Last news in Fakti

4 Ноември, 2021 05:50 4 823 22

МВнР към българите в Етиопия: Напуснете страната при първа възможност!

  • мвнр-
  • етиопия-
  • пътуване-
  • пребиваване

От ведомството препоръчват да се преустановят пътуванията до африканската държава

МВнР към българите в Етиопия: Напуснете страната при първа възможност! - 1
Снимка: БГНЕС

Във връзка с обявеното на 2 ноември 2021 г. извънредно положение в Етиопия Министерството на външните работи на Република България препоръчва на българските граждани в страната да я напуснат при първа възможност, като дотогава бъдат в постоянен контакт с посолството ни в Адис Абеба.

Препоръчваме и да се преустановят пътуванията до и на територията на Етиопия. Съветваме също така сънародниците ни в страната да се осведомяват подробно за актуалната обстановка в района, където пребивават, като следят съобщенията на местните медии и се информират за указанията на местните власти. Това съобщават от МВнР.

По информация на българското посолство в Адис Абеба към момента няма данни за изпаднали в беда български граждани в Етиопия. Задграничното ни представителство следи ситуацията и е в готовност да окаже помощ при необходимост.

Във връзка със ситуацията МВнР днес повиши индекса на риск за пътуващите български граждани до Етиопия, както и на територията на страната, на ниво 4 - „Предупреждение за преустановяване на пътуванията до/в цялата страна (освен при крайна необходимост)“.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Адис Абеба на телефон: 00251 911 252 514, както и на e-mail [email protected]; [email protected]

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на Дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или e-mail: [email protected].


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Жорж

    17 2 Отговор
    Що да напускат Етиопия бе. Много си хубаво.
    Топло, приятно и евтин живот. Никакво връщане в БГ.

    Коментиран от #15

  • 7 П. Н.

    18 2 Отговор
    Няма да я напусна! В Етиопия, т.е. в Адис Абеба много по-хубаво от прехвалената ви София! Който имка да дойде и да се убеди! БГ Външно като папагал повтаря ЕС! Стига!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Абе, Тишо,

    44 0 Отговор
    да беше вмъкнал едно изречение, в което да кажеш, в каква връзка (защо) е обявено извънредно положение. Не виждам някъде да сте публикували статия за случващото се в Етиопия. Човек чете и се чуди - природно бедствие ли е причината, война ли е или нещо друго. Надали е заради Ковид, защото тогава щеше да си го повторил във всяко едно изречение.

    Коментиран от #12, #13

  • 11 Dewagi

    15 1 Отговор
    Външно, алоу, какви сте вие, че да казвате на бг граждани да напуснат Етиопия?? Вие ли сте ги пратили там?? Щом някой е отишъл и останал там - има за какво! Той сам ще си прецени, хората не са глупаци!

    Коментиран от #20, #21

  • 12 Мълния

    13 0 Отговор

    До коментар #10 от "Абе, Тишо,":

    Кацнали са извънземни в Етиопия и раздават специални сили на хората там и затова външно са се загрижили за българските граждани да не би да се пръкне някой български супермен и да им чупи рахата?
  • 13 жега

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Абе, Тишо,":

    Може гладни лъвове да ги нападат , нали животните са на изчезване , няма антилопи , няма газели и айде на лов в градовете .
  • 14 bulava

    19 0 Отговор
    Епа никъде не разбрах защо не трабва да ходя там ,егати сттията

    Коментиран от #17

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Българин

    2 2 Отговор
    И като се върнат в България да бъдат приети още от летището в психиатрична клиника, защото въобще са ходили там
  • 17 лошо

    7 1 Отговор

    До коментар #14 от "bulava":

    Започва по-сериозна гражданска война. Има вече превзети някои граводе от групировки, и даже са призовани жителите да се въоръжават и да се бият срещу атаките.Ама и там играят пак американците с тяхната намеса...И сега ако и оттам потекат реки от бежанци, вече Европа не мож я спаси....Май това е планът на САЩ да я раздроби.
  • 18 МВнР

    3 0 Отговор
    При първа възможност,всички да се отправят към Т2!!!
  • 19 ИВАН

    0 0 Отговор
    Не споря и не ме интересува къде е по хубаво, по-топло и по-лесен живота ... какво и е на нашата земя, имаме си всичко, жалко само, че ни я замърсиха с евробоклуци, но ние сме си виновни
  • 20 Български гражданин

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Dewagi":

    Е що не помислиш, (а и не четеш явно) преди да пишеш? Това е препоръка, а не задължение! Естествено всеки сам си преценява! Външно министерство и съответното посолство са длъжни да уведомят българските граждани и да им съдействат, ако са изпаднали в беда и така трябва да бъде!
  • 21 Казуар

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Dewagi":

    Другарю, защото ако някой българин закъса, опира до българската държава, не пиши по инерция без да мислиш.
  • 22 Информирания

    0 0 Отговор
    Има гражданска война и правителството губи затова има извънредно положение
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове