Last news in Fakti

25 Ноември, 2021 12:14 5 861 34

ВСС окончателно одобри премиите

  • всс-
  • заплати-
  • бонуси-
  • съдии-
  • магистрати

По 2,7 заплати отгоре ще вземат изключително натоварените магистрати

ВСС окончателно одобри премиите  - 1
Снимка: БГНЕС

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) днес окончателно одобри размерa на премиите за магистратите и служителите и даде съгласие ръководителите на съдилищата и прокуратурите да ги раздадат.

По 2,7 заплати отгоре ще вземат изключително натоварените магистрати. Такива са работещите в шест съдилища – Върховния касационен съд, Върховния административен съд, Софийския градски съд, административните съдилища в Пазарджик и Перник, както и районният съд в Нова Загора, уточни lex.bg.

И работещите в 10 прокуратури – Върховната касационна прокуратура, Върховната административна прокуратура, апелативните прокуратури в София, Велико Търново и Пловдив, окръжните прокуратури в Русе, Сливен и Пловдив и районните прокуратури в Ямбол и Шумен.

Изключително натоварените следствени отдели са в ОП-София, Благоевград и Силистра, както и Националната следствена служба.

По 2,7 заплати отгоре ще вземат обвинителите, следователите и служителите от специализираните прокуратури.

Следващата степен е на високо натоварените органи на съдебната власт, които ще вземат допълнително 2,3 основни заплати, съгласно чл. 233, ал. 6, изр. първо от Закона за съдебната власт (ЗСВ).

Такива са 13 съдилища – АС-София, Софийският районен съд, административните съдилища София-град, Кюстендил, Пловдив и Враца, както и районните съдилища в Ихтиман, Лом, Пазарджик, Чирпан, Бургас, Пловдив и Перник.

32 пък са високо натоварените прокуратури – окръжните в Благоевград, Търговище, Хасково, София, Ловеч, Пазарджик, Плевен, Бургас, Стара Загора, Шумен, Монтана, Разград, Кюстендил, Кърджали, Габрово и СГП, както и районните прокуратури в Сливен, Пловдив, Силистра, Видин, Добрич, Самоков, Русе, Пазарджик, Стара Загора, Търговище, Монтана, Хасково, Враца, Кърджали, Ихтиман, и Софийска районна прокуратура.

В тази графа попадат и 13 следствени отдела – в ОП в Русе, Велико Търново, Бургас, Пловдив, Враца, Ямбол, Сливен, Кърджали, Монтана, Стара Загора, Разград, Габрово и Добрич.

По 2,3 основни заплати ще получат и съдиите и служителите от специализираните съдилища.

Всички останали съдии, прокурори и следователи, както и всички останали служители в съдилищата ще вземат по заплата и половина коледна премия.

Всички магистрати и служители ще получат и парите си за ранг.

Днес стана ясно, че икономиите са в размер на 23 996 395 лв., което обаче е било недостатъчно за изплащане на допълнителните трудови възнаграждения. Затова ВСС реши да осигури липсващите 4 083 907 лв. от своя бюджет.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патето Яки

    70 1 Отговор
    Да им е честито, раята да яде моркова.

    Коментиран от #17, #19

  • 2 Яко триене ще падне

    28 0 Отговор
    .....,......
  • 3 човек от народа

    55 1 Отговор
    като на пенсионерите - на всички по 120 лв.
  • 4 Справедлив

    64 0 Отговор
    Предполагам глобите от съда в Страсбург ще ги удържат от виновните с повишените заплати ???
  • 5 Роки

    46 1 Отговор
    Това е безобразие на фона на мизерията на народа. Същото е и с 240-те депутати. На тая малка България максимум 120 й трябват и то избирани мажоритарно - според авторитет и заслуги, а не според бутането на кинти под масата за сладки местенца.
  • 6 Пенционер

    28 8 Отговор
    От служебното правителство и от Кирчо и Кокорчо чакам и аз 2.7 пенции на куков ден

    Коментиран от #14

  • 7 Селяк

    43 0 Отговор
    Браво! Даже 2.7 е малко! Трябва да е 20.7! Мен мислите ли?! Защо толкова малко са си гласували?! Направо шокиращо! Малко сарказъм на фона на реалността, бедността и мъката на българина!
  • 8 Патето Яки

    13 9 Отговор
    Чакам "последния Софиянец" да похвали Кирчо и Кокорчо за премиите.

    Коментиран от #27

  • 9 Българка

    41 0 Отговор
    Тия, особено прокурорите, трябва по-скоро да връщат заплатите, които данъкоплатците им плащаме, а не да получават още като бонус за прикриваянето/ съучастието с мафиоти
  • 10 работа

    45 1 Отговор
    3 заплати отгоре? Какво означава натовареност? Човек има физически предел за единица време, като час например? Изразено в часове, при 8 часов работен ден, тези хора по 24 часа ли работят в деня? Кога спят? Мошеници, ще дойде и вашият ред.
  • 11 Реално

    29 1 Отговор
    корумпирани боклуци ..............
  • 12 Ашколсун

    23 0 Отговор
    На тия, дето им изкарват заплатите - нищо и чанч от чорбаджията. На пенсионери първа и втора категория пак нищо, на третата трохички, колкото да се настроят хората едни срещу други. На депутатите-вредители по-високи заплати.
  • 13 НЯКОЙ

    32 1 Отговор
    Гербаджиите се награждават като за последно! Най-много са преработили от "специализираните", защото те най-много са допринесли за чекмеджето!
  • 14 НЯКОЙ

    7 3 Отговор

    До коментар #6 от "Пенционер":

    Като си служиш с обиди, дали се чувстваш по-умен и по-красив и не си пенсионер, а от крадливото племе на герб/дпс!
  • 15 Иван

    34 0 Отговор
    Всички говорят, че съдебната система е корумпирана, забавени съдебни производства, нереформирана, некадърни магистрати и в карайна сметка бонуси. Само в България може да се случи това.
  • 16 Павел пенев

    25 0 Отговор
    Какви премии за тези гадове? Срам и позор за това правителство ако на тези бандити освен високите заплати им се дават и премии,все едно че са работили на първа линия.
  • 17 Яко а

    25 0 Отговор

    До коментар #1 от "Патето Яки":

    А за народа остава да плати обезщетенията по усъдителните присъди срещу България в Европейския съд по правата на човека на пострадалите в резултат на неправомерни действия на прокурори и съдии.
  • 18 гост

    23 0 Отговор
    Предлагам всички магистарти които ПРЕТЕНДИРАТ, ЧЕ РАБОТЯТ В ПОЛЗА НА ПРАВОСЪДИЕТО И НАРОДА ДА ДАРЯТ ПРЕМИИТЕ СИ за дома за стари хора в провадийското село. А тези, които РАБОТЯТ ЗА СЕБЕ СИ И МАФИЯТА ДА си ги запазят, защото не им стигат за закуски!
  • 19 Притча

    22 1 Отговор

    До коментар #1 от "Патето Яки":

    По бонусите ще ги познаете, кой на кой Бог се моли!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Иван Грозни

    11 1 Отговор
    За последно.
  • 22 Гербер

    12 0 Отговор
    Е как да не слвословят каскета. Още сто пъти ще го преизбират.
  • 23 Хахаха

    17 1 Отговор
    Само едно уточнение, за неграмотните.Този бюджет е приет миналата година от Банкя ниския падишах.И понеже е бил толкова голям,че тези неса го похарчили.Те това им е артъка.Затова не разследват падишаха.Щото дава.Анадъмно.

    Коментиран от #25

  • 24 Притча

    11 1 Отговор
    По стара прабългарска традиция още от времето на хан Кубрат в държавната администрация и съдебната система се назначават само НАШИ ХОРА ОТ ПЛЕМЕНАТА ЧАНТИКУРИ И КЛА...ИКУРИ!
  • 25 ФЕЙК

    8 0 Отговор

    До коментар #23 от "Хахаха":

    Гатанка: Подир дъжд - качулка, в леглото - чужда булка, в чекмеджето - пачка, а глупакът - да бачка! Кой е той?
  • 26 ужасен

    7 0 Отговор
    Премиите им трябва да са - по пет години в затвора !!Ама наистина сме държава по зле и от най-пропадналата в Африка !
  • 27 Гео

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Патето Яки":

    Къде патешкият мозък видя намеса на Киро в пещерата на Али Баба. Не зависимата съдебна система реши да захлеби новогодишно от данъците ни. Щото са много работни - дела се точат по 5-10 години и я ищеца, я ответника пукне и ... хайде в коша
  • 28 Сигурно ВСС

    3 0 Отговор
    е направил скрининг на напредъка? В смисъл дали има въобще такъв. Не казват, но всички знаят.
  • 29 Петкан

    9 0 Отговор
    Не се ли сещате Каскета ги купува,да скачат за него,по безцеремонен подкуп здраве му кажи.Страшно са се натоварили то направо е за съжаление.Една заплата даже им е много а пък почти 3 е супер наглост
  • 30 chi

    9 0 Отговор
    А съвест? И това ако не е кражба, здраве му кажи!
  • 31 Демократ

    9 0 Отговор
    Нахалството,алчността,безсрамието,

    дебелоочието на тези хора нямат край. Никъде по света няма такова търпение като българското.
  • 32 ФАКТИ :

    5 0 Отговор
    През 2001 г. съдебната система(мафия) си осигури чрез Конституционния съд сама да се определя бюджета, защото те били "независима" власт и не можело изпълнителната и законодателната да им го определят???!!!
    И оттогава си нагласят такъв бюджет, че въпреки големите си заплати, бонуси, "семинари" и разходи за какво ли не, в края на годината остават още милиони за бонуси...
  • 33 Toz

    1 0 Отговор
    Мда де. Тези от паралелната реалност си живеят все още в социализма. Докога?! Докога?! Докога?!
  • 34 Nike

    0 0 Отговор
    Тия пари се вземат веднъж в годината, а знаете ли че в МФ, НАП, някои комисии и министерства взимат по две три заплати допълнително на тримесечие като ДМС.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове