Last news in Fakti

3 Ноември, 2021 10:08 1 539 35

Д-р Константинов: Онкоболните категорично да се ваксинират

  • д-р стефан константинов-
  • онкоболни-
  • ваксини

По думите му, въпреки лошата си конструкция и натрупаните проблеми, здравната система у нас се справя сравнително добре

Д-р Константинов: Онкоболните категорично да се ваксинират - 1
Кадър БНТ

Пациентите с онкологични заболявания категорично подлежат на ваксинация като по този въпрос вече съществуват достатъчно научни доказателства от целия свят. Това заяви в "Денят започва" по БНТ изпълнителният директор на Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология д-р Стефан Константинов.

По думите му, въпреки лошата си конструкция и натрупаните проблеми, здравната система у нас се справя сравнително добре с пандемията.

Големият провал, според д-р Константинов, е на ниво общество и държава, защото периодично се съревноваваме по смъртност в света с развиващи се държави, а най-големият ни приоритет - децата, не са на училище.

Според Стефан Константинов сме имали възможност да се подготвим по-добре за борбата с вируса, но не сме го направили. Като причини за това той отчита факта, че се намираме в година на избори и всички политици са много внимателни в действията си. В медийното пространство пък е допуснато говорене срещу науката и ваксините, което според Константинов, е необосновано.

"За момента това, което хората могат да направят сами за себе си в това властово, да го кажем, безвремие или подготовка за бъдещи неща - е да отидат и да се ваксинират. И да си носят и маските, защото със слагането на ваксината веднага не се изгражда имунитет, а трябва и време", призова Стефан Константинов.

93% от лекарите в Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология в София са ваксинирани още преди въвеждането на зеления сертификат. За целия болничен персонал делът на имунизираните е 76%.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защо

    72 6 Отговор
    По бързо да им свършат мъките ли?
    Ти си абсолютен престъпник.

    Коментиран от #6, #10

  • 2 Имунитета пада когато

    41 0 Отговор
    Според китайската медицина в човешкото тяло има меридиани и канали. Когато хората седят или стоят дълго време, движат се малко и не се разтягат, в тях се образува застой. Това причинява умора, слабост, апатия и мързел. В допълнение, застоят в меридианите и каналите причинява сериозни заболявания.
  • 3 Ганю

    22 5 Отговор
    ганьовец да се наричам първа радост е за мене
  • 4 flipp

    49 6 Отговор
    Убийци! Историята ще ви осъди.
  • 5 😷😷😷

    51 3 Отговор
    Прозвуча ми, като "пийте белина" !? Няма да коментирам, че ще ме изтрият и баннат!
  • 6 Бай Шили

    34 3 Отговор

    До коментар #1 от "Защо":

    Не бе. В Орландовци вече приемат само с зелен сертификат
  • 7 математик

    36 1 Отговор
    Всички зомбита сте еднакви.
  • 8 ХАХАХАХА

    41 3 Отговор
    Я да вземеш да я изхвърлиш тая диплома и да се хванеш с нещо по-просто от медицината! Не е за теб този занаят.
  • 9 SH BG

    37 1 Отговор
    Ей това се казва грижа за ближния - инжектирането с намсикво на умиращите, ще им помогне по-бързо да се отърват от болката и мъките...!!!

    Дааа...!!!
  • 10 Бай Шили

    39 1 Отговор

    До коментар #1 от "Защо":

    Абе къде е Кунчев с трите дози и зелен сертификат?

    Коментиран от #16

  • 11 Ventura

    32 0 Отговор
    Хайде, сега и стоматолога стана инфекционист, на всичко отгоре и онколог!!
    Давайте следващата опорка, че на тоя не вярвам.
  • 12 Ихи ихи

    30 0 Отговор
    Отначало се говореше да не се ваксинарат категории които боледуват а сега могат всички Много пъти съм каьвал че луд нее този който е яде зелника а този който му го дава затова трябва да им спрем хранилката на тия мошеници с белите якички
  • 13 Пич

    28 0 Отговор
    Дебелака си мисли , че след като шкембето му е като на Буда , и акъла му е същият . Ако всеки шкембелия беше и мъдрец , щеше да е много хубаво , но в неговият случай , мазнината е запълнила и мозъчните гънки , и резултатът е точно такъв , какъвто виждаме... Те и сега не лекуват онкоболните , а сега да решили направо да ги екзекутират... ( Не евтаназират , защото това е доброволен акт ) ... И тоя , като всички палачи , работи за пари...
  • 14 ЕВРО НЮЗ

    24 0 Отговор
    Призивът трябва да е... . ВСИЧКИ КОИТО ПРЕЧАТ НА ГЛОБАЛНИЯ КАПИТАЛИЗЪМ И НОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ ДА СЕ ВАКСАТ.
  • 15 В грешка

    29 0 Отговор
    сте колега,не вярвам да не знаете,че самите ваксини са канцерогенни.
    На кого служите с това вредно изказване и колко пари получихте?
  • 16 00014

    21 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бай Шили":

    Кунчев се скри уплашен за скъпата си кожа. Поема антиваксинационни препарати при врачки, защото ваксините са го ударили здраво.

    Коментиран от #17

  • 17 запознат

    15 0 Отговор

    До коментар #16 от "00014":

    Не бе, уплашил се е да не яде кютек по улиците. Съседите са му дигнали мерника.
  • 18 Лост

    11 0 Отговор
    Тъщата е такава от 6години. Не пада духом, постоянно се разхожда, спазва диети. Не е ваксинирана, август месец го изкара и щеше да се побърка от карантината в къщи. Сега всяка събота и неделя ходи в гората.
  • 19 щщщщщ

    25 0 Отговор
    Съпругата ми е онко болна. Редовно взема лекарства против съсирване и сгъстяване на кръвта. Защото терапията с другите лекарства води до това. А този тъпак директно е призовава да си бие ваксина която доказано сгъстява кръвта. Как може такова безобразие.
  • 20 Дали е възможно

    13 0 Отговор
    Той се качил със сертификат

    Пътник с коронавирус е починал в самолет, пътуващ от Истанбул до Хамбург. Смъртта му е установена от екипажа на машината, след като всички пътуващи слезли, а той не.

    Тогава отишли до него и установили, че е починал. Мъжът е на 51 години и се качил сам в Истанбул.

    Бил е заразен, но се качил със сертификат за ваксинация. Температурата му не е измерена.
  • 21 7353

    10 1 Отговор
    Категорично ще се подпишеш под такава препоръка с носене на отговорност, или просто си дрънкаш като останалите по студиата?

    Хората затова не ви вярват, защото сте въздух под налягане. Всички знаем какво представлява българския доктор - алчен, корумпиран и некадърен.
  • 22 Имунитета издържа на всичко

    1 1 Отговор
    Няма лекарство, което да се даде и да се спре хода на заболяването. Безумни и безсмислени са леченията с антибактериални средства, с антибиотици, но това не се разбира. Масови са случаите на пациенти, които още в началото като вдигнат малко температура и започват да гълтат антибиотици. На 7-8 ден при снимка се установява, че имат вирусна пневмония и отиват в болница. Ковид-вирусът засяга белия дроб и на практика при всички заболели на 8-мия ден има данни за пневмония, която е част от самия Ковид. От 2000 души, които към момента са в болници, действително нуждаещите се да са хоспитализирани са 1/4., те се нуждаят от болнично подаване на кислород. Дихателната недостатъчност се развива не поради вторични бактериални инфекции, а когато вирусът на Ковид засегне такава част от тъканта на белия дроб, че останалата, незасегната част, не може да покрива нуждите на човека от кислород.

    Коментиран от #32

  • 23 Мда

    3 0 Отговор
    Намаляването на смъртността в Зап. Европа се дължи на факта, че бяха ваксинирани над 75% от уязвимите - възрастни и хора с тежки придружаващи заболявания, а не заради поголовното безсмислено и вредно ваксиниране. Само при уязвимите евентуалните ползи надхвърлят евентуалните негативи. За останалите естественият имунитет е за предпочитане. Това са фактите! Другото е за пари, мнооого пари!
  • 24 Обективно мнение

    9 0 Отговор
    Всеки, който иска може да се ваксинира. Но се вижда, че в държавите, където има най-много ваксинирани като Израел например, в момента обсъждат трета и четвърта игла. Ваксините не се оказаха панацея. Опитите за насилствено ваксиниране обаче на определени групи в обществото, са напълно абсурдни. Предвид факта, че и ваксиниралите се могат да се заразяват, да се разболяват и да разпространяват болестта. Всеки човек трябва да реши сам за себе си дали ще се ваксинира или не. В крайна сметка и всички с ваксини ще прекарат някой от вариантите на Ковид.Изобщо

    Коментиран от #27, #34

  • 25 ей олигофрен

    6 1 Отговор
    а аз съм категоричен че ще се хванеш за палците
  • 26 Кики

    7 1 Отговор
    Онкоболните категорично да се ваксинират :.. че да си отидат по бързо
  • 27 Българка

    1 6 Отговор

    До коментар #24 от "Обективно мнение":

    Вижда се и друго, в държавите с най-много ваксинирани заразени има, но във болница и починали са в пъти по-малко от държави с 50% ваксинирани, а да не говорим за нас.
  • 28 Българин

    7 0 Отговор
    А д-р Константинов задължително да хване рак да го видим тогава дали ще му е някаква си настинка! Търгашите в бели престилки съвсем изтрещяха.
  • 29 Даа!

    9 0 Отговор
    Всичко негодно, възрастни, - е ненужно.Да си праска иглата и да заминава за другия свят,след месеци.Защо да се харчат стотици милиони,за лечение ,пенсии? Да остане работния добитък,който да носи приходи.И да бъде закачен на иглата през 6 месеца.Докато понатрупа достатъчно" благини" през боцкането и става на55-60 г.Време за елиминиране.Е,тогава няма да бъде в резултат на Страшното! Ще си отива,защото е тежко болен.От " благините" натрупани с години,и сринали тотално имунната му система.До 60-65, това ви чака.Ако господ и родителите ви са насадили здрав ген- може и до 70. Освобождавай пасището! Трябва за младия добитък!
  • 30 ПИГВИНА ГЕНЕРАЛ

    6 0 Отговор
    що ТАКА БРЕ АГИТАТОРИ ЗА ВАКСИНАЦИЯТА???? ЩО ТАКА??? Напрежение! Над 25% от полицаите в Лос Анджелис може да изгубят работата си заради отказ да се ваксинират. в сащ НЕ ИСКАТ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ И ТОВА НЕЖЕЛАНИЕ РАСТЕ ЛАВИНООБРАЗНО?????? ПИНГВИНИТЕ ОТ ЩАБА И ОНЯ ДОФТОР ДЕТО ПОСТОЯНО ПРИЗОВАВА - ВАКСА,ВАКСА,ВАКСА ДА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА!!!
  • 31 Я у лево

    5 0 Отговор
    Слушай бе козел плешив.Никой не подлежи на ваксинация ако не желае,а теорията че неваксинираните рзнасяли заразата а ваксинираните не,си я заври от зад.Единствените,които не пренасят зараза,защото не могат да се заразят са преболедувалита.Най големите преносители на заразата са ваксинираните,защото не подлежат на контрол и с тези сертификати,които стават само за тоалетна хартия,щвъкат необезпокоявани от никой навсякъде..Дай ми аргументи за противнато за да ти повярвам.Като гледам всеки ден колко платени лакеи се изреждат да убеждават хората в най голямата лъжа ми се повръща от вас.Трябва да се върне народния съд и на площада всичките като теб.Ефекта от вксините спрямо вируса е нулев.И ваксинираните се заразяват,боледуват и умират както и неваксинираните,само че има едно но,че освен от вируса ваксинираните умират от всичко,на което окончателно отслабената имунна система не може да реагира.Не може да лъжеш клетките(мРНК технологията),да произвеждат протеин срещу вирус А,които е невалиден за вирус Д и в същото време да очакваш тези клетки да работят и за други болести(обясних го като за неграмотни)за да се разбере по лесно от козли като този пшлешивец,защото той е всичко друго но не и лекар,а от групата на Менгеле.
  • 32 ДрДРДР

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "Имунитета издържа на всичко":

    Зас антибиотиците си прав.Когато вирусът още не е причинил инфекция,то взимането в този момент на антибиотик,действа като ректив за развитието на инфекция,защото антибиотика изключва имунната система.До тук ОК.Сега за кислорода.В България има само двама или трима специалисти,които знаят кога и как да се ползва кислород.Респираторите са последната фаза към която трябва да се посегне,ако нивото на кислорода е паднало под 80%.Проблем е,че от включване на кислородно дишане,оцеляват само 10% а останалите са с летален край.Ако всеки който се оплаква бъде включен на кислородно дишане,без да има нужда от това,той неминуемо ще влезне в графата на 90% с летален край или 10% инвалид,защото кислорода изгаря здравите дробове.Моя съвет към болните е да се лекуват в къщи,да си купят едно уредче,за мерене на кислорода и когато им падне под 80% тогава да ходят в болница.Сегашните лекари са бизнесмени и ще пуснат всеки бунак на ковид пътеката за да спечелят милиони а накрая ще си увеличат двойно печалбата със респираторите,които са само пътя клъм ада.
  • 33 Гърнето

    3 0 Отговор
    просто напишете в гуглето...какво се случва в австралия-има две части.Документални записи,как влачат,душат буквално на улиците хора.И след това,потоци от хиляди под охрана-към изол.център-де факто-лагер.Облечени в спец.жилетки.Да личат отдалеч.Мислиш,че е несполучлив хохор филм.но е ралност.Дано не ми ударят гумата,докато някой го прочете.
  • 34 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Обективно мнение":

    ...Вcякa oт вaкcинитe e изгрaдeнa нa бaзaтa нa вируca...Oт eднa cтрaнa ce рeпрecирaт хoрaтa c лoкдaун, тecтoвe, ceртификaти зa дa ce избeгнe рaзпрocтрaнeниeтo, a пък cъщeврeмeннo ги бoцкaт c вируca зa "здрaвe"...
  • 35 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор
    Не се прави на Господ-докторе....Оня от горе всичко чете и мислите дори....Остави всеки има глава на раменете си.Всеки знае кое е добре за него!Не си ти докторе,който трябва да казва кое как!Гледай себе си!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове