Last news in Fakti

9 Ноември, 2021 06:38 6 955 20

Димитър Гърдев, ИТН: Единствената държава на земята, където е дискриминиран българинът, е Република Северна Македония

  • димитър гърдев-
  • има такъв народ-
  • северна македония

Кандидатът за народен представител все пак е оптимист за проблема ни със Скопие

Димитър Гърдев, ИТН: Единствената държава на земята, където е дискриминиран българинът, е Република Северна Македония - 1
Снимка: БГНЕС

"Мигрантската криза ще бъде дълга, защото за разлика от Ковид кризата, за която има ваксини, мигрантската криза е много трудна за управление. Тези незаконни мигранти са големият проблем, защото хората са поставени в условия на шантаж. Същевременно са без никакви условия, включително медицински. Стават преносители на зараза", каза кандидатът за народен представител от "Има такъв народ" Димитър Гърдев в "Денят ON AIR".

Той добави, че проблемът с нелегалната миграция има и здравен аспект.

По думите му трябва да се търси общоевропейски решения - изграждане на съоръжения по границата на Съюза, готовност от европейската гранична служба за изпращане на екипи за подпомагане на държавите, които са в момента на вълна, и подписване на ново споразумение с Турция.

Гърдев уточни пред Bulgaria ON AIR, че са доста предизвикателствата пред външната ни политика.

"Няма такава държава като България, която да е изправена пред толкова много кризи и то едновременно - мигрантска вълна, черноморската криза, Западните Балкани и Северна Македония", даде пример той.

Гърдев посочи, че трябва да има активни действия Западните Балкани да бъдат интегрирани в структурите на НАТО и ЕС.

"Между България и Северна Македония има подписан договор, който те са подписали доброволно. Четири години се оправдават. Това не е предварително условие, това е нещо, за което и двете държави са се съгласили", коментира той.

Гърдев е оптимист за проблема ни със Северна Македония и смята, че ще бъде решен по-бързо от конфликтите в Косово, Сърбия и Босна и Херцеговина.

"Абсолютно недопустимо е да има дискриминация на българските граждани в Северна Македония. Имаме 120 хиляди души с български паспорт, те не могат да кандидатстват за държавна работа, ако не се откажат от това, че са българи. Единствената държава на земята, където е дискриминиран българинът, е Република Северна Македония", обясни кандидатът за народен представител.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 456

    23 4 Отговор
    Не е само там. Ела да видиш в Германия как се дискриминират българите. Но България няма външно и с тази д. е давна политика ще е така. Слаб на международната сцена - народ без авторитет.

    Коментиран от #9, #12, #13, #14

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Раданч Татлъту

    3 19 Отговор
    Бойко е национално съкровище!🤡🥳👍

    Коментиран от #15

  • 5 Гост

    10 19 Отговор
    ХОРАТА МАСОВО СИ КЪСАТ БЪЛГАРСКИТЕ ПАшАПОРТИ, ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ ДРЪНКА ГЛУПОСТИ! ИСКА МУ СЕ ДА ЯХНЕ ВЪЛНАТА, НО НЯМА ДА МУ СЕ ПОЛУЧИ!

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 И в БГ така

    31 2 Отговор
    И в България е дискриминиран българският народ-Зелени Нацификати, скъпи ток и вода за обикновените потребители, толериране на НПО-та и чужди агенти-ЛГБТИ-та, Зелени Лобисти, Представители на Ваксини, толериране на спекулативни цени, мачкане на хората с Българска идентичност и суверенитет, Репресиина дрещу БГ патриотични партии и лидерите им, членове.
    Толерират се Чуждоземци с двойно гражданство ПП, Петков, Василев, Плевенлиев, Паси, скъпа вода френска Веолия-за сметка на Българите, грабене злато на българите от Канада, грабене енергетика за износ-българите плащат цената.
    Чужди храни-тровещи българите.
  • 8 big

    24 3 Отговор
    Не е прав този господин! Не знам как дискриминират българите в РСМ, но знам как ги дискриминират в България! Няма закони, няма правосъдие, няма здравеопазване, няма образование! Като се поогледаш, няма нищо, което да работи за нас и нашите права, всички издевателстват срещу нас: ЕС, НАТО, САЩ, нашите продажни политици, корупцията и т.н.! Сега се пръкнаха тези "нови" политици от ИТН, но вече успяха да се компрометират, а очаквам и ПП да го направят - две птички пролет не правят, около тях ще се съберат доста гарвани и всичко ще отиде на кино!
  • 9 Ха ха ха

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "456":

    с КОЗИРУВАЩ МАЛОУМНИК ЗА МИН. ПРЕДСЕДАТЕЛ КАКЪВ АВТОРИТЕТ ИСКАШ?
  • 10 s7un7

    10 0 Отговор
    Най-дискриминиран е в собствената си държава
  • 11 ИмамПамет

    4 0 Отговор
    Тесни са му капаците на господина. И в Украйна също дискриминират етническите малцинства. Затова няма да видят ЕС. Унгария им го гарантира.
  • 12 Нулев пациент

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "456":

    Нали знаете от историята,че цар Симеон е обсадил Константинопол само заради това,че ромейте са преместили тържището за български стоки от столицата да са в Солун.Какво ли би им се случило за например издевателство над българи някъде. Може би Анексия по новите стандарти.
  • 13 Жоро

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "456":

    Имигрантите и изселниците трябва да осъзнаят че въпреки че са се махнали от страната, ще продължат до края на живота си да носят тоя печат на най бедната и корумпирана държава докато това е факт.
  • 14 ляля

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "456":

    Никой не ви е карал да ходите в Германия...
  • 15 любител

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Раданч Татлъту":

    прав си той е ковчежник на всичко откраднато от народа.
  • 16 Батан

    8 1 Отговор
    Българите в България не сме добре, но не виждате ли разликите с българите в Македония. Тук някой пречи ли ти да кажеш че си българин, да направиш партия, да се кандидатираш за кмет или депутат, да сложиш българско знаме, отказват ли ти работа затова че си българин ... Стига сте ревали. Помислете малко и за други българи, които са много по- зле от нас.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 агент07

    0 1 Отговор
    Всичките кризи на бг са благодарение на ваште "съюзници" от УСА и ЕС.
  • 19 Име

    0 1 Отговор
    А в България пак, всички са дискриминирани, никой няма право да казва що е, еее как ще мерим так ще ми мерат
  • 20 иван

    1 0 Отговор
    и Сърбия, ама толкова знаеш
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове