10 Ноември, 2021 13:11 3 662 35

Мирчев: Във Велико Търново се купуват гласове по 200 лева

  • ивайло мирчев-
  • велико търново-
  • автомагистрали еад

Ивайло Мирчев смята, че предстои да излизат и нови разкрития, подобни на това и “Автомагистрали”

Мирчев: Във Велико Търново се купуват гласове по 200 лева - 1
Снимка: БГНЕС

Ивайло Мирчев от “Демократична България” обяви, че купуването на гласове в района на Велико Търново вече струва средно 200 лв. Това са част от наблюденията в областта, в която съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов се изправи срещу Делян Пеевски за изборите на 14 ноември.

“Във Велико Търново наблюдаваме купуване на гласове. Част от бизнеса във Велико Търново се държи от няколко души, свързани с ГЕРБ и ДПС. Покупката на гласове частично е насочена към работещите във фирмите на бизнесмени от тази орбита. Предлагат се 200 лв. за купуване на глас и офертата е отворена към всички граждани в областта”, каза той в предаването “Въпросите”.

“Трябва да ви кажа - страшно е. Ужасяващо е, когато се види страхът на хората, когато ние кажем: “Вижте битката тук е Христо Иванов срещу Пеевски. “Демократична България” срещу ДПС”. В по-малките места хората се страхуват - Павликени, Полски Тръмбеш, Свищов, защото ние днес сме там, но утре си тръгваме и те остават там с местните дерибеи”, добави той.

Мирчев заяви, че държавата е ощетена със стотици милиони левове от концесията на летище “София” и това е причината “Демократична България” да поиска съставянето на комисия в следващото Народно събрание.

“Това е огромно престъпление срещу българските данъкоплатци. Първо ще изнесем нови факти и второ - в Народното събрание ще направим комисия за концесията на летището”, заяви Мирчев, който е кандидат за депутат в Бургас и 24 МИР в София.

“Ние с Христо алармирахме за това още през февруари. Тогава дори имаше хора, които ни се присмиваха, че това е някаква политическа атака към господин Домусчиев. Информацията, която ние проверихме, сочи, че господин Домусчиев стои зад тази концесия”, каза още той.

Мирчев подчерта, че печеливши от процедурата са отново група приближени около бившия премиер Бойко Борисов. Според него отлагането на плащанията по концесията ще ощетят допълнително държавата, тъй като инфлацията ще изяде стойността им.

Ивайло Мирчев смята, че предстои да излизат и нови разкрития, подобни на това и “Автомагистрали”.

“Можем да разкажем и за тунел “Витиня”. Поръчката е за 70 млн. лв. Изпълнителят е четвъртият или петият подизпълнител. Пари потъват в кухи фирми по веригата. Това е показателен пример, който за съжаление работи почти навсякъде. И в свлачищата, и в язовирите”, каза още той.

“Ясни са хората, които прибират парите. Една група котарашка около Бойко Борисов, хора с едни прякори, доста известни. Това не е тайна. Просто схемата е доста добре прикрита. И тъй като няма главен прокурор, няма кой да я разплете, нищо не се прави”, допълни той.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Генчо

    27 1 Отговор
    когато бях студент във ВТУ ДПС даваше по 20 лева на глас
  • 2 Фокус бокус

    24 3 Отговор
    Нашия Делян няма да се изложи я?Цела магистрала за него работи.
  • 3 Мирчев

    28 3 Отговор
    Какво става с ТЕЦ Варна, там кога ще има присъди и конфискация
  • 4 При

    22 3 Отговор
    заграбени милиарди , опит от преди и вече навик , нищо пари !
  • 5 Лавренти

    31 5 Отговор
    С парите от Хемус купуват гласове по махалите!

    Коментиран от #32

  • 6 БАЙ Х@Й‼

    20 1 Отговор
    И защо 200лв е търговия и престъпление , а 1000лв заплата е политика ‼️‼️‼️

    Коментиран от #25

  • 7 Бойко

    0 5 Отговор
    Кога!!
  • 8 cpv

    7 7 Отговор
    Щом даваш толкова пари Мирчев,за да станеш депутат,много ще се замислят по тоя въпрос!
  • 9 Раданч Татлъту

    13 23 Отговор
    Ми купи и ти ,другарю Мирчев!Можеш да купиш поне 1000 гласа,ако малко намалиш ядиниту!🐷🐷🐷👍
  • 10 Е, нормално

    14 2 Отговор
    Нали Пеевски раздава от чекмеджето... А в другите градчета има няма 30 лв...
  • 11 Сатана

    6 17 Отговор
    Мирчев,който плаща той поръчва музиката.Трябва да си го разбрал и да не бъдеш дзифтар.Изборите са покупко продажба на гласове също както платените лобисти дават пари на депутатите да приемат закони в тяхна полза.
  • 12 ХА ХА ХА

    13 10 Отговор
    АБЕ ДРУГАРЮ МИРЧЕВ , ШКЕМБАКА ИЗДАВА ТВОЙТЕ ТАЙНИ ????? ЗА 200лв. ЛИ ВЕЧЕ КОПУВАТЕ ГЛАСОВЕТЕ ДРУГАРЮ МИРЧЕВ ??? ХА ХА ХА ......МАЙ ЩЕ СЕ ОХАРЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ??? ВЕЧЕ ВЗЕ ДА НИ ПИСВА ОТ ВАШИТЕ ПРОСТОТИИ ОТ ПОВТОРЕНИЯТА НА ИЗБОРИТЕ И ТОВА , ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОДЕЛИТЕ КОКАЛА СЪС КИРТАКА И ЧАЛГАРИНА И СЕГА КАНЕТЕ ЕДНА МЛАДА ПАРТИИКА ПРИ ВАС ....КОТО БСП ...ЩО ТЪЙ ??? ЩО НЕ СЕ ПЛАШИШ ОТ ОНИЯ МАШИНИ ДЕТО ГИ ВНАСЯТ ФАТМАЦИТЕ , ДА ФАЛШИФИЦИРАТ ИЗБОРИТЕ БЕ ДРУГАРЮ МИРЧЕВ ???
  • 13 Кирчо ксерокса

    10 7 Отговор
    Ивчо, заедно с Ицката гоните вече 300 кила! много и се иска пак да се овъргаляте в прахоляка... може и на Росенец, ще бъде паметно
  • 14 Тия кандидат управляващи

    12 6 Отговор
    Реват ама на друг гроб !!!! Иди МИРЧЕВ и изпращайте ФАТМАКА, че ще открадне 400000 хиляди гласа за без пари от скритите машини !!! Колко ви обеща да даде на вас Де...бе...лак ????
  • 15 SH BG

    9 2 Отговор
    Когато БСП искаше да се наложи мораториум на такива сделки, нали Вие "носителите на десните демократични ценности" ги анатемосвахте?...

    Какво се промени сега?...

    Или пак е позволено да се лъже предизборно?... :::)))

    Ха, ха, ха... :::)))
  • 16 тодоричене

    8 2 Отговор
    Това е нищо.Във Луковит кметът Грънчаров купуваше ромски гласове по 300 лева!
  • 17 АМИ

    10 6 Отговор
    ПРЕДЛАГАМ НА ТОЯ ДА МУ ДАВАТ МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА , ДА ВЗЕМЕ ДА СЕ ВТАЛИ МАЛКО !!!! А ТОЙ ИСКА ДА НА ОПРАВЯ ЧЕТИРИ ГОДИНИ ....БОЖЕ ВЗЕМИ СИ ВЕРЕСИИТЕ !!!!
  • 18 Димо Кратко

    7 1 Отговор
    Като влезете в НС, променете закона и оставете само КУПУВАНЕТО като престъпление, ако ви стиска. Ясно е, че юристите ще реват, но това е начинът.
  • 19 Търновец

    7 2 Отговор
    в Търново – повечето кандидати за Партийни – Народни предcтавители тук ca oт София, оттам е и шефа на ОУ на МВР, управителите на голeмите магазини и др. Романа “Под Иготo” oт Вазов e пиcaн за Бяла Черква оттам е и Бачо Киро – вижте там какво е….A мръсните пари откъде идват в Търново? А чуждите фoндaции бутaт ли
  • 20 ГЕРБ

    10 7 Отговор
    А вие купувате фалшиви машини
  • 21 Бай курти 46 год.ерген - 22 г. Ваш Лидер

    15 6 Отговор
    Приятели! На тези избори аз съм малко разочарован! Помните на изборите на 4 април ви информирах как си направих 200 бондака като купувах гласове за ГЕРБ в махалите и гетото в Търново. На тези избори правилата се промениха. Както казва Мирчев от ДБ местния бизнес се държи по равно от ГЕРБ и ДПС и се купува направо във фабриките , заводите и заведенията. Млекоцентрала ЛАКТИМА БАЛКАН се държи от брата на убития бивш сив кардинал на ГЕРБ в града Петър Христов -Димитър Манолов. Той държи в града също пицарии Бианко и нощните клубове Джак и Органза. Направо дава на всички негови работници в млекоцентралата и всички негови служители в пицариите и нощните клубове по 200 лева към заплатите за глас за ГЕРБ. Тази покупка на гласове не може да бъде хваната от Рашков. Бившия депутат от ДПС Хасан Хаджихасан държи най голямата дискотека в града Планета Пайнер и няколко строителни фирми които печелят поръчките в града. В Пайнера раздава като бонус също по 200 лева на целия си персонал и на всички охранители от фирмата която охранява дискотеката. На работниците си от строителните фирми също. За гласове за ДПС. Така че гласовете в нашия град са разпределени между ГЕРБ и ДПС.
  • 22 Вижте какъв шопар сме си отгледали ??

    12 4 Отговор
    Как мислите ще му повярваме ли ???? Той е сит и дебел , а ние гладни !!!!
  • 23 Киро Салама

    5 2 Отговор
    аз и мойто племе от махалата , сме готови да гласуваме за по 50 лева
  • 24 У нас ДЪРЖАВА - НЯМА !

    10 2 Отговор
    Има БАРДАК ! Живеем с ИЛЮЗИИ, че има правителство загрижено за народа ! В същност такова НЯМА !
  • 25 Мунчо юмручето

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "БАЙ Х@Й‼":

    А 1000 тоя дзвер зима 10 000 лева заплатка служебна колица да ги вози навсякъде
  • 26 Новият шиши

    7 4 Отговор
    ги разбира тези работи, няма нужда от покупка на гласове за НПО-то му, те се подсигуряват с РЕЗЕРВНИ ФЛАШКИ/могат да си поставят каквито искат гласове/ за машините, признай си, толуп
  • 27 ТРД

    5 4 Отговор
    Съд за шайката герб-дпс.
  • 28 Дебилите ВЪН от

    5 1 Отговор
    ПАРЛАМЕНТА !
  • 29 ПЕНКО

    7 3 Отговор
    СПАСЕТЕ МИРЧЕВ !!! ИМА ХАЛКА НА НОСА И ИЗРЯЗАНИ НОКТИ -И ТАНЦУВА НА "КЕМЕНЕ И ГЪДУЛКА " !!! А , ВЕЧЕ ТРЯБВА ДА ЛЯГА ЗА ЗИМЕН СЪН !!!!!!!!!!!!
  • 30 choki

    5 2 Отговор
    Къде ги дават 200 кинта да се облажа малко?!
  • 31 Асан

    3 2 Отговор
    Бате кажи къде бе, че трябват пари за дърва !

    Коментиран от #33

  • 32 Копейкин

    2 4 Отговор

    До коментар #5 от "Лавренти":

    Те парите от хемус ги дръпнаха калинките на прецидента още преди три месеца , сега какво правят с тях не се знае , но едно е сигурно - редят се пак за 500 000 000,00лв. нов кредит , големи нещастници , ни пари ни магистрали след инвазията на румен и скакалците му.
  • 33 Айше

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "Асан":

    То и дърва няма Асане , казаха след нова година ,оня дето отговаря за горите сега и много пищя , но нищо не свърши. Нямало кой да сече, пък и много желаещи имало точно сега в началото на зимата.
  • 34 Владо

    4 3 Отговор
    Христо Иванов е човекът съсипал Демократична България, ако преди гласувах за ДБ, то сега няма да го направя. Причината е Христо Иванов, платен от Божков, се напъна да затвори спец прокуратурата, за да се върне Божков, да освободят от делата престъпници като Бобокови, Арабаджиеви, братя Галеви, Цветан Василев... доказани престъпници и комунисти, които окрадоха България последните години!!!
  • 35 ГЛЕЙ СИГА

    1 1 Отговор
    МИРЧЕВ ЦЕНАТА ЗА ВАС Е 500 ЩОТО ЩЕ Е С ОТВРАЩЕНИЕ И ЗА ТОВА Е ПО СКЪПО
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове