4 Ноември, 2021 09:44 2 301 29

Заведенията искат признаване на антигенния тест за зелен сертификат

  • заведения-
  • искат-
  • признаване-
  • антигенен тест-
  • зелен сертификат

Има затворени заведения, спадът е над 80%, нямаше достатъчно буфер във въвеждането на зеления сертификат, каза Павлин Петров

Заведенията искат признаване на антигенния тест за зелен сертификат - 1
Снимка: БГНЕС

В момента 42,2% от служителите на заведенията са със завършена ваксинация - това заяви в сутрешния блок на БНТ Павлин Петров, заместник-председател на Асоциацията на заведенията.

По думите му трябва да се признае тестът за антитела за издаването на зелен сертификат, за да има облекчение за сектора. Има затворени заведения, спадът е над 80%, нямаше достатъчно буфер във въвеждането на зеления сертификат, каза Павлин Петров, цитиран от novini.bg.

На ръба сме, можем да издължим много малко, от самото начало имахме много ясни условия - антигенният тест да стане достъпен за всички граждани, да бъде безплатен, а не както е сега гражданите да плащат 10 лв. за взимането на пробата, допълни Петров.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хах

    24 0 Отговор
    Тия да връщат ДДС-то

    Коментиран от #19

  • 2 честен ционист

    4 10 Отговор
    Това да не ви е бащиния бре? 72ч PCR и 48ч бърз тест. Ако бройката новозаразени не намалява интервала на изследването пада надолу с 24ч
  • 3 до заведенията

    32 4 Отговор
    щом сте косвено за зелен сертификат,не заслужавате никаква помощ
  • 4 Пич

    49 0 Отговор
    Искат , ама няма... Защото ще лъсне истината , че много хора са преболедували , и съответно имат имунитет... Тогава трябва да се чудят как да ги лъжат , за да се ваксинират...
  • 5 Не е минала една година и боцнатите имат

    37 1 Отговор
    Не е минала една година и боцнатите имат по две дози от субстанцията. Онези, дето ги дават по тИлИвизора от сабаале до късни доби, чупят езиците си за трета бустерна доза. Ся идва и четвърта. Ваксаните до края на годината шъ сложат по още четири дози от еликсира и станаха осем. Те все едно са на безплатна иглотерапия бе. Въобще не им завиждам.
  • 6 Преболедувал К19 ноемвр/декември 20та

    10 5 Отговор
    Имам 39 000 единици антитела и искам зелен сертификат, нямаме в данните на РЗИ като преболедувал . Искам си зеленият паспорт за да ходя на фитнес зали лоби барове и т.н.

    Коментиран от #12

  • 7 честен ционист

    5 8 Отговор
    Ганчовците още не са се научили какво е антигенен тест и тест за антитела. Вече 2г се влачите по корем и А и Б не вдевате още..
  • 8 Преболедувал К19 ноемвр/декември 20та

    14 0 Отговор
    Който не ми вярва на бас по хиляда лева че мога да стоя в стая с трима болни от Ковид деветнадесет 24 часа без защитно облекло маски и калцуни само по анцунг и престилка маратонките ЕА7 без да се заразя отново.

    Коментиран от #25

  • 9 Писна ми

    32 0 Отговор
    Нашето здраве ли ? Затова ли сутринта си отиде млад човек, понеже не е с ковид и не го приеха в болницата . Но тази статистика се премълчава !
  • 10 среднощен

    3 5 Отговор
    "Заведенията искат признаване на антигенния тест за зелен сертификат"...; Правилно, иначе си "признават", че "антигенния тест е ненадежден"...
  • 11 Просто природен закон

    11 0 Отговор
    05.03.2022 година професор мутафчийски си поставя 4 игла вече е с деменция.
  • 12 честен ционист

    1 4 Отговор

    До коментар #6 от "Преболедувал К19 ноемвр/декември 20та":

    Какви са тия хил единици бре? В белите държави изследване за IgG антитела е в стотици бройки, като всичко над 1 се води позитивно.
  • 13 Псевдоним

    19 0 Отговор
    Заведенията не разбраха че да се играе по тази свирка рано или късно води до неизбежен фалит, само отлагат агонията във времето. Сега какъвто и сертификат да извадят, никой няма да им стъпи.
  • 14 ГЕРБ

    13 0 Отговор
    Хванаха кмет на ГЕРБ с пачки и изборни списъци при спецакция
    .
    Кметицата на ГЕРБ в община Симеоновград беше спипана с пачки и изборни списъци при спецоперация срещу купуването на гласове. Акции има в цялата страна.
    В дома на Милена Рангелова е открита голяма сума пари, както и списъци на избиратели. Личните данни са от 2019 г., когато имаше избори за европарламент. В един от списъците са отбелязвани имена, като за всяка политическа партия маркирането е ставало с различен цвят.



    По неофициална информация задържан е мъжът на Рангелова.



    Очаква се на място да пристигне и служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.
  • 15 хаберих

    0 0 Отговор
    Стратосферната обсерватория за инфрачервена астрономия е известна със съкращението си SOFIA.
  • 16 Няма

    3 0 Отговор
    да им върже !
  • 17 СЕВИЛСКИЯ БРЪСНАР🔨

    2 0 Отговор
    Е ЩОМ ИМАШ КОСА И ГРЕБЕНЧЕ ТИ ТРЯБВА
  • 18 Баш софиянец

    14 0 Отговор
    Нали целта на ваксината е придобиване на антитела, т.е. имунитет. Ако се е случило така, че вече ги имаш (независимо как придобити), защо това се оказва неважно. (Риторичен въпрос май).
  • 19 журналинио

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "хах":

    Намалиха им ДДС-то с 11% . Не им затвориха заведенията както миналата година. Протестират срещу ваксините и реват като магарета още. Нещо много се разлигавиха.
  • 20 Гост

    4 1 Отговор
    Е то с тия цени кво няма да има спад… ама спадът трябваше да е отдавна а не заради ковид кризата ама нали сме си едни такива търпеливи….
  • 21 Реалност

    10 1 Отговор
    Единствените, които не плащат тестовете си са единствените, които получават по две заплати - медиците и чиновниците в РЗИ и НЗОК, от къде на къде, защото крадат най много ли???

    Коментиран от #29

  • 22 Перо

    24 0 Отговор
    Отвратен съм от лобиста на ваксините,селтика Викторчо от сутрешния блок на Нова ТВ! Скочи на Мая Манолова,че иска от съда признаване на правото на сертификат и на преболедувалите Ковид с тест и антитела,защото излиза,че един съпруг прекарал заразата в болницата има сертификат,а съпругата му с доказани антитела,но преболедувала у дома,няма право на сертификат. Започна да си втълпява,че е д-р имунолог и да спори,че антителата от ваксини не били като антителата от преболедувалите и вторите били носители на зараза. До кога ще се държат в ТВ “журналисти”,открити лобисти,некадърници и “следователи”,които не водят интервютата,чрез събеседване и диалог,без прекъсване, а се държат като следователи и брутално прекратяват интервюто, подобно на случая с един човек,обвинен за нападение на офис на хора с нестандартна сексуална ориентация. Преди известно време,негова партньорка беше уволнена за лобизъм и недоказани доходи и недвижими имоти в Драгалевци,а той самия има апартамент в идеалния център,на ул.Раковски!

    Коментиран от #26

  • 23 АБВ

    1 2 Отговор
    И аз искам много работи ама нъц
  • 24 Манипулатори

    12 0 Отговор
    Забелязахте ли какво правят платените медии и водещи? Ако някой се изкаже, че е против зеления сертификат, като посочи като аргумент защо го няма на други места, то веднага се интерпретира от услужливия журналист, че всъщност се искало от протестиращите да се въведе сертификата и на друго място, на всички места. Един вид всеки уж казвал щом мене ме цакат, искам и другите. Това не е вярно, тези, които подменят истинския протест на хората са троянски коне, внедрени да разединят протестиращите, да ги объркат и смутят. Четете принципите на Гьобелсовата пропаганда, нищо ново. После им се надсмейте, плитки и жалки са!
  • 25 Ха ха ха

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Преболедувал К19 ноемвр/декември 20та":

    Да прав си но целта на елита е, да бъдат ваксинирани всички с експерименталната ваксина за нам. Населени.
  • 26 Съвети на специалиста

    10 0 Отговор

    До коментар #22 от "Перо":

    Виктор николаев се държеше като малко дете на което са му взели играчката. Оставка на този лобист. Сигурно е инвестирал собствени средства в пфайзър към 400 000 лева в акции под друго име.
  • 27 Провинция

    3 0 Отговор
    Заглавието е невярно. Антигенен тест и тест за наличие на антитела са съвсем различни неща. Антигенният(бърз) тест и в момента се признава и се издават сертификати, в случай, че е отрицателен..Моля, журналистите да правят разлика и да се информират, преди да напишат нещо.
  • 28 3333

    9 0 Отговор
    Няма да посещаваме заведения изиксвщи какъвто и да е сертификт бе ма--оумници
  • 29 РЗОК

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Реалност":

    Работя в РЗОК-Пловдив и от 25.10.21г. съм длъжна да ходя на работа с валиден сертификат. Понеже съм медицинско лице и нямам намерение да се ваксинирам с препарати, който не са ваксини, съм принудена да си правя антигенен тест през ден. По три теста седмично, по десет лева парчето, които пари плащам от джоба си, но в края на краищата за мен въпросът е принципен. Ще троша пари за тоя дето духа, но доколкото мога ще се противопоставям на абсурдния, унизителен, сегрегиращ и престъпен "зелен сертификат". Не мога да повярвам, че живея във времена, когато хората биват разделяни и определяни по медицински признак. Няма значение кой си, какво знаеш и какво умееш, щом не си маркиран като говедо с "ваксина срещу единственото и най-страшно заболяване Ковид-19", ти си никой. Управляващите съвсем са се изчаткали и ние също, щом позволяваме подобно отношение. Днес на мушка са неваксинираните, утре ще е някоя друга група "медицински неудобни" хора.Страшно е, това се нарича "подобряване на човешкия материал" и създаване на "чиста раса". Да ви напомня за някой?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол