Last news in Fakti

25 Ноември, 2021 14:19 3 005 32

Атанасов: Трябва да се отнеме правото на прокуратурата да иска подслушване и следене

  • атанас атанасов-
  • подслушване

Най-важната задача остава борбата с корупция

Атанасов: Трябва да се отнеме правото на прокуратурата да иска подслушване и следене - 1
Снимка: бТВ

"Трябва да се направят много сериозни промени в начина за прилагане на специални разузнавателни средства. Трябва да се ограничи кръгът от органи, които имат право да заявяват искане за прилагане на специални разузнавателни средства. Антикорупционната комисия също има право да предлага СРС , а това е правен абсурд. Прокуратурата също има такова право и то трябва да се отнеме", заяви Атанас Атанасов, част от експертния състав на "Демократична България" по време на срещата тема "Вътрешна сигурност" за съставяне на правителство.

"Нужни са функционални и персонални промени за противопоставяне на това явление. Политически да бъде изведено това, че най-важната задача трябва да е борбата с корупцията чрез системни мерки във всички власти", коментира Атанасов.

Както колегите си от останалите партии и той наблегна на проблема, че последните години са назначени лица, които са послушни от олигарси и хора с престъпни интереси.

От "Демократична България" също отбелязаха, че на студентите се предлага ниско ниво на образование, а някои от спецалностите дори не могат да се изучават.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    31 18 Отговор
    Прокуратурата трябва да се преоснове, както и ВСС, а Гешев и Цацаров отстранени и разследвани! И със закон да се ограничи възможност за произвол от който и да е силов орган!

    Коментиран от #5

  • 2 Антигербер

    30 18 Отговор
    Дано да стане шеф на ДАНС, че тогава какъв герберски рев ще има.

    Коментиран от #14, #23

  • 3 Те я

    18 3 Отговор
    карат толкова много години още като при соца !
  • 4 NeXu s

    16 20 Отговор
    Гледай ти! Гномът като какъв се изказва и се меси в независимата съдебна власт? Комунистическа България сте история в следващия парламент! Както и Бойкикев!

    Коментиран от #28

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 оня с коня

    17 8 Отговор
    Естествено че трябва да се отнемат тия Права на Прокуратурата,както и най-важното й Право - ЗА ОБВИНЯВА!Ще й бъде запазено единствено Правото да Лае,НО НЕ и да хапе.
  • 7 Все едно Инквизиция

    11 7 Отговор
    То Гешев пуска искове за СРС-та с допълнение терор от полицаи и други лица срещу набелязаната жертва!
    Има хора с над 10 опита за самоубийство заради тези гаври на институциите!
  • 8 asd

    8 9 Отговор
    Давайте, отнемете го!
  • 9 Подслушват на поразия

    11 4 Отговор
    От Цветанов на сам , това са приоритетите.
  • 10 Възмутен

    13 4 Отговор
    Точно обратното трябва да бъде на това което казва този любител на подслушването.Всичките проблеми са ставали от НСС а не от прокуратурата.До тогава се слушаше незаконно.Този защо изобщо го слушат и дава акъл

    Коментиран от #12

  • 11 Перо

    6 1 Отговор
    Целият държавен апарат трябва да се реорганизира и преназначи,по нови кадрови изисквания!
  • 12 Коректор

    5 6 Отговор

    До коментар #10 от "Възмутен":

    На всички нива, където е имала плъзнали калинки-пипала щатско-турската партия герб е имало и със сигурност още има корупция - Съд, прокуратура, служби... ЦвЦв например е бил в изпълнителната синя власт, встрани от служби и прокуратура, но това не му попречи да забърка в подслушвания на политически опоненти.

    Коментиран от #13

  • 13 За какво говорим

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "Коректор":

    Жената на Цветан Цветанов е на висш пост в ДАНС
  • 14 Тредстоун

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "Антигербер":

    Едва ли харвардските пъпеши ще паднат до неговото ниво ... , но знае ли човек при тая липса на кадри в техните редици ...
  • 15 САТЪРА НА ХАНА

    13 4 Отговор
    ПРЕДАТЕЛЯ АТАНАС АТАНАСОВ ГНОМА ТРЯБВА ДА СЕ ИЗГОРИ В СОФИЙСКИЯ ЗАВОД ЗА ОТПАДЪЦИ , КАТО ФАШИСТКИ ОТПАДЪК
  • 16 ГОСТ

    13 1 Отговор
    И ДА СЕ ДАДЕ ТОВА ПРАВО НА АМАЗОН И НА ГУГЪЛ, МОЖЕ НАПРАВО НА ПЕНТАГОНА, ДА НЕ СИ ИГРАЕМ НА ПОСРЕДНИЦИ! НАЛИ ТАКА, ГЕНЕРАЛЧЕ?!
  • 17 Гномов

    11 4 Отговор
    А др. Атанасов по-високо образование ли има ? Той първо е учил за стрелочник в Транспортното училище и после Партияата го е пратила да учи "Право" чрез привилегированата система РАБФАК. Вижте му и изразите- типично комунистически- говори за "борба с корупцията" . За каква борба, др. Атанасов става дума-свободна или класическа?
  • 18 РЯзград

    12 3 Отговор
    А защо не предложите прокуратурата изобщо да не разследва, само да подвързва папрки, другари от "промяната" ? Много сте ниско грамотни , с твърде слаба правна култура, пък ще "оправяте" държава....
  • 19 Ама

    9 1 Отговор
    Тоя нормален ли е бе ! Е то тогава по-добре да я закриваме !
  • 20 MGewehr

    5 0 Отговор
    Е в БГ е така... бивши от ДС(КГБ) продалжават да решават!
  • 21 Павел пенев

    4 6 Отговор
    Абсолютно правилно е това г-н Атанасов. Прокуратурата не е разузнавателна агенция,която може да си служи с разузнавателни средства и методи. Но когато ползва резултатите от тези методи в интерес на ГЕРБ, това си е чисто мафиотски прийом.
  • 22 ХА ХА ХА

    8 4 Отговор
    АБЕ ДРУГАРЮ АТАНАСОВ , ТЕБЕ ПЪК ИЗОБЩО ТРЯБВА ДА НЕ ТЕ ДОПУСКАТ ДО РЪКОВОДЕН ПОСТ , ТО СТАРИТЕ КОМУНДЕТА СРАМ НЯМАТЕ , КАТО ГЕЧЕВ , РУМЕН ОВЧАРОВ .......ВИЕ СТЕ ОГЛЕДАЛО НА ПОДМЯНАТА !!!!!!!!!! ВСЕ ЗАСЛУЖИЛИ АРТИСТИ НА ФАЛИТИТЕ НА БЪЛГАРИЯ , КОГАТО И ДА УЧАСТВАТЕ ВЪВ УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА ! ТО И КИРЧО ЧЕ ВИ СЪРБА ПОПАРАТА , НО ЩЕ Е КЪСНО БУЛКА ЗА КИТКА !!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #29

  • 23 Хи хи хи

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Антигербер":

    Тоя лисунгер ли ще е плашило за ГЕРБ ????? Виж му муцуната , като СЪЩИНСКИ ПРЕДАТЕЛ и страхливец е !!!!! Досущ комундел !!!!

    Коментиран от #24, #31

  • 24 бре бре бре

    7 3 Отговор

    До коментар #23 от "Хи хи хи":

    Махайте го тоя, омръзна ни да го гледаме. Пък и "генерал"...Бре, бре, бре, бре...
  • 25 Таласам

    7 3 Отговор
    Гномска измет. Най добре Филчев те гласеше тебе Малък Наско

    Коментиран от #30

  • 26 Прав е Гнома

    2 2 Отговор
    Освен Атанасов и другите престъпници са против използването на СРС!
  • 27 ха ха

    0 0 Отговор
    точно така , даже да се криминализира ровенето в компютри и личната поща със и без разрешението на службите , както и блокирането по айпи адреси
  • 28 RR 2021

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "NeXu s":

    Защото,вие комунистите се прераждате,в гербери,депесари,възраждане,псевдо патриоти,не си отивате,като троскота сте.
  • 29 Защото

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "ХА ХА ХА":

    Трябва да ходите в Банкя на поклонение при вашия шаман Боко Тиквоко,най добре да му направите огромни статуи с Гешев,Цацаров,Пеевски,Карадаиъ,ПКП,как Мата Хари му поднася плодове облечена с прозрачна рокля.
  • 30 RR 2021

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Таласам":

    Тотев ще сънува таласъми, много скоро,той горкият е много беден,само един нов джип си има за 200 хил.сигорно не е негов,всичко останало е на мама и татко и братко.Горе долу за около 500 милиона.А ти ходи се снимай с Тотев в съдебната палата.
  • 31 RR 2021

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Хи хи хи":

    Лека полека,всички бандюги около Герб ще се разбягват,от Русия си поставиха нов човек,анти ваксър,но да си признаем по долно чинги, от Боко не е имало,съсипията е страшна за 12 г.България е обезлюдена,населението се концентрира в 5/6 града ,София с околните градове е 2 милиона,Пловдив в радиус 40 кил е 800 хиляди,всичко друго се циганизира и турцизира,от Пазарджик до Гърция джамии и минарета,бъл.мюсюлманите владеят родопа планина,добруджа се обезбългарява,селата са празни,едри латифундисти,чокои,този процес бе започнат през първият мандат на Тотев,Пловдив да стане столица на българската промишленост,Хасково Кърджали,Смолян,Пазарджик,Чирпан,Димитровград, до турската граница всичко се подложи на принудително финанково икономическо обезбългаряване,никога в Бължария не е имало по големи национални предатели от ГЕРБ с ДПС и Пеевски и (Патриотите).
  • 32 Смешници

    1 0 Отговор
    Абе давай направо да я закриваме Прокуратурата За какво ни е
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове