Last news in Fakti

22 Ноември, 2021 06:35 1 708 42

Александър Маринов: Румен Радев е лицето на борбата за промяна

  • александър маринов-
  • румен радев-
  • избори-
  • резултати

Изборите показаха съотношението на силите, борещи се за промяна и защитаващи статуквото, заяви председателят на Стратегическия съвет при президента и член на Инициативния комитет на двойката Радев-Йотова

Александър Маринов: Румен Радев е лицето на борбата за промяна - 1
Снимка: БГНЕС

Изборите показаха съотношението на силите, борещи се за промяна и защитаващи статуквото. Това се отрази както на парламентарните избори, така в още по-голяма степен на президентските, каза в изборното студио „Това е България“ на Радио „Фокус“ проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет при президента и член на Инициативния комитет на двойката Радев-Йотова.

Според него една от основните причини за ниската избирателна активност е разочарованието на българите от състоянието на българската политика и българските партии.

„Има няколко обяснения за ниската избирателна активност и е необходим сериозен анализ, а не конюнктурен. Това са факти с корени не в последните 6 месеца, а в последните 12 години. Има едно отвращение, натрупващо се от политиката у българите. То се подсили, след като надеждите за бърза и съдържателна промяна не се сбъднаха след изборите през април и през юли.

Изходът от вота до голяма степен бе ясен, превъзходството на Радев беше очевидно. Не трябва да подценяваме и действията на правоохранителните органи, които удариха силно търговията с гласове. Но основното е разочарованието на българите от състоянието на българската политика и партии. Сега имаме един импулс на надежда, имаме големи отговорности на плещите на новите политици и на плещите на президента в неговия втори мандат. Всичко това обяснява ниската активност“, коментира проф. Александър Маринов.

По думите му Румен Радев е лицето на борбата за промяна, една от основните движещи сили на тази промяна.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Той

    12 8 Отговор
    и протестиращите граждани дадоха НАЧАЛОТО!
  • 2 От днес

    21 17 Отговор
    Всички ваксинирани!!!!!! Нато бази черно море!!!!!! България без история!!!!! Македония вЕС. ЧЕСТИТО НА МАШИНИТЕ.

    Коментиран от #11, #18

  • 3 Мислещ

    10 14 Отговор
    Промяна към "светлото" фашистко бъдеще. Това, че ГРОБ не трябва да се връщат никога на власт и че гербджиков не прилича на човек, изобщо не променя фактите и никой мислещ, нормален човек не забравя какво представлява гадев само защото мрази и ГРОБ/тиквата.

    Останалите са полезни идиоти и продължават да се манипулират по най-елементарен начин. Но хубавото е, че все пак са само 1/3 от имащите право на глас.
  • 4 mdaaaaaaaaa

    14 10 Отговор
    време е да се търси сметка на греб и дпс за краднатото и убития бизнес

    Коментиран от #6, #39

  • 5 Бойкооооооо

    17 9 Отговор
    Честито. Радев твоят кошмар

    Коментиран от #37

  • 6 Подмяна

    10 8 Отговор

    До коментар #4 от "mdaaaaaaaaa":

    Не промяна факт. България стачкуват срещу печелещия избори, чудно кой гласува. Мадуро ли.
  • 7 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    2 6 Отговор
    Докога?
  • 8 Страшавел

    7 6 Отговор
    Дойде. Бойко мишкува
  • 9 Мисирки ГЕРБ

    8 5 Отговор
    Много умен наш Бойко. Фигурант
  • 10 Сивата чапла

    7 11 Отговор
    Що Румен Радев
    не се появи в политиката преди 12 години,
    че да не ни се случи Борисов?

    Та разликата в годините им е ако не се лъжа 4 години.
    Или тогава я нямаше Нинова да му повярва?

    Коментиран от #23

  • 11 Мисирки ГЕРБ

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "От днес":

    Много умен наш Бойко. Фигурант
  • 12 Избирателите БГ

    18 9 Отговор
    В пълния списък с членовете на инициативния комитет, издигнал Румен Радев за президент, могат да се открият 26 имена, които имат принадлежност към Държавна сигурност:
    😂 1. Александър Маринов – съдържател на явочна квартира през периода 1983-1990 година с псевдоним „Майстора“!😂
  • 13 Да се посмеем

    15 1 Отговор
    Майстора е промяната.
  • 14 ЗАТВОР ЗА ФАТМИ

    16 9 Отговор
    този ч€лов€к на КД$ € АГ€НТ "МАЙ$ТОРА"!

    ЩОМ КОМУНИ$ТИТ€ ЛИКУВАТ,ГЛАД И МИЗ€РИЯ НИ ОЧАКВАТ!

    ПО-Б€ДА! ПО-Б€ДА! ПО-Б€ДА!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ЗАТВОР ЗА ФАТМИ

    13 9 Отговор
    ПOПИТAЛИ РAДИO "EРEВAН":
    -НE E ЛИ ГOЛЯМ ПРOБЛEМ,ЧE НA РБ ПЪРВAТA "дaмa" € ТAКAВA....?!?!
    OТ РAДИOТO OТГOВOРИЛИ:
    -OГРOМНИЯТ ПРOБЛEМ ЗA РБ €,Ч€ ФAТМAКЪТ € ТAКAВA....!!!!
  • 17 hahaha

    7 5 Отговор
    ген Атанасов и Нинова също са лицата на промяната
  • 18 66 но 30

    4 7 Отговор

    До коментар #2 от "От днес":

    Ехо, събуди се! Дишай спокойно, Гиздавия изгуби, сънувал си кошмар.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Суха съчка

    7 7 Отговор
    Скоро ще я видите промяната но нали избралите Радев са от 80%на Иво няма да повярвате.
  • 21 Българин

    12 7 Отговор
    Каква промяна , комунизма се завръща! Нещо против което се борихме 30 години. Но повечето тук не помнят тези години за нещастие на България.
  • 22 тЕНЬО

    11 5 Отговор
    Г-н Маринов и вие трябва да си изгорите професорската диплома. Лицето Радев не е лице на промяната и не е нашия Президент. Избран е с15% от гласоподавателите - срам.Той е символ на назадничавост,деструктивност и застой.Нека мине малко време исами Вие ще го кажете че е грешка.Дори нинова го изказа
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този

    5 3 Отговор
    на преклонната си възраст говори за промяна ?
  • 25 big

    4 5 Отговор
    Гласувах за Радев, не като човек на промяната, а като по-малкото зло! Един човек, двама или трима, дори сто или хиляда, не могат да донесат промяната. Тя идва от главата и сърцето, а сега и най-много от портомонето! Как изцяло прогнилата корупционна система ще я накараш да се промени? Как да се откажат някои хора от лесните пари и да разчитат само на заплата? Как ще накараш престъпното съзнание на: полицаи, прокурори и съдии, да се съобразява и работи според законите, а не да слугува на тоз или оня? Българския народ е смазан, не виждам никакъв начин да се постигне ентусиазма му след 9.09.1944 г. например. Сега може би, някои "демократи" и необразовани хора ще се възмутят, но истината колкото да се крие все пак съществува! Тогава се създаваха градове, днес се съсипва България!

    Коментиран от #38

  • 26 Абе, майсторе-агент, я стига

    6 2 Отговор
    Каква промяна за подмяната
  • 27 Да,Радев

    2 6 Отговор
    започна промяната и ПП ще продължат.Но нека дадем дължимото и на Слави.Той свали Борисов.А горкият Рашков понесе всичко на гърба си

    Коментиран от #28, #36

  • 28 Народът БГ

    7 1 Отговор

    До коментар #27 от "Да,Радев":

    Никой никога не е свалил Борисов!

    ГЕРБ заедно с Обединените Патриоти си изкараха докрай четиригодишният мандат на правителството с брутен вътрешен продукт за 2020 година от над 120 милиарда лева!

    Запомнете го невежи люде!
  • 29 ЖОРО

    1 6 Отговор
    Тия дето гласуваха за ПРОФИТО - МОШЕННИК са калинките у власта..На мен ми харесва работата при Бойко Рашков..На повечето колеги полицаи също..Имам чувството че като цяло полицаите са по спокойни.. И си вършат работата..А тия калинки у министерства,общини само гледат да опънат хората..Докторите ни гледат като банкомат.. Не всички ама голям %....

    Коментиран от #35, #40

  • 30 Павел пенев

    2 7 Отговор
    Г-н Маринов вземете мерки против нашите свободни Медии и особено БНТ начело с видния бивш затворник Кошлуков,Бойко Василев,Златарева,Чешмеджиева и Мая Костадинова. Това не са журналисти а платени от ГЕРБ лакеи. За това сме на 112 място по свобода на словото. Те ще продължат мизериите и гадостите на ГЕРБ от ефира и медийния комфорт на такива като Герджиков, Тома Биков, Томислав мъдреца и Бойко крадеца. Вижте как работи Цв.Ризова и някои други като нея от Нова ТВ.
  • 31 NeXu s

    7 1 Отговор
    Промяна? Мунчо и промяна? Промяна - пликове, корупция и инфлация? Не искам такава промяна и мрачен комунизъм!
  • 32 Диамантената ръка

    5 0 Отговор
    ДС и промяна...? Наглост и дебилщина... От трън та на глог.
  • 33 СМИРЕНИЕ

    3 0 Отговор
    "ПИЯНСТВОТО НА ЕДИН НАРОД...!". "Другарю" Маринов, прословутата ви люлчина песничка за "промяната" която ни пеете от шест месеца и опиянението от изборната победата приключиха в нощта на 21-ви! Вярвайте, днес утрото е вече трезво и народа няма да ви чака като кон на празна ясла с празни от съдържание думи. Ние чакаме конструктивни дела, да излезете пред нас работодателя ви, народа и да поставите ясни решения и срокове за излизане от кризата в която ни вкара Радев с временното си правителство - разединение, нарушаване на Конституцията, парламентарна, политическа и икономическа криза. Емигрантите са на границата ни, а ние влизаме в конфликт със съседите си от които много зависи този поток да не залее страната. Чака ни тежка зима, не само за хилядите социално слаби българи - увеличението на горивата, ток, вода, а от там и цените на продуктите от първа необходимост насъщния. Не си въобразявайте, че можете дълго време да люлеете един народ в люлката на голите си обещания! Всички знаем, че детето когато огладнее се пробужда с проглушителен плач - и тук люлеенето, пеенето не помагат. Вече имаме ясен президент и твърдо обявил се "премиер" престъпил Конституцията, който от своя страна пак ни обещава, че ще има стабилно правителство. Ще поживеем, ще видим и докога ще ги чакаме пак ще си помислим. В книгата на живота и мъдростта, Библията пише : " Който иска да е първи, трябва да бъде роб на другите!". Президента и премиера на една държава са роби на своя народ и с
  • 34 СМИРЕНИЕ

    2 0 Отговор
    ...и са длъжни да му служат вярно. ОБРЪЩАМ СЕ към българския народ - не слушайте изопачени думи на политиците, смирение - смирени можем да бъдем само в Божия храм в който може да поискаме опрощение на грехове си, за злото сторено към ближния. Книгата на мъдростта казва още: " Бъди смирен, но не примирим - защото примирението е психиката на роба!". НАЛИ ТАКА "ДРУГАРЮ" АЛЕКСАНДЪР МАРИНОВ...! Обществото няма да ви чака дълго! Комунистите сте атеисти, дано сте ме разбрали.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 слепота

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "Да,Радев":

    Каква "промяна" бе сополанко, не виждаш ли "промяната" стани за да седна Аз. От днес вече си богат, да ама на куково лято. Пак ви излъгаха, и заради такива като теб ще страдаме всички, слепок такъв.
  • 37 Депутат

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бойкооооооо":

    Каква промяна 109 на 139 депутата След три месеца ще стане обратно С 20% от избирателите народ не се управлява това е диктатура /Когато малцинството управлява мнозинството / Пък носите Ленин и Сталин ще ги видим Дълга е нивата
  • 38 по малкото

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "big":

    Почакай, не бързай, те първа ще видиш дали злото е по-малко или по-голямо Правилно, от сърцето и главата идва промяната, но от празни глави като твоята няма надежда. "Портомонето" ти ще бъде празно щом си решил, щом сте решили всички да гласуваш за фалшивия герой, по-малкото зло. Да, "портомонето" ти ще бъде празно, но неговото и на тези от парламента портмоне ще бъде натъпкано, също като на 19-сет имотното ченге Рашков.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 паяк

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "ЖОРО":

    Дядо ти, да не е бил ченге от народна милиция, че харесваш толкова много репресивните методи на ченгето Рашков, възпитаник на БКП-БСП, ченгето днес което се бори за "правова" държава, равенство, братство, свобода и справедливост, налапал се с 19-сет имота, докато хиляди българи гладуват, но много интересно защо всички мълчите за това.
  • 41 cpv

    1 0 Отговор
    Маринов да се молим да не се върнем към комунизма!
  • 42 ГЕРБ

    1 0 Отговор
    Радев е убиеца на демокрацията в БГ! Радев узурпира властта!!! Само Бойко може да ни спаси!!! Салва на ГЕРБ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове