16 Ноември, 2021 16:56 2 959 24

Евелина Славкова: Социологията има два сериозни провала - по времето на НДСВ и сега

  • евелина славкова-
  • социология-
  • два провала-
  • ндсв-
  • сега-
  • сериозни

ПП са успели да консолидират протестния вот, разпилян през април и юли, поясни Славкова

Евелина Славкова: Социологията има два сериозни провала - по времето на НДСВ и сега - 1
Снимка: БГНЕС

"Моментната картина на общественото мнение по отношение на президентските избори не се различаваше от резултатите, разминаванията са при проучванията за парламентарните избори и резултатите от тях. Социологията има два сериозни провала - по времето на НДСВ и сега. Не успяхме да хванем сериозна вълна. Тази вълна, която ПП успя да вдигне, се наблюдава в последната седмица. И не малък процент от хората решават да гласуват в последната седмици, дори в деня на изборите". Това поясни пред БНР Евелина Славкова, социолог от изследователски център "Тренд".

Тя посочи, че ПП са успели да консолидират протестния вот, разпилян през април и юли.

"Второто обстоятелство, което надигна вълната на ПП, е усещането, че те са по-консенсусни за съставяне на правителство. Очаквам да има редовен кабинет, въпросът е какво се случва, след като седнат на масата за преговори заради многото червени линии. Когато видим конфигурацията на кабинета, тогава можем да правим изводи дали това правителство ще има потенциал да изкара мандата си".

В предаването "12+3" Славкова допълни: "Четири много различни по своя характер политически формации ще трябва да се обединят около не една или две теми".


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 6565

    49 4 Отговор
    Социологията ви е застинала на ниво 2012- 2013 год. Оттогава поставяте ГЕРБ начело на всички социологии. Дали така ви е платено, или си мислите, че се е върнала Живковата диктатура от преди 89год. и очаквахте ББ да е на власт пожизнено, няма как да зная. Но не сте гъвкави- това сочат провалените ви прогнози.
  • 2 Последния Софиянец

    29 7 Отговор
    Всеки клиент в моето заведение се съгласяваше с мен че Кирчо ще е първи,даже герберастите,само платените социолози са на друго мнение.

    Коментиран от #9

  • 3 Хохохо

    25 3 Отговор
    Социологията тоя път се оля, предните два пъти даваха ма Слави с 5 процента по-малко. Сега очаквах да дават и ма ПП 5 процента по-малко, ама те объркаха с десет. Не е лесно да взимаш от шкафа. Закривай, щото нез тия ПП щяха да вземат над 30 процента
  • 4 Hoho Boho

    35 2 Отговор
    Това не е провал, престъпление..

    Коментиран от #5

  • 5 Последния Софиянец

    30 2 Отговор

    До коментар #4 от "Hoho Boho":

    Добре платено престъпление.Цветанка Ризова си купи нов апартамент.

    Коментиран от #6

  • 6 Цоканка

    30 2 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Като за последно щото е време да я махат вече. Води тенденциозно винаги в посока на чекмежаците
  • 7 Тома

    25 1 Отговор
    Социолозите и журналистите боко тиквата ги прати при платената най древната професия
  • 8 патриот

    9 1 Отговор
    Сегашният провал е провал на легитимността, както по отношение на бройката на участници в гласуването, така и по отношение на степента на съответствие, между прогнозните и официално обявените резултати от машините!
  • 9 варненец

    11 3 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Ти пък ,къде ги видя тия клиенти,като и заведение нямаш дори бе трол ? Ако имаше, нямаше да висиш 24 часа в сайта ,ами дори нямаше да имаш време да пуснеш една вода ...Вярвай ми -имам опит !

    Коментиран от #20

  • 10 Хи хи

    4 0 Отговор
    А Стоянов като загуби от третия?
  • 11 Хаах

    6 3 Отговор
    Нагла лъжа.Два месеца преди изборите обявиха 28% за ПП.Кой го обяви, ами не платените и зависими агенции, КРАДЦИ на парите ни.Е..трябва да им признаем, че успяха да го намалят на 25%.Първостепенна задача на новото Правителство е НАП и ГДБОП да влязат в офисите и домовете им.Тези са работили против НАЦИОНАЛНИТЕ интереси на българите.За да го осъзнаят и пресечем за в бъдеще техни аватари, наложително е някои от тях да бъдат изправени пред съд.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 6572

    14 0 Отговор
    Слугилогията, пардон, социологията ... то май всичко е ясно! Какво да пиша повече?

    Коментиран от #14

  • 14 И още нещо

    11 0 Отговор

    До коментар #13 от "6572":

    Като гледам социоложката на снимката се замислям по какви критерии ги назначават и вероятно започвам да си обяснявам фрапантните разлики от над 10%. Нов лаф : Ох на бати Мата Хари....
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ани

    1 0 Отговор
    Mana F дате надяне... стига си трила коментари!
  • 17 Неразбиращ

    2 1 Отговор
    Не знам коя вълна е пропуснала да хване социологията и социоложката, но категорично пропусна да познае загубата на Герб.
    Чест прави на Евелина, че единствена има професионалната чести морал да признае неуспеха си. Това е знакче ще я четем в бъдеще. Докато придворните глашатаи на Герб загубиха аудиторията. Да видим само дали ще се осмелят да дискутират въпроса за оставката на Борисов, което в този случай е задължително пък и другите го правят?
  • 18 Варненец

    4 1 Отговор
    Най-голямото престъпление на платените социолози бе манипулирането на екзит-пола в два-три сайта, които даваха под 3 % на Възраждане. Слава Богу, че националисти и патриоти не повярваха на манипулацията като цяло.
  • 19 Комуниста

    3 0 Отговор
    Хванаха вълната на шкафчето така е с платената стъкмистика!
  • 20 любопитко

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "варненец":

    Да не си работил с памперс?
  • 21 Бай Иван

    2 0 Отговор
    Социологията Ви не може да предвиди точно, какви проценти ще даде на отделните партии американското посолство, чрез манипулация на машините! За целта е необходимо да имате къртица на Козяк!
  • 22 ГОСТ

    1 0 Отговор
    ЦОЦИОЛОГИЯТА ОЩЕ НЕ СЕ Е НАУЧИЛА ДА ПРЕДВИЖДА РЕЗУЛТАТА ОТ МАШИНКИТЕ НА SMARTMATIC, ЗАТОВА! СКОРО ЩЕ ПЛЕСНАТ С РЪЦЕ И ЩЕ СЕ СРАБОТЯТ И ВСИЧКО ЩЕ Е ЦВЕТЯ И РОЗИ! А НИЕ НЯМА ДА ПРИТЕЖАВАМЕ НИЩО И ЩЕ БЪДЕМ ЩАСТЛИВИ/ ПО КЛАУС ШВААБ/!!!
  • 23 Олят О тялО

    0 0 Отговор
    Платената бойковизирана социология даваше преднина от 7-8-9-10 % за Шайката и Тиквата ! Пък то - какво стана ? Явно изкореняването на бойковщината ще бъде труден и мъчителен процес.
  • 24 помнещ

    1 0 Отговор
    стана ли ви ясно че за всичко което не ни харесва трябва да сме на улицата и най сетне да обявим силно и да работим за доктрината ВСИЧКИ БЪЛГАРИ БОГАТИ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол