18 Ноември, 2021 07:08 3 947 21

Сандов: Загубихме и част от ядрото си

  • борислав сандов-
  • демократична българия-
  • избори

Не трябваше да подценяваме желанието на хората за промяна, заяви представителят на "Демократична България"

Сандов: Загубихме и част от ядрото си - 1
Снимка: БГНЕС

"Не очаквахме толкова нисък резултат. Не трябваше да подценяваме желанието на хората за промяна. Ние не сме загубили само периферия, но и част от ядрото си. Оставките са първата отговорност, която се пое. Показахме политическо достойнство", коментира Борислав Сандов от "Демократична България" в студиото на "Денят ON AIR".

Според него няма причина бивши привърженици на ДБ да бъдат обвинявани, че са подкрепили "Продължаваме промяната".

"Това в крайна сметка са хора, които преди са ни гласували доверие. Няма значение, че сега ще бъдат представлявани от друга партия. Ние сме длъжни да намерим начин да защитаваме интересите им. Избирателите не принадлежат на политическите партии", заяви бившият депутат.

Той отдаде част от разочароващите резултати на факта, че изборите са били 2 в 1, както и на твърденията на Лозан Панов, че ДБ са предатели.

"Лозан Панов си направи собствена кампания, но очакванията бяха, че двете кампании са свързани. Твърдението му не беше справедливо, защото не е вярно. Може би някой го е заблудил или е очаквал друг тип подкрепа от наша страна. Наши отделни хора участваха във финансирането на кампанията му, вероятно той е очаквал по-голяма подкрепа", подчерта Сандов пред Bulgaria ON AIR.

Бившият народен представител е убеден, че ще има редовен кабинет.

"Големите победители от "Продължаваме промяната" подхождат правилно - диалогично. В преговорите не се поставят имена и "червени линии", включването в процеса е през политики и подробно разписано коалиционно споразумение. Няма да има: "Това министерство е ваша отговорност и ние не ви се бъркаме". Няма да допуснем министър на определен ресор да бъде от същата политическа формация, от която ще бъде председателят на комисията в Народното събрание", уточни Сандов.

Очакванията са по време на преговорите да има споразумение за административна реформа, с която да бъде намален щатът.

"Убеден съм, че в България има раздута администрация. Така ще се освободят финансови ресурси за по-важни дейности. А намаляването на корупцията ще донесе допълнителни финансови ресурси за критични сектори, което ще помогне за излизане от кризите", посочи още представителят на ДБ.

Коалицията все още няма конкретно решение кой от двамата кандидати за президент ще подкрепи на балотажа на 21 ноември. Предполага се, че най-вероятно ще има призив към привържениците на "Демократична България" да гласуват по съвест.


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 САНДОКАН

    21 7 Отговор
    Ами ако бяхте подкрепили Радев,а не някой неорентиран сега можеше да имате още поне 10 депутата,а з съм ви бивш симпатизанти. Просто гледайте какво искат хората 8653

    Коментиран от #14

  • 3 ????

    27 1 Отговор
    Наказаха ви хората, защото решихте, че сте "аристокрацията" на България, която никога не е имала такава.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ПП ку ви

    8 11 Отговор
    Ние сме зад Радев, лапаме яко.
  • 6 Ало Сандов

    19 7 Отговор
    С такива безпринципни позиции “да галсуват по съвест” издаваш липса на собствена съвест. Аз гласувах за вас, но да не мислиш, че ако ме посъветваш да галсувам за Герджиков, ще го сторя? Кофа с мед и едно лай-о прави кофа пълна с лай-а. Така, че не говори абсурдни неща. Няма съвест в тая работа. Не на корупцията! Ред в правосъдието! Тези две неща нямат нищо ибщо с Герджиков! Даже напротив! Така, че излезте смело, заобиколете глупавите си догми и обяви, че ти ще гласуваш за Румен Радев, за да мога да препотвърдя правилноста на избора си от 14.11. Иначе на следващите избори и аз няма да гласувам за вас!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Красимир Петров

    12 0 Отговор
    Чудесна новина!Когато поставяте условия не мислете за народа,А сега виене на умряло.
  • 10 hmhmhm

    12 1 Отговор
    с позиции на гол охлюв и с оправдания на общото събрание и националната конференция - това ви чака! И аз преди гласувах за вас и сега ви оставих да се надговаряте за вашите принципи и политики ! Хората искат нещо конкретно , хората искат поне един крадец в затвора и връщане на ограбеното !
  • 11 Пенев

    8 4 Отговор
    Язък, че клечахте пред президентството. Сега получихте фатмашки шут отзад.
  • 12 гггггггггг

    7 4 Отговор
    защо подкрепихте Лозан , бе ! Не разбрахте ли , че обединение и работа трябват на тая държава, а не кражби и обири!
  • 13 Тоз човек

    7 0 Отговор
    Го гледах в някаква телевизия относно Вера Су. Такова арогантно държание, безпардонно назначаваше, уволняваше виновните за случая. Не, че не бяха виновни, но да го правиш без да си принципал, съжалявам. Аз също бях техен гласоподавател заради Хр. Иванов. Не харесвах другите в коалицията, но поради липса на алтернатива гласувах за вас.
  • 14 Христо Божилов

    8 5 Отговор

    До коментар #2 от "САНДОКАН":

    Да бе, направо да се преименуваме на БСП-3, че 2 е Мая Манолова. Загубихме защото Мустафата и Байдън назначиха Киро за премиер, това е
  • 15 Бамби

    6 0 Отговор
    Ами народа вече е сринат тотално и агонизира. Не му е до избори, разбрал е, че за когото и да гласува, ще бъде предаден и продаден. Така изчесват народите от картата на света. Но празно няма - за плодородна, красива и богата земя винаги има желаещи.
  • 16 ГЕРБ=БСП=ДПС

    6 0 Отговор
    Г-н Сандов от градската дясната джендър аристократична политическа върхушка, кога ще го разберете? В България:

    22%-25% са герберска калинко-клиентела;
    12%-15% са ДПС роби и гето маргинали, които си продават гласа;
    10% са бесепарска рубладжийска-клиентела;

    Тези избиратели изброени по-горе никога няма да ги спечелите, какво и да правите. Защото те не предлагате това, което само ги интересува - корупция, грабежи и беззаконие. И затова са на хранилка при ГЕРБ, ДПС и БСП.

    6% са вашите избратели - заможната независима и смела БГ средна класа;

    И останалите 50% са обикновени измъчени БГ работници и БГ пенсионери, с мизерни пенсии и заплати. За интересите, на които никой в България не се грижи. Нито менте социалситите от БСП, нито мутро-олигархо-калинко-популистите от ГЕРБ, нито ДПС робовладелците, нито менте синдикатите. Дори нито вие ДБ. И не стига това, ами за обикновените измъчвани и ограбвани работници няма НЕОБЛАГАЕМ МИНИМУМ, няма по-ниско ДДС за основни храни и лекарства ... А има огромни песионно-здравни осигуроки в размер на 31% от изработеното, които им взима държавата. За да го прахосва за 100 000 лева месечни заплати на самозабравили се алчни директори на болници, на алчни калинките в бордовете на държавната банка, електроцентралите, електропреносната мрежа, военните заводи ...

    Ало градската дясната джендър аристократича политическа върхушка наричаща са ДБ. Когато ще разберете, че за да управлявате България? Трябва да спечелите гласа
  • 17 XYZ

    5 3 Отговор
    Защо продължавате да настройвате хората срещу Радев - явно все още не сте разбрали какво искат хората - те искат ПРОМЯНА, НЕ ГЕРДЖИКОВ = ГЕРБ+ДПС!
  • 18 С борбата

    4 0 Отговор
    за власт, с лъжи, и скалъпване на компромати по медиите, с плащане на тролове, това е логичният резултат! Дори е много висок, но това зависи от това, колко глупави наивника сте излъгали!
  • 19 123

    0 0 Отговор
    Като не желаете Радев, вие българите губите. В смесените региони откъдето е Радев, не искам, да не обидя електората3 на дпс, учители, всичко, без българи бойко е в банкя, далеч, но той им помогна заедно с ццццк и им се получи, изгониха умните, младите, оставиха простоватите, за да ги мамят да гласуват, самите еродит турци го казват. Те турци са добри хора, но дпс и герб и част от бсп зле действащи. Но искам да ви помогна в избора ви. Нашата е уредена, не искаме много, задоволяваме се, с това, което имаме, но има хора бедстващи, децата им са в бг, внуци и т н
  • 20 ????

    0 0 Отговор
    Мързела убива млади хора важни са 7 години от рождението ви. За лудо работи за лудо не стой. Много важно е домашното възпитание, но отрудени родители
  • 21 1111

    0 1 Отговор
    Гласувайте за Румен Радев, за да живеем по стандартите на Кралицата, САЩ. Много се краде, далавери. Всеки ти иска пари, и ако ги нямаш, а много хора гладуват живеем сред тях, не слушайте коцето копейкин, работешите от герб, те са заможни, защото един ден у дома безрабитни не са, а и с връзки им дават от ужреждения евтини жилища и много можем да пишем без един ред лъжи. А другите чакат на дпс, социала, избори да има и дай боже да продължи служебното, ако не се разберат. Пп пп са умни, млади. Но и тях не одобряват, за да могат да продължат да крадат. Никой не му се работи от българите. Роми. Не искат, защо.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове