Last news in Fakti

23 Ноември, 2021 08:17 8 282 47

Две са версиите за изгорелия автобус на АМ "Струма"

  • борислав сарафов-
  • ам струма-
  • боснек-
  • изгорял автобус

Разпитват оцелелите, които са настанени в "Пирогов", но техните показания са следствена тайна

Две са версиите за изгорелия автобус на АМ "Струма" - 1
Кадър бТВ

"Следствието за катастрофата на автобус на АМ „Струма“ е на много ранен етап. Засега се работи по две версии - човешка грешка или техническа неизправност", заяви директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов на брифинг на местопроизшествието.

Жертвите са неразпознаваеми и ще бъдат идентифицирани по ДНК проби, които предстои да бъдат взети от съдебни лекари, каза директорът на Националната следствена служба.

По думите му сме изправени пред трагедия, каквато досега в историята на следствието не е имало.

"Оцелели са седем души. Простата аритметика показва, че 45 са загинали", каза Сарафов.

По информацията, с която той разполага, автобусът е бил част от конвой от четири на същата фирма. Възможно е между автобусите да са се прекачвали пътници, още повече че преди катастрофата е имало почивка на бензиностанция малко преди произшествието.

"В автобуса е имало и 12 деца, сред тях и близнаци. Всички те са загинали. В момента се разпитват оцелелите, които са настанени в "Пирогов", но техните показания са следствена тайна", отбеляза Сарафов.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трагедия

    63 2 Отговор
    Да почиват в мир!
  • 2 Действителността

    15 4 Отговор
    Хората бухат музика и се занимават с Ковида! Въобще ние се занимаваме с темата повече от тях! Това виждам даже и в албанските им телевизии
  • 3 Кински

    41 3 Отговор
    А гледайте какво е разстоянието от мантинелата вдясно ,където е бил първия удар до втората вляво . Ако е карал нормално дали нямаше да спре по рано... А да не говорим че за колко малко време са стигнали от турската граница до мястото на ПТП . При положение че са спирали и за паузи .средна скорост над 100 км в час ... При тези условия е самоубийство.
  • 4 Последния Софиянец

    27 16 Отговор
    Сега македонците пак нас ще обвинят.

    Коментиран от #20

  • 5 Македонските телевизии

    9 10 Отговор
    Хората бухат музика и се занимават с Ковида! Въобще ние се занимаваме с темата повече от тях! Това виждам даже и в албанските им телевизии
  • 6 Познавам

    24 5 Отговор
    Мястото ми е познато много добре. Там съвсем близо да катастрофата има кариера. Излизат директно на магистралата от горски път, под прав ъгъл особено опасно, тежки камиони натоварени с инертни материали. Магистралата е постоянно силно запрашена. След този лек дъждец магистралата е станала пързалка.
    Катастрофата е станала в най неадекватната и заблуждаваща отбивка от магистралата, която съм виждал в България. Тази отбивка прилича на някакъв неадекватен паркинг. Там човек дори през деня за момент се обърква в коя лента да продължи. Шофьорът първо се е ударил в разделящата мантинела между магистралата и отбивката и в старанието си да се върне в лентата на магистралата, инстинктивно е завъртял волана на ляво и се е врязъл в мантинелата по средата на магистралата.
  • 7 Международна

    37 0 Отговор
    страшна трагедия , най - малко 46 души изгарят като факли в автобуса..... Огромно нещастие и болка , мир на душите им и сили на близките им .
  • 8 Дилдо

    34 1 Отговор
    Да почиват в мир! Страшна трагедия, жалко за всички но най-вече за 12-те дечица
  • 9 Само минавам

    12 15 Отговор
    Трагедия.А дали не са носели и няколко туби нафта долу в багажното?

    Коментиран от #39

  • 10 Запознат

    33 3 Отговор
    Много автобуси от Сърбия и Македония в багажните си отделения съдове които пълнят у нас с горива без платен акциз.Много вероятно е този автобус да е превозвал голямо количество такова гориво защото толкова силен пожар трудно би тръгнал само от собствения му резервоар.

    Коментиран от #16, #32

  • 11 33333

    19 5 Отговор
    Конвой е група под охрана. Тук охрана няма, следователно не е конвой. Освен това очевидно не са се движили в група.

    Автобусът неправилно е бил в крайна дясна лента /шофьорът е бил уморен, а мястото е специфично с три ленти, без аварийна и има някаква спирка с бордюр и мантинела/, извършил е рязка маневра, налетял е на бордюр с мантинела, отскочил е и неуправляем се е врязал в другата мантинела. 50 метра мантинела я е набрал като цигарена хартия. Ако това беше немска мантинела, нямаше да се намачка, а да задържи автобуса. Никакво преобръщане няма, мантинелата е разпрала резервоара и се е подпалил, отделно е блокирана и вратата. Автобусът почти няма деформации, огънат е само от пожара.
  • 12 Чичо Данчо

    20 0 Отговор
    Кааааак да не е имало?
    А Кардам? А изгорелите войничета още по назад? Хеле това не е трагедия
  • 13 Трудовакъ

    21 6 Отговор
    Поне три версии има реално. Най-важната е некачественото пътно строителство, състоянието на пътя, безумният принцип в българското пътно строителство - "на прав участък - завой направили", а в някои случаи сложили и ограничение на скоростта 50-60 км./ч. Пътищата се криви, асфалтът е черен (поглъща светлината), вместо да е максимално по-светъл, много некачествен, валиран с яйцевиден валяк, сцеплението е лошо, колите подскачат и се лашкат наляво- надясно, въобще чудо на чудесата. Разследващите да разпитат щателно проектантите, строителния контрол и надзор и изпълнителите на пътното строителство в този пътен участък. Да се провери качеството на изпълнението на този участък от магистралата...
  • 14 Почна се

    15 3 Отговор
    Оцелелите говорят за експлозия. Много вероятно е да бъркат сблъсъка с гръм!

    Коментиран от #33

  • 15 пътник

    21 1 Отговор
    Голяма трагедия и жалко за нелепата кончина на невини хора и почернените семейства.Всички сме виждали с каква скорост се движат автобусите и контрола от страна на държавата го няма.Има едни технически средства монтирани в автобусите и товарните автомобили за ограничение на скоростта и ако има контрол нямя да се случват тези неща. Слушам министъра Рашков , че пренасочва движението през Радомир. Добре , но отези с белите фуружки къде са в момента? Всяка сутрин висат на хранилката преди Бела вода с радара , а сега товарните автомобили ще ни отнесат. Карат с над 100км/ч и се изпреварват.
  • 16 Гената

    22 0 Отговор

    До коментар #10 от "Запознат":

    Най- вероятно е така, но като чуя 4 автобуса си ги представям как се гонят, за да не се загубят случайно в необятната шир на България Така е и с всички румънски и турски ТИР-ове, които не бръснат българските закони от години, защото българския полицай, ако има неблагоразумието да ги спре за нарушение, трябва да ги разпитва на родния им език ?! Като че ли кой знае какъв сложен казус е нарушаването на ЗДП, та да се нуждае от обяснения и дознания )
  • 17 Бонговец

    17 3 Отговор
    Има ли живот в България също е следствена тайна
  • 18 Мария

    19 4 Отговор
    Висока скорост = смърт

    Коментиран от #45

  • 19 ШОФЕРО

    19 2 Отговор
    КАРАТ КАТ ЛУДИ, ПОСЛЕ БИЛИ ИЗГОРЕЛИ. До колкото ми е известно автобусът е преминал през граничния пункт след 22,15 часа. Разстоянието до точката на инцидента е повече от 330 километра. С каква средна скорост се е движил този автобус? Какво е било поведението на водача - това са елементи, които могат да бъдат установени. Все пак това е автобус и той е минал за по-малко от 4 часа повече от 330 км. Колкото и да го смятаме, пак можем да преценим каква е била средната му скорост и то през нощта,, и то в пътна обстановка, която е усложнена заради валежа, коментира той.
  • 20 0000098

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    не Нас а тебе приготвяй вазелина
  • 21 Циник

    11 12 Отговор
    А третата, очевадна, версия- че нашите неадекватни магистрали (лоша маркировка, лоша настилка, постоянни прегради, отклонения и ремонти) взеха поредните си жертви, този път по наистина ужасен начин.

    На една снимка се вижда някакъв бидон или бетонен блок до самата мантинела. Какъв абсурд е това? Ненужна трагедия... ама утре тия крадци от Магистрали пак ще протестират из Центъра и пари ще искат. Затвор за всички!

    Коментиран от #23

  • 22 Шофьор

    16 1 Отговор
    Колкото и да си чешем езиците, кое, колко е калпаво построено, позиционирано, поддържано, 99 % причините лежат на плещите, умението, решенията на шофьорите на автобуса! Длъжни са да се съобразят с тех. с-яние на МПС, качество, поддръжка и условия на пътя и т.н. А и нищо чудно в Турция да са намаали съдове с нафта в багажниците, както там е 1.50 лв.! R.I.P. за всички, особено за дечицата, а Онзи с качулката и косата пак ни показа, че пред него всички сме равни - българи ли, македонци ли...
  • 23 33333

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Циник":

    Автобусът е бил в лентата, която влиза в отклонението за чешмата. Тя е отделена с висок бетонен бордюр с мантинела. Няма да се учудя това да не е капак от автобуса, а наистина да е бетонна тръба , сложена за събиране на отпадъци. Дори ми се видя и съответното означение. Чакам да видя възрастта на шофьора, ако е бил малдо момче вероятно не е познавал добре участъка и се е подвел по набора идиотщини там.
  • 24 ГЕРБ

    5 33 Отговор
    Като няма подръжка на магистралите ще е така!!! При бойко това нямаше как да се случи! Прост народ, слаба държава!!! Ще се молите на Бойко да се върне, червени кратуни прости! Държавник като Бойко България не е имала, факт! Само Тодор Живков може да бъде сравняван с Бойко Борисов!

    Коментиран от #26

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Шофьор

    20 3 Отговор

    До коментар #24 от "ГЕРБ":

    И тук ли намери да светотатстваш бре, Гнидо ГЕРБерастка?! Боклук!
  • 27 ПСР

    9 0 Отговор
    Едва ли са точно две-твърде рано е да се спекулира.Резултатът е кошмарен обаче.Всичко мже да е било-остър медицински проблем при шофьора,рязка техническа неизправност,човешка грешка в труден за шофиране участък....рано е да се каже.Жалко за хората!
    Наистина е много тъжно.
  • 28 Ventura

    15 1 Отговор
    Как така не сме се срещали с такава трагедия?! А хората от Хитрино, които изгоряха по домовете си, какво е?
    Всичко това се случва заради нескоосаното управление на държавните институции. Докато има назначения на некадърни калинки по високите етажи на властта, трагедиите ще продължават.
  • 29 Голям Слон

    13 1 Отговор
    Не че сме някакъв еталон за пътищари, но малко се преиграва с качеството на магистралите ни. Просто си представете, че по този път дневно минават хиляди МПС-та. И всички са се прибрали живи и здрави. Когато си на пътя не се кара "по подразбиране". Всяка една секунда работата на шофьора е да гледа, слуша и анализира. И ако нещо се случи, да действа адекватно. А не като оная мека китка от АМ Тракия, който го тресна лека кола отляво и той "инстинктивно" завил надясно. И утрепа няколко човека, а жената я осъдиха...
  • 30 мечо

    1 0 Отговор
    господине от фотоса това нос или клиун е
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Бай Стою касапина

    10 0 Отговор

    До коментар #10 от "Запознат":

    Напълно е възможно това с допълнителните съдове. Нищо чудно освен нафта шофьорът да е заредил за себе си и бензин. Нафтата не е толкова лесно запалима. Има и вариант автобусът да е бил газодизел.

    Коментиран от #34

  • 33 гост

    8 0 Отговор

    До коментар #14 от "Почна се":

    Точно говорят за експлозия и нищо чудно да се окаже истина. Лично за мен е загадка как може да пламне така целия автобус . В Ютуб има много клипове за горящи автобуси и до напълно отбхванат от пламъци са необходими около 15минути. Тука става въпрос за моментално запалване на целия автобус за да изгорят на практика всички.

    Коментиран от #36

  • 34 33333

    5 3 Отговор

    До коментар #32 от "Бай Стою касапина":

    Допълнителните съдове също са наш проблем, защото митническия контрол го правим ние - на граница на ЕС. Ако и допълнителни съдове е имало вече съвсем ще се закопаем.
  • 35 гост

    8 1 Отговор
    Искрени съболезнования на близките. А сега и един ред за Пловдив. Моля махнете мантинелата на околовръстното! Опасна е! Ще стане беля и тук. Няма банкет, мантинелата е лудост в този случай! Опасна е. Ще стане челен удар някой ден. Въпрос на време е.
  • 36 33333

    6 0 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    Автобусът е направил почивка точно преди катастрофата на бензиностанция Кристал. Мож да са заредили с гориво, все пак са идвали от Истанбул.
  • 37 лили

    0 0 Отговор
    Две са версиите ,ама на баба им хвърчилото. Айде не сме толкова глупави.
  • 38 ИВАН

    4 0 Отговор
    Свободно придвижване на хора и товари, щъкане насам натам, избори, екскурзии ... хайде холан, още Николай Хайтов преди 50 години казваше, че тия магистрали са екологични катастрофи за районите през които минават, но за съжаление - умните хора никой не ги слуша, слуша се само гласа на парите
  • 39 БУ М

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Само минавам":

    И да е имало туби нафтата не се взривява и трудно се пали от триене!
  • 40 Реалист

    2 4 Отговор
    Ще се види какво се е случило, но определено не е причината качеството на пътя! Някакъв боклук от БСП се изтипоса пред ималко по Нова и тръгнал да ми говори за лошото качество на пътищата у нас, безсрамник! Камък върху камък не е сложил в живота си! Ама бърза да плюе и да се възползва от трагедията на хората! Нека мине разследването, можем да предполагаме само...
  • 41 ИВАН

    2 0 Отговор
    Забелязах и коментар 35, с тези мантинели наистина се престараха - толкова са опасни, ако някой по някаква причина тръгне срещу тебе - край, 100 % челен удар, преди имаше спасение в канавката, плавно намаляне на скороста и шансовете за оцеляване бяха добри, но сега с мантинелите на прави и скоростни участъци - почти няма шанс за оцеляване
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Кирил

    3 5 Отговор
    Хората им казват, че няма спирачен път и има неестествено запалване, те тръгнали да обясняват, че пътя бил лош и да търсят под вола теле! Когато направите нещо повече от ГЕРБ, тогава ще имате право да им дирите сметка...мизерни червени крадци!!!
  • 44 Пъпеш

    2 1 Отговор
    Айде стига сте мензанимавали с тия! Голяма драма. Няма що. Кой знае какво са се направили. По тия екскурзийки се правят дар мадан. Пиене, зяене..... Да са внимавали. Това е
  • 45 Гената

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Мария":

    Марче, ти специално може и да си права, ако са ти дали свидетелство за управление на ППС след цели...17 часа кормуване на пътя ! С такъв солиден опит, високата скорост наистина значи смърт, за съжаление и за други невинни люде около тебе !
  • 46 възмутен

    1 0 Отговор
    ТРЕТА ВЕРСИЯ - ПЪТНА МАРКИРОВКА, ОСТЪР ЗАВОЙ и въобще неща свързани с пътя
  • 47 Рашков

    1 1 Отговор
    Бойко е виновен
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове