ФАКТИ.БГ
  • антоний гълъбов-
  • скоро-
  • навлизаме-
  • ситуация-
  • всеки следващ ход-
  • грешен

Доц. Гълъбов: Много скоро ще се озовем в ситуация, в която всеки следващ ход е грешен

Кирил Петков е знаел, че попълва документ с невярно съдържание, казва политологът 

Публикувана: 28 Октомври, 2021 08:37
133 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 21084
Доц. Гълъбов: Много скоро ще се озовем в ситуация, в която всеки следващ ход е грешен - 1
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.1 от 106 гласа.

Отговорността за назначаването на Кирил Петков е ясна, друг въпрос е дали ще бъда понесена. Навлизаме много стръмно в една множествена криза, за която говоря от месеци и много скоро ще се озовем в ситуация, в която всеки следващ ход е грешен. Парламентарните избори са по-важни от президентските. Залогът на президентските е дали ще бъде даден втори мандат на Румен Радев, а залогът на парламентарните е не само как ще излезем от настоящите кризи, но и как ще се развиваме в бъдеще. Това обясни в интервю за БГНЕС политологът доц. Антоний Гълъбов.

Конституционният съд постанови, че указът, с който президентът Румен Радев е назначил за служебен министър на икономиката Кирил Петков, е издаден в разрез с основния закон. Политологът доц. Антоний Гълъбов заяви, че това решение променя съществени елементи от предизборната ситуация.

„На първо място защото определя част от указа на Румен Радев за противоконституционен. На второ място, защото открива път за самостоятелно наказателно преследване срещу Кирил Петков за документ с невярно съдържание. Разследването на прокуратурата изглежда, че изчакваше решението на Конституционния съд, за да финализира и депозира обвинителен акт срещу Петков. Ако темата за това дали Румен Радев е знаел за това или не все още не е достатъчно ясна, то Кирил Петков със сигурност е знаел, че попълва документ с невярно съдържание“, обясни доц. Гълъбов.

По думите му практически администрацията на държавния глава би следвало да има ангажимента да гарантира актовете на президента.

„Дори тогава, ако някой беше направил елементарното усилие да провери, щеше да установи, че Кирил Петков е гражданин с допълнително чуждо гражданство. Така че отговорността е ясна, съвсем друг въпрос е как ще бъде понесена“, обясни политологът

Според него отказът на Радев да поеме отговорност за тази ситуация, както и инспирираното от него становище на администрацията му за това, че делото не трябва да се гледа по същество, са показателни. Гълъбов подчерта, че подобни действия не са прецедент. Той припомни за назначението на член на СЕМ, който също не е отговарял на изискванията, от страна на президента Румен Радев. По думите му ако тогава този случай е бил потушен, то сега това не е възможно да се случи.

Опасявам се, че ще трябва да вървим към измислени формули от типа на „правителство на националното спасение” и т.н.. Такива формули досега не са дали никакъв резултат. В същото време предизборната кампания на политическите партии показва обратното – показва, че по-малки и по-периферни политически формации се опитват да оглавят настроения и да се противопоставят на наложените мерки, за да успеят да привлекат повече внимание.

Най-лошото е, че виждаме една много разрушителна комбинация между некадърност и безотговорност, подчерта Гълъбов.

Според политолога управлението на държавата в момента е в абсолютен провал.

Властимащите са абсолютно дезориентирани и не знаят какво правят. А това, че МЗ взриви ситуацията, беше очаквано, но тя можеше да се взриви и от други министерства, тъй като говоря за множествена криза, наистина, обясни Гълъбов.

Според него сериозен проблем е фактът, че след почти две години живот с коронавируса съществува проблем с липсата на разбиране. Две различни са групите риск – чисто санитарният риск от една страна, свързан със здравето и системата на здравеопазването, а от друга – риск от действията на самите правителства.

Управлението на този втори риск е изключително некомпетентно, смята Гълъбов.

За мое голямо съжаление, въвеждането на мярката със „Зелените сертификати“, няма да потисне бързо ръста на заболеваемост, няма да подпомогне възстановяването на равновесието в системата на здравеопазването. А в същото време принудата, свързана с тази мярка, генерира ново равнище на недоверие и противопоставяне в обществото. Най-лошото в такава криза е ниското доверие в институциите и откритото противопоставяне срещу управлението.

Дали множеството от кризи, за които говори, ще даде отражение върху предстоящите след по-малко от двайсет дни избори, доц. Гълъбов коментира така:

Искрено се надявам да имаме избори. Защото, ако продължим със същия темп на заболеваемост, ако влезем в локдаун, това означава отлагане на изборите. Това е най-лошият сценарий, защото имаме нужда от Народно събрание, защото най-вече българските граждани започнаха да разбират несъстоятелността на българските институции на Румен Радев и неговия екип. Така, че е време управлението на страната да бъде поето от легитимно правителство.

Ако успеем все пак да стигнем до избори, онова, което на второ място най-много ме притеснява е ниската избирателна активност – отчасти заради обществените нагласи, отчасти заради санитарния риск.

При ново дъно на избирателната активност ще имаме още по-малко енергия за формирането на каквото и да е смислено управление или мнозинство, подчерта политологът.

На трето място като притеснение относно изборите доц. Гълъбов поставя поведението на политическите партии.

Аз продължавам да не чувам онова, което е най-важно – не чувам да се заявява готовност за водене на разговори по този непосредствен дневен ред на българското общество, който не търпи никакво отлагане. Той би могъл да залегне в програма на правителство и ако се постигне съгласие по него, ще се постигне съгласие и за по-дългосрочни цели.

Продължавам да чувам абстрактно говорене на тема съдебна реформа, взаимни атаки между отделни политически фракции, дори в рамките на една и съща политическа формация, което още повече отдалечава гражданите от залога на тези политически избори, каза още доц. Гълъбов.

Запитан дали и към 14 ноември ще бъде актуално разделението "партии на протеста" - "партии на статуквото", след като се наблюдава конфликти вътре в самите тях, а и някои спорят за един и същ електорат, Гълъбов посочи:

Практически те (партиите на протеста – бел. ред.) бяха пакетирани като нещо общо, но много бързо се разопаковаха.

"Има такъв народ" много бързо показаха, че нямат нищо общо с тази тенденция. В момента виждаме много сериозна конкуренция между "Продължаваме промяната" и "Демократична България", едновременно с това е сигурно, че БСП по някакъв начин ще се опита да участва в съставянето на подобно мнозинство, но нямаме еднопосочни сигнали.

Политическото пространство променя геометрията си. Това формално разделение на "протест" и на "статукво" беше и продължава да бъде изключително изкуствено. Онова, което ще има значение към момента е капацитетът за управление.

Капацитетът за управление на свой ред предполага ясно разбиране за това кои са проблемите, които непосредствено трябва да бъдат пресрещнати, продължи доцентът и даде за пример скъпия ток.

След като имаме повишаване на цената на тока, а имаме собствено производство на електроенергия, просто трябва да произвеждаме повече. Аз не мога да разбера защо елементарни неща, които се учат в първи курс по икономика, остават толкова дълбоко неразбираеми за българското управление, коментира той.

Според него говоренето с недомлъвки води до рязко влошаване на живота на българските граждани, до все по-високи сметки, до все по-висока степен на издръжка на живота.


Гълъбов е категоричен, че едно смислено управление трябва да започне първо с най-уязвимите сектори. И даде ясен пример:

България е страна, в която по политически съображения бяха блокирани изключително важни реформи като Закона за социалните услуги. Ние в момента имаме около 20 общини, в които няма никаква социална услуга. Това означава, че ние нямаме никаква поддържаща социална среда, която да може да поеме ангажимента за самотноживеещите възрастни хора, за хората с увреждания, за хората, които много по-тежко преминават през тези месеци, отколкото всички останали. Ако законът за социалните услуги беше приет преди 2 години, до момента щяхме да имаме ясна карта, според която бюджетът щеше да осигури необходимата социална подкрепа.

Ако в момента аз трябваше да управлявам, бих се обърнал към целия граждански сектор и бих търсим доброволци навсякъде. Имаме нужда от хора – и в болниците, и в социалните заведения, и в домашния патронаж. Хората се чувстват изключително разтревожени и се чувстват изоставени за сметка на амбициите на един човек и некомпетентността на хората, на които той се е доверил, подчерта политологът.

Запитан какъв ще бъде изходът от предизборната кампания, доц. Гълъбов отговори, че важните избори са парламентарните избори.

Опитът да бъде потопена кампанията за парламентарните избори заради егото на един човек, който временно пребивава на един адрес е в противоречие на българския публичен интерес, каза той и продължи:

Залогът на втория тур на президентските избори е само в това дали българските граждани ще дадат втори мандат на лицето Румен Радев, нищо друго. Залогът на парламентарните избори е не само как ще излезем от тази криза, а и по какъв начин изобщо ще се развиваме следващите месеци, заключи доц. Антоний Гълъбов.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.1 от 106 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Последния Софиянец
1 Отговор
В желанието си да угоди на Бойко Борисов Конституционният съд начело с Братиньо ликвидира суверинитета на България.Създадоха опасен прецедент според който всеки келяв чиновник от чужбина може да определя бъдещето на България и гражданите и.

Коментиран от #42, #72, #90


Оценка:
-93 +149

2
Този коментар е премахнат от модератор.
3
Този коментар е премахнат от модератор.
Чорбара.
4 Отговор
Мръсен,нечистоплътен ГЕРБЕРАСТ
ГРОБАР.

Коментиран от #8, #10


Оценка:
-64 +154

5
Този коментар е премахнат от модератор.
кавал
6 Отговор
Тази грозна и гнусна муцуна от 1989 г. раздава мозък от ефира. За себе си няма но раздава на хората. Мръсен пропаднал палячо, не ни интересува какво са ти платили да излъжеш днес.

Коментиран от #129


Оценка:
-47 +143

Qwerty
7 Отговор
Тоя Гълъбов е подлога на мутрата Борисов и това не е от днес...

Оценка:
-54 +149

8
Този коментар е премахнат от модератор.
Българина
9 Отговор
отговорността за смъртта на Вальо Танов, Мишо бирата и жена му е ясна. Друг е въшросът дали ще бъде понесена. Отговорността за скъпия ток и газ е ясна на кой се дължи, друг е въпросът дали ще бъде понесена

Оценка:
-21 +92

6969
10 Отговор

До коментар #4 от "Чорбара.":


Антоний Герберов

Алена: Ако Радев спечели - криза до 2027-ма.

Шматка.

Оценка:
-32 +70

Последния Софиянец
11 Отговор
Видя се нагледно колко опасно е Конституционният съд да е зависим от един диктатор.За да угодят на Бойко Борисов ликвидираха суверинитета на България и ни поставят в зависимост на чужди държави.

Коментиран от #13, #115


Оценка:
-57 +84

Темидец
12 Отговор
Разбира се,че е знаел,но нали е мошенник и не е устоял на изкушението да стане министър за няколко месеца.Рискува момчето,не му се получи,но имаше своите 5 минути слава.

Оценка:
-77 +63

13
Този коментар е премахнат от модератор.
5577
14 Отговор
Хубава статия. Трябва такъв глас на гражданското общетво с правилната логика. Такова говорене трябва за да започнат да се изграждат институциите. Да започнат добрите новини и спокойствие на обществото. Стига с това мутренско говорене и себеотричане като българи.

Оценка:
-58 +50

rule
15 Отговор

До коментар #2 от "мечо":


Стига се бъзика с хората! Разбирам чувството ти за хумор, но другите не! Чак толкова неграмотни в България няма!

Коментиран от #45


Оценка:
-3 +50

ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ
16 Отговор
Пълно е с шахматисти..тук...Как пък не съм играл с вас по финали в България???Толупа говори за ходове...този говори за Цуг-цванг...Добре е поне,че не бъркате Ходовете с Входовете,които използвате да ударите някой кюфте от държавната трапеза....Само ще му спечелите привърженици на Петков!Той ги заслужава,защото е пич!

Коментиран от #52


Оценка:
-27 +55

Последния Софиянец
17 Отговор

До коментар #13 от "мечо":


В нормалните държави чиновниците са служители на народа ,а у нас са господари.Вече една година чакам за смяна на статута на едно заведение.Кой ще ми върне тази година.?В демократичните държави ако до месец не ти отговорят на молбата се счита за удовлетворена.Нарича се ,, Мълчаливо съгласие,,.

Оценка:
-21 +52

Неминистър
18 Отговор
Кирчо неминистъра сега да си търси добри и много на брой адвокати.

Оценка:
-48 +37

Българка
19 Отговор
Този Гълъбов си е черният гарван на сараите ГЕРБ- ДПС. Кирил Петков не с двойно, а само с канадско гражданство да беше, пак е много повече БЪЛГАРИН от слугата на мутрите Гълъбов, от Карадайъ, Борисов, Пеевски, Доган, Домусчиеви, цялата върхушка на ГЕРБ- ДПС.
Питам Гарвана защо със същия патос не коментира, че навсякъде ни сочат като държавата на мафията/ мутрите, които са безнаказани? Питам защо ГЕРБ,, ВМРО, ДПС , ИТН не са внесли в КС питане как най-големия съд в България СГС се ръководи от председател- руски гражданин без българско гражданство? И вече 3 години се мълчи по тоя въпрос. ВСС се опитва да замете случая. Гарвана какво мисли по тоя въпрос. И ако сега политици, лози обикалят медии, за да ни внушат , че решенията на Петков като министър са невалидни, то какво мислят за решеничта на СГС? Те дали са валидни, ако под "В името на народа" се е подписал чужденец? И в името на чий народ е решението на СГС?

Оценка:
-35 +92

Walkirie
20 Отговор
Тоз що гледа така?

Оценка:
-16 +32

Анонимен
21 Отговор
Не обиждайте на кравари и овчари. Кво лошо ли е. Някои станаха по принуда, други от обич към овцете. Навремето са изучили децата си на запад, продавайки част от стадото. И кво като си гражданин. Град глад. В случая е прав Доц Гълъбов. Вслушайте се в тях и не делете умните на партии.

Оценка:
-36 +31

Бамбука
22 Отговор
Само хвърлете поглед на предишните му публикации без да четете тази и всичко си идва на мястото. Не само професорите са продажни, но има и доценти. Какво нормално образование да търсим ?

Оценка:
-21 +59

Брабинец
23 Отговор
много мъка и нищета има в този образ

Оценка:
-13 +42

Кой е тоя...?!
24 Отговор
От снимката,дето току-що се е...изтървал...😔🙄😂😖🤐?!?!

Оценка:
-15 +28

!!!?
25 Отговор
Държавата на Радев и хунта - разруха, мракобесие, беззаконие, мор !!!?

Оценка:
-52 +24

Хахаха..
26 Отговор
Тончо лудия гълъб пак "гугука"..

Оценка:
-15 +41

Колебаех се!
27 Отговор
Дали да гласувам за Кирил Петков...?!НО!Доц.Гълъбов разсея окончателно съмненията ми!Ще гласувам категорично за Кирчо...!!!

Оценка:
-26 +54

Хаджи Генчо
28 Отговор
И най-накрая каквото кажат от Козяк!

Оценка:
-15 +12

ттт
29 Отговор
Не ми дреме за гражданството на когото и да е било. Дреме ми за съдържанието на едно шкафче и факта, че най-важните съдии и прокурори на България казаха "това е постановка", без никакво разследване. Ако пък е постановка, то е много страшен удар по България. Защо не направиха разследване, кой го е организираал и кой го е извършил.

Коментиран от #41


Оценка:
-19 +53

право
30 Отговор
Изглежда, че основен закoн на мафията и групировките е конституцията. Не може, когато престъпната общност в лицето на групировките и корупцията се развиват с времето и намират нови похвати да оцеляват и да остават безнаказани, то ПРАВОТО и КОНСТИТУЦИЯТА да стоят в безпаметен застой и да допускат това! Правото е нещо, което също търпи развитие и промени с цел да противодейства именно на престъпността и корупцията и да отговори на текущото състояние в което се намираме.

Оценка:
-6 +30

Гуфи
31 Отговор

До коментар #3 от "мечо":


Мечо, научи българсия език и правопис или си стой в гората.

Коментиран от #32


Оценка:
-4 +20

А бе Фуги!
32 Отговор

До коментар #31 от "Гуфи":


Не виждаш ли,че мечо се бъзика и се прави на неграмотна...,,фуга",каквато явно си ти...?!

Оценка:
-9 +10

Иван
33 Отговор
Продължавайте да героизирате и вдигате рейтинга на Кирил Петков. Само не зная умишлено ли го Прави това и КС. Вижте анкетата на сайта от днес. Петков е близо 30%, а Герб с 13 %.

Коментиран от #55, #78


Оценка:
-15 +27

В.В.П.
34 Отговор
И Борисов ,да си поеме вината за шкафа с парите ,недекларирани,записите ,със нелепиците ,които дрънка ,..Аферата ,с Горанов,,Божков..Рекет и корупция,,100 млд,прибрани в офшорни зони.Свиделят,чака в Дубай..!!.Едно по едно ,Гълъб!!Искаш да идеш на най лесното ,Така не става ,Другарю!!.Почваме ,наредБирисив,Горанов ,Доган ,Пеевски, Гешев... Петков..

Коментиран от #43


Оценка:
-14 +32

!!!?
35 Отговор
Връщаме шефа и ни спасява-: Бойко Борисов бивш премиер Над 70% щяха да са ваксинираните срещу коронавируса, ако ГЕРБ управляваше. С добро, със зло, щяхме да сме спасили народа, младежта да е на училище и всички да си живеят живота. Това го направи „белият свят“. Хората тръгнаха по нощни барове, а нас ни върнаха не с една, а с 10 години назад. Тези партии с това дойдоха на власт - антиваксърство. Оправете си грешката. Ние от ГЕРБ сме готови да не говорим за мерките в името на човешкия живот.

Оценка:
-34 +17

ВаБанк
36 Отговор
Канадеца игра вабанк. Или да вземе голяма президентска пенсия или да си остане с канадската от 1000 евро. Май загуби и двете.

Оценка:
-22 +32

Гуфи
37 Отговор

До коментар #13 от "мечо":


Мечо, ама много си неграмотен.! Моля те научи го езика на кйто пишеш!

Оценка:
-4 +11

Лятото
38 Отговор
Всички доктори, социолози и мисирки мълчаха като п....в нови гащи. Ковида беше на Луната.

Оценка:
-2 +23

партии
39 Отговор
Всички ходове на задкулисието са грешни. Ходове, като със всеки се изсветляват все повече обвързаностите ѝм и зависимостите ѝм измежду тях групировките и политическите партии, които във времето са се сраснали в едно.

Оценка:
-3 +25

Боеко
40 Отговор
Само Господ може да ни спаси и аз, затова обикалям манастирите!

Оценка:
-6 +21

ЧОБАН
41 Отговор

До коментар #29 от "ттт":


ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ НО ТИ СИ ПРАВ БАЙ ГАНЬОВСКО УСЛУШВАНЕ И ЖИВСКОВСКО СНИШАВАНЕ И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ /ВОБЩЕ БАЛКАНСКИ ДРЕБНИ ТАРИКАТЛЪЦИ НА ДРЕБНИ ШМЕКЕРИ Е ТЕ ТОВА Е ПРОБЛЕМА И В ПАРЛАМЕНТА ТОВА Е ПРОБЛЕМА И В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО

Оценка:
-19 +13

А бе , .лупак
42 Отговор

До коментар #1 от "Последния Софиянец":


Суверенитета на България , ще е на ниво , когато дойде някой канадец , да лъже хората в очите , защото е лаком за власт ли.!? Това ли ти е разбирането за суверинитет.!? Не си Софиянец , а селяндур някакъв.

Коментиран от #44, #51


Оценка:
-20 +29

СОДОМИТ
43 Отговор

До коментар #34 от "В.В.П.":


АМИ ТРЯБВА ДА СЕ ДОКАЖЕ БЕ КАУН ИЛИ БАБИКЯН И МАНОЛОВА СА ДОСТАТЪЧНИ РАШКОВ ДЕ Е /ВСЕКИ ПРОКУРОР МОЖЕ ДА ПОВДИГНЕ ОБВИНЕНИЕ АКО ИМА ДОКАЗАТЕЛСТВА ИЛИ ВСИЧКИ ПРОКУРОРИ СА ГЕРБЕРАСТИ КАКТО И ВСИЧКИ СЪДИИ

Коментиран от #118


Оценка:
-5 +17

БАШ ПОЧТЕН
44 Отговор

До коментар #42 от "А бе , .лупак":


СОФИИСКИ СЕЛЯНДУР ЕКСТРА КАЧЕСТВО ТАРИКАТ И ЛЕШПЕР

Оценка:
-4 +14

Даскал Пандо
45 Отговор

До коментар #15 от "rule":


Мислиш ли?????????!!!¡

Оценка:
-1 +2

с две думи
46 Отговор
иде катарзис!!

Коментиран от #48


Оценка:
-1 +5

Църквата
47 Отговор
Къде е църквата? Защо не бият камбаните?

Оценка:
-0 +4

Иде
48 Отговор

До коментар #46 от "с две думи":


Иде Апокалипсис! Армагедон! Опаковайте имането и при Свети Петър. Той приема срещу зелен сертификат.

Оценка:
-6 +1

ГРАД КОЗЛОДУЙ
49 Отговор
БОЙКО ГЕШЕВ мутро мафията си имат
ДЪРЖАВА
МУТРОЛАНДИЯ

Оценка:
-10 +24

МЕЦАНА
50 Отговор

До коментар #2 от "мечо":


МЕЧО къде ти е ЛАПТОПА

Оценка:
-2 +7

обясни
51 Отговор

До коментар #42 от "А бе , .лупак":


Тези с едното гражданство, които смеят да се наричат българи защо ограбват и преследват останала част от българите? Защо залитат от една иделогия към друга с лекота, всичките антибългарски (славяно-съвецка, евро-либерастска) само и само, да съсредоточават в себе си власт и богатства. Защо прокарват лобистки законопроекти, чрез които влошават условията за живот в държавата, за да прогонват хората? Защо си служат с корупция и я разпространяват?

Коментиран от #68


Оценка:
-6 +25

Куранага Сан
52 Отговор

До коментар #16 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":


Абе пич е.. и ти сигурно се имаш за пич? Ама като си събуете чорапите и стоят прави до стената. Аман от шахматисти с ЕЛО-1101.

Оценка:
-6 +7

МИЧ
53 Отговор
Този плъх пак ли изпълзя от дупката си ?

Оценка:
-8 +16

Някои
54 Отговор
Как си станал доцент бе боклук герберски,или така поощряват лизачите на тиквата.Ще те видя след 14ноември в коя дупка ще се скриеш.

Оценка:
-11 +23

Спокойно
55 Отговор

До коментар #33 от "Иван":


Иване,тези проучвания нищо не означават.Трябва да се говори за проблемите,а не да се замитат под килима.В случая е проблем,че един човек с претенции за почтеност и, с претенции да стане министър председател, излъга най-безочливо.И по-лошото е,че се държи ВИСОКОМЕРНО и нагло.Най-лошото е,че има хора,които го възхваляват и оправдават.Аз съм спокойна,обаче,защото по тези сайтове ,хората,които пишат не са всичките,които ще гласуват.Повечето хора си имат работа и не чакат някакъв месия,да дойде от някъде и да им оправи живота.И то с лъжи и сладки приказки.

Оценка:
-11 +16

Антидемократ
56 Отговор
Доцента, винаги съм се питал дали не страда от хроничен запек......Така ми изглежда. Само питам.....

Оценка:
-10 +16

Оби
57 Отговор
Този с кривата муцуна винаги е бил подлога на Тикваря ....и никога не е познавал .....но и никой не му е търсил сметка за грешните внушения.

Оценка:
-9 +16

Пипи Чорапчето
58 Отговор

До коментар #2 от "мечо":


Мечо, кака, предпочитам образовани хора да ми решават съдбините, вместо неграмотници да ме занимават с мнението си!
Срамно е да си чак толкова неграмотен!

Коментиран от #111


Оценка:
-4 +12

big
59 Отговор
От началото на "пандемията" не е имало нито един правилен ход! Всичко досега беше "панаир на простотията"!

Оценка:
-6 +9

Хора , бдете !
60 Отговор
Народе , сляп ли си ?!Кирил Петков е поредният мошеник който е налазил разградения двор България с намерението да се накраде и да бяга !

Коментиран от #63


Оценка:
-19 +18

Име
61 Отговор
Радев няма да спечели 2 път само, ако се издъни с макетата или направи... и аз не знам каква, но трябва да е грандиозна глупост

Коментиран от #64


Оценка:
-8 +6

P1amen
62 Отговор
Нов президент нов късмет.Там е проблема сега.
Диктатора го е назначил срещу солидна сума,а той използва времето си за реклама и да мята кьорфишеци.Излизаше от едното студио и влизаше в другото,кога работеше по същество се чудя.
Долу диктатурата,искам да дишам свободно.Военните или на пенсия или в казармата.

Коментиран от #73


Оценка:
-17 +14

чекмедже
63 Отговор

До коментар #60 от "Хора , бдете !":


След като всички крякат с опорките си масово, явно се случва нещо по-голямо, което не ни казват. Но се усеща промяната. Който губи власт и контрол, той кряка най-много, при тях боли най-много. Това ми е достатъчно, някой да удари задкулисието на прехода. Не ме интересува с колко гражданства е. Ще взема да поискам даже да е премиер. Само не знам, дали това не е сценарии, целящ именно това. Но задкулисието само да се прецаква? Как мислите?

Оценка:
-6 +13

ако
64 Отговор

До коментар #61 от "Име":


Сложи Пеевски на някакъв пост, тогава ще му се види тясно. Както ГЕРБ легитимираха него и ДПС през Велико Търново.

Оценка:
-4 +9

А Гълъбов!!! Има вид на Отнесен, или
65 Отговор
така си гледа! Беше дошъл заедно с "класната"Михайлова в един Салон по СДС време,!! Като говореше Михайлова, хората, до някъде е слушаха, бяха излъгал, че ще дойде Ив Костов, и хората чакаха!! Костов Несе появи, този Гълабов взе думата и залата се изпразни, хората разбраха, чее Въздухар. ЗАУЧЕНИ ФРАЗИ, СЪБРАНИ В ИЗРЕЧЕНИЯ!!! ! ВЪЗДУХАР!!

Оценка:
-7 +14

7373
66 Отговор
Брех! Разпънат километричен чаршаф против Радев и Петков!!! Надпревара по хвърляне на отрова денонощно срещу тях. Агресията прогерберска ескалира от ден на ден. Днес сайтът е нечетяем от очернящи статии и хейт под тях. Ако искате, ме изтрийте.

Оценка:
-6 +19

ЯКУДЗА
67 Отговор
ДЕЛТА ГАРД е с отнет лиценз време е лицата БОРИСОВ ГЕШЕВ мутрите СТАНИСЛАВ НЕДКОВ стъки и другите нискочели безмозъчни мутри гардероби съд присъди ЦСЗ

Коментиран от #76


Оценка:
-4 +17

Ако
68 Отговор

До коментар #51 от "обясни":


Си мислиш , че трябва да гласуваш за някой , който е дошъл да те лъже нагло , докато те гледа в очите , и да те прави на глупак , в името на личното си обогатяване , значи , и да ти обясня , няма да разбереш... Заради такъв тип мислене , ни управляват 30 години такива мошеници. Изумителното е , че някои са на толкова ниско ниво , та съзнателно искат да ги избират...

Коментиран от #74


Оценка:
-8 +12

Пинк флойд
69 Отговор
Коментирай назначаването на Симеон Дянков за министър, какъв беше като се закле в Българската конституция. Когато ядоха кифтета мълчаха а сега ревът.

Оценка:
-6 +18

ЯКУДЗА
70 Отговор
БОРИСОВ чакай ОБАЖДАНЕ от СРЕТЕН ЙОСИЧ

Оценка:
-6 +13

71
Този коментар е премахнат от модератор.
Буха ха
72 Отговор

До коментар #1 от "Последния Софиянец":


Получаваш ли допълнително заплащане ако първи се изходиш по всяка тема свързана с Кирчо Лъжльото, Кокорчо Измамника и Културиста Дедесар? Отвори речник, прочети значението на думи които явно си дочул от Кирчо (суверенитет, прецедент) и ще разбереш каква неумност си написал.

Оценка:
-6 +13

ЯКУДЗА
73 Отговор

До коментар #62 от "P1amen":


ППРОФЕСОРА МОМАТА няма ШАНС

Коментиран от #80, #132


Оценка:
-9 +11

добре
74 Отговор

До коментар #68 от "Ако":


Ти не отговори на въпросите, но пък аз имам още. Защо тези българи с едното гражданство изнасят десетки милиони зад граница? Защо си купуват имоти на бреговете на моретата в различни държави? Защо извършват несправедливо разпределение на парите? Защо поддържат ниско заплащане на труда, не допускат конкуренция, и после вдигат многоетажни сгради и хотели? С едно гражданство са, но с много на брой чекмеджета? За кого да гласувам за човек с двойно гражданство, дори и наистина да го има? Или за човек с единично гражданство и с много на брой чекмеджета, които е участник в корупцията и разпространението ѝ?

Оценка:
-4 +16

Фактъ
75 Отговор
Окончателно ме накарахте да гласувам за ПП .

Оценка:
-8 +12

76
Този коментар е премахнат от модератор.
Мая
77 Отговор
Противен угодник!

Оценка:
-5 +10

ЯКУДЗА
78 Отговор

До коментар #33 от "Иван":


герберастино ДЕЛТА ГАРД е с ОТНЕТ ЛИЦЕНЗ мутрите си отивате

Оценка:
-3 +10

ЯКУДЗА
79 Отговор
господин РАШКОВ озаптете дилърите на гласове в циганските махали на БЪЛГАРИЯ

Коментиран от #83


Оценка:
-5 +13

P1amen
80 Отговор

До коментар #73 от "ЯКУДЗА":


ТОЙ Е СЛЕДВАЩИЯ ПРЕЗИДЕНТ.
ВСИЧКИ ХРИСТИЯНСКИ ЦЪРКВИ В БГ. СА ПОЛУЧИЛИ ЗАПОВЕД СВИШЕ,НО ПРЕД ВИД ТАЙНСТВАТА СИ КРОТУВАТ.рЕЗУЛТАТА ЩИ вИ ИЗНЕНАДА.

Оценка:
-6 +4

Ха ха ха
81 Отговор
Така е , Гълабов е прав както винаги .Вече на всички е ясно , че най големия престъпник в държавата погазващ конституцията от най висок пост е Румен Радев , като за това същия Радев трябва да бъде съден и хвърлен до живот в строг тъмничен затвор , без право на замяна и свиждане . Вeчe e яcнo, и чe тoзи cъщия Рaдeв щe прoдaдe нa бeзцeницa бългaрcкaтa иcтoрия нa ceвeрнoмaкeтaтa и щe извърши oтнoвo прecтъплeниe , aкo нe гo cвaлим ceгa и нa мoмeнтa . Oпoмни ce нaрoдe .

Коментиран от #95


Оценка:
-12 +15

ГEРБ
82 Отговор

До коментар #76 от "Последния Софиянец":


A брaточка, Якудзата Козлодуйския ли е ? Сигурен ли си че е същия който заплашва биячи и изкормвача Стъки то? На негово подчинение са около 200 жестоки и безмилостни мутряги. 100 Търновски и още 100 от София и Варненци!

Коментиран от #88


Оценка:
-2 +3

Оня с коня
83 Отговор

До коментар #79 от "ЯКУДЗА":


То Козлодуйския ли си както пише тук колегата от Герб?

Оценка:
-2 +2

ЯКУДЗА
84 Отговор

До коментар #76 от "Последния Софиянец":


от ГРАД ВАРНА съм а ти си герберасткия много ников трол не си ПОСЛЕДНИЯ СОФИЯНЕЦ

Коментиран от #86


Оценка:
-4 +9

85
Този коментар е премахнат от модератор.
Последния Софиянец
86 Отговор

До коментар #84 от "ЯКУДЗА":


Аз съм да. Следя кой пише нещо за Стъки да му предам. Сега ми пиша нс Вайбър че онзи от КОЗЛОДУЙ го заплашва и заканва. Вкарал съм ти айпито и с който и ник да си те намирам. Мутрите на Станислав намериха всички адреси на Копейкката и дори влязоха в училището дето учат ...А Варна е 350 хиляди а Козлодуй 10 хиляди че теб ли няма да открият кой си. Сега му пиша че онзи инвалида от Козлодуй го искал в затвора...Кошмар

Оценка:
-9 +3

Така е
87 Отговор
Радев е соросоиден престъпник, и ще продаде българските интереси на този който му плати най добре .

Оценка:
-17 +13

ЯКУДЗА
88 Отговор

До коментар #82 от "ГEРБ":


от ТИМ ГРАД ВАРНА съм АРЕ НЕМА НУЖДА

Коментиран от #94


Оценка:
-2 +5

оня
89 Отговор
Калинка ли си, гълъб ли? Я по добре вдигай гълъбите:))

Оценка:
-4 +9

СТОЙКО
90 Отговор

До коментар #1 от "Последния Софиянец":


виж как надолу крадът никът ти

Оценка:
-0 +2

Усман
91 Отговор

До коментар #3 от "мечо":


Мечо мен мА сАмнИЯва ,чи и ти си канадцки селянин

Оценка:
-1 +5

Слушай
92 Отговор

До коментар #8 от "мечо":


Мечо който не та разбира да утива да учи граматиката

Оценка:
-0 +2

ГРАД КОЗЛОДУЙ
93 Отговор
РУМЕН РАДЕВ ПРЕЗИДЕНТ
ИЛИЯНА ЙОТОВА
ВИЦЕ ПРЕЗИДЕНТ

Оценка:
-15 +17

Герб На върха Винаги
94 Отговор

До коментар #88 от "ЯКУДЗА":


Казах му. Какъв ТИМ? Tимаджиите са верни на Бойко. Станислав побесня и подивя. Виж статуса му във фейса! САМО виж

Оценка:
-5 +6

нали
95 Отговор

До коментар #81 от "Ха ха ха":


Че има ли най-малък, по-малък, малък, голям, по-голям, най-голям престъпник. Не са ли равни пред закона? Престъпник и толкова. На 14-ти, ще си го получите.

Оценка:
-6 +4

вярно
96 Отговор
Този доцент е гаден,как гледа само!

Оценка:
-11 +12

Нито
97 Отговор
ще излезем от настоящите кризи, нито ще започнем да се развиваме след изборите, единствената въпросителна е кой ще успее да излъже гласоподавателите да го сложат на народната софра, за обикновените хора на които обаче всичко се крепи, включително и този фарс с изборите...

Оценка:
-0 +12

комон сенс
98 Отговор
Доцент Герберов бърка края на любимата му Шайка с края на страната, както и проблемите на ББ с проблемите на обществото.

Вие конркетно - шайкаджиите отдавна сте в цунгцванг.
Но ние - българите, ссме в ситуация да избираме от не малко на брой добри варианти.

Оценка:
-7 +12

ТАКА Е ПРАВ СИ
99 Отговор

До коментар #2 от "мечо":


А АСЕНЧУ ЕДИН ПЪТ В МЕСЕЦА ДО МУ ХОДИ НА СВИЖДАНЕ В Ц.Г.З🙄 РАДЕВСКЙ ДА СЕ ОТЕГЛИ В ОТШЕЛНИЧЕСТВО В ПЕЩЕРА НА КАМЕН БРЯГ И ДА ЧЕТЕ „КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ”✊

Оценка:
-8 +13

bul
100 Отговор
ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП НАДМИНА ТИКВАТА ! РАЗМАХА ПРЪСТ НА КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД ! ЩО ЗА НАГЛОСТ?!...

Оценка:
-13 +13

101
Този коментар е премахнат от модератор.
P1amen
102 Отговор
Като слушам професора Огнян от СУ по аналогия излиза ,че е достаттъчно да подадеш молба за развод и вече си разведен,преди още да има дело и съда да се е произнесъл.

Оценка:
-9 +7

Ал Тъпоне
103 Отговор
Това няма да е нещо ново, защото досега всички ходове бяха грешни!

Оценка:
-1 +5

????
104 Отговор
Добре де, "Доценте", хайде сега кажете КАКВО РАЗКРИ този МИНИСТЪР-"ЧУЖДЕНЕЦ" за "управлението" на ОПГ "герб" с неговия ЕКИП!!!

Оценка:
-3 +13

ИВАН
105 Отговор
Гълъбче умно ненагледно, ммммм, на мама сладкото то

Оценка:
-4 +4

Боби
106 Отговор
Мутри вън ,паши вълци буди,Радев президент

Оценка:
-7 +10

Вкус
107 Отговор
Това е любимата ситуация на този паритолог. Той все е в нея.

Оценка:
-1 +7

Милев
108 Отговор
Изобщо не му четох простотиите на този човек. Всъщност не знам дали е човек. По скоро Гербопотек. Абонат на шкафчетата. Радев президент на първи тур. А Продължаваме промяната първи в парламента.

Коментиран от #112


Оценка:
-8 +14

Наблюдател
109 Отговор
За сведение на Гълабов отдавна сме се озовали в такава ситуация!
Същия очевидно забравя че имахме председател на НС - Цецка Цачева с фалшива диплома /!/ за визсше образование замазано от Б.Борисов което е несравнимо по-голямо издънване от прикриване на двойно гражданство!

Оценка:
-3 +7

Мунчо
110 Отговор
А горното "гълабче" що не спомене нещо за Юлиан Попов и патрона му Плевленлиев?! Същия казус!!!

Оценка:
-4 +6

уточнение
111 Отговор

До коментар #58 от "Пипи Чорапчето":


Не е само той! Неграмотниците излизат, като от конвейер!
Абитуриент споделя във фейсбук:
“Зел сам испита по балгарски оспешну!”

Оценка:
-0 +9

някой
112 Отговор

До коментар #108 от "Милев":


Трябва да можеш да управляваш и да поемаш отговорности!
Не само да вземеш властта!
На Чалгаря му я поднесоха на тепсия, но явно усети дебелия и даде назад!
1997г СДС-то мислеха, че летоброенето започва тогава!
Митинги, лозунги, възторг... ехей, времето е наше!
После Костов и компания доразкостиха България и това беше!
Андрей Пантев : "Имаше един битов анекдот: „Защо на македонците главите им отзад са толкова остри? Защото като се родят и пораснат малко, баща им ги плесва по врата отзад и вика - хайде отивай да ставаш министър в България“!
И още: "Едно време в царска България Васил Радославов е казал - господа, партията оголя и обося, свършиха парите, трябва да вземем властта."

Оценка:
-2 +5

Фламинго
113 Отговор
Всички тези да се хващат под ръчичка и да се махат от политическото пространство. С безумните си действия, бездействия и постановски вече стават повече от смешни ...

Оценка:
-0 +1

Епидем
114 Отговор
Ех Галфоний, Галфоний..Твоя социален пол е очевиден

Оценка:
-1 +4

ширин
115 Отговор

До коментар #11 от "Последния Софиянец":


Спрете с мантрата че Борисов ви е виновен за всичко. Борисов ли е виновен, че Кирил Петков е попълнил декларация с не вярно съдържание или е виновен, че ПЪРВИЯТ ЧОВЕК В ДЪРЖАВАТА, ПРЕЗИДЕНТЪТ НА РЕПУБЛИКАТА И ВЪРХОВЕН ГЛАВНО КОМАНДВАЩ НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ПРЕГАЗИ ОСНОВНИЯТ ЗАКОН НА СТРАНАТА КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. В Конституцията ясно е разписано, че човек с двойно гражданство не може да заема държавен пост. Това ако беше направено от Борисов или член на ГЕРБ досега да го бяхте линчували 100 пъти ама нали става въпрос Кирето и Радев вместо на тях да им търсите сметка пак с Борисов се ядете ама свърши изядохте звучен шамар от Конституционият съд мантрата Борисов вчера тотално умря вече не върви измислете нещо друго.

Оценка:
-7 +6

Чумата герб
116 Отговор

До коментар #2 от "мечо":


Първо за назидание в затвора заминава любимата ви крадлива тиква на целия малоуменЧалгарскиГербераски матрял

Коментиран от #131


Оценка:
-3 +6

Гео
117 Отговор
Нещо ми прилича на Гъл-гъл-гълъбов...

Оценка:
-1 +2

В.В.П.
118 Отговор

До коментар #43 от "СОДОМИТ":


Прост содомит ,няма какво да се доказва,защото още не е на преписка ,от там в прокуратурата,и от там в съда..Той ,съди!!.Много е дебела,и всички си траят..!!.

Оценка:
-0 +1

tomito
119 Отговор
Абе тоя що гледа така?

Коментиран от #125


Оценка:
-0 +4

Николов
120 Отговор
Няма енергийна криза ! Българските учени от десетилетия предлагат евтини незамърсяващи околната среда технологии ! Световноизвестният български откривател Илия Вълков познат на света като Yull Brown ! Създал технологията на Брауновия газ. През 1984 г. продава Браунов генератор на Китай, където го използват за неутрализиране на радиоактивни отпадъци. Той изминава 1600 км с кола, оборудвана с две Браунови батерии, превърнали 4 литра вода в гориво. Българският инж. Чавдар Каменаров с „Технологията за добив на Браунов газ и полиметали от морска вода“. Българският проф. Димитър Митев от ВХТИ “Асен Златаров“ Бургас. Той използва симбиоза между хладилна уредба или климатична инсталация и цикъла “БК“ на Ренкин за получаване на чиста свободна енергия.

Оценка:
-2 +4

хихи
121 Отговор
И без КС е ясно Кирчо е подписал декларация с невярно съдържание.
А оправданието му, че бил толкова н.дървен да ни оправи, че не мислел ...

Оценка:
-3 +5

Калбо
122 Отговор
Сега всичко зависи от нас за кого ще гласуваме но според мен Кирчо и кокорчо не трябва да се гласува за тях много им стана помислете си добре

Коментиран от #126


Оценка:
-2 +3

123
Този коментар е премахнат от модератор.
ввв
124 Отговор
от 30г сме така, нищо ново не казваш.

Оценка:
-0 +2

Щото усеща края наГЕРБ!
125 Отговор

До коментар #119 от "tomito":


А тя му е Майката-Хранилница...

Оценка:
-1 +1

Кълбо
126 Отговор

До коментар #122 от "Калбо":


Аз пък за тях ще гласувам...!!!

Коментиран от #130


Оценка:
-1 +1

1111111
127 Отговор
Ама да знаете само какво папкане има на държавната софра от доценти и професори в университетите... Разпределят държавни проекти, които студентите им изработват, а те лапат парите наготово и си пишат имената отпред. Издават собствени учебници и задължават студентите да учат по тях. В университетите никой, ама абсолютно никой не проверява работата им като преподаватели, само за учителите има инспектори.

Оценка:
-1 +1

128
Този коментар е премахнат от модератор.
хеий
129 Отговор

До коментар #6 от "кавал":


А ти погледна ли се в огледалото че коментираш другите, ако сьдим от злобата с която пишеш, внимавай да не се самоизядеш. защото има опасност да се отровиш.

Оценка:
-0 +1

Истина
130 Отговор

До коментар #126 от "Кълбо":


И ДОГОДИНА ЩЕ ПИТАШ КЬДЕ СЕРЬТ ГЛАДНИТЕ.

Оценка:
-0 +1

АМИ ЧЕ
131 Отговор

До коментар #116 от "Чумата герб":


ТО СЕГА Е ВАШ РЕД, ЗАЩОТО БОЙКО ГО ДЬВЧИТЕ МНОГО ВРЕМЕ И НИЩО НЕ ДОКАЗАХТЕ.

Оценка:
-0 +1

Истина
132 Отговор

До коментар #73 от "ЯКУДЗА":


ВСЕКИ КОЙТО ИМА НЕЩО В ГЛАВАТА СИ ИМА ШАНС, ДА МУ МИСЛЯТ ТАКИВА КАТО ТЕБ БЕЗ ГЬНКИ.

Оценка:
-0 +1

Дядо Добри
133 Отговор
Господа конституционните съдии е.аха мамата на БГ. Ако човек, с двойно гражданство няма право да е министър, или каквато и да е висша управленска фигура в България, то тогава аз да ги питам: " Има ли право човек, с българско гражданство, но неприбиваващ поне 3 (три) месеца в годината в България, в последните пет години, да участва в избори за президент и парламент!"
Опа! Кво става конституционни старчета? Да не ви смачкат тиквите прости от емигрантското множество?

Оценка:
-0 +2

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Бойко Борисов
Премиерът по време на срещата на бизнеса с правителството в хотел "Балкан":
Те няма да почукат на моята врата, пък и няма кой да им отвори. Те трябва да знаят, че който нож вади, от нож умира."

Още бисери
ТОП 5