
  • 9 Без

    26 1 Отговор
    грабливи агенти и биячи на старци !
  • 10 И ОТНОВО

    26 1 Отговор
    дрънчи Валерка като празна манерка
  • 11 Перко

    21 1 Отговор
    Патриот е ,душа дава за правда и за свобода.
    Но не соята душа братя,а душата на народа...
    Христо Ботев
  • 12 Валерка

    23 1 Отговор
    Помним, Валерка, помним, не се хАби...
  • 13 НФСБ

    23 1 Отговор
    И как "спасихте" България, че нещо не се сещам?
  • 14 Чакаме да си изпълниш

    20 1 Отговор
    Обещанието с релсата, че да видим, че си държиш на думата
  • 15 Kurasan

    19 1 Отговор
    ПЛУЖЕК, ако не знаеш какво е - поинтересувай се. Малко по-красиво и по-интелигентно създание от тебе Валерко!
  • 16 Смех

    16 1 Отговор
    патериците да си траят... изобщо не ме интересува какво мисли валери симеонов изобщо тоя как може да си показва мутрата някъде.. но нали е политик те съвест нямат... Средния пръст който той показа вече му е до лакътя на едно място...
  • 17 Валерка

    16 1 Отговор
    12 г. с твоя Патрон сривахте здравната система, а сега рониш крокодилски сълзи....
  • 18 Нептун

    12 0 Отговор
    съм с тризъбеца.
    Далавери, чакам те на дъното.
    Не бери грижа за релсата, имам русалки-mангалки ще я върнат за старо желязо.
  • 19 1944

    9 0 Отговор
    нема кинти за бело .... мъкааа ........
  • 20 бай онзи

    9 0 Отговор
    УСМИВКИ ОТ СТАРИТЕ ЛЕНТИ.ТОЯ САМО КОСМОНАВТ НЕ Е БИЛ
  • 21 Дилдо

    8 2 Отговор
    Точно тоя ли почна да дава акъл
  • 22 Бамбука

    8 2 Отговор
    Абе вие там "патриотите" - Марешки, Торбата, Сидеров заедно с Тиквата само за каре белот ставате бре.
  • 23 ПКП Я

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Асан":

    И ти ли беше на хранилка при тиквата?
  • 24 Гешев

    8 0 Отговор
    Типичен БГ шебек
  • 25 Бг джипси

    5 2 Отговор
    Бай Ганьо младши
  • 26 Бойко

    7 2 Отговор
    Тоз ми беше лявата топка
  • 27 адаша

    7 1 Отговор
    От Русия и САЩ може и да сте независими, но от Брюксел- сте. А с дпс няма да разговаряте, защото вече сте се разбрали за порциите.
  • 28 Скакауец

    9 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „Винаги съм бил последователен. Като се хвана с нещо, го докарвам докрай."
    Така Варелка, така те искаме, само недей разправя, че докарваш докрай нещата! Нещо за една релса и моста на Бургас беше обещал, ама ни релса върза, ни от моста скочи...Що така, нали си последователен?
  • 29 Иван1

    8 1 Отговор
    Факти, защо продължавате да правите реклама на този? Народа го разбра, че е нагъл и арогантен, и никой не го иска...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове