Last news in Fakti

27 Октомври, 2021 21:07 1 371 31

Владислав Панев: В ДНK-то ни е зaлeгнaлo, че държавата винаги иска да ни излъже

  • владислав панев-
  • днк-
  • залегнало-
  • държавата-
  • излъже

Министърът на енергетиката не е сменил един гербаджийски борд от май месец насам. Не се е и опитал реално, казва съпредседателят на "Демократична България"

Владислав Панев: В ДНK-то ни е зaлeгнaлo, че държавата винаги иска да ни излъже  - 1
Снимка: Евроком

Нивото на недоверието в държавата и институциите в последните 30 години е на изключително високо ниво. Хората не вярват на лекари, на администрацията. Не вярват и имат достатъчно поводи през последното десетилетие да не вярват. Хората смятат, че има нещо отзад. Някой прави пари от ваксините, от затварянето на заведения, че ще получи държавна помощ. Според мен това е масово, защото в ДНК-то ни е залегнало, че държавата винаги иска да ни излъже. Това коментира съпредседателят на "Демократична България" Владислав Панев в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".
Той коментира и кризата с енергията. "Хората от малкия и средния бизнес тегнат много сериозно. Миналата година бяха затворени магазини и обекти, тогава цената на тока падна драстично, а сега расте главоломно. Всеки си има своята истина и аз не виня държавата, че без добра разяснителна кампания ги изкара на свободния пазар, където те няма как да на базата на свободния пазар няма как да знаят какви договори за подпишат".

"Всички бордове на енергийните компании са назначени от ГЕРБ. Министърът на енергетиката не е сменил един гербаджийски борд от май месец насам. Не се е и опитал реално. За мен това е един вид саботаж чрез политически дивиденти, които ГЕРБ се опитват да извлекат на базата на кризата в енергетиката. Цените могат да бъдат регулирани, защото ние смятахме с познати от бранша, че ако се сключат договори. Големи индустриални компании, ако купят ток за 5 години напред, цената е 150 лева/МВч. Никой не очаква 400 лева/МВч да се задържи за 2 години напред. Не го правят, защото бордовете на енергийните компании не искат да взимат правилните решения, за да може ГЕРБ да извлича политически дивиденти", коментира той.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ае гит

    17 7 Отговор
    Откак си ваксиниран, нямаш нашето ДНК! Зомбягай от тук!
  • 2 не е така

    17 5 Отговор
    Това е НРБ днк-то. По време на Цар Борис и Цар Фердинанд, а и преди това при княз Александър българите са обичали държавата си и не са бягали в чужбина, а само са ходили да учат и после са се връщали да градят за всички.
  • 3 Ами ...

    14 3 Отговор
    Е да, обаче имате един "доктор" и един адвокат, след чиито изявления няма как да гласувам за вас. Така, че ... 😀

    Коментиран от #15

  • 4 да бе

    25 0 Отговор
    не е в днк, а следствие на десетилетия терор от държавата спрямо хората
  • 5 Бацо с шкафа

    13 2 Отговор
    Затвърждава тия съмнения
  • 6 един от многото

    23 1 Отговор
    Не е от ДНК то , а от това , че винаги са ни лъгали господа управниците от как са се пръкнали партиите!
  • 7 XXX

    15 2 Отговор
    По-скоро е обратното - в днк-то на държавата е заложено че ние ще я излъжем. И който може - лъже. Някой ги хващат, други не. Големите измамници, близки до управлението и самото управление никой не ги закача, все пак те са закона. А за кокошка няма прошка.
  • 8 др Гей Билтс

    15 1 Отговор
    Не само да ни излъже. Държавата ни иска на 6 стъпки под земята. Държавата е фалирала и няма пари за пенсии и заплати. България не произвежда нищо, а е разпродадена на км2 и сега просто трябва да се оттърве от неканените обитатели.
  • 9 Активист на БКП

    21 2 Отговор
    Превърнахте България в краварски протекторат 💰🇱🇷🎃
  • 10 Тикволандия

    15 2 Отговор
    Още миналата година, това рядко миризливо подобие на държава, премина всички нормални граници на здравия разум и на възможностите си за въздействие и сега ще си плаща с лихвите. Ако продължава да настоява да въвежда зелени сертификати, жълти книжки, червени зони или каквито и да е било други простотии, ще стане още по-зле.
  • 11 хNх

    9 2 Отговор
    Не е в ДНК, Не е в ДНК-то.
    Само в 1986 да се върнем - Чернобил и от тогава слачаи на хронично лагане на народа от политиците мУ Десетки!
  • 12 Активист на БКП

    10 3 Отговор
    Защо милиардерът от кражби Тиквунь още не е в затвора???!!!
  • 13 20147

    21 3 Отговор
    То политическата класа друго правила ли е последните 30 г. освен да лъже и краде! Къде са парите от лихвоточките на 60 000 Българи - откраднхте ги най нагло през 2016 г., какво ядем като хляб, месо, млечни продукти и други стоки от бита - боклуци! Коя друга държава вкарва боклук на територията си за да го изгаря и после сме имали мръсен въздух и болни хора!!! Как един път не намерихте пари за обикновения Българин, вижте как е облечен и вижте вие как сте облечени, колко от елита умряха от ковид и колко от обкновените Българи и защо за вас има здравеопазване, а за нас каквото Господ Бог е решил! Как да повярваме на такива като вас които лъжете дори и в съня си!
  • 14 Стара чанта

    11 2 Отговор
    Пич, а я кажи КОГА държавата ни не е лъгала брутално и всячески народа ? Може би преди Девети , но за тогава не зная, защото не съм бил роден ! Та не е от гена, а от ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА, в която ни вкарват такива като теб и подобните на теб продажници ! Всичкото е САМО и единствено в името на Властта, Парите, Влиянията и Личното Облагодетелствуване ! Другото е плява за същия този народ !
  • 15 Запасняк

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ами ...":

    Пропусна "генерал" Наско!
  • 16 Варненец

    9 1 Отговор
    Аха, в ДНК-то, дали не е в историята? Кога не са ни лъгали? Ти също яко лъжеш, платен трол.
  • 17 бечев

    13 1 Отговор
    Владо,държавата БГ,винаги е била обществен враг номер 1 на хората в БЕГЕ!
  • 18 Васил

    5 0 Отговор
    А не е ли така практиката го доказва.
  • 19 ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ

    5 0 Отговор
    Залегнало е. Ако се съберат всички лъжи на банкянеца в книга, томовете ще са повече от балшая совецкая енциклупедия.Тази, как пионерчето Бойко е марширувал на 1.V.86 г. ми е любимата. А пък тази, че властта го възпрепятствала да си намери работа, за това бил в структурите на МВР (?!) направо кърти. То, враговете на народа ги правеха щатни в тези структори.
  • 20 Факт

    7 0 Отговор
    Държават винаги ни лъже! Логично е най-накрая и ДНК-то да го възприеме! Ето например сега лъжат, че като ни ваксинират поне 70% и всичко, ще приключи !? В САЩ вече говорят за 4-та игла, Джасинда новозенландска изджаса всички на 100% и какво от това, нищо не се промени! Сега болния й мозък обмисля сигурно 200% ?
  • 21 поправка

    5 0 Отговор
    Не държавата, овладелите държавата групировки сраснали се с политическите партии, които си вярват че те са държавата, но доста грешат. Има разлика. Толкова си повярваха, че си гласуваха ремонт на партийния дом и по терлици се прибраха в него, в дома на БКП.
  • 22 Държавата

    6 0 Отговор
    е еманация на управляващите "политици" и олигархичните кръгове зад тях,на които пък дърпа конците хазарската мафия.
    Сами сте свидетели как се погазват основни човешки права,явно,нагло и безнаказано се вършат престъпления - кражби,корупция,"ваксинация",сертификати,убийства....
    Държавата не ни лъже - тя ни убива,всеки ден.
  • 23 Механик

    5 0 Отговор
    А стига бе! искаш да кажеш, че държавата не иска да ни пе---е--бе ли ?
    Мой човек, ти си далеко от истината.
    Ние вече я знаем тая истина. Опитвали сме е на собствен гръб.
  • 24 Излъган

    7 0 Отговор
    Държавата си ни лъже над 30 години. Факт.Второпенсионно осигуряване , пътища , имоти , енергетика ,горива, политика и всеки друг аспект в нашето ежедневие.
  • 25 Коко

    7 2 Отговор
    Това е вярно. По време на турското робство българите са били потискани неимоверно много. Затова понятието "държава", залегнало в нашето колективно подсъзнание и свързано с турската империя, е символ на нещо чуждо, чиято единствена цел е да ни тормози, да ни кара да плащаме непосилни, тежки данъци и да вгорчава живота ни.
    И досега гледаме на държавата като на враг. Следите от робството за нас са много тежки. Българите, които казват, че турско робство е нямало, трябва да бъдат внесени в списък на позора, който да остане в народната памет и тези хора да бъдат мразени и отхвърлени както приживе, така и след смъртта им. И такъв списък има.
  • 26 Да но

    5 0 Отговор
    За съжаление напълно основателно. Пропити сме от лъжа и измама. Няма ден от повече от век да не са ни мамили.
  • 27 big

    0 0 Отговор
    А защо е залегнало? Защото винаги лъже народа, за всичко! Освен, че лъже и го краде!
  • 28 Ехааа

    0 0 Отговор
    Ами тя държавата е властимащи и простолюдие. От татово време нищо не се е промрнило. А по време на царчетата пак е било същото. Как народ мамен 124 години да вярва. Не е от ДНК-то! А от това, което се случва на този народ. Но всеки народ си заслужава това, за което се бори. А българският е забравил, че може да се бори!
  • 29 неее

    1 0 Отговор
    ДНК-то не е виновно на разни самодейци, че за нищо не стават. Хората правят каквото зависи от тях и гласуват, после сами се о@квате.
  • 30 Роман

    0 0 Отговор
    В големите демократи от ДеБе-то нищо демократично не се вижда ... С всяко следващо интервю на някой от тях все повече си личи колко големи егоцентрици и нарцисисти са ...
  • 31 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    0 0 Отговор
    радев имитира борба с мутрите
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол