Last news in Fakti

25 Ноември, 2021 11:29 1 139 13

Иван Иванов, БСП: Не сме водили разговори за министерства

  • иван иванов-
  • бсп-
  • разговори-
  • министерства

Според него трябва да се прекрати мандатът на Иван Гешев, с промени в законите трябва да се намери приемлив вариант за функциите на главния прокурор

Иван Иванов, БСП: Не сме водили разговори за министерства - 1
Снимка: БНТ

Идеята е да се формулират общите политики на бъдещата коалиция. Политиката на БСП ще бъде гарант за стабилност на един бъдещ кабинет. Разговори за министерства не са водени. Това заяви в "Денят започва" Иван Иванов, част от преговорния екип на БСП.

Според него в рамките на два-три месеца ще има стъпки за реформиране на съдебната система - като закриването на Специализираните наказателен съд и прокуратура.
"Ние предложихме на обществото пакет от мерки за първите 100 дни и това е в основата на нашите предложения в сегашните преговори. Мога да ви кажа, че 99% от нещата, които сме заложили в тези мерки, влизат в графата безспорни. Това до голяма степен означава, че политиката на БСП ще бъде гарант за стабилност на бъдещ кабинет. Очакваме да бъдат преодолени всички противоречия и търкания, които бяха налице в 45-ия и 46-ия парламент. Ние още тогава застанахме зад позицията за съставяне на правителство, не се е променила тази позиция. Ще бъдем сериозни в своите действия и здраво подкрепящи такъв кабинет, гръбнакът на това правителство, участващи в кабинета, говорим за коалиция", допълни Иван Иванов.

По думите му трябва да се прекрати мандатът на Иван Гешев, с промени в законите трябва да се намери приемлив вариант за функциите на главния прокурор.

Иван Иванов добави, че в сферата на наказателното право нещата не бива да се правят от днес за утре.

Той уточни, че детайлите по разговорите ще бъдат оповестени на един по-късен етап, тъй като такова е желанието на мандатоносителя "Продължаваме промяната". Нашата задача е да бъдем гарант за създаване на стабилен, редовен кабинет, каза още Иван Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕЕВ

    7 3 Отговор
    КАК НЕСТЕ ВОДИЛИ БЕ НАС ЗА КАКВИ НИ ИМАТЕ.ИДВА ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ С ТРИА ЗАМЕСТНИК МИНИСТРИ ОТ ВСЯКА ПАРТИЯ ПО ЕДИН.
  • 2 Джоедж Оруел

    7 2 Отговор
    Животните взеха властта. Сега са опиянени от притежанието и, и рушат всичко по пътя си. После ще строят наново. И след няколко години ще открият, че всичко е станало ... по - лошо.
  • 3 Изчегъртайте Радев!

    5 4 Отговор
    Влизането на БСП в коалиция ще я довърши окончателно. Това ще е все едно Нинова да се хвърли в мъжката баня с тия боклуци. Подмамват я с поста шеф на НС и ако захапе, край с партията й.
    Четворна коалиция е пълна перверзия.
    Корнела, бягай от тия мошеници!
  • 4 ТаУмВзе

    5 1 Отговор
    Пак дефикасна имитация на действие! Само Хранилката е важна ей. На пролет пак уж изборчета!
  • 5 Българка

    3 2 Отговор
    Трябва съкращаване на администрацията. Не е лошо да се помисли за обединяване/ намаляване на броя министерства
  • 6 Дичо

    3 1 Отговор
    Иване прати Явор Божанков на логопед.На 30г. става зарезил с това миукане.Милярдер миукащ.
  • 7 лоза

    4 0 Отговор
    "Политиката на БСП ще бъде гарант за стабилност на един бъдещ кабинет." Както казват русите: "Пажывьом,увидим."
  • 8 амиииии

    1 1 Отговор
    Ами водете разговори и си поискайте министерства,постове, имате пълното право , като коалиционен партньор и едни от протестиращите, да получите такива!
  • 9 Иван

    2 0 Отговор
    На Корнелия Нинова остапбендеровците на Румен Радев – Кирчо и Кокорчо направо са заявили имена за министри и заместник областни управители от квотата на … БСП, като всички имена, без изключение!, са от вътрешната опозиция на БСП, свързана с Румен Радев, остапбендеровците, Кирил Добрев, Георги Гергов, Паргов и т.н., които на практика разбиха и убиха БСП, преливайки гласове на президентската партия ПП.

    Разбира се, първото име, което е било посочено, че ще участва в бъдещата власт от квотата на БСП, посочено не от Корнелия Нинова, а от остапбендеровците на Румен Радев, било това на „вечната Амбър“ Деница Златева. Няма как да сте забравили, че Деница Златева беше любимка и на Бойко Борисов! Сега тя е готвена или за министър, или за подобна висока позиция, защото като аргумент от остапбендеровците бил посочен, че „много е близка с Румен Радев“.

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Корнелия

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Иван":

    Нинова е на косъм да хвърли кърпата от преговорите, виждайки как всичко е пълен фалш и лицемерие за пред камерите на медиите, а всъщност вече е наредено от Радев и остапбенедровците му с кадри определени от тях единствено от „вътрешната опозиция“ на БСП – всичките от котилото на схемаджиите кирилдобревци, герговци и парговци.

    Така на практика Радев и сие окончателно ще убие БСП.

    Коментиран от #12

  • 12 Нинова

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Корнелия":

    да престане да мълчи и да каже истината за това, което всъщност се случва зад парадните менте бляботения на така наречените „преговори“, защото рано или късно Истината, която пише АФЕРА ще лъсне.

    Защото колкото и да са надупени всичките на ЧУЖДИТЕ ИНТЕРЕСИ на Херо Мустафа, рано или късно тоя народ ще прозре в какъв мръсен зловещ капан го набутаха, продадоха и предадоха и тогава покрай сухото ще гори и мокрото.
  • 13 радев

    1 0 Отговор
    А Малък Шошо, както е известен Иванчо в родния му гр. Шумен ,за разлика от набеденият СИК-аджия Борисов, има в CV-то си членство в СИК, удостоверено с трудов договор .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол