Last news in Fakti

16 Ноември, 2021 08:21 3 253 25

Андрей Ковачев: Наивността и неопитността не са извинение при взимането на решения за Северна Македония

  • андрей ковачев-
  • ес-
  • българия-
  • северна македония

Да, важни са и икономиката и инфраструктурата и енергетиката

Андрей Ковачев: Наивността и неопитността не са извинение при взимането на решения за Северна Македония - 1
Снимка: БГНЕС

Независимо какво правителство има и ще има, България не може да промени позицията си по отношение на РС Македония. Това заяви пред БГНЕС евродепутатът и заместник-председател на ЕНП Андрей Ковачев, който е един от най-добрите познавачи на българо-македонските отношения.
"Страната-кандидат РСМ трябва да спазва основните човешки права и демократични принципи. Тя трябва да гарантира недискриминация и да създаде обществена атмосфера, свободна от говор на омраза. Българите в РСМ не трябва да живеят в страх, че няма да намерят работа и ще бъдат обект на обиди и заплахи", каза Ковачев. Той подчерта, че наивността и неопитността не са извинение при взимането на решения по въпроса за РСМ.

"Да, важни са и икономиката и инфраструктурата и енергетиката, но най-важно е да се преодолеят разединението и омразата от миналото. За съжаление "дълбоката държава" в РСМ работи срещу това. Наивността и неопитността не са извинение. Поддаването на чужд натиск за приемане на неприемливото е предателство. Единството поне по тази тема трябва да се запази! Нямаме право в името нашите предци и децата ни да се поддаваме, на какъвто и да е, от където да било, натиск!", категоричен е евродепутатът Андрей Ковачев.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много

    6 4 Отговор
    леви , бе ?
  • 2 гадно

    34 3 Отговор
    Лошото е, че решенията им се спускат от ул."Козяк" тия само ще изпълняват. Дано да греша и да ме опровергаят.

    Коментиран от #11

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хахаха

    13 10 Отговор
    Ей не разбрахте ли че съвместнта работа е начин да смекчиш позицията. Това е тактика и се ползва много успешно, противопоставянето никога не завършва добре. Петков много добре го знае това и ви го каза, никога не е твърдял че ще им пусне аванта ….
  • 5 РЕалистА

    12 13 Отговор
    щом ЕС и Щатите имат интерес Македония да бъде в Европа и НАТО, значи ще Стане, важното е Ние да извлечем Максимални Ползи от тази ситуация !!!!
  • 6 софия

    9 8 Отговор
    нещо да каже за шефа му как се усеща след изборите даже и Хазарта го би...хахахаха
  • 7 Перо

    24 1 Отговор
    Новата партия няма никаква стратегия, подготовка и информираност по македонския въпрос. Само лозунги и отвлечени общи приказки,без да се познава същността на проблема! Не може без да се преодолеят историческите пречки,да се мисли за инфра-структура,енергетика,бизнес,транспорт и т.н. Не е правен анализ и маркетингово проучване за икономически и търговски интерес за това. Може да се окаже огромен разход и безсмислен труд на вятъра,в името на чужди геополитически интереси. Българското правителство няма на среща добронамерени,образовани,деидеологизирани делови хора,а бетонни македонистки глави с промити комунистически мозъци,неподлежащи на промени! Те искат или БГ да отстъпи или нищо, няма трета опция. Нужно е да се изкара на светло физическото лице или група,която непрекъснато натрапва македонската тема в ЕС,всеки месец,без да се провери готовността на македонското правителство! Въпрос,който не е решен 70 г.,сега искат да се реши за 2 седмици. Това е невъзможно и българската страна има само две опции: отмяна на точката за РСМ или налагане на Вето пред всички участници,което ще е показно наказание за македонистите!

    Коментиран от #13

  • 8 Редови Гражданин

    27 2 Отговор
    ПП ще действа така както им наредят от кравария.
    Тези са поредните продажници.
  • 9 Мим33

    21 1 Отговор
    Найстина за макетата ние не трябва да правим отстъпки,докато не изпълнят договора и спрат с тяхната пропаганда против България,спрат и хуленето и злепоставянето ни,иначе капут...
  • 10 Йеронимус БОШ

    7 17 Отговор
    Бойковият слуга се обажда от Брюксел ! Лесно се говори с 10-15 000 евро заплата ! Нали ?
  • 11 Хич даже

    18 2 Отговор

    До коментар #2 от "гадно":

    Хич даже не греши...правителство бели якички , начело с харвардски възпитаник, провокирано от генерал лъжерусофил, специализирал във военна академия в САЩ...дет са казва, когато едно нещо прилича на патица, кряка като патица и плува като патица- го със сигурност е патица.

    Коментиран от #12

  • 12 Аман от автоматични редактори

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Хич даже":

    греши=грешиш
    провокирано=промотирано
  • 13 За всичко си прав

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "Перо":

    За всичко си прав и много точно описа ситуацията.
    Единствено не съм съгласен за комунистическия глави...Македония е Австроунгарската творение и ако прочетеш Симеон Радев, ще видиш, как Австро-Унгария по време на Съединението е попречила на Батемберг да присъедини и Македония, като му е заявила , че ако българска войска или бойни групи навлязат в Македония, Австро Унгария ще се кмета във война с България.

    Коментиран от #22

  • 14 Стара чанта

    9 0 Отговор
    Ами то това си е целта на цялата история с ,, новите, младите Шмекери "! Трябва да се отстъпи, за да се вкарат макетата в EU! Другата причина е Истанбулската конвенция - и тя трябва да мине! После идва Енергетиката ,и .., и..! Та затова ни натрисат двамата далавераджии - с новите визии, нови виждания, нови ,,решения"! Честита разпродажба на България - на позициите и, на суверинитета и.... - на ВСИЧКО ! И благодарности на всички, които с гласовете си продадоха страната ни !
  • 15 2121

    9 1 Отговор
    От изборите,на 14.11.2021 г. спечелиха двама изпечени мошеници.Те ,ще принуждават България и Българите да приемат Истанбулската конвенция, да се отметнем от ВЕТО,то за РСМ, да сме против Русия, да сме против изконните ценности:семейство от мъж/баща/ и жена/майка и деца/момче и момиче/.Тези мошеници,дори не се прикриват,а ни налагат проституцията ,която идва от тъпите сащ/никога не пиша сащ ,с главни букви;това е престъпна страна, без вяра,с престъпни секти-адвентисти, мормони,катари, еремити, адамити, лютерани/Херо Мустафа,мютеранка, кюрдка, мюсюлманка/.Двамата измикяри,ще ни насилват да бъдем ,за операция Анаконда,за Три морета, за американски бази/като че ли не ни стигат сегашните/,да изтрием Българската История и България от съществуването си-почти 2000 и повече години.Ще затрият и всички спомени за Първото, Второто, Третото Български Царства и Царете,които са били БЪЛГАРИ .Двамата кокорковци,ще ни продадат още веднъж /след Б. Борисов/на тъпите сащ.Нали, Канада е колония на сащ,защо ние гордите Българи,с Православно Вероизповедание ,с История,Българска Азбука ,да не бъдем продадени ,като ряпа на най-корумпираната страна в света-сащ?!Ето това, чака,България от тези чужденци К.Петков и А. Василев. "Ум царува ,ум робува , ум патки пасе"-българска поговорка.Сега пасем трева .Трябва нови избори ,и ориентация към Русия.Всички страни ,с нормален разум ,се стремят към Русия .Само,ние като шугави овце,се делим и сме на грешната страна.

    Коментиран от #20

  • 16 С една дума!

    4 3 Отговор
    Човека е ПИЧ! И има топки! Браво!

    Коментиран от #24

  • 17 НЯКОЙ

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "...да се преодолеят разединението и омразата от миналото" - това е най-важно, според г-н Ковачев!
    Съгласен съм, но досега никой не казва как да стане това, само дрънканици за успиване на народа!
    Аз смятам, че най-важно в случая е, България да стане просперираща и уважавана държава, а не постоянно натиквана в ъгъла!
    Тогава братята "македонци" ще поискат да бъдат българи!
    А за да излязат управляващите от международния натиск, най-добре да проведат референдум с ясно послание и възможни три отговора "да", "не" и "отлагане до пълно разбирателство"!
  • 18 Българка

    3 0 Отговор
    Браво г н Ковачев България НЯМА да плюе върху паметта на ДЕДИТЕ си НИКАКВО ОТСТЪПЛЕНИЕ
  • 19 Болярин

    3 0 Отговор
    България трябва да остави РСМ сама да реши кога да изпълни нашите условия за членството й в ЕС ! Гърците чакаха, докато ината на макетата се превърна в поза "партер" и ... Сега е време и към нашите уовия в договора да заемат правилната поза - иначе вето, вето и пак вето, докато кандиса мазохизма на това измислено племе !!!
  • 20 Пак съм аз

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "2121":

    Българите не трябва да допускат радеФ или харвардските измамници еднолично да решават за РСМ, относно преговори за членство в ЕС !
    БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ИМА ДУМАТА - САМО НАРОДА !!!
  • 21 ВМРО - хипер

    2 0 Отговор
    Андрей, тук няма две мнения по въпроса. Не бива благополучието на една част от хората да затрие родовата памет на цял народ. ГЛУПОСТТА на един политик може да бъде за домашната му среда, но стане ли въпрос за външно политически взаимоотношения, той трябва да е наясно с последиците както за държавата, така и за него и неговото семейство!
  • 22 Корекция

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "За всичко си прав":

    Става въпрос за Сърбия, не за Македония. По това време територията на днешна РСМ е била турско владение!
  • 23 ПАРАЗИТИ

    1 1 Отговор
    АНДРЕЙ КОВАЧЕВ Е ПАРАЗИТ И КЪРЛЕЖ ГЕРБАВ КАКТО И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ЕВРОДУПЕТАТИ ОТ ВСИЧКИ ПАРТИИ ............... НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА КАЖЕ , ТЕ ДА СА ЗАРАБОТИЛИ ДОРИ И ЕДНА СТОТИНКА ЗА БЪЛГАРИЯ ?
  • 24 5275

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "С една дума!":

    Ако докосне гърба си, ще види, че има 4 топки
  • 25 За протокола

    1 0 Отговор
    Че нали затова ги сложиха Харвардските мекерета - да пуснат СРМ в ЕС. И ще ни замажат очите с раазни бизнес-проекти и евентуално падане на визите за САЩ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове