Last news in Fakti

17 Ноември, 2021 13:12 2 553 24

Румен Петков: Когато говорим за избирателна активност 36-38 %-това е много тревожно

  • румен петков-
  • избирателна активност-
  • 36 процента-
  • тревожно

Резултатът за левицата в тези избори е катастрофален. Спад в сравнение с предходните избори със 100 хил. гласа, казва лидерът на АБВ

Румен Петков: Когато говорим за избирателна активност 36-38 %-това е много тревожно  - 1
Снимка: БГНЕС

Резултатът за левицата в тези избори е катастрофален. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция в централата на партията, съобщават от "Фокус".
"Искам да поздравим победителите със сериозния резултат и с динамиката в първите часове след изборния процес", каза лидерът на АБВ.
"Второ, ние сме много силно притеснени, обезпокоени от ниската избирателна активност, каква ще бъде окончателната информация от ЦИК вече не е толкова важно, но когато говорим за избирателна активност 36-38 % - това е много тревожно и обезпокоително. И то в голяма степен се дължи на разочарованието на българските граждани от състоянието на страната, на политическите партии от действията на Народното събрание през последната половин година. Това е същностен демотивационен елемент за разумния български гражданин. Фактът, че не излязоха да гласуват в голямата си степен българските граждани - плаши. Това задължава особено парламентарно представените политически сили към незабавни усилия за генерална промяна в атмосферата", каза още Румен Петков.
По думите му кратките парламенти са оставили впечатлението, че омразата, вулгарният език, са доминиращи в българския политически живот.
"Това ни безпокойство ще се опитаме да покажем чрез нашето поведение в рамките на коалицията, в която сме и участието ни в Народното събрание чрез Владо Маринов, който е избран за народен представител от Хасково.
"Резултатът за левицата в тези избори е катастрофален. Спад в сравнение с предходните избори със 100 хил. гласа. Обясненията могат да бъдат много. Обясненията могат да бъдат търсени и вътре, и вън, но те първо трябва да бъдат изговорени в самата левица. Това е нещо, което не може да не ни тревожи и особено сега в преговорният процес, както и г-жа Корнелия Нинова вчера заяви - отстояването на политики е голяма възможност за левицата да покаже експертния и управленския си потенциал, но и да предложи сега на партиите, които може да се формира мнозинството политики, които да бъдат чути, разбрани и видени от обществото", каза още Румен Петков


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    22 9 Отговор
    Не е нисла избирателната активност, Румба.. Просто матриалът е останал малко по тия земи. Язък, че си учил у Математиката. Май само в ония часове за басейните, преливанията, шадраваните и пиканията не си спал.

    Коментиран от #3

  • 2 На тези избори 38 процента!

    31 5 Отговор
    На следващите 3,8 процента! Не мога да гласувам когато изборът е между хайдутин, мошеник, мутра и терорист!
  • 3 Татарина

    20 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Охооо, на тати умното макаданче, навсякъде компетентен!
  • 4 Бамбука

    14 2 Отговор
    Нинова си е виновна че ги покани тези "пикаещи" във фонтаните за партньори. Дори и само това допринесе за спад в активността на поддръжниците на БСП.
  • 5 Стефан

    20 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Румен Петков: Когато говорим за избирателна активност 36-38 %-това е много тревожно. А като погледнеш вашия резултат на изборите виждаш че си ИЗЛИШЕН, и ти и ДОНОСНИКА Гоце и малките и напористи лапачи дето са зинали като малки врабчета и искат да ги нахранят. Само не мога да разбера ТИ ЗАЩО не си подаваш оставката и да си идеш в Плевен, там търсят общаци, все ще се цаниш някъде, а и най накрая ще видиш как се вадят пари по честен начин.
  • 6 лъжи

    17 1 Отговор
    Избирателите не са 6 мил. 800 хиляди, а не повече от 5 милиона над 18 години. Децата не гласуват. Избирателната активност е над 50 %.
    30 години не прочистват списъците. В края на годината НСИ трябва да каже колко е пълнолетното население и ще се види, че избирателната активност не е ниска, а просто сме малко. Поне 150 хиляди цитани ве гласуваха, защото нямаше как да им платят. З наша радост. Все пак циганите от селата, които зависят от кметовете гласуваха за ГЕРБ и ДПС. За ДПСгласуваха основно бг цигани и турци от Турция. Поне турците могат да бъдат спряни с ограничение.

    Коментиран от #10

  • 7 Руменееее

    9 2 Отговор
    Оди пикай
  • 8 НЯКОЙ

    14 2 Отговор
    Г-н Петков, отчетете и Вашата лична вина в изборния резултат на злощастната Ви коалиция. Вие така последователно и грубо нападахте други участници в изборите, а сега искате смяна на тона???
    Г-н Петков, с годините човек обикновено става по-внимателен и сдържан, защото идва ново поколение и измества предишното! Време е да го разберете и да отстъпите, защото една грешка води до друга и ....
  • 9 1234

    19 1 Отговор
    Като убиеш и затриеш един народ , логично изчезва .Не гледай избирателните списъци , много хора са в чужбина за да си изкарват хляба .Това е над 30 годишен геноцид и всички участвали в него трябва да понесат отговорност заради злините причинени на една цяла нация .Ако хората бяха тук и бяха добре , щеше да имаш 80% избирателна активност .Направо унищожихте народа с умишлено ниски доходи .
  • 10 Необходимо зло

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "лъжи":

    Ако не бяха българите в чужбина ПП не можеше да е първа сила! Но това пък даде глас на неграмотните под Босфора да подсилят дпс!
  • 11 Христианин

    4 0 Отговор
    България кога ще се оправи и всички да живеем много добре ?
  • 12 Истината е и друга

    11 0 Отговор
    Броят колко са гласували, НО населението на България се стопи драстично. Не сме 7 милиона, както ни сумират. На този територия, я има 5 милиона.
  • 13 Тома

    5 0 Отговор
    На този защо му викат глъвътъ
  • 14 Ха хах

    5 0 Отговор
    Г-н Петков с пистата за Формула 1 какво стана?
  • 15 Коко

    6 1 Отговор
    Българи, гласувайте! Заради свята апатия и мързел ще изгубим държавата си.
    Виждате, колко съседи протягат ненаситни лапи към нея.
    Искам да ви разтърся за раменете. Пак ли да робуваме на турците? Заради неделната ви ракия?

    Коментиран от #24

  • 16 Мой

    3 1 Отговор
    Когато говори Румен Петков, това е много тревожно.
  • 17 Р Петков?? Когато някой пикае в

    5 0 Отговор
    шадраван е много Позорно!!
  • 18 Реалист

    2 1 Отговор
    Човек, който други хора са го разгадали погрешно, а не правилно, това не означава, че той е болен/ луд !
  • 19 Другата истина

    3 0 Отговор
    5милиона в България плюс два в чужбина/имащи право на глас/.
  • 20 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    Р.П. ---" ЕТО МЕ -ЕТО -МЕ ...НЕ СЪМ УМРЯЛ ... САМО СЪМ ПОЛУУМРЕЛЯК " !!!!!!!!!!!!!!!
  • 21 Българин

    5 0 Отговор
    Румене, ти си доказан престъпник, хванаха те от ДАНС, как работиш с мутрите!!! Във всяка друга държава щеше да си в затвора, ти с каква наглост си седнал да говориш за политика!!!
    С Богдан Николов имахте автокъща пълна с крадени коли, полицията ви хвана, но стана депутат и имунитетът ти те спаси, спряха разследването - нагъл прстъпник си ти Румба, доста нагъл!
    Затвор за теб и то ДОЖИВОТЕН!!!
  • 22 2548

    1 0 Отговор
    Персони като Петков отблъснаха хората от избиртелните урни. Затова подкрепиха новото поколение политици.
  • 23 Само да питам

    1 0 Отговор
    Дали пък тя не е ниска и заради такива бок луци като тебе?
  • 24 Мики Рурк

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Коко":

    Когато с гласовете от чужбина ИТН станаха първи беше добре. Сега когато Рундьо по просташки начин постъпи с Карадайъ сменяте плочата. Дядо ми не прадядо ми е бежанец от Одринска Тракия простака и на мен ли ще ми търси прародината? И какво става с равенството на българските граждани. И кой промени избирателния кодекс и промени избирателните секции в Турция от 26 на 136.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол